Jelenleg 1341 vendég és 10 tag online

2015. augusztus 24., hétfő 12:09

IS-5 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(31 szavazat)

Előszó

Az IS-5-öt az egyik CW kampányon lehetett megnyerni, illetve megvenni (akinek ezzel kapcsolatban van kérdése, az játékban vagy akár itt a comment szekcióban nyugodtan megkérdezheti). Magát az elemzést azért kezdtem írni, mivel a csatákban, fórumokon, wotos társaságban sokan kérdezik, hogy mennyivel és miben jobb, mint az IS-3. Hát tessék……...

Paraméterek

Ágyú

Az ágyú az IS 122mm-esének néhol felturbózott, néhol pedig lebutított változata, s hogy ez mit jelent? Azt mindenki döntse el maga az alábbi adatok segítségével.

Az ágyú terén egy 122mm-es D-25TA jelzésű „csúzlit” kapunk. A neve nem sok mindent mond el róla, de már van benne egy érdekes változás, az „A”-betű. 

Átütése 221/270/61 mm. Ez papíron rosszabb, mint az IS-3 BL9-es ágyújáé, viszont alaplőszernek itt nem AP-t, hanem APCR lőszert kapunk. Ebből következik, hogy a prémium sajnos HEAT lőszer, de ez nekem még nem okozott komolyabb problémát (eddig kb. 7-et lőttem el).

Mint az ábrából is látható, összesen 30 db lőszert vihetünk magunkkal, ami 2-vel több, mint amennyi az IS-3-ban elfér. Ez nem dönti el egy csata kimenetelét, de lehet hogy egyszer így hozza majd a sors.

Sebzése a már jól megszokott 390/390/530, ami átlagos szovjet ágyúvá teszi. Lőszersebessége 1400 m/s APCR-rel, 820 m/s HEAT-tel és 790 m/s HE lőszerrel.

Eddig az ágyú nem mutatott semmi nagy eltávolodást a BL-9-től, viszont most egy nagyobb fajta zsákutcába lép az ágyú, mégpedig pontosságát tekintve. Hát nem pontos, s hogy ez mit jelent számszerűsítve: 0,46m/100. Emellé társul egy 3,2 mp-es célzási idő, ami te jó ég! Mintha egy A-44-es 107mm-est használnánk. Ezek a rettenetes értékek szépíthetőek, de csodát ne várjunk. BIA/Célzásgyorsító/Ventilátor segítségével is, mindössze csak 0,42m/100 lesz a pontossága és 2,6 sec a célzása. Ebből a két adatból lejön, hogy ez nem egy tipikus "hátul campelsz és várod a csodát" tank. Összehasonlításképpen az IS-3 ágyúja 0,36m/100-as pontosság mellé kap 2,8-as célzási időt.

Töltésidejéről és DPM értékéről még nem beszéltem, így hát ezek se maradjanak ki a sorból.

Töltésideje BIA/Ventilátor/Töltésgyorsító mellett 10,4 másodperc, ami 2249 DPM-et jelent. Ez az adat jobb mint az IS-3-é, bár csak elhanyagolható mértékben (10,98 mp töltés, 2130 DPM). További játékban nem látható paraméterek az ágyúról a lenti ábrán láthatóak:

Ebből is látszik, hogy menet közben sem pontos. Ámbár ha egy jó napot fogunk ki, akkor bizony menet közben is bead olyan lövéseket, hogy egy ideig csak pislogni fogunk tudni, de rájönni arra hogy mi is történt, nem.

Torony

Toronynak megkapjuk az IS-8 tornyának a lebutított változatát. Látótávja 360 méter, amit fel lehet vinni 375-re. Nem nagy változás, de van némi eredménye. Toronyforgása 26,2 fok/mp, ami nem egy IS-3 (28,3), de ez is elég arra, hogy egy esetleges flankelést meg tudjunk állítani. 

