Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Jelenleg 1190 vendég és 33 tag online

2015. március 02., hétfő 07:53

Tankozás prémium nélkül, avagy gazdálkodj okosan (by fefekirály)

Írta:
Értékelés:
(52 szavazat)

Az alábbiakban fefekiraly cikkét továbbítom, mely az esetleges kreditproblémák leküzdéséhez próbál némi segítséget nyújtani Nektek:


Játék közben sok embertől hallom, hogy nem tudja megvenni a kifejlesztett tankot. Sokszor gondot okoz cw-n az álcafestés, aranylőszer megvásárlása. A fenti problémákra szeretnék pár tippet adni, hogy ezekkel ne bajlódjanak azok, akik nem tudnak folyamatosan prémium fiókot venni maguknak.

Magamról annyit, hogy 2012.11.01-én kezdtem játszani és ezután karácsonykor vettem fél év prémiumot, illetve egy T34 és egy FCM Pak40-et, azóta viszont nem költöttem aranyat sem prémiumra, sem tankra. Közben vettem 4 db T10 tankot és nincsenek kredit problémáim. IRL közgazdász végzettségű vagyok, ezért is érdekel ez a téma. Statisztikám szerint jó játékosnak számítok (1600wn8), 17.000 csatával már rutinosnak is mondhatom magam.

Először is fontos mindenkinek eldönteni, hogy mi a célja a játékban, majd ehhez igazítania a tankok fejlesztését. Nekem az, hogy minél több CW/ESL tankot tudjak betolni a garázsomba, viszont időm és türelmem sokszor korlátoz ebben, ezért próbálom a lehető leghatékonyabban felhasználni az energiáimat a tervem megvalósításához. Megpróbálom a saját példámon keresztül bemutatni, hogy én milyen módon kezelem a profilomat.

T10 tankok  – grind

A tankok fejlesztése közben egyszerre több ágat húzok, általában 5-6-ot és ezeket a legtöbbször duplázom csak. Ha van olyan tank, amit szeretnék mihamarabb megszerezni, akkor azzal többet megyek, a prémium tankokat nem szoktam minden nap megjáratni, csak ha legénységet húzok bennük. Ennek a módszernek több előnye is van. Az egyik, hogy a napi szorzók miatt kevesebb csata kell a következő tank megszerzéséhez, mintha csak 1 tankot húznék egyszerre. A kevesebb csatával pénzt és időt lehet megspórolni. Ez sokkal lassabb folyamat mintha 1 ágra áll rá az ember, de a fentiek mellett van még egy előnye, az akciók kihasználása. Mivel kb. havonta van valamilyen akció bizonyos szintű/típusú tankokra, így ha több ág van folyamatos fejlesztés alatt, akkor jó eséllyel valamelyik beleesik és 15-30-50%-kal kedvezőbb áron lehet megvenni. Minél magasabb szintű a tank, annál ritkábban és kisebb kedvezménnyel van rá akció. Ezzel sok százezer ezüstöt lehet a zsebünkben tartani. Van olyan ágam, aminek minden tankját leárazáson szereztem. Néha nem veszem meg a kifejlesztett tankot addig, amíg nincs rá akció, mert egyrészt nem sürgős, másrészt addig ha néha lecsillagozom, akkor a legénység is okosodik, ami magasabb szinten jól jön majd. 

Felszerelések és fogyócikkek 

Rendszeresen vannak 50%-os kedvezmények, érdemes ilyenkor bevásárolni, akár előre is, mert nagyon sokat számít. A fogyócikkekre általában 1-2 havonta van akció, ilyenkor annyit veszek, amennyi a következő akcióig kitart. Nyilván játékintenzitástól függően mindenki tudja mennyit szokott ezekből elhasználni. Azt jó észben tartani, hogy ha féláron veszed meg ezeket, akkor az akció lejárta után pont ennyiért is tudod eladni, tehát nem veszíthetsz rajta, ha netán megszorulsz, és kell a pénz akkor is 0-ra jössz ki. A felszerelésekre is van 3-4 havonta kedvezmény, itt csak a nagyobb összegűeket szoktam akcióban venni, az 50-100.000 tételeket rögtön felrakom a tankra. 

