Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Jelenleg 1176 vendég és 30 tag online

2014. december 05., péntek 12:25

IS-7 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(47 szavazat)

Paraméterek

Ágyú

Általában úgy kezdem, hogy ez a tank fő erőssége, vagy hasonló, de ez most nem így van. Nem szeretek tankot lehúzni, főkét úgy, hogy próbálok objektív maradni, de ennek az ágyúja rettenet és ez rá is nyomja a bélyegét arra hogy hol is használható.

130 mm S-70 nevet kapta, 250/303/68 (AP/APCR/HE) mm átütéssel rendelkezik és 490/490/640 átlagsebzés társul mellé.

Én minden lövegnél nagyon fontosnak tartom azt, hogy a lövedék milyen sebességgel közelíti meg a célpontot. Nos örömködünk, az APCR ugyanis 1125 m/s-mal hasít, ami igen jó érték (ha nem sajnáljuk a 4800 kreditet) a vetélytársaihoz képest (IS-4, E5). Mondjuk talán ez az egyetlen amiben jobb, persze az alfa sebzésen kívül. Az AP 900 m/s és 1118 kredit, a HE is pontosan ilyen sebességgel szeli a levegőt 978 kreditért... majd csapódik a cél mellé/alá/felé :D

Ez az ágyú nem a pontosságáról híres. Számszerűen 40 centimétert tévedhet 100 méterenként, ami vetekszik az E 100 pontatlanságával. A vetélytársak (E5, IS-4) lényegesen pontosabbak, de ezt az értéket azért szellőzéssel és elit alakulattal lefaraghatjuk 0,367-re.

Ha ez nem lenne elég, van még töltés idő is, ami 13,70 másodperc alapból. Ez nem egy baráti érték, ezért a percenkénti sebzése is igen karcsú: 2146. Ezt már csak a Maus tudja alulmúlni ezen a szinten, de ha már a pontosságot lecsaltuk és hozzá dobunk egy töltésgyorsítót is, akkor 11,31-re is le lehet vinni a töltési időt, amivel már 2602 lesz a DPM. De mindig lássuk meg a jót is a rosszban, hisz előnynek is felfogható hogy nem tudunk ész nélkül lövöldözni, mivel csak 30 lőszert vihetünk a csatába (nekem 10 sima, 17 gold és 3 HE van bent, bár én randomba is úgy viszem mint CW-re; ez 1 jobb csata vége felé szűkös is lehet).

Csőlehajlása -6°/+18°, ami egy elfogadható érték. Akinek nincs meg ez a tank, szerintem már eléggé sikerült elriasztanom tőle, de ha mégsem, akkor itt a kegyelemdöfés: Célzás ideje 3,4 másodperc. Nem, nem írtam el, ez az alap érték... három egész és négy tized másodperc. Ennél rosszabb értéket csak artyknál találunk a T10 gépek között. Na jó... az FV TD is pontosan ilyen tempóban képes célozni, ha esetleg ez valakit megnyugtat :D

Ugye ha már mentjük a menthetőt és lehúzzuk a töltés időt és növeljük a pontosságot, ezen sem árt javítani, feldobunk még rá egy függőleges stabilizátort és voálá csodás 2,835 sec-es értékkel büszkélkedhetünk...

Torony

Most már vége a gyászbeszédnek... 240 mm szemből, 185 mm oldalról és 95 mm hátul. Már ezek sem rossz adatok, de ez még le is lett kerekítve ahol csak lehetett, így olyan effektív értékeket kapunk, hogy meg sem próbálom itt leírni, a képek magukért beszélnek. Gyenge pont csupán a tetején van, de az is úgy belesimul a torony vonalába, hogy azt meglőni külön művészet.

A torony forgási sebessége 25°/másodperc, ami megegyezik az IS-4 és az E5 értékeivel. 400 méter a látótávolsága.

