Jelenleg 587 vendég és nincs tag online

vasárnap, 03 augusztus 2014 19:05

KV-220 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(11 szavazat)
27 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

76 mm-es ZiS-6, a KV-1 alap ágyúja némi ráncfelvarrás után szintre húzva, ha másban nem is legalább a páncélátütésben. A KV-220 99 mm-es pen-je a legjobb az ilyen kategóriás prémium tankok körében (T14 & Excelsior), ezzel saját szintjén és még a felett is többnyire bármit visz arany bevetése nélkül. Pár kivétel talán az AT-2, AT-8, amiket szemből csak igen szerencsés roll-okkal tud átütni, na és persze a Churchill VII (ez utóbbit sidescrapelés közben meg lehet viccelni az első keréknél lévő lyukon keresztül). Ennél fogva meglepő módon egyáltalán nem gold igényes, ami igen pozitívan hat a kreditgyártó képességére, ha a fent felsorolt tankokkal találkoznánk és nincs lehetőségünk a megkerülésükre, akkor pedig ott a 121 mm átütésű arany, ez igazából nem túl nagy előreugrás az AP lövedékhez képest, de néha kétségtelenül jól jön.

Az ágyú legnagyobb Achilles-sarka az alacsony DPM, amit főleg az ezen a szinten átlagos, 110-es alfa sebzés és a mellé járó, kategóriájához képes lassú újratöltésnek köszönhet. Számokban ez egy teljesen pucér tankon 4,11 sec, ami töltésgyorsítóval 3,69 (ventivel 3,61, így igazából ezt akár el is lehet hagyni, de ha még mindig nem elég, rakhatsz rá ellátmány a 3,44-es-es töltésért), ami összehasonlítva pl. az Excelsior 3,1-es kifullozott töltés idejével igen karcsúnak mondható.

Pontossága tipikus orosz, 0,46 m-es szórással nem egy mesterlövészpuska, de közelharcban, ahova igazából ki lett találva a KV-220 nem okoz majd csalódást. A célzásidő 2,29 sec, ami abszolút rendben van, kombinálva a tank többi tulajdonságával egyáltalán nem igényli a fejlesztett célzó rendszert ellentétben bizonyos közepes tankokkal.

Az ágyú egy fura tulajdonsága az eszméletlen mennyiségű lőszer, egész pontosan 120 lövedék, amit valószínűleg élő ember még nem lőtt el benne...

Torony

Ez a tank azon része, amit ha nem raktak volna rá boldogabbak lettünk volna...

A KV-1 alap tornya 90/75/75 mm-es páncéllal, a torony frontja a lövegpajzs mellett két jókora lapos részre utal, ami már önmagában elég könnyen belőhető, de ott van még maga a lövegpajzs is, ami más tankokon általában a legkeményebb rész…de nem a KV-220-on, hiszen itt csupán 75 mm. Ellentétben a KV-1-el, ahol a hulldownozás egy teljesen bevált taktika a ’220-nál ez megy a kukába, hiszen bármit csinálhatsz, csak ezt ne próbáld, az eredménye szinte mindig biztos sebzés.

A forgása is érdekes, 21,88 °/sec, kb mint egy tornyos TD, ne lepődj meg, ha egy Excelsior leforog.

Ha még mindig nem lenne elég a papír páncél mesélek még…van ugye látótáv a játékban, csak sajnos szegény KV-220 erről igen későn értesült, így mire odaért ahol a látótávot osztották, neki már nem jutott…310 méter. Ez tudjátok mire elég? Más nehéz tankokról meg tudod állapítani 150-200 méterről, hogy ők most tereptárgyak vagy valóban igazi tankok-e.

Ezt a jószágot bevinni csatába optika nélkül (+10% 340 méter) tömény mazochizmus, még így felturbózva is kb egy hegesztőpajzsos vakonddal vetekszik a látása, de már nagyjából egyszerre veszitek észre egymás más nehéz tankokkal.

Csak, hogy teljes legyen a kép az epikus látótáv mellé jár még egy brutális 360 méteres hatótávolságú „rádió”, aminél a kiabálás is hatékonyabb (Negró cukorral +10%) ez pont arra elég, hogy ha már nem látsz semmit, ne legyen tudomásod sem arról, ami körülötted zajlik. Tisztára mint a Kockában, Kazan az autista srác „papapa nem hallom papapa”.

