Nyomtatás
2014. november 4. 13:42

Type 1 Chi-He - Elemzés

(15 szavazat)
8 hozzászólás

Bevezető

A típus a Type 97 Chi-Ha továbbfejlesztése volt, ám az embargó miatti acélhiány következtében kevesebb mint 200 darab készült belőle, melyeknek végül a Japán Császárság fő szigetének (Honshú) védelme lett a feladata, így soha nem vetették be őket harctéren.

Paraméterek

Ágyú

A top löveg az Experimental 57mm Tank Gun Shin, sima lőszerrel 87, arannyal 131 lesz a pen, sebzése pedig 75, repesz-rombolóval 29/100. A szomorú igazság az, hogy mivel nem egy mesterlövészpuska (0,42/100m), ezért néha már saját tierjében elkél az arany, ha a kiszemelt célpont (pl. Valentine, Valentine II, Matilda) épp ránk figyel, akkor pláne nincs idő célozni.

De elérkeztünk a löveg jó részéhez is: a tűzgyorsasághoz, ami már papíron is 25 lövés/perc. Nálam a ventivel és töltésgyorsítóval megtámogatott 100%-os legénység 2,02 másodperc alatt tölt, szóval egy újabb olyan tank, aminél vigyázni kell, mert nem szűkül be a töltésidő alatt. Az én felszerelésemmel a DPM 2221 dmg/perc, BIA skillel 2270, ha még mindezek mellé ellátmányt is rakunk, 2369 lehet a maximális DPM (egyik sem különösen javasolt, mert nem igazán dob annyit).

Torony

Jellemzően a japán tankokra hajaz: papír. Bár néha meglepően troll lepattanókat képes összehozni, a döntés nélküli 50/35/25 mm nem fog nagy védelmet nyújtani.

Látótávja 340 méter, ami a négyes közepes tankok között egy kicsit jobb az átlagnál.

Csőkitéríthetősége felfelé 20, lefelé 15 fok, de sajnos a tank magasságából adódóan valamilyen szinten úgyis kilógunk hulldownban és nincs olyan tornyunk, mint a T29-nek... de azért az ellenfélnek kellemetlen meglepetést okozhat a csőlehajlás, ha nincs felkészülve rá :)

A torony egyik nagy hátránya, hogy szintjén elég lassan fordul van (30 fok/mp) és mivel itt még elég sok könnyebb, gyorsabb páncélos van, elég nehéz eltalálni a mozgó ellent.

Felépítmény

Ugyanaz jellemző rá, mint a toronyra, leszámítva hogy oldalról és hátulról még gyengébb (50/25/20), bár a frontján van valami minimális döntés. Alapvetően egy dologra elég ez a "páncélzat": két pofára zabálja a howitzer-féle lövegek AP lőszerét (németeknél sokan használják a 7,5 cm-es KWK 37 L/24-et), de persze csak akkor ha az ellenfélnek nincs mákja és nem lövi be a jó pár gyenge pont egyikét (nem írok részletezést, standard gyenge pontok, mint sofőrnyílás, géppuska).

Felfüggesztés

Nem egy versenyautó, 36 fok/mp. Talajellenállása nem túl jó, érdemes kerülni a kellemetlen szituációkat, mert könnyen ottmaradhatsz.

Motor

Ugyanaz a top motor, ami a Chi-Nu Kai (japán tier 5 prémium) esetében. Itt mindössze 17 tonnát kell mozgatnia és jól ellátja feladatát, maximális sebességünk 44/20 km/h, ami tierjében mondjuk még a gyengébb kategória, a nehéz tankok és az artyk legyorsulására elég.

Ajánlott játékstílus

Mindenképpen támogató, mert tulajdonképpen minden átüt. Ha észrevettek, el kell tűnni (mintha TD-ben ülnél), mert különben csak rosszul sülhet el.