Az ágyú +17 és -5 fokban hajlik vertikálisan. Összehasonlításképp itt egy ábra, hogy miért is baj ez a -5 fok (IS-3 vs IS-5):

Mint látható, az IS-5, ha nem is jelentős mértékben, de magasabb az IS-3-nál, s ez nagyban befolyásolja őt a dombharcokban. Míg az IS-3 például Mines-on a domb előtti kis buckán tud hulldownozni, addig az IS-5 maximum a csillagokat tudja lekapdosni az égből. 

Tornyának a papíron lévő páncélzata 201/129/90 mm. Ez a valóságban így néz ki:

Gyengepontnak rögtön a kupola és az ágyú felett lévő kis csücsök jelentkezik, illetve még az illesztésnél is be lehet lőni, bár nem 122 mm-es lövedékekkel, hanem 150+ mm felett (értsd nem kevés átütéssel).

Mivel a torony szépen le van kerekítve, ezért a páncél effektív értékei is nagyon jók, viszont észben kell tartani, hogy a torony bal oldala (itt most a jobb) valamilyen oknál fogva gyengébb, mint a másik. A toronyban lévő modulokról még nem találtam információt, de tapasztalat alapján a parancsnok, töltő és a rádiós előszeretettel tanyázik benne. Más modulokra toronyból nem érzékeny.

Felépítmény és felfüggesztés

Felépítménynek kapunk egy korrekt IS-8-as páncéltestet, kicsit összenyomva. Ugyan úgy, mint az IS-3/IS-8/IS-7 családnál, az IS-5 is megkapja a jellegzetes csukaorrszerű frontpáncél kialakítást. Ez papíron annyit tesz, hogy 120/120/60 mm-es páncélunk van (frontból/oldalról/hátulról). Az ábrán pedig lehet látni az effektív páncélértékeket, amit a tank képvisel:

Továbbá ajánlatos még megemlíteni, hogy a tank oldalán, hasonlóan az IS-3-hoz, található egy vékonynak nem mondható üreges páncél rész, ami átlagosan 300 mm vastag. Tehát ha van lehetőségünk célozni, akkor ne az üreges páncélt, hanem a lánc és a test közötti részt, vagy a láncot lőjük meg.

A test forgása baráti 27,6 fok/mp, ami elmarad az IS-3 30 fok/mp-es értékétől, de még mindig jobb, mint egy KV-4 forgása. 

Továbbá, kicsit haszontalan infó ugyan, de az IS-5-nek van a legjobb álcája tier 8-ban a nehéz tankok között, amire nem nagyon lehet alapozni, de azért lehet. Bokorharcokra kiváló, főleg ha dupla bokor mögött állunk.

Talajellenállása a következőképpen alakul:

 • Laza: 2,205 m/s2
 • Közepes: 1,438 m/s2
 • Kemény: 1,342 m/s2

Továbbá a lánc képes elnyelni dolgokat és a sidescrape tulajdonságát is javítja a tanknak. Nagyon ritkán dobja le és sárgulni is csak ritkán szokott.

Motor

A motor ismerős lehet... talán az ISU-152-ről? Név szerint - szovjetes egyszerűséggel - V-12-5. 700 LE van benne, aminél ha a tank 51,5 tonnás tömegét nézzük, egy kellemes 14,27-es LE/t arányt kapunk. Gyulladni ritkán szokott, de ha már a 3. lövés megy a motorra, akkor azért elkél a poroltó.  

Sebessége emellett 42 km/h előre és 14 hátra. A 42-t kemény talajon el is éri, de közepes talajon inkább a 36-39 jellemzi. 

Ajánlott játékstílus

Először nézzük, hogy mit nem szabad vele: Hátulról snipeolni, lopakodni, támogató tűzet adni, stb... nem nehéz tanknak való baromságokat tilos vele csinálni. Ami ebben megakadályozza az nem más, mint az ágyú karakterisztikája (pontatlan).