Csak, hogy mondjak valamit jót is róla a csőlehajlás egyáltalán nem oroszos, szerencsére ezt sikerült elég kellemesen 8°-ra belőni, amivel elég kényelmesen lehet boldogulni még a hepehupásabb pályákon is.

Egy utolsó rúgás még a KV-220-ba a torony forgás közbeni szórása, ami elég bénácskára sikeredett, emiatt a kapáslövések teljesen ki vannak zárva.

Felépítmény

Nos ez az a rész amiről a KV-220 szól, egy brutálisan masszív KV-3 alváz. 100/100/80 mm-es páncélzattal, (Igen őt nem buffolták, mikor a KV-3 felkerült tier VII-be.) ez egy mamuttá teszi ezen a szinten. Ha ezzel beállsz sidescrapebe a sírógörcsöt hozhatod azokra, akik nem ismerik ezt a manővert. Továbbá az eleje is 115 mm-es effektív páncélzattal rendelkezik, amit tier V medek (általában 110-pen) csak nagyon szerencsés dobásokkal képesek átlőni, viszont ha beforgatod még a sidescrapere se igazán van szükséged, mert a 120-130 körüli penes lövedékeket előszeretettel zabálja két pofára, bár nem szabad átesni a ló túloldalára és ész nélkül előrevágtatni egy „Ide lőjetek!” csatakiáltással, mert a +25% roll-al már könnyedén viszik a páncélját a vele egyszintű tankok, TD-knek pedig amúgy se okoz különösebb gondot.

Természetesen a KV-3 alváz ehhez méltó súllyal párosul, azaz 63-64 tonnával, ha felszerelted modulokkal, ami egyrészről hasznos, mikor valakinek ki akarod taposni a belét egy szumó harcban, de akkor kevésbé, ha A-ból B-be szeretnél eljutni.

A KV-3 alváz másik nagy előnye a terebélyes HP pool, a maga 690 HP-jával a második legjobb a Churchill III után ezen a szinten, ami egy 1v1 harcban valószínűleg a KV-220 felé billenti majd a mérleg nyelvét.

Tier VI-ben változik a helyzet azzal kapcsolatban, mait a páncélról írtam, itt igazából az a 115 mm-es effektív már senkit nem fog meghatni, itt a brutális buldózerből átalakul egy szelíd kis műanyag dömperré, amit a homokozóban szokás tologatni.

Felfüggesztés

20 °/sec forgás, ugyanaz, mint a KV-1-en. A fordulás ezzel a monstrummal egy külön mutatvány, kb mint a Titanic jéghegyes jelenete... Ez a toronyforgással fasírtban brutálisan bambává teszi ezt a tankot, pld a már fentebb is említett Excelsior könnyedén leforogja (igen egy nehéz tank), gyorsabb közepes és könnyű tankokról nem is beszélve…mondjuk nekik külön mutatvány átlőni az oldalát.

A KV-3 lánc egy nagy előnye viszont a brutális modul HP. Fekete Laci is megizzadna míg lefosztaná róla a papucsát, így különösebben nem kell tartani attól, hogy leláncolnak.

Motor

Egy 650 LE-s erőmű, ami önmagában brutális erőt képes kifejteni, de egy 62 tonnás monstrummal azért ő is megszenved, bár még így is meglehetősen jó a LE/súly eloszlása. A végsebessége 33 km/h, bár a motor ennél jóval többet is bírna sík talajon.

Gondban akkor van, mikor fordulni, vagy hegyet mászni kell, olyankor igazi kínszenvedés. Viszonyításképpen egy hajszálnyival mozgékonyabb, mint a KV-1, hála az extra 150 LE-nek.

Ajánlott játékstílus

Tömény pankráció. A KV-220 egy boxzsák, minden egyes aspektusával ennek az elképzelésnek alárendelve. Ha valahol van egy áttörendő frontvonal bízd rá erre a buldózerre, ő majd csokorba szedi az ellenséges tankokat. Ha van mögötte valami megbízható tűzerő, akik lesebzik az ellent amit ő lefog, akkor ezen a szinten nincs ami az útjába állhatna. Sajnos ezzel néha vannak problémák és mivel egyetlen tier limites prémium tank sem a tűzerejéről híres (talán egyedül a SU-85I) így szakasztársakat se igazán tudsz mellé szerválni.

