Jelenleg

7
látogatónk van

2014. július 5. 10:00

Egy légitámadás miatt felborult Jagdpanther - Altenkirchen, Németország (1945)

(4 szavazat)
23 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2014. július 4. 11:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kaxy
    • Tankos
    · 9 éve
    rejkov Azért egy fázisvezérelt repülőgép-fedélzeti radart nem lehet csak úgy az e-bay-en rendelni. De valóban kezdenek felzárkózni az oroszok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kaxy
    • Tankos
    · 9 éve
    zactam Úgy írom, hogy te is értsd! A "lopakodó" nem láthatatlan! Még becsukott bombakamrával sem! A nyitott bombakamra valóban rontja a radarkeresztmetszetet, épp ezért csak bombaoldáskor nyitják ki. Ez az idő meg kevés ahhoz, hogy felderítsék, és rakétát vezessenek rá. A nyeva rakétájának folyamatosan meg kell világítani a célt. Akit érdekel itt egy valóban szakmai cikk az esetről: http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/mitoszrombolo/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rejkov
    • Tankos
    · 9 éve
    Az orosz haditechnika egyre kevésbé van lemaradva a nyugattól. Jó nagy szar szakada a nyakába annak, aki most ujjat húzna velük. A digitális lemaradást meg már kb. el lehet felejteni. Már minden kütyü megvehető, csak agy kell öszerekni ezeket, és programot irni rájuk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zactam
    • Tankos
    · 9 éve
    Attól függetlenül, hogy a F-117-es berepülések "egysíkúak" voltak, a bomba rekesz kinyitását fogta be a radar.
    Az, hogy az "orosz" technika milyen, lehet vitatkozni, de vannak tények amit nem lehet elvitatni az "orosz" mérnököktől.
    Tetszik vagy sem, ez az igazság.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KlintIsztvud
    • Tankos
    · 9 éve
    Az F-117-est nerfelték, azért tudták lelőni ... nem is nagyon játszott vele tovább az USA, új ágat kezdtek el húzni.
    Bezzeg az AN-225 még most is láthatatlan, főleg, ha berepül a varázsfelhőbe ...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kaxy
    • Tankos
    · 9 éve
    Az F-117-es nem "lopakodó" hanem alacsony észlelésű bombázó! A B-2, F-22 stb. se láthatatlan csak nem 180 hanem kb 40km-ről észleli a lokátor. Ezért úgy tervezik a bevetéseket, hogy a "lokátorréseken" keresztül hatolnak be a légtérbe. És még elektronikai harci gépek tovább zavarják a lokátorokat. A lelövés napján az EA-6 elektronikai harc gépek a rossz idő miatt nem szálltak fel. És harmadik napon ugyanabból az irányból és magasságból támadtak. Az eső nem rontja a repülők radarkeresztmetszetét, sőt a felhőzet zavarja a lokátorokat! Légvédelmi rakéta tüzér a szakmám.
    Carius1973 Sven Hassel az hiteltelen ponyvaregény. Csak azt gondold át, hogy minden vele történt, és minden könyvben ugyanazokkal a karakterekkel dolgozik. Ha csak a fele igaz lenne, akkor már egy komoly írót is talált volna aki rendesen tud fogalmazni. Kizárt hogy volt olyan katona aki gyakorlatilag végig első vonalban harcolt volna.
    Az orosz technika igenis jó! A legjobb légvédelmi rendszereket ők gyártják! A 70-es években rendszeresített SA-6 KUB légvédelmi rendszer némi digitális "tuninngal" a mai napig hatékony eszköz, persze csak jól képzett személyzettel. Az oroszok -50-től +60 celsiusig tervezek. Műszakilag sokszor megbízhatatlanok, de egyszerű javítani. Vietnamban rengeteg amerikai katona halt meg, mert beragadt az M-16-os, az AK bármilyen körülmények között megbízható, és tűri a szennyeződéseket! Ugyan a digitalizálásban lemaradtak, de a nukleáris sugárzás nem teszi tönkre az analóg technikát, persze az nehezebb, de egyszerűbb javítani. A T-34 a saját kategóriáját nézve a legjobb tank volt a háborúban, a legjobb vadászgépeket az oroszok csinálták(mondjuk a németeknek is volt jobb mint az ME-109, de Hitler kedvenc tervezője Messerschmitt volt, így a Henkel és az FW hiába csinált jobb gépeket).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    crowley74
    • Tankos
    · 9 éve
    Az F-117-es lelövéséhez két dolog kellett. Az egyik, hogy az amcsik elbizakodottak voltak és rendszeresen ugyanazokon az útvonalakon repültek, így a szerb hadsereg is tudott róluk, tudták hol kell lesben állni (a rakéták hatótávolsága nem végtelen). A másik, hogy Dani Zoltánék megpiszkálták a lokátor beállításait. Ez persze szabályellenes volt és haditörvényszék elő is idézték, de a siker miatt ez formális volt. Azt viszont nem tudták elviselni a szerbek, hogy egy magyar (székely/román ősök) volt a siker mögött így elég hamar félreállították, nyugdíjazták. Mellesleg az F-117 pilótája meg szlovén származású volt, szóval elég sok náció volt érintett az ügyben
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Camper03
    • Kiképző
    · 9 éve
    Ha ilyen lenne a játékban, hogy felborulhat a tank
    Sokkal több fun gyakorló szoba lenne
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zactam
    • Tankos
    · 9 éve
    NanoHUN

    Így van, csak azt "felejtették" el megjegyezni, hogy a célbefogást és rávezetést mi végezte el.
    Akit érdekel Innen letölthető néhány Orosz légvédelmi eszköz szimulátora és a hozzá tartozó leírások, magyarul is. Jó játékot.
    https://sites.google.com/site/samsimulator1972/home
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    fejespeter · 9 éve
    Azért durva, hogy borulhat így fel..
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.