Most pedig jöjjön az igazi ajánlott játékstílus: Csata elején mindenképp el kell dönteni, hogy hova megyünk. Mivel gyors tank, ezért nem lesz probléma azzal, hogy nem érünk el A pontból B pontba, viszont van két nagy hátránya, hogy pontatlan és nincs csőlehajlása. Emiatt, minél laposabb területre próbáljunk orientálódni és a dombos területeket felejtsük el. Távoli mozgó járművekre csak akkor lőjünk, ha teljesen be vagyunk célozva és minimum 3 miatyánkat elmondtunk.

A páncélra csak tier 6-7-es tankok között számítsunk, mert egyébként mindenki be fog ütni minket, ha nem extrém szögben lövik meg a páncélt. A városi pályákon érzi igazán otthon magát, ugyanis sidescrape helyzetben szinte belőhetetlen. Itt hozzá kell még tennem, hogy a backscrape-et kell alkalmazni a tanknál, mivel a fronton lévő csukaorr nagyon szélesre nyílik, s ez által az ott létrejövő max. 170-180 mm-t már a 7-es tankok is beüthetik. 

Egyéb speciális dolog amiben eltérne a többi orosz HT-től, nincs benne. Lényegében az IS-5 egy gyengébb, ámbár jobb páncéllal megáldott IS-3.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Felszerelésnek én 2 variációt mutatok be:

 • Töltésgyorsító
 • Célzásgyorsító
 • Vertikális stabilizátor
 • Töltésgyorsító
 • Vertikális stabilizátor
 • Ventilátor

Nyilván sokakban felmerül a kérdés, hogy "De miért variálni egy HT felszereléseit?"

Nos, nemes egyszerűséggel azért, mert nem mindenkinek van ugyan olyan játékstílusa mint nekem, s ezáltal az én, és az átlag játékosok által használtakat mutatom be.

Az egyes pontnál lévő felszerelések a türelmes, kicsit passzívabb játékstílust teszik lehetővé, míg a második pontban lévőkkel az aktív heavy szerepét tölthetjük be és nagyobb tűzgyorsaságot is kapunk.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Automata tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Egy tipikus szovjet HT legénység:

 • Parancsnok: 6. érzék / Javítás / BIA / Sasszem
 • Lövész: Javítás / Pillanatkép / BIA / Fegyverkovács
 • Vezető: Javítás / Megelőző karbantartás / BIA / Sima utazás
 • Töltő: Javítás / Biztonságos elhelyezés / BIA / Adrenalin roham

Bevétel

Mivel prémium tankról beszélünk, ezért a hozományát is illik megemlíteni. 0.9.9-ig neki van a legjobb kreditszorzója a játék összes prémium tankja közül:

Ezt a WG-sek azzal magyarázzák, hogy CW tank és mivel az utolsó 1.0-ás CW díj, legalább hasznos is legyen.

Tehát prémium fiók nélkül a 2k-s csatákra simán adja a 55k kreditet, amiből ha nem lőnek meg, keveset lőttél mellé és egyéb drága körülmények, akkor tisztán 45-48k-t tud adni. 3k-s körökre nem ritka a 76-82k-s kredithozam sem. Prémium fiókkal 1-1 jobb körért a 100-120k sem ritka, ami valljuk be nem épp gyakori esemény a mostani prém tankokkal. Továbbá Tier 10-be is bekerül, ami még inkább csak dob a kredit farmolás szempontjából (magasabb tier+több HP+sok DMG=sok pénz :)

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • APCR alaplőszer
 • Jó kredithozam
 • Szintjén elégséges páncél
 • Jó DPM
 • Ritka tank

Hátrányai

 • HEAT prémium lőszer
 • Pontatlan
 • -5 fok ágyú süllyedés
 • 9-10-ben gyenge páncél
 • Ammo rack és motor érzékeny

Kiknek ajánlott

Ezt a részt ennél a tanknál kicsit haszontalannak érzem, de lehet, hogy egyszer még valamilyen úton-módon elérhetővé válik más számára is. Prémium mivoltát nézve mindenkinek tudom ajánlani, de ha játékmenetét/stílusát nézem, akkor mindenképp csak tapasztaltabb játékosoknak, SZIGORÚAN. Továbbá akinek van IS-3-a, az könnyen ráérezhet, de nem első körre.