Felépítmény

2.150 életerővel rendelkezik, ami a saját szintjén nem sok. Konkréten már csak az 50B múlja alul, viszont az 50B egészen más helyen/szerepkörben harcol. Van itt még egy rádió is (10RK-26), ami 720 hatótávolsággal rendelkezik és 160 kg... nem hiába, orosz technika :D

Páncélzata 150/150/100 mm (elől/oldal/hátul). Aki már találkozott IS-7-tel, az pontosan tudja hogy milyen szemét egy troll páncél ez. A fenti képen látszik, hogy szemből csak a hasa sebezhető a közepesek és nehezek számára, a TD-k az irtózatos gold lőszereikkel esetleg próbálkozhatnak a felső lemezekkel, de nekik sem garantált a siker.

Mondanám hogy oldalról könnyebb az ellenfél dolga, de így nem! Van itt döntött páncél és üreges páncél is, ráadásul ezeket még kombinálták is. És egyébként is, ez egy IS-7, ami arról híres, hogy bármikor bármit benyel az oldalával :D Itt ugyan csak nem írok effektív adatokat mert egyszerűen szinte minden részen más értéket kapnánk, de a képen jól látszik minden. 200 mm AP pen alatt hiába kísérleteznek általában. Ennek a tanknak ez az igazi ereje!

Hátulról azért már azért könnyebb a dolga az ellenfélnek, de azért még itt is vannak olyan részek ami 150-200mm effektív páncéllal rendelkezik.

Felfüggesztés

28°/s a fordulási sebessége, ez egy átlagos érték (IS-4-nél jobb, E5-nél rosszabb). 60 km/h a legnagyobb sebesség amit ki lehet csalni belőle, ezt hosszabb lejtőn képes is megtenni, majd jó talajon elég jól is tartja. Talaj ellenállása messze alul múlja az E5/IS-4 párosét. Ezért legalább olyan esetlen a mocsaras, vizes talajon mint az E 100.

Motor

M-50T, 1050 lóerővel és 15% gyulladási eséllyel. Ehhez társul 69 tonna, így kapunk egy 15,40 LE/t arányt, ami ugyancsak nem egy kiemelkedő érték. Viszont én úgy érzem, jobban szeret égni mint amit az a 15% indokol. A borzasztó talaj ellenállásnak és a középszerű LE/t párosnak köszönhetően dombra mászni kicsit tatásan szokott. Sárgára lőtt motorral viszont már csak ballag, ilyen esetben dombon már csak akkor tud értékelhetően mozogni mikor lefele halad.

Ajánlott játékstílus

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami nagyon megosztja a játékosok többségét, szeretem nem szeretem. Ezt a részt már tényleg nehéz nem szubjektíven írni ezért most szigorúan szó szerint kell venni az "ajánlott" szót.

Én szeretem. Sokan mondják, hogy eljárt felette az idő. Szerintem random csatákban igen is jókat lehet vele menni, annak ellenére hogy az ágyút úgy lehúztam... nekem nincs gondom vele, elfogadtam hogy ezt tudja és nem várok el többet.

Ez a tank konkrétan az, amivel rárontunk az ellenfélre ha 1v1 helyzet van, nem cicózunk, nem bujkálunk, nem trükközünk... odamegyünk és beletoljuk az ellenfél arcába azt a 130 mm-es gunt (videó 2:00-tól). Ilyenkor tudjuk legjobban kihasználni azt a bizonyos troll páncélt, mikor a két tank összeér, már szinte sebezhetetlenek vagyunk (kivétel persze HE). A tetején azt a parancsnoki kupolát (már már inkább homorulat) pedig ha mozgunk, nagyon nagy szerencse kell belőni.

Ha az 1v1 másik oldala valami magasabb tank (pl. E 100 vagy Maus), szinte biztos nyert helyzetünk van. Mellé megyünk, mire ő csak a tornyunkat tudja majd lőni, feltéve ha le tud követni :D (videó 2:33-2:50). Ezekhez a manőverekhez viszont nem árt elsajátítani a gyenge pontok ismeretét. Persze nem erről szól a csaták többsége, ilyenkor jöhet a klasszikus nehéz tank stílus: Sidescrape, has kitakarva tornyozni...