Aranylőszer használata

Ezzel kapcsolatban nem egyszerű jó döntést hozni. Vannak olyan tankok, aminél az alacsony átütés miatt az ember könnyen elcsábul a prémiumlőszer használatára. Itt meg kell jegyeznem, hogy a legtöbb tanknál az átütés is valamilyen kompenzáció a WG részéről a tank egyéb tulajdonságai miatt. Talán a legjobb példa erre a T-54. Erős páncél, kiváló mozgékonyság, brutális torony és ehhez alacsony átütésű ágyúk. Itt a stílust kell megtanulni és lehet csökkenteni az aranylőszer használatát, de nyilván bizonyos helyzetekben el lehet párat durrantani. Én elég kevés prémiumlőszert használok, egyrészt spórolási szándékkal, másrészt így minden tanknak megtanulom az adottságait, ezáltal fejlődök is. A Cometnél az elején beleraktam egy csomó apcr-t, mert a 148 mm átütést T9 tankok ellen soványnak éreztem. Aztán később alig használtam, mert a mozgékonysága és a csőlehajlása kompenzálta ezt a problémát. Az STA-I-nél az egész fejlesztés alatt 0 aranylőszert és free xp-t használtam, pedig a 155 mm átütésű alap ágyú T10-ben elég nevetséges, mégis a grind végére 60% győzelmi arányom volt vele 2000+ wn8-al, 1400 átlagsebzéssel, amik nem kiemelkedő adatok, de szerintem nem is rosszak. 

Arany szerzési lehetőségek, illetve arany elköltése 

Itt azoknak szeretnék tanácsot adni, akik nem akarnak/tudnak jelentős összegeket a játékra költeni, illetve nem cw-znek, ESL-eznek, tehát nincs lehetőségük ilyen módon aranyat szerezni. 

A WG ritkán ad ingyen aranyat, de jelszó változtatásokért néha pár 100-zal megajándékoznak minket. Szokott lenni néha bónusz kód, ezeket a magyar wot oldalakon is reklámozni szokták. Ezen az oldalon mindenféle WG EU játékok, versenyek díjazásaként szoktak aranyat, vagy kis szintű prémium tankot adni: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/forum/963-regional-contests-events/ Érdemes figyelni.

Ezek után jön a kérdés, hogy mire költsük ezt a kevés aranyat? Én 10 aranyért a felszereléseket szoktam levenni, mert ezzel több 100.000 kreditet spórolok meg. Ha netán elfogy, akkor sms-ben pár 100 forintért szoktam venni, ennyi nálam még belefér. 

A másik eset a legénység átképzés. Ha már 3-4-5 skilles a legénységem, akkor azt nem szívesen képzem át 10-20% bukóval, mert az már sok xp elvesztését jelenti. Nyilván ezt csak akkor teszem, amikor 50% kedvezmény van az átképzésre. 

A harmadik lehetőség az álcafestés a megtartós tankokra. Nálam ez a T10, prémium, ESL tankokat jelenti. Ez hosszú távon megtérül, nem kell kreditet költeni rá rendszeresen.

A garázshelyekre és a barakkbővítésre is érdemes megvárni a féláras kedvezményt, bár én még ezeket nem vettem. Az ajándék T2-3 tankokat mind eladtam, így van elég garázshelyem. A legénységeket meg a tankokon használom és nem tartok meg túl sok tankot, mert nincs elég időm játszani velük.