Videó


Az elemzést írta: silean2

Megjelent: 14128 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. máj. 22., hétfő 12:06
Tovább a kategóriában: « IS-6 - Elemzés KV-5 - Elemzés »

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#62 alfonzka33 2016-08-21 20:50
Grat nagyon jo lett az elemzes!
#61 PanzerGunter 2015-12-23 14:06
Idézet - Pityke:
ha már D-25TA az ágyú ami ugyan az mint a 112 illetve a WZ111 ágyúja szerintem marhára nem fer a buffolása.175 vs 221 pen.főleg most hogy csendben halkan megtuningolták az IS-3 at 175 el szemből belőhetetlen,míg 1 hónappal ezelőtt szemből 175 el szarrá lőttem ammo rack társai.nem irigylem senkitől,de attól még nem kell néhány majomnak elszállnia magától hogy megvan neki,klántársai megszerezték neki.egyálltalán nem biztos többet játszik mint pl én.de orosz szartalicska tankokért nem fogom heteken hónapokon keresztül feláldozni az estéimet.

Idézet - Pityke:
ha már D-25TA az ágyú ami ugyan az mint a 112 illetve a WZ111 ágyúja szerintem marhára nem fer a buffolása.175 vs 221 pen.főleg most hogy csendben halkan megtuningolták az IS-3 at 175 el szemből belőhetetlen,míg 1 hónappal ezelőtt szemből 175 el szarrá lőttem ammo rack társai.nem irigylem senkitől,de attól még nem kell néhány majomnak elszállnia magától hogy megvan neki,klántársai megszerezték neki.egyálltalán nem biztos többet játszik mint pl én.de orosz szartalicska tankokért nem fogom heteken hónapokon keresztül feláldozni az estéimet.Köszönjük Emese.
#60 silean2 2015-12-23 11:45
Idézet - Pityke:
ha már D-25TA az ágyú ami ugyan az mint a 112 illetve a WZ111 ágyúja szerintem marhára nem fer a buffolása.175 vs 221 pen.főleg most hogy csendben halkan megtuningolták az IS-3 at 175 el szemből belőhetetlen,míg 1 hónappal ezelőtt szemből 175 el szarrá lőttem ammo rack társai.nem irigylem senkitől,de attól még nem kell néhány majomnak elszállnia magától hogy megvan neki,klántársai megszerezték neki.egyálltalán nem biztos többet játszik mint pl én.de orosz szartalicska tankokért nem fogom heteken hónapokon keresztül feláldozni az estéimet.

?? :D
#59 Pityke 2015-11-18 13:35
ha már D-25TA az ágyú ami ugyan az mint a 112 illetve a WZ111 ágyúja szerintem marhára nem fer a buffolása.175 vs 221 pen.főleg most hogy csendben halkan megtuningolták az IS-3 at 175 el szemből belőhetetlen,míg 1 hónappal ezelőtt szemből 175 el szarrá lőttem ammo rack társai.nem irigylem senkitől,de attól még nem kell néhány majomnak elszállnia magától hogy megvan neki,klántársai megszerezték neki.egyálltalán nem biztos többet játszik mint pl én.de orosz szartalicska tankokért nem fogom heteken hónapokon keresztül feláldozni az estéimet.
#58 Serious_Threat 2015-08-27 11:58
inkább a free playereknek kéne megköszönniük a fizetősöknek, hogy etetik a szervereket...

remek tank én kedvelem, a stílusomhoz jobban megy mint az IS3. bár itt az APCR inkább hátrány mint előny sok esetben.
#57 viktor9421 2015-08-26 14:30
Idézet - Jackal_hun:
Idézet - Mir4g3:
Ó jaj...