Sidescrape-nél figyeljünk arra, hogy a mi páncélunk úgy lett tervezve, hogy a tank hossztengelyével megegyező irányból (pontosan szemből) érkező lövések ellen védjen. Ha beforgatjuk a tankot, akkor a döntött felső lemezeink effektív páncél értéke csökken, amit a gyakorlottabb játékosok ki is használnak, hisz ilyen esetekben a lámpa környékén (váll páncél) már a T10 tankok jó eséllyel belövik (ráadásul e mögött vannak a lőszerrekeszek is). Próbáljuk a lehető legkisebb felületet mutatni ebben az esetben és inkább az oldalunkat mutogassuk, az biztos leszerel minden lövést.

Egy tanács a sidescrape helyzetekhez: Mivel a mi célzás időnk nagyobb szinte mindenkinél, ezért egyszerre-lövésben nem tudjuk felvenni a versenyt. Én úgy tompítom az ágyú ezen hiányosságát, hogy csak játszok a sarkon ameddig az ellenfél el nem lövi magát és ezt követően maradok kint (sidescrape-ben!), majd megvárom míg újra kijön lőni. Meglepő módon, ahhoz képest hogy az ágyú értékei pocsékak, ha rendesen beszűkül, meglepően pontos tud lenni. De nem sniper tank! Heavy tank révén pusztára vinni nem ajánlatos, itt a medek szétszerelik könnyedén.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ezeket sajnos már az ágyú javítgatására elhasználtuk (Töltésgyorsító, Fokozott szellőzés, Függőleges stabilizátor).

Ajánlott fogyóeszközök

T10 tank, megérdemli a nagyobbik fajta felszereléseket, elsősegély csomagból elég a kicsi is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, a többieknek javítás. Harmadik körben vegyes képességek, lehetőleg olyanok, amik az ágyú tulajdonságait javítják (pl. sima utazás, pillanat kép). Régebben lőszerrekesz találatnál igen gyakran fel is robbant, ezért talán érdemes a biztonságos elhelyezés képességet is feltenni (mostanában viszont ez igen ritka esemény).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Troll páncél.
  • APCR a prémium lőszer.
  • 490 átlag sebzés.
  • Ha lendületet tud venni, hamar pozícióba ér.

Hátrányai

  • Szinte minden paramétere az ágyúnak.
  • Front harcos tankhoz képest kevés életerő.
  • Rossz talaj ellenállási értékek, ezáltal nehéz terepen esetlen.

CW - Klán háború

Ez a tank valószínűleg a legtöbb CW-t megjárt tank a játékban. Szinte minden pályán alkalmazzák roham taktika esetén. Ezzel a tankkal a legtöbb klánnál bekerülsz a CW-re.

Kiknek ajánlott

Mivel most is azt írom, hogy első tanknak nem ajánlom és még sok más tanknál is ezt írnám, ezért most inkább azt fejteném ki, hogy mit ajánlanék én első tanknak.

Szerintem első ágnak az USA nehéz tank ág a legideálisabb. Úgy vélem, hogy ezen ág 10-es képviselője a legkönnyebben kezelhető, sokkal inkább tolerálja a kezdeti hibákat mint más tankok a játékban. Az ágra jellemző még hogy sokoldalú tankok vannak rajta, viszonylag jó ágyúkkal és tűrhető páncélokkal.

De térjünk vissza az IS-7-hez. Kiknek ajánlom? Már olyan gyakorlott heavy tank játékosoknak, akik szeretnek a csata középpontjában lenni és rendkívül agresszív játék stílusúak. Ismerik a tier X tankok gyenge pontjait, viszont képesek annyi önfegyelemre, hogy kivárják a célzás időt. Ha ezt a két össze nem illő stílust tudják kombinálni, nekik remek játékélményt tud nyújtani az IS-7.