Saját szintjében kicsit bátrabban lehet vele mozogni, de azért odafigyelve, hogy ha lehet ne B1-et vagy valami hasonló nevetséges kis átütésű cimborát kísérgessünk, hanem valami használható társat (persze kis tierben ilyen elég ritkán fordul elő). Azonban az MM 5-ös és 6-os tierbe is be tud rakni, ahol már eljátszhatjuk a "szűzkisasszony a bordélyban" című jelenetet, vagy felmérhetjük merre van nagyobb esély áttörni és ha jól tippeltünk, ott átjutva viszonylag puha/puhább alfelekhez juthatunk, melyeket némiképp nagyobb eséllyel lövünk át (személyes kedvencem az M6 oldala/háta).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Álcaháló vagy Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítócsomag, Kis elsősegélycsomag és Kézi tűzoltókészülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: Hatodik érzék (eldobás után)
  • Lövész: Pillanatkép vagy Mesterlövész (utóbbi eldobás után)
  • Vezető: Sima utazás vagy Off-road vezetés
  • Rádiós: Helyzetfelismerés
  • Töltő: Biztonságos elhelyezés (eldobás után)

Bevétel

A játékosok ezzel a tankkal átlagban 3392 kreditet keresnek tisztán, ám normális játékkal, kevés vagy 0 arany használatával simán kinéz körönként 10k profit.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó látótáv és rádió hatótáv
  • Megfelelő mobilitás
  • Remek ágyúsüllyedés
  • Remek DPM

Hátrányai

  • Papír, nem kicsit, nagyon
  • Lassú szűkülés
  • Néha saját tierben is aranyra vagyunk utalva

Kiknek ajánlott

Inkább kiknek nem... Akik szeretnének kimaradni egy jó kis mókából (ne kövezzetek meg, szabadból kihúztam minden modult, így móka volt és persze fogalmam sincs milyen nehéz kiszenvedni a fullos állapotot...) azok ne vegyék meg... Eléggé lenézett tank és ez néha segítségére van, mert mikor a B1 (túlsúlyos kisfiú) kiáll eléd és pofozkodni akar, na és persze egyedül van... szívesen megnézném az arcát miközben a sokkal jobb a lövegemmel rendbe rakom :D (gyorstipp: ha valaki nem tudná, a B1/Pz. B2 gyenge pontja a torony, azt még akár hármas tankokkal is be lehet lőni)

Egyébként is, ha vinni akarja valaki a japán ágat, ezt mindenképp meg kell venni (persze lehet menni a könnyű ágról is, de akkor az a legényeknek -20% és ráadásul csak hárman lesznek).

Nem vagyok egy nagy spíler közepes tankokkal (talán egyedül ez és a T-34 a kivétel), de második csatára meglett a Tank ász, hetedikre meg a második. Ha ráérzel és hagysz neki időt, hogy kitapasztald, megkedveld, nagyon hasznos, hálás kis masina.


Az elemzést írta: Benc0721 [COIMB]

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    St3venson
    • Tankos
    · 8 éve
    Én is csatlakozom az örömködőkhöz. Már az első kör tankász lett, 8 kill. Való igaz, a modulokat a rádió kivételével freexp-ztem. Azóta már 14 körön túl vagyok vele, és már 4 tankászt hoztam össze. Eddig nagyon tetszik...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bence0721
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="RavaszHonved"]Egy észrevétel. Én ventilátor,periszkóp,álcaháló felszereléseket használom rajta. Mivel japán tank nincs túl vastag páncélja, ezért szerintem elsődleges minél jobban álcázni. Ennek megfelelően hatodik érzék és full álca skillet választottam. Újraosztottam és BIA-ra váltottam. Ennek több előnye van: a ventillátor+BIA kompenzálja a töltésgyorsítót, a ventilátor+BIA+periszkóp nagyobb látótávot ad. Második körben jöhet a hatodik érzék+ full álca, ventilátor+BIA+álcaháló jobb álcázást ad.[/quote]