Farm tankok

Minden kezdő játékosnak javasolnám, hogy minden nemzetből jusson el egy ágon a 6. szintig. Ez később jól jöhet a különböző akcióknál, illetve ezen a szinten már lehet tanulni az ügyesebb játékosoktól is. Leginkább a szovjet és a német illetve az amerikai és angol tankokat szokták a történelmi csaták évfordulóinak alkalmával megdobni 30-50% extra kredit bevétellel. Ezek közül 5-6 szintű tankok megtartását ajánlom, 10-20.000 kreditet össze lehet szedni velük körönként, viszonylag könnyen. Amíg nincs több T10 tank, addig ez is elég lehet. Vannak magasabb szinten is farm tankok, én még régen a Tigrist használtam erre a célra, az olcsó alap AP lőszer magas átütése, a jó tűzgyorsasága és a nagy életereje miatt. Azt javaslom mindenki a stílusának megfelelő tankot használja erre, olyat, amivel szeret játszani, és magas a győzelmi aránya, sok a sebzése.

Prémium tankok

Ha sok T10 tankot szeretnél megszerezni és használni is akarod őket, akkor előbb-utóbb rákényszerít a játék, hogy vegyél prémium tankot. De az elmúlt időszakban volt olyan kedves a WG, hogy bizonyos feltételek mellett „ingyen” is volt lehetőség megszerezni azt. Ezekben az akciókban lehetett T26E4-et, IS-6-ot és WZ-111-et is szerezni. Nekem is összejött a WZ-111 küldi, igaz a kínai ágat nem csináltam, így azért kifizettem a 3000 Ft-ot, de ennyit megért. Ha gondolkozol azon, hogy bizonyos összeget ráköltesz a játékra, akkor én a prémium tankot ajánlanám a prémium fiók helyett. Ha van tesztszerver, akkor ki is tudod próbálni, mielőtt megvennéd, így ki tudod választani magadnak a megfelelőt. A prémtank a garázsodban marad, amíg el nem adod, másrészt legénységet is tudsz fejleszteni benne, illetve néha küldetésekért lehet kapni pár nap prémium fiókot, és ha van jó prémtankod, akkor pár milliót könnyen kifarmolhatsz. A prémium fiók meg lejárat után semmit sem ad és utána veheted a következő adagot, mert nem lesz annyi pénzed mint előtte. Igaz amíg van, addig jelentősen meggyorsítja a fejlődését és a kredittel sem lesz gond.

Modulok

A modulok esetében általánosságban el lehet mondani, hogy a torony és a lánctalp tank specifikus, a motor, a rádió és az ágyú viszont más tankokon is használható nemzeten belül. Néha érdemes raktársöprést tartani és a felesleges modulokat eladni. Mielőtt eladnád a tankot, nézd meg az egy szinttel magasabbat, vagy másik tankot nemzeten belül, hogy a motor, rádió vagy az ágyú egyezik-e. Ha igen, akkor érdemes a régit alap modullal eladni, és a megmaradt jobb mehet a magasabb szintű tankra. Magasabb szinteken több 10.000 kreditet is lehet spórolni ezzel a módszerrel.

Akciók

Minden hétvégén van valami kedvezmény, ezeket érdemes figyelni. Jelenleg futnak az egyéni küldetések. Itt érdemes bekapcsolni az adott tankra illőt, még akkor is, ha nem akarod megszerezni a jutalomtankot. Rengetek kreditet és fogyócikket tudsz gyűjteni. Én a prémium fogyócikkeket (nagy EÜ csomag, nagy javító) általában el szoktam adni, ha több összejön belőle. Csak CW-n használom őket, random csatákban nagyon ritkán.

Győzelem

Utoljára hagytam a legkézenfekvőbb, mégis a legnehezebb módszert. Jól kell játszani. Szakaszozással és Strongholddal (SH) lehet javítani a hatékonyságon. A klántagság ebben sokat segít, én javaslom mindenkinek, hogy keressen magának egyet. A strongholdban olyan bónusz is van, amivel extra kreditet kapsz a csaták után. Ez nagyban segíti a farmolást, gyorsan lehet sok pénzhez jutni, pláne ha SH-ban toljátok. 