A páncélja brutálisan hatékony saját szintjén, medeknek és sokszor a heavyknek is áthatolhatatlan akadályt jelent még sidescrapelés nélkül is, csak szimplán bedöntve. Viszont a tornyára érdemes odafigyelni, szerencsére a játékosok nagy része nem tudja, hogy ide kell lőni és amíg nem provokálod őket erre hulldown-ban ülve többnyire nem is próbálkoznak vele, inkább a testeddel próbáld meg „elcsábítani” az ellenfelet, mintsem a cuki pofiddal, azt legalább nem penetrálja minden.

Viszont hiába a kemény külső héj a KV-220 messze nem az a brutális pusztító, mint aminek elsőre látszik, nem érdemes vele egyedül mászkálni, mert ha egyszer leforognak vagy több tankkal kell egyszerre harcolnod, akkor ez előbbi esetben könnyedén ledarálnak oldalról és hátulról, mert igazából rájuk fordulni nem tudsz, főleg, ha ketten két oldalról lőnek. Utóbbi esetben pedig egy 2vs1 DPM harcot esélytelen vagy megnyerni, hacsak az ellenfél nem egy krumplis zsák. 1v1-ben úgy ahogy elboldogul más nehéz tankok ellen, de csak hatalmas áldozatok árán, ennél többet már nem fogsz tudni vele lehozni. 

Tie VI-ban változik a szerepkiosztás, ezeket a meccseket inkább nevezhetnénk „szinten tartó meccseknek” is, hiszen a funkciójuk lényegében a KV-220 szénné szívatása, a győzelmi arányod szinten tartása végett. Mikor egymás után viszed el a hátadon a tier V meccseket az MM rácsap az orrodra, hogy érezd a törődést és berak tier VI-ba, ahol aztán jó „csupa páncél prémium” tankhoz méltóan ezen tulajdonságod megszűnik létezni.

Itt az egyetlen fegyver a sidescrape és valamiféle ijedős support, ami utóbbi nem túl hatékony, de sajnos kénytelen vagy elviselni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Optika, Javítóláda/Célzásgyorsító/Ventilátor ízléstől függően.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó, szerencsére egyáltalán nem jellemző rá, hogy modul érzékeny lenne így bőven bírja az ütéseket.

Ajánlott legénységi képzettségek

Teljes javítás, második körben pedig vegyes képességek, mint 6. érzék, pillanat kép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés (mivel valószínűleg előbb-utóbb úgyis egy IS nevű tankban kötnek ki a srácok).

Átlagos bevétel

Egy átlagos 1k sebzéses körben úgy 10-15k kredit tiszta profitot képes kitolni magából prémium nélkül, jobb meccseken a határ a csillagos ég, mivel maga a kaszni iszonyatosan OP egy olyan meccsben, ahol kevés tier V tank van elég lazán kitol 1,5-2k sebzéseket is, amit már elég szépen honorál a játék.

Az egyik legjobb kreditgyár ezen a szinten, de figyelembe véve azt, hogy csak gift shop csomagban lehet hozzájutni, egyáltalán nincs egyensúlyban az ára a valódi értékével, pláne, ha csak egy farm tankra van szükséged.

A lőszerköltség egyébként elenyésző, csupán 56 kredit AP-val, arannyal pedig 2400, a javítás pedig 3200.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Brutális testpáncélzat. Limitált MM, amivel csak tier VI-ig rakja. 8° csőlehajlás. Masszív HP pool.

Hátrányai

Puha toronypáncélzat. Borzalmas látó és rádió hatótáv. Kínkeserves forgási sebesség mind a láncon, mind a tornyon. 33 km/h végsebesség.

Kiknek ajánlott

Tipikus első generációs csupa páncél, semmi más tank. Tier V-ben brutálisan OP volt régen, de azóta jöttek-mentek az évek, a játék változott, de a KV-220 ugyanaz maradt. Bejött az arany és sima lőszer normalizáció, ami az ilyen típusú tankok legnagyobb ellenségévé vált, ezzel fél lábbal a sírba rakva őket. Réges-régen, a bétás időkben volt szerencsém ehhez a szörnyhöz, még a TD-k előtti prehisztorikus érában, akkor képes volt az egész ellenséges csapatot pár karcolással bedarálni, ma már ezt nem csinálja meg, de még mindig korán lenne leírni. Továbbra is egy kiválóan használható tank, de mára elveszett a tömegben a sok újítás miatt, de továbbra is ő áll a legközelebb egy normál tankhoz erősségben az összes prémium tank közül.

Ma már a sidescrape elengedhetetlen taktika vele, ezzel a manőverrel ha elég buta az ellenfél és elpazarolja a lövést a tank oldalára gyakorlatilag biztosított a túlélésünk, de a KV-220 pont ugyanabban szenved, mint a T14, vagyis ha valaki tudja, hogy hol kell lőni. Ebben az esetben a tornyon, akkor nem okoz különösebb problémát a legyűrése, mert DPM-ben bőven az átlag alatt kullog, egy teljesen kifejlett normál tankkal való találkozást valószínűleg nem él túl, ha az ellenfél ismeri a gyengéit.

Elsősorban gyűjtőknek tudnám ajánlani, hiszen ennek a tanknak az értéke a ritkaságában rejlik, az ára is ehhez hasonló 30 Euró, ami a tank valódi értékéhez képest talán túlzás. Aki csak egy jó prémiumtankot szeretne farmolni vagy funolni, akkor annak ott a T14 & Excelsior ikerpár akik igen hasonlóak a KV-220-hoz, de az áruk sokkal szerényebb (arról nem is beszélve, hogy sokszor még jobbak is bizonyos szituációkban).

Összességében egy nagyon jól eltalált, acélfal gyár heavy, bár talán egy kissé túlságosan is drága tankról beszélünk, ami könnyedén lehet a garázsunk dísze, ezért a jelképesnek nem igazán mondható összegért, továbbá az XP szorzója miatt nagyszerű legénység képző.


Az elemzést írta: OdinHUN

Megjelent: 24288 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 szeptember 2014 15:54
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uBootVII · 1 éve
  Teljesen jó gép. Én az IS-3 legénységét hoztam vissza (így van egy skillmentes tag, de pár csata alatt 50%-ra ment, szóval nem lesz gond) 2,5 skillel. Így már forog, és viszonylag pontos is emellett állandóan kritikusat sebez/trackel, ami egy AT-2 legyűrésénél elég jó módszer. Első csatában 2K felett sebeztem T5-ben és amint a leírásban is olvasható Mr. MM ezt meghallva azóta csak T6-ba tesz. Itt is el lehet lenni, ha nem a tornyot lövik, de azért már óvatosabban. T5-ben viszont élvezet a még a játékkal barátkozós fázisban lévőket aprítani
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr · 1 éve
  Nyugi, amatőrök NEM használják. Test beforgatva, torony töltés alatt elfordítva. O-I exp szívatva. Ha nem figyel minden irányba akkor belőhető.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  interstellar · 2 éve
  Storm szerint ez a tank, naon OP. Erre varjál gombot ! :banana:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz · 3 éve
  [quote name="TivadarToth"]Ami fura, most olvastam, egy átlagos csata időtartalma kb. 7,5perc WoT-ban.. a valóságban a harcjárművek harctéri túlésének ideje egy modern háborúban, harctevékenység közben: átlag 7 perc (közel egyenrangú felek esetén) érdekes..[/quote]

  node ugy ertik gondolom hogy 1 tank tulelese,nem a 15 darabos zaszloalje :D
  itt meg 7,5 perc alatt atlagosan megkeresik a leghatul bujkalo artit is a mausok
  en mar eleg regen neztem amugy, de legtovabb e100/arti ilyesmikkel eltem, 5-6 perc
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  JhonRambo76 · 3 éve
  Én majd beszartam a röhögéstől olvasás közben! Köszönöm a vidám perceket! sok ilyen leírást!
Tovább a kategóriában: Churchill III - Elemzés »

Új hozzászólás

27 hozzászólás


KERES
© 2018 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.