    Na igen, de a tank szintjéből adódóan nem sokan tartják meg olyan sokáig, és sokkal gyorsabban ki lehet grindelni a következőt, ha több sebzést tudsz leadni egy perc alatt. (Bár szerintem elég komoly a fun-faktora, remélem nem vagyok egyedül a véleményemmel ;-) ) Lövés után meg valószínűleg úgyis gyorsan fölfedeznek, plusz nincs túl pontos lövege messziről puffogtatni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RavaszHonved
    • Tankos
    · 9 éve
    Egy észrevétel. Én ventilátor,periszkóp,álcaháló felszereléseket használom rajta. Mivel japán tank nincs túl vastag páncélja, ezért szerintem elsődleges minél jobban álcázni. Ennek megfelelően hatodik érzék és full álca skillet választottam. Újraosztottam és BIA-ra váltottam. Ennek több előnye van: a ventillátor+BIA kompenzálja a töltésgyorsítót, a ventilátor+BIA+periszkóp nagyobb látótávot ad. Második körben jöhet a hatodik érzék+ full álca, ventilátor+BIA+álcaháló jobb álcázást ad.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bence0721
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="CrawlingChaos"]A grind egyáltalán nem vészes, négyes szinten vagyunk, itt még 10 csata alatt ki tudsz fejleszteni mindent. Az alapágyut a chi-ha-ról hozzuk, ami ha ott nagyon jó volt, itt még éppen megteszi. A motor, rádió is jön a chi-ha-ról, a torony és a lánctalp (1200+1150) egy nagyon jól sikerült szorzós körrel is meg lehet ... na jó pár kör! ;-) Innen már csak az 57-es löveg van hátra, az is 2k xp. Nálam valamivel több, mint 30 kör alatt lett elit, de annyira megtetszett, hogy a legénységet ebben fel akarom húzni valahol az első skill 50-75%-ig.

    A támogatásnál még annyit mondanék, hogy néha nem is annyira az számít, hogy mit tud a tank, amit támogatni szeretnénk... én bevallom, ha épp aktív az xvm, mindig arra hallgatok. Alapból a legjobb közepes vagy nehéz tankhoz csatlakozok, ha ilyen nincs a legjobb spottert figyelem merre megy. Ha semmi... akkor megyek a "rajjal" a zavarosban halászni. (Arra alkalmatlan, hogy egyedül tarts vele egy oldalt.)[/quote]

    Én a Chi-Ha-t átugrottam, elég volt nekem anno a kínai
    Támogatáshoz még : attól még, hogy zöld-kék-lila egy b1 vagy egy amx40, nem lesz jó társ Bár azért az ilyen színek tartanak maguknál goldot, és így már átlyuggatják a Matildát/Valentinet/AMX 40-et
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    srgred
    • Tankos
    · 9 éve
    a
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sztare81
    • Tankos
    · 9 éve
    Üdv.
    Köszi az elemzést,bár a gold ammoval nem értek egyet.Jó kis tank nekem bejött.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CrawlingChaos
    • Tankos
    · 9 éve
    Nem is gondoltam, hogy erről a kis szamurájról is lesz elemzés (egyhamar), köszönet érte! Én mosolyogva olvastam, és ez jelzi a viszonyomat vele! Persze 40 csatával nem lehet mondani, hogy agyonhajtom, de ez az a tank, ami tényleg mosolyt csal az ember szájára.
    A grind egyáltalán nem vészes, négyes szinten vagyunk, itt még 10 csata alatt ki tudsz fejleszteni mindent. Az alapágyut a chi-ha-ról hozzuk, ami ha ott nagyon jó volt, itt még éppen megteszi. A motor, rádió is jön a chi-ha-ról, a torony és a lánctalp (1200+1150) egy nagyon jól sikerült szorzós körrel is meg lehet ... na jó pár kör! ;-) Innen már csak az 57-es löveg van hátra, az is 2k xp. Nálam valamivel több, mint 30 kör alatt lett elit, de annyira megtetszett, hogy a legénységet ebben fel akarom húzni valahol az első skill 50-75%-ig.
    Én most hogy visszanéztem az eredményeimet, nagyon meglepődtem milyen statot lehet vele elérni. Azt mondanám, hogy szegény ember stat padder tankja. A targetdamage.com szerint 375 sebzés kell a zöld szinthet, 675 pedig már elit besorolást eredményez. Szerintem ez nevetségesen alacsony, ennél sokkal jobb a potenciálja.
    A támogatásnál még annyit mondanék, hogy néha nem is annyira az számít, hogy mit tud a tank, amit támogatni szeretnénk... én bevallom, ha épp aktív az xvm, mindig arra hallgatok. Alapból a legjobb közepes vagy nehéz tankhoz csatlakozok, ha ilyen nincs a legjobb spottert figyelem merre megy. Ha semmi... akkor megyek a "rajjal" a zavarosban halászni. (Arra alkalmatlan, hogy egyedül tarts vele egy oldalt.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    stips
    • Tankos
    · 9 éve
    Hát jóhh

Legfrissebbek a szerzőtől: Jacktor