Érdekesség: E tanké a legrosszabb győzelmi arány a T10 hevik/medek között, a TD közül csak a JagdPz E-100 ami rosszabbul teljesít az EU szerveren. 330 átlag csatával rendelkezik, ez a második legtöbb, kicsivel elmaradva az E5 mögött. Az EU szerveren a hatodik legtöbbet futott tank. 80,12% a találati aránya globálisan, ezzel meghazudtolva az ágyú értékeit az ötödik legpontosabb nehéz tank T8-T10 tankok között. Azt azért hozzá teszem, hogy a találatok 74,79%a-a ért csak el sikeres átütést. Ha jól számoltam, ez azt jelenti hogy 100 lövésből 60 hatásos csupán (ennél csak a Maus teljesít rosszabbul T10-ben). Én arra következtetek ebből, hogy a többség tudja mire is való az IS-7 és csak a gyenge pontok ismeretének hiánya és az elhamarkodott lövések okán teljesít ilyen gyengén az IS-7.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Megjelent: 40830 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. máj. 18., csütörtök 15:57
Tovább a kategóriában: « IS-4 - Elemzés T-10 - Elemzés »

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#144 Tutusztikus 2017-12-31 18:19
Szerintem nagyon jó tank az is 7, mint minden tanknak ennek is van hibája. Az egyik legkönnyebben kezelhető 10-es tank, simán megér 1 helyet bárkinél.

Kb. 100 normál csatám van vele, sajnos a master tier még nem sikerült, de idővel csak meglesz :)

https://prnt.sc/huke3b
https://prnt.sc/hukfpm
https://prnt.sc/hukgem
#143 kicsi66 2017-12-31 14:10
970 csata, 43 % l,egtöbb sebzés 5336 ,átlag xp 512 csatánként .Nem vagyok jó játékos hozzá teszem. Csak még nagy vonalakban sem tudom kihozni azt ami az elemzésben van. Sok videót megnéztem ,és néha csodálkozom ,hogy miért nem kapok olyan ellenséget aki áll egy helyben vagy nem lát meg stb stb. de gondolom nekik is van olyan amit elfelejtenének.Ha kell ilyen videó ... nekem van egypár:DDD.De visszatérve az is7-hez, én úgy vagyok vele hogy,ha lehet kipróbálom a teszt szerveren.Így vettem meg a T110E4 et.Nagyon lehúzták de nekem pl-ul az jobban kézre áll.Köszönöm,hogy elolvastátok.B.U.É.K

Most mentem vele egyet...soha-soha többet!!!
Már arra is gondoltam hogy hibás tankot kaptam.:DDD
Szégyen ide szégyen oda,de van hogy 0 sebzéssel jövök ki csatából.
#142 szecsibeni 2017-12-31 13:16
Pedig igencsak használható tank az Is7. Számomra a legjobban használható tank eddig 10-es szinten...De kinek mi...
#141 Ferrari-fan 2017-12-31 13:07
Szerintem a mostani kis buffja óta nagyon is használható lett. Noha nem egy WZ 5A, ami már már OP szinten van, de azért használható.

NEm tudom mennyi ideje van meg neked és hány csatát játszottál le vele, de ha megszokod, hogy ez nem egy IS-3, akkor meg fogod szeretni
#140 kicsi66 2017-12-31 13:02
Nekem nem jött be.!4 skilles legénységgel egy szar.Az is 3 al egyetemben.Azért nem adom el mert X es tank.De sajnálom rá az időmet.
#139 Cassius25 2017-05-18 15:22
Sziasztok! Engem az érdekelne mennyi sebzés kell 2 vagy 3 kiválóság jelhez ezzel a tankkal ? Vagy általánosan X-es tankoknál. Esetleg írhattok példát van-e olyan tank amivel könnyebb ezt megcsinálni. Köszönöm :-)
#138 Ezekiel 2017-04-19 12:12
Nekem kellemes csalódás volt ez a tank. Az első pár csata volt amikor meginogtam egy kicsit, és nekem is az ugrott be, hogy kevésbé jó mint a két elődje. Nem vagyok az a nagyon tudatos, minden tankról minden paramétert tudó játékos, De ezzel a hiányos tudás háttérrel magam is meglepődtem, hogy odafigyelős játékkal belilult a véennyócca:-)
#137 Snoke 2017-04-11 18:01
Idézet - wotman4000:
Is3,T-10 után nagy csalódás ez a tank.Nagyon lomha,úgy mozog mint egy sebzet bálna.Ahogy megvettem,minden maxon volt,de szemböl egy hurka panther lazán belöte a második csatába.Pár csatát toltam vele,minusz ezüst nem lett végülis.


T10 szinte már medesen fürge, viszont IS3-nál nem lassabb a 7. Kemény talajon a heavy-k között gyors is. Kis lejtőn simán megy 60-nal. Mutass már egy 60-nal száguldó nehéztankot! Menj már párat E100, Maus, Type 5 meg ilyenekkel. Különben mire számítottál egy 10-es nehéztanknál?

Belőtte a panther? AP 223, APCR 261 átütéssel még jó hogy átviszi, ha tudják hol kell lőni. Ez átvitte volna az IS3-at meg a T10-et is. Az tény, hogy túl van nerfelve az IS7 páncélja, de azért játszató és szerethető tank. Én kifejezetten szeretem.
#136 wotman4000 2017-04-11 17:50
Is3,T-10 után nagy csalódás ez a tank.Nagyon lomha,úgy mozog mint egy sebzet bálna.Ahogy megvettem,minden maxon volt,de szemböl egy hurka panther lazán belöte a második csatába.Pár csatát toltam vele,minusz ezüst nem lett végülis.
#135 lacissius 2016-12-30 13:38
Sziasztok!
Nem értek egyet sok mindenben az elemzéssel!
Nem olyan szar az ágyúja ahogy írod, és a pattintásai miatt bárkivel lehet 1vs 1-ezni.Beletolod a tankot a képébe és lője át ha tudja!Márpedig nem tudja az alacsony felépítésnek köszönhetően a tornyot meg a felső lemezt látja az meg pattint.Kevés csatám van vele, de nem egyszer volt már 4000 feletti pattintás!Jah és amikor enyhe lejtőn közel 60-nal eltépsz a csapat mellet na az még gyönyörű egy T10 heavytól:)Nagyon, nagyon szeretem!!!
#134 9k135 2016-12-26 21:35
http://wotreplays.com/site/3195632#ensk-9k135-is-7
#133 9k135 2016-12-17 02:20
http://wotreplays.com/site/3166795#arctic_region-9k135-is-7
#132 HUNterRichie 2016-11-10 00:24
Az ágyú brutális (ha talál :) ) és mostanában túlságosan sokat lő 500 felett (véletlenül, tudom), nem mintha az baj lenne. Nekem problémám csak a páncéljával van, megbízhatatlan random, van mikor tier 7 light beüti, van mikor JagdE100 pattan róla. Amúgy jó tanknak tartom, az E100-al karöltve igazán kaphatna egy T110e5-féle trollbuffot és minden szuper lenne :)
#131 Scanmen 2016-11-10 00:07
Idézet - bfreshfishb:
Azokat kérdezném, akiknek van T10 és IS7 is a garázsában vagy volt. Egy másfél skillsoros, és felszerszámozott IS7 tud annyit mint egy másfél skilles T10 , arra is rápakolva az, ami kell? KB péntekre összejön az xp és a kredit is az IS7-re aztán szeretném tudni, hogy mit veszek. (a T10 amennyire tré volt, annyira zsír lett. El akartam adni, hogy legyen IS7re kredit, de az utóbbi 40-50 csata alatt belopta magát a szívembe.)


Számomra olyan csalódás volt az IS7 hogy eladtam. Az ágyúnak csúfolt csőszerű valami egy rakás sz@r, az alsó lemez akkora és olyan puha hogy bárki belövi. :wb:
A T10 valóban egy nagyszerű tank, és nagy hiba volna eladni egy IS7 miatt. :-)
#130 bfreshfishb 2016-11-09 23:45
Azokat kérdezném, akiknek van T10 és IS7 is a garázsában vagy volt. Egy másfél skillsoros, és felszerszámozott IS7 tud annyit mint egy másfél skilles T10 , arra is rápakolva az, ami kell? KB péntekre összejön az xp és a kredit is az IS7-re aztán szeretném tudni, hogy mit veszek. (a T10 amennyire tré volt, annyira zsír lett. El akartam adni, hogy legyen IS7re kredit, de az utóbbi 40-50 csata alatt belopta magát a szívembe.)

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

Fórum hozzászólások (más játékok)

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Cikk hozzászólások