A sebzésért kapjuk a legtöbb kreditet. Meg kell ismerni a tankok gyenge pontjait és oda kell lőni. Ismerni kell a lövedékünk átütési értékét és ennek tudatában kiválasztani a célpontjainkat. Például Comet-tel nem köpködtem meggymaggal szemből a VK 45.02B-t. Persze az is hasznos, ha a lövéseink sebeznek is, feleslegesen ne lövöldözzük el a drága lőszert. Kezdő koromban előfordult velem, hogy HEAT lőszerrel lőttem és nem sebeztem hiába találtam el a célpontot. Aztán utánanéztem és megtudtam, hogy a HEAT lövedékek nem hatásosak a rétegelt páncélzat és a lánctalpak ellen. Erre oda kell figyelni, mert több ezer kreditet is el lehet durrogtatni így teljesen hasztalanul.

Összefoglalva a lényeget: a türelem akciót teremt!

Remélem tudtam segíteni azoknak akiknek rendszeres kreditproblémájuk van, és kicsit így könnyebb lesz a játék.

Szeretném megköszönni a VTEPS/VT3PS klántársaimnak a közreműködését a cikk írásában. 

További jó tankozást és sok ügyetlen ellenfelet kívánok mindenkinek!

fefekirály

Megjelent: 28533 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 02., hétfő 08:13

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#166 Bujdosog 2017-08-27 10:04
Jó leírás, én annyit tennêk hozzá, hogy mikor akciósak a modulok én szinte minden kreditemet el szoktam költeni rájuk a raktárba, aztán persze ha megszorulok akción kívül el lehet adni őket ugyan annyiért ahogy írtad. Mivel tartok mindenből raktáron nem szoktam 10 aranyat költeni a leszerelés, hanem eladom tanknal együtt amennyiért vettem. Modul cserénél költöttem csak a leszerelésre.
#165 l.walentin 2015-04-02 00:12
szevasz koszi a hasznos informaciot, sokat tudtam meg belole!
#164 Hecienda 2015-03-11 12:02
De jó lett volna ha ez korábban jön mondjuk egy évvel :)
Mivel nincs sok időm játszani én azon az elven indultam el hogy nem húzok sok ágat mert ha megoszlik az időm köztük sose jutok el nagyobb szintre.
Aztán rá kellett jönnöm hogy bár az első megállapításom helyes, de mikor a 2 elkezdett ágamon eljutottam 7-8as szintre előjött a problémám hogy nincsen elég creditem semmire így vissza kellett mennem kis tierbe farmolni.
Ekkor gondolkodtam el hogy akkor kezdek új ágat úgyis sok tank tetszik és itt jött a felismerés hogy - bár még mindig nem viszek túl sok ágat - valamelyikre durván havonta van van akció.
Most is van olyan tankom ami akcióra vár, sőt olyan is ami már megvan csak legénységi átképzés akcióra vár.(meg olyan amit felfüggesztettem)
Való igaz hogy így az előrehaladásom belassult, de nincsenek már credit gondjaim.
#163 Dred07 2015-03-06 11:38
Jó példa erre! Szerdán 370k val kezdtem a CW-t Két landing Végig voltam minden csatában és jól is játszottam. Az utolsó csatára már nem maradt pénzem. Na ennyit a spórolásról!
#162 Carius1973 2015-03-04 15:21
Ha 2013 elején ,amikor Wotozni kezdtem olvasok egy ilyen cikket ,az sokat segített volna. Mert így apránként hónapról-hónapra jön rá magától az ember ,hogy mi a csízíó. Másfél évig 4000 HUF ot költöttem a játékra. Kihúztam 6 tier x es tankot. Akkoriban viszont jóval több időm volt játszani. Ezért nem volt probléma ,hogy buktam tier x ben,addig játszottam tier 5 6 ban amíg pluszba nem kerültem.
Kb fél éve minden hónapban prémet veszek. Muszáj 15 tier X áll a garázsban. Ráadsául a WZ 111 megszerzése miatt elég sokat játszottam FVB 183 al és kínai 121 el. Nagyon megérte. A WZ 111 egy igazi creditgyár. Simán le lehet prém nélkül játszani ha van a garázsban egy wz pl...emlékszem az első 2 csata wz vel 200 ezer netto creditet hozott.
A gold lőszer téma is érdekes. Alig használok gold lőszert. Minden tankon van de ritkán nyúlok hozzá. Általában a szorosabb csatákban kék lila spilerek ellen töltöm be.
#161 -fefekiraly- 2015-03-04 13:35
Idézet - hadtjuk:
Van, aki költ a WOT-ra, mert megteheti. Ő fizeti a nem fizetők helyet is a szervereket, karbantartást, fejlesztést… (Ez utóbbinál nem bánnám, ha csökkenne a tempója. De ez van.) Minden esetre azért ne nézünk le senkit, mert áldoz valamire, amit megtehet. Bár kap pluszt, (különben miért is fizetne) de nem kap: +nyert csatát, +legyőzhetetlen tankot (Azért itt is van kivétel: a minap találkoztam egy BT-SV-vel, aki megjelenésével eldöntötte a csatát, és bár kilőttük, de ez 10-12 tankunkba került…), stb… Summa summarum behozhatatlan előnyöket ne szereznek hozzájárulásukkal, az azonos tudású játékosok közötti fejlődési sebességet eltekintve.
Van, aki költ a WOT-ra, pedig nem teheti meg. Ő is fizet, de őt (inkább a környezetét, meg a kényszerét) sajnálom.
Van, aki nem költ a WOT-ra, pedig megteheti. Ebbe a fösvény típusba sorolnám magamat is. (Na, jó, jó… Kifutás előtt megvettem két prém tankot is. Sajnos a Type nincs köztük.)
Van, aki nem költ a WOT-ra, mert nem teheti. Őneki szólt főleg ez az írás.
Tök mindegy, hogy melyik kasztba tartozunk. Ne akarjuk lenézni a másikat magunk önigazolására, vagy bármilyen okból.

Nekem tetszet az írás, nagyon jól összefoglalja a dolgokat. Kicsit talán jobban hangsúlyozhatná, hogy 7-8 tier-ű tankokig lehetnek nyereségesek a csatáink, prémidő nélkül. Ha valaki tovább óhajt menni, akkor ott is megvan a választása, hogy beruház prémidő/prémtankra (netán mind a kettőre), vagy hajtja az tier 5-öket, mert www.vbaddict.net/statistics.php?tier=0&tanktype=0&nation=0&premium=1&modeid=0&team=0&battles=1000&groupby=0&fieldname=credits_per_minuten&server=statisztika szerint ezek a legjobb keresők. {Én nettó kredit/percet szoktam nézni, mert arty-val hiába keresek csatánként másfélszeresét egy light tanknak, ha az fele annyi idő alatt keresi meg a csatára valót. (Kicsit ez is csal, mert nem veszi figyelembe a csata előtti várakozási időt.)}
Bocsánat, ha olyan voltam, mint a vonatfütty. (Hosszú, és értelmetlen…)


Azért nem írtam, hogy meddig nyereséges, mert ez mindenkinél más. Van akinek már a T7 is veszteséges, van akinek a T9 még bevételt is hoz prémium nélkül. Ez teljesen játékos és tankfüggő.
#160 hadtjuk 2015-03-04 13:17
Van, aki költ a WOT-ra, mert megteheti. Ő fizeti a nem fizetők helyet is a szervereket, karbantartást, fejlesztést… (Ez utóbbinál nem bánnám, ha csökkenne a tempója. De ez van.) Minden esetre azért ne nézünk le senkit, mert áldoz valamire, amit megtehet. Bár kap pluszt, (különben miért is fizetne) de nem kap: +nyert csatát, +legyőzhetetlen tankot (Azért itt is van kivétel: a minap találkoztam egy BT-SV-vel, aki megjelenésével eldöntötte a csatát, és bár kilőttük, de ez 10-12 tankunkba került…), stb… Summa summarum behozhatatlan előnyöket ne szereznek hozzájárulásukkal, az azonos tudású játékosok közötti fejlődési sebességet eltekintve.
Van, aki költ a WOT-ra, pedig nem teheti meg. Ő is fizet, de őt (inkább a környezetét, meg a kényszerét) sajnálom.
Van, aki nem költ a WOT-ra, pedig megteheti. Ebbe a fösvény típusba sorolnám magamat is. (Na, jó, jó… Kifutás előtt megvettem két prém tankot is. Sajnos a Type nincs köztük.)
Van, aki nem költ a WOT-ra, mert nem teheti. Őneki szólt főleg ez az írás.
Tök mindegy, hogy melyik kasztba tartozunk. Ne akarjuk lenézni a másikat magunk önigazolására, vagy bármilyen okból.

Nekem tetszet az írás, nagyon jól összefoglalja a dolgokat. Kicsit talán jobban hangsúlyozhatná, hogy 7-8 tier-ű tankokig lehetnek nyereségesek a csatáink, prémidő nélkül. Ha valaki tovább óhajt menni, akkor ott is megvan a választása, hogy beruház prémidő/prémtankra (netán mind a kettőre), vagy hajtja az tier 5-öket, mert www.vbaddict.net/statistics.php?tier=0&tanktype=0&nation=0&premium=1&modeid=0&team=0&battles=1000&groupby=0&fieldname=credits_per_minuten&server=statisztika szerint ezek a legjobb keresők. {Én nettó kredit/percet szoktam nézni, mert arty-val hiába keresek csatánként másfélszeresét egy light tanknak, ha az fele annyi idő alatt keresi meg a csatára valót. (Kicsit ez is csal, mert nem veszi figyelembe a csata előtti várakozási időt.)}
Bocsánat, ha olyan voltam, mint a vonatfütty. (Hosszú, és értelmetlen…)
#159 Ergil 2015-03-04 10:23
Idézet - Jackal_hun:
[
Elég ha kihozod a personal missionök következő adagját, az emberek 90%-a (köztük én is), újra meg fognak őrülni és grindelnek mint az állat, majd menet közben rájönnek (ahogy én is), hogy ha ezt meg ezt a tankot kihúzzák, mennyivel egyszerűbb megcsinálni a nehezebb küldiket, ami egy öngerjesztő spirálba tereli az embereket. Ez mind maga után vonja az arany vásárlást. Nem lennék meglepve, ha előkerülne a personal missionöket kiváltó token hamarosan....

Szerintem ez a legnagyobb biznisz ami eddig a WOT-ban volt.

Maximálisan egyetértek. Ráadásul egy használható tankot adtak érte. Ha hasonló küldiket csinálnak és jól lövik be a grind mennyiségét - kénytelen leszel pár tokent megvenni ...
#158 Jackal_hun 2015-03-04 08:08
Nyitottam egy topicot az offolás elkerülése végett
#157 Sunhair 2015-03-04 06:38
Idézet - dh1:
Nem mervado a cikk, semmi ujat nem irt le, raadasul rendszeresen kolt a jatekban valodi penzt, meg ha nem is premiumra... Szal szerintem ez igy eleg alszent ... mind1, aki nem kolt sziv, ennyi, aki meg kolt az nem szereti igazan a jatekot, mert nem az elmenyert jatszik ...


Aki költ az úúúútálja a játékot...gyűlöli....annyira, hogy pénzt is öl bele, sőt....ezek tartják fen a WOT-ot...
AZ EVE Online-t meg egyenesen rühellik a játékosai hisz ott nincs is csak fizetős account.....És persze egyikben sem az élmény miatt játszanak.....Hanem apró kis kölyök rókamanguszták miatt....
#156 bodzy 2015-03-04 05:52
Idézet - dh1:
Nem mervado a cikk, semmi ujat nem irt le, raadasul rendszeresen kolt a jatekban valodi penzt, meg ha nem is premiumra... Szal szerintem ez igy eleg alszent ... mind1, aki nem kolt sziv, ennyi, aki meg kolt az nem szereti igazan a jatekot, mert nem az elmenyert jatszik ...


ne haragudj de ezt honnan szedted hogy nem az élményért játszik ??? Akkor miért ? Mert főzni akar megtanulni ???
Aki nem költ az nem akar vagy nem tud rá áldozni a lehetőségei miatt és semmi köze a játék szeretetéhez !
Aki meg költ annak van rá lehetősége !
A Te logikád alapján akkor Jactor utálja a WOT-t mert azonkivül hogy a klánnnak különböző fizetési kötelezettségei is vannak még fenntart egy wot-os oldalt !
Jactor töröld a wotinfot lépj ki a klánból és szeresd igazán a játékot és a többiek is !
Csak akkor azt nem tudom hogy hová irnád be a nagy léptékű eszmefuttatásodat ???? :-*
#155 dh1 2015-03-04 02:22
Nem mervado a cikk, semmi ujat nem irt le, raadasul rendszeresen kolt a jatekban valodi penzt, meg ha nem is premiumra... Szal szerintem ez igy eleg alszent ... mind1, aki nem kolt sziv, ennyi, aki meg kolt az nem szereti igazan a jatekot, mert nem az elmenyert jatszik ...
#154 replika 2015-03-03 23:57
Túl sok az OFF, legalább írjátok be, ha nem a témáról vartyogtok...
#153 Sunhair 2015-03-03 22:44
Idézet - Jackal_hun:
Sunhair: én sem tudok, te sem tudsz, Camador, Garbad, Dyaebl tud.

Pontosan ezért fölösleges másokat ezzel basztatni. Ha vitatkozni akarsz Ricsokegyessel, akkor vitatkozzatok azon, amivel én sem értettem egyet, hogy a WG manipulál prémium/nem prémium befizetések alapján.

Az hogy ki milyen szinten játszik és ez milyen arányban áll az össz. csataszámával, nehezen megállapítható, több okból is:
- mekkora hányadot tartunk elfogadhatónak? 5-10% az sok az összes lejátszott csatához képest?
- mennyi az a szint ami elfogadható? T6-ban 1000 csata többet ér mint T2-ben és nyilván kevesebbet ér mint T8-ban egy prémmel
- mit tekintünk alacsony, közepes magas szintnek? T1-T4/T5-T7/T8-T10?
- mit tekintünk farmolásnak? Ha valaki T57-el 2500-as WN8 átlagot csinál míg általánosan 1500 WN8-at akkor az farmol T10-ben ha sokat jászik?

Szívesen nyitok erre egy topicot, mert érdekes a téma, de szerintem ezek alapvetően "a wotos társadalom" toleranciáját tükrözik egy adott témában, de biztosan nem egzakt számok:D


Én szívesen elvitázok ezen veled...kulturáltan...mert nem beszélsz totális baromságokat, és nem beszélsz magad ellen állandóan. Ha nyitsz rá egy topicot szólj...szívesen kifejtem amit gondolok a felvetett kérdéseidre is....A premium ammo témában is jól elvoltunk..ha van kivel lehet vitázni...persze mindezt a "vita" szó igazi értelmében amikor érvek ellenérvek mennek....Volt szerencsém Szegeden hallgatni pár pszichológiai órát is...Az is érdekes egy jellem, vagy személyiség tekintetében, hogy kinek mi a "siker" vagy öröm....De engedd meg, hogy Dodge mellett én is azt mondjam...ha valaki baromságot ír azzal reagál és közben szemen is köpi magát az néha bosszant.
#152 2015-03-03 22:26
Ja, az is közrejátszik, de amikor ilyen nettó hülyeségeket ír az illető, az kinyitja a bicskát a zsebemben. Amúgy írtam neked játékon belül, remélem megkapod ilyenkor :D

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

Fórum hozzászólások (más játékok)

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Cikk hozzászólások