Úgy látom Jackalnak az érzékeny pontját találtátok meg. :D


Nem csak már fárasztó ez a "akinek nálam több pénze van és tud valamire költeni az csak egy köcsög lehet" mentalitás.


biztosan én fogalmaztam szarul, de csak azt akartam mondani, hogy a többi játékosnak akkor tök fölösleges lett volna a tankért gürcölni ha más meg csak simán megveszi, illetve, hogy így végre lesz egy tier 8-as tank amit nem 1000 csatás kezdők meg a "pay for win"-ben hívő bot szintű játékosok játszanak

pl az új angol FV is ugyanez csak fordított esetben, ott meg minek venné meg a játékos pénzért ha később valami küldivel "ingyen" megkapja, az sem lenne túl fair a WG részéről
#56 Stariah 2015-08-26 13:15
Idézet - szkzs76:
Egyetértek Szilvivel, mert igaza van abban, hogy aki nincs klánban, azt nagyon sok hátrány éri. Azt nem értem, hogy miért akarnak a WOT-ból mindenáron Facebookot csinálni?! (Egyéni küldetések szakasz feladatok)
Nem ismerem a CW-t, de ott pl. aranyat is osztogatnak. Miért nem osztogatnak randomban is? És mielőtt ennek a mondatomnak nekitámadtok, nem elégedetlenkedés volt, hanem igazi kérdés? Mit tesz hozzá a játékhoz pluszban egy csak randomoshoz képest egy klán, egy CW-s, hogy ott még aranyat is osztogatnak? Meg IS-5-öt, meg M60-at ...
Tényleg nem tudom.
Nem tudom mennyi "szenvedéssel" jár a CW, és hogy mit értetek szenvedésen, de azt tudom, hogy a random nagyon sokkal. Az "egyéni" küldetéseknél pl. nem veheted meg a tankokat.
Randomosként én is úgy érzem, hogy a klánokat nagyon nyomják full WG szinten!

Ha valaki belep egy klanba (most itt egy eletkepes klanrol van szo) vagy egy ESL csapatba, az egy kicsit jobban elkotelezi magat a jatek fele, mint aki csak randomban nyomja. Ezaltal a WG-nek nagyobb potenciat jelentenek, igy termeszetes, hogy a WG elsosorban oket hozza helyzetbe.
A WG is felismerte, hogy ha valaki egy kozosseg reszekent jatszik, akkor ha kicsit ra is un a jatekra a kozosseg ereje visszatarthatja attol vegleg abbahagyja a jatekot. Es amit jatszik valaki, addig van esely, hogy valamilyen premium szolgaltatast igenybe fog venni, ami pedig bevetel.
Ha kozossegben jatszol, akkor a kozossegert tenned is kell - pl resztvenni a cw-n, SH-on vagy epp ESL-versenyen, meg akkor is ha epp nincs sok kedved hozza az adott nap. Akinek ez tul nagy "szenvedes" az nem is marad meg a klanban.
A WG tehat azt jutalmazza a nyerheto tankokkal, hogy kozosseg reszekent jatszol, ezaltal noveled az eselyet, hogy fizetsz nekik valamikor valamiert.
(A szakaszozos kuldis kitetelt nem igazan ertem. Miota dinamikus szakaszt lehet letrehozni, ezzel nem lehet tul sok problema.)
#55 Jackal_hun 2015-08-26 13:06
Idézet - Mir4g3:
Ó jaj...

Úgy látom Jackalnak az érzékeny pontját találtátok meg. :D


Nem csak már fárasztó ez a "akinek nálam több pénze van és tud valamire költeni az csak egy köcsög lehet" mentalitás.
#54 Mir4g3 2015-08-26 12:50
Ó jaj...

Úgy látom Jackalnak az érzékeny pontját találtátok meg. :D
#53 crowley74 2015-08-26 12:47
Így van, ez sima marketing. Pont olyan, mint amikor a boltban olcsóbb vmi, ha többet veszel belőle, vagy kapsz hozzá valami ajándékot, vagy éjjel vásárolsz, vagy hozol egy új vevőt stb. A lehetőség mindenkinek adott, csak el kell dönteni ér-e annyit.

