Jelenleg

36
látogatónk van

2016. máj. 3. 07:12

Fejlesztői hírrepeszek #197

(12 szavazat)
68 hozzászólás
  • Gondolkodnak annak lehetőségén, hogy átmeneti időszakra az összes prémium járművet ki lehessen majd bérelni.
  • Egy csomó kérdés merült fel a cseh ággal kapcsolatban. Két opció lehetséges jelen pillanatban: vagy az egész ág újra lesz egyensúlyozva (tier 8-ig buffolva) vagy megvárják a nagy tank újraegyensúlyozást és annak keretein belül dolgozzák majd át a cseheket.
  • A nagy tank (szerepkör) újraegyensúlyozás a nyár folyamán várható majd valamikor, további információkat erről május 10. körül kapunk majd.
  • Az arty újraegyensúlyozás a nagy "szerepkör" egyensúlyozással együtt érkezik majd. Sok ötletük van ezzel kapcsolatban, olyanok is mint pl. a füstfal... Ezzel kapcsolatban rákérdeztek hoyg a könnyű tankok is kapnak-e majd ilyen funkciót, mire a válasz az volt, hogy jelenleg az artyké a prioritás.
  • Ismét fontolóra vették az ingyenes skill resetet a WT E-100 - Grille 15 cserekor, mivel utóbbi más játékstílust igényel majd.
  • A következő patch-től a troll szakaszok -50% XP-t fognak kapni a csatában.
  • Az új MM-et jelenleg is tesztelik, a mostani neve "preset", de a nyár folyamán még több teszt várható majd.
  • Lesz egy jutalom az alfa és béta tesztereknek. Ezzel a WoT születésnapig (2016.08.12) nem készülnek el, de a Tanker's Day-ig (16.09.11) már igen. Ezek egyedi jutalmak lesznek.
  • Az M4A3E8 Fury tankot nem lehet majd megvásárolni a jövőben, mivel a Sony Pictures birtokolja a tank jogait.
  • Az IS-5 mindig CW jutalom tank marad.
  • Berlin és Paris bekerülnek majd random térképként, egy új, harmadik térképpel együtt, ami még idén várható majd valamikor, de a fejlesztők először a térkép rotáció problémáját akarják megoldani. Idén nem fog csökkenni a térképek száma.
  • A könnyű tankoknak vissza kell kapniuk a felderítői szerepkört. A tier 9-10-es könnyű tankok is tervben vannak, de nem mostanában.
  • A csapat csaták formátuma át lesz alakítva, de nem idén.
  • Reményik szerint ez év végéig bekerülhet még egy nemzet a játékba.
  • Az olasz tech tree 2017-2018 környékére várható. A csapat már összegyűjtött egy teljes nehéz, könnyű, közepes és TD ágat, de SPG-ről kevés információjuk van. A közepes tank ág tetején egy Leopard lesz, de ez még elég soká lesz, így több infót nem is kapunk erről.
  • Sok játékos meg szeretné tartani a WT E-100-at, de a csere akkor is megtörténik majd a 9.15-ben. A fejlesztők ettől függetlenül gondolkoznak még rajta, hogy mi történjen majd a tankkal.
  • Van már ötletük a speciális perk bónuszok nemzetenkénti kiadására.
  • Nem lesznek kétéltű tankok.
  • Az érkező nagy "szerepkör" balansz fő témája a páncélzat lesz.
  • Van egy olyan ötletük, mely szerint a történelmi csaták a PvE formátummal lennének majd összefésülve és azon belül valósítanák meg azokat újra. Ez biztos hogy készül el idén.
  • A tankok egyedi testreszabhatóságának megvalósítása (hogy a játékos maga rakhasson farönköket, lapátot, zsákokat, stb. a tankra) jelenleg nincs még tervben (idén biztosan nem valósul meg).
  • K: "Lesznek többtornyos megoldások?" V: "Van néhány prototípusunk építve, de ezek nincsenek még kész és nem is sietünk túlságosan velük. A T-35 lesz az leső többtornyos tank a játékban." (a többtornyos megoldással a játékos a WoWs-hoz hasonlóan több tornyot is kezelhet majd a tankon, de ezzel párhuzamos remélhetőleg azt is megoldják majd hogy saját magukat ne lőhessék majd szét)
  • K: "A WG tervezi a tankok, hajók, repülők összeengedését valamilyen formában?" V: "Nem, nincsenek tervek ezzel kapcsolatban."
  • K: "Lesz aranylőszer újraegyensúlyozás?" V: "Igen, ezt a nyári nagy tank balansszal együtt tervezzük bevezetni."

Forrás: http://ritastatusreport.live/

Utoljára frissítve: 2016. máj. 3. 07:52

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    [quote name="Black_Sheep_01"]
    Szerintem kihagytál valamit: a T-54 lő 10 goldot, csatánként, javít is, illetve használ javítót. Ez mind a költség oldala, de a bevételi oldalon csak a prémtank hozamával számoltál.
    A T-54 10 lövéséből sebezzen csak 6, az máris 2k átlagsebzés. Hirtelen nem tudom, mennyi bevételt jelent, de tippre 30-50k kredit lehet vereség/győzelem függvényében. Tehát a lőszerköltséget nagyjából ki is termeled, csak a többi kiadás visz le negatívba.[/quote]

    Persze van a javítás, de az ugye + kiadás, továbbá a győzelem esetén valóban +30-50 k. De ugye egy átlag játