Jelenleg 1033 vendég és 14 tag online

2014. szeptember 29., hétfő 12:59

Chaffee Tank Race - Észrevételek (by Silentstalker)

Írta:
Értékelés:
(6 szavazat)

Silentstalker, az FTR blog szerkesztője posztolt néhány észrevételt az új játékmóddal kapcsolatban:

 • A felrobbanó hordók egyáltalán nem tesznek kárt semmiben. Ergo értelmetlen lőni őket, a robbanás nem árt majd senkinek (ahogy az sem ha áthajtasz rajtuk).
 • A speciális Chaffee már az új motorhangokat kapta meg és igazán klassznak tűnnek. Vajon a normál Chaffee is ezeket a hangokat használja már? Még nem próbáltam ki...
 • A Chaffee csúszik. Nagyon! Majdnem olyan érzés, mintha a War Thunder-rel játszanál. A problélma az, hogy a csúszás nem kapott külön hangeffektet (mint pl. autós játékoknál a gumi csikorgása) és könnyű csúszás közben elveszíteni a kontrollt a tank fölött.
 • A hatalmas vörös üzemanyagtartályok semmilyen behatásra nem reagálnak (lövés, stb).
 • Ha át akarsz menni az ellenség sávjába, átugrathatsz a futam alatt
 • Az automata célzás csak akkor működik, ha ugyanabban a sávban vagy mint az ellenfél (vagy ha a bázison állsz épp), máskülönben a köztetek lévő akadályok szinte lehetetlenné teszik a cél befogását. Esetleg ha magasabban vagy mint az ellenfél, még sikerülhet a befogás, de a lövések így is szinte mindig a záróakadályokban fognak landolni.
 • Az az életképes taktika, hogy először egy kicsit az ellenfelek csoportja mögött maradsz (akik zsigerből padlógázon csapatják) és hátulról lövöd őket, de ne várd hogy kilövöd bármelyiket is.
 • A leláncolás gyakorlatilag lehetetlen, de mégis összejön, a járművek javítási sebessége extrém gyors.
 • Habár a célkör kicsinek tűnik, az ágyú igen pontatlan és mindenfelé tüzel, főleg ha full gázon nyomod épp neki.
 • Egy másik jó taktika ha épp valaki a csapatodból az élen áll, hogy a mögötte lévők egyike a futam vége felé átugrat a másik sávba és ütközik az ellenféllel. Ilyenkor jellemzően a másik két ellenséges tank megtorpan és próbálja megszabadítani társukat a "tehertől", míg a csapattársak közben szabadon foglalhatnak.
 • A foglalás extrém gyors, mindössze 10 másodperc és két bázis van egymáson (a szövetséges és az ellenséges is), ezért könnyen összejöhet mindkét csapatnak a döntetlen (egy időben történő befoglalás miatt). Ezért fontos hogy csak egy helyben álldogálva foglaljatok, hanem lőjétek is a másik csapat tagjait.

Összességében jó móka, de kicsit csalódott vagyok a pályával és a mozgásmodellel kapcsolatban. Tény, hogy a csúszó tank lehetne kezelhetőbb, de gyakorlatilag minden akadály ami az úton van, értelmetlen, hisz nem lassítják le a tankokat (csak felrobbannak) így nincs értelme kerülgetni őket, csak nyomni kell ész nélkül és ennyi. Emellett a tank gyorsulása is extrém jó, bármikor vesztesz a sebességből, gyorsan utol tudod érni az ellenfeleket (hacsak nem a tájban gyönyörködnek). 

Utoljára frissítve: 2014. szeptember 29., hétfő 13:28

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#24 Wasp81 2014-10-07 10:51
Segítsetek már nekem abban, hogy a sima Chaffeera milyen skilleket érdemes kifejleszteni? Nem bánnám, ha mindegyik taghoz külön leírnátok :) előre is köszönöm! Annyi mindent olvastam, de mindenhol mást írnak :)
#23 Udidra 2014-10-07 08:46
Ennek a módnak a fő értelme hogy rávilágítson milyen gyenge a játék motorja. Levegőbe ugratáskor ok nélkül megpördülés, érkezéskor teljes megállás mintha falnak mennél, rámpára hajtáskor elpattanás stb. Botrány
#22 Kulikum 2014-10-01 19:59
Sziasztok!

Apa_Cska, a játék leírásakor szó volt róla, hogy nem kell T1-nek a garázsban lennie, akkor is oda megy át az xp. Aki már elkezdte azt a vonalat, annak a T1 már biztos elit, így szabad xp-re váltható, persze aranyért. (Így meg is adtad a választ egy lenti kérdésemre, sajnos nem szabad xp-t osztogatnak, hanem a tankra megy. :-( )
Ha még nem kezdtél bele, akkor lesz egy tier1 tankod 50k xp-ve. Legalább gyorsan léphetsz tovább! :-)

Aki nem akar 50k xp-s T1-et, és szüksége van egy erős amerikai csapatra, csinálja, amit én: a "legénységfejlődés felgyorsítása" be volt kapcsolva, és így mind a 75k xp rájuk ment. Jót tett a képességeknek!
#21 Apa_Cska 2014-10-01 19:18
Sziasztok!

Na, megvan az 50 :)
Elég keserves a vége... Szóval, ha visszaveszik, a T1 örökli a pontokat. De mi van, ha nincs T1-em? Persze a kapott garázshelyre éppen vissza lehet tenni egyet.
Kipróbáltam ezt az auto aim-ot... hát.... jó, de így tényleg pofánlőhetem a csapattársakat is. Gondolom csak Safeshottal érdemes.
Amúgy meg a legénységnek beruháztam egy üres locust-ra, egész jó móka, csak újabban már ötösök közé pakol. Persze Stat-bajnokoknak nem pálya.
De ezek szerint így már a rally sem jó pálya nekik.
Remélhetőleg így talán kevesebb vérprofiba futok majd bele :)
(Ap)
#20 Kulikum 2014-10-01 18:56
Apa_Cska : amikor rajta van a célkereszt az ellenen, jobb klikk! Mondjuk, ilyen tempónál nehéz elkapni, de megcsinálható. Kikapcs ugyanígy jobb klikk.

zajn78 : szerintem csak a statmod számolja, maga a rendszer nem!
#19 zajn78 2014-10-01 17:07
Amúgy tegnap még nem de ma már beszámolta a napi statba, win8, eff csata számba a futamokat is

s vesztés esetén semmit se kapsz se kredit, se xp
#18 Apa_Cska 2014-10-01 16:21
Az auto aim az hogy műkszik? (Én még csak 2 hónapja játszok, és ezt nem próbáltam...) Van valami trükkje? lehet, hogy ezért szoktak időnként a csapattársaim pofánlőni?
(Ap)
#17 aru 2014-10-01 13:51
Idézet - Alexy007:
"50 000 xp hova megy" T1-re


Igen, de ha bekapcsolod a gyorsított képzést akkor a legénységre.

Idézet - Apa_Cska:
Amúgy hogy lehet hátrafelé lőve előre vezetni? Nekem előre sem nagyon megy...

(Ap)


Előrefelé vezetsz, hátrafelé meg auto aimal lősz. Enyi és egészen jól müködik!
#16 Apa_Cska 2014-10-01 13:36
Köszönöm, valóban elnéztem... most akkor visszaképezzem őket a t71-ről?
Ja, és így 40 win-hez közelítve csupa 7-9-13 stb százalékos csatákba sorol...
kezd elmenni tőle a kedvem.
Amúgy hogy lehet hátrafelé lőve előre vezetni? Nekem előre sem nagyon megy...

Azért az jól esett, mikor a házra felugratáskor mellétoltam az egyiket :)

(Ap)
#15 Csiguci 2014-10-01 12:45
Idézet - beczl:
Idézet - Csiguci:
Mitől lehet az a hiba,hogy a betöltő képernyőig eljutok,majd hallom a visszaszámlálást,de nem tölt be a "versenyt"?

Valószínű, ha van mod telepítve, akkor valamelyik nem megy rendesen. Elsődleges hibaforrás lehet GnomeFather hangmodjai...Köszönöm
#14 beczl 2014-10-01 12:37
Idézet - Csiguci:
Mitől lehet az a hiba,hogy a betöltő képernyőig eljutok,majd hallom a visszaszámlálást,de nem tölt be a "versenyt"?

Valószínű, ha van mod telepítve, akkor valamelyik nem megy rendesen. Elsődleges hibaforrás lehet GnomeFather hangmodjai...
#13 Csiguci 2014-10-01 12:16
Mitől lehet az a hiba,hogy a betöltő képernyőig eljutok,majd hallom a visszaszámlálást,de nem tölt be a "versenyt"?
#12 Alexy007 2014-10-01 12:12
"50 000 xp hova megy" T1-re
#11 plutoka 2014-10-01 12:05
Idézet - Apa_Cska:
Sziasztok!

Nekem ez e legénység fejlesztés nem világos, meg az sem, hogy akkor ez most ideiglenes tank, vagy végleges? És ha elit-tank, akkor miért van az, hogy beraktam a legénységet egy másik amcsi light-ba, átképeztem jó sok aranyért, aztán amikor visszaraktam, már nem 100-asok, ahogy a többi elitnél, hanem az átképzettek lementek -25-öt. Most akkor mit csináljak, visszaképezzem őket, hogy fejlődjenek a skilljeik?
(Ap)


Szerintem te kevered a premium tank és az elit tank fogalmát.

Elit tank annyit jelent, hogy nem tudsz XP-t gyűjteni a tankra, mert minden modul és belőle kifejleszthető tankot kifejlesztettél. Elit esetén ezután választható h a vele gyűjtött XP a legénység képzésére forditható.
A prémium tankok esetén lehet más hasonló típusú tankból legényeket átültetni plusz átképzés nélkül.
A chaffe sport CSAK elit tank, mert nem tudsz rajta semmilyen modul vagy tankot fejleszteni. Plusz csak ideiglenesen elérhető, event után eltűnik mint anno a t62a sport is eltünt.
az eltünéskor a benne ülő legények átképződnek a normál Chaffe-re, még ha nincs is olyan tankod.

az egész játék mód teljesen jó lenne, ha a sok gold spammer más elfoglaltságot keresne inkább. tegnap már egyenesen körberöhögtem azokat akik első lövéstől arannyal lőnek, átugranak a saváodba h "majd most sokat sebeznek" és végül ők döglelene bele, mert játszani persze ettől ugyanúgy nem tud, 2-3 remmelés után elpárolog :)
azt még meg tudom érteni, hogy foglaló körbe átvált aranyra, de ott is inkább a gyors cél váltogatás többet ér mint a gold spam.
#10 Apa_Cska 2014-10-01 11:40
Sziasztok!

Nekem ez e legénység fejlesztés nem világos, meg az sem, hogy akkor ez most ideiglenes tank, vagy végleges? És ha elit-tank, akkor miért van az, hogy beraktam a legénységet egy másik amcsi light-ba, átképeztem jó sok aranyért, aztán amikor visszaraktam, már nem 100-asok, ahogy a többi elitnél, hanem az átképzettek lementek -25-öt. Most akkor mit csináljak, visszaképezzem őket, hogy fejlődjenek a skilljeik?
(Ap)

Wotinfo Collection a Media Markt-ban

WOTINFO TV KÖVETKEZŐ ADÁSIG MÉG:

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Aktuális akciók, események

WML WEEKEND CUP 3V3 #35 | TIER 6

Cikk hozzászólások