Nekem nem, de nem is panaszkodom azért, mert azok, akik többet/más formában játszanak, más tankokhoz juthatnak hozzá. Nekem jó a japán Tigris is :) meg a SU-76i. Így is csak porosodik a legtöbb a garázsban.
#52 Jackal_hun 2015-08-26 12:40
Én látom és értem mind a két oldalnak a vergődését, de igazából kicsit mind a kettő nevetséges.

Ez az állandó wallet warriorozás mire jó? Ne hogy már más mondja meg, hogy ki mire költse a pénzét? Megkereste, az övé, elkölti. Akinek nincs az menjen el dolgozni. Honnan tudjátok hogy az akinek több pénze van, nem éppen sebész és gyerekek életét menti meg és abból van a pénz? Vagy éppen lehet hogy neked azért van interneted amin a WOT-ot nyomod mert ő bekötötte hozzád? Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mennyit költ erre a játékra. Hozzá teszem, hogy én még mindig többre tartom azokat akik költenek rá, mert ők IGÉNYBE VESZNEK EGY SZOLGÁLTATÁST, tehát jogosan várnak el érte valamit.

Rohadtul utálom azokat, akik azt hangoztatják, hogy én NEM KÖLTÖK ERRE A SZARRA, tényleg? Akkor miért nem kusszolsz? Milyen jogon pampogsz ezek után bármiért is? Te nem fizetsz, szóval egy szavad ne legyen. És az emberek az esetek nagy többségében azért nem fizetnek, mert:
- nincs pénzük, mert utálnak dolgozni (ebben az országban kb. 3 millió ember tart el 10-et)
- szarrágók, de igényeik azok aztán vannak, mindent tudjon, ingyen legyen, azt is tegnapra
- nincs pénzük, mert elbaszták valami másra, elitták, elcsajozták, kocsit vettek belőle és erre már nem jut
- (zárójelben, mert ez az 1 ezrelék: olyan ügyes és képzett játékosok, hogy kitermelik maguknak CW-SH-ESL-ből, de ez mint a fehér holló)

Ezek az emberek nem testesítik meg a fizetőképes keresletet, tehát semmi joguk utána sírni.

A másik fele meg az, aki nem akar teljesítményt és munkát beletenni valamibe, de vannak elvárásai, ez is nevetséges. Nekem kell a prém tank, de nem akarok érte tenni semmit, jah, mert az élet az ilyen, hogy odaraknak eléd mindent, isten ments, hogy munka legyen mögötte.

Idézet - Morphelo:
Idézet - eldegor:
Nem irigykedem arra akinek IS5 -je van - én nem voltam hajlandó 3 héten keresztül minden nap annyit csatázni érte megszabott időpontokban. Grat akinek megvan.

UI.: De nekem van type59-m... :P :lol: /jah és még anno fizettem érte - OMG - I am WalletWarrior!/ :eek: :lol:


:P Type59... Te mocsok :lol:
TIPP: érdemes az unszimpatikus helyett antipatikust használni.


A fasz szó nem jó?:D
#51 nejo12 2015-08-26 12:25
A klánokat azért favorizálják, mert gazdaságilag számukra az a jó befektetés...folyamatos játék, prémium tankok vásárlása, állandó prémium, xp átváltás....és, ami az arany osztogatást illeti... kaphatsz, ha csatázol, kaphatsz ha nyertek, kaphatsz ha sikerül megtartani a területet....mindezeken akkor tudsz részt venni ha legalább 10-15 tízes tankkal rendelkezel, és értesz is hozzájuk...
Szóval nagyon tenni kell azért, hogy egy kis arany csordogáljon....
#50 Jacktor 2015-08-26 12:17
Ez a random-arany nem is rossz ötlet, kaphatna mondjuk a top3 xp-s (pl. 15-10-5 aranyat), de ez a WG-nek elég rossz üzlet lenne szerintem, ezért nem lesz ilyen. Ehelyett találták ki a személyes küldetéseket, ahol ugyancsak egy egyedi tank szerezhető meg, de bárki számára.
#49 szkzs76 2015-08-26 12:12
Idézet - Szilvi:
Idézet - gmaster0o0:
[quote name="Szilvi"]Nem irigykedek,mert nyilvan megerdemeltek akik megkaptak,de ettol fuggetlenul berakhatnak a shopba mondjuk 100 euroert es akik akarja vegye.
UI:Kit akarok becsapni,megis csak irigykedek gyonyoru tank.a kezdetektol szerettem volna egyett.


cwn resztvevo klnaok helyezestol fuggoen kaptak X db free tankot amit, a jatekosaik kozott szetoszthattak, akik a top 11k famepontba voltak, es nem kaptak free tankot azok aranyert vehettek meg. Szoval ez a berakhattak volna a shopba dolog nem all, mivel azt is ki kell erdemelned, hogy megvehesed.

lukasl84
o mivel erdemelhette ki?ertem amugy amit irsz,de nekem van kb napi 30 csatam szoval aktiv vagyok,de nem szeretem a kotottseget ezert nem vok klanba,nem jatszok szakaszba,es ezert rengeteg hatrany er!pl a kuldiket se tudtam jo ideig csinalni,mert szakaszozni kellett volna.amugy eleg sok atlag vagy az alatti jatekos szaladgal vele.


Egyetértek Szilvivel, mert igaza van abban, hogy aki nincs klánban, azt nagyon sok hátrány éri. Azt nem értem, hogy miért akarnak a WOT-ból mindenáron Facebookot csinálni?! (Egyéni küldetések szakasz feladatok)
Nem ismerem a CW-t, de ott pl. aranyat is osztogatnak. Miért nem osztogatnak randomban is? És mielőtt ennek a mondatomnak nekitámadtok, nem elégedetlenkedés volt, hanem igazi kérdés? Mit tesz hozzá a játékhoz pluszban egy csak randomoshoz képest egy klán, egy CW-s, hogy ott még aranyat is osztogatnak? Meg IS-5-öt, meg M60-at ...
Tényleg nem tudom.
Nem tudom mennyi "szenvedéssel" jár a CW, és hogy mit értetek szenvedésen, de azt tudom, hogy a random nagyon sokkal. Az "egyéni" küldetéseknél pl. nem veheted meg a tankokat.
Randomosként én is úgy érzem, hogy a klánokat nagyon nyomják full WG szinten!
#48 viktor9421 2015-08-26 11:31
Idézet - Sunhair:
Idézet - viktor9421:
Idézet - Szilvi:
[quote name="silean2"]
attol meg xarul jatszik!te meg ezt a siros dumat hagyd mar el mert eleg unszimpi!


pont te beszélsz szimpátiáról mikor irigyeled mástól a tankját, szerintem jobb is, hogy nem lesz vehető, ne mindig a walletwarriorok okoskodjanak a tier 8 prémiumtankjaikkal

remélem sosem lesz boltban kapható ;-)


Hagyjuk már ezt a walletwarrior dumát. Ha akarsz egy prém tankot, akkor megveszed, ha nem költesz rá, mert " te aztán nem fogsz" akkor meg mit kell baszogatni aki meg igen? Én vettem, mert szerettem volna, most akkor walletwarrior vagyok? Meg azért mert vettem egyet, mostmár "okoskodok?


szerintem tudod jól kikre gondoltam walletwarrior alatt, úgyhogy ne vegyél magadra olyat amit nem rólad írtam ;-)

Wotinfo Collection a Media Markt-ban

WOTINFO TV KÖVETKEZŐ ADÁSIG MÉG:

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Aktuális akciók, események

WML WEEKEND CUP 3V3 #35 | TIER 6

Cikk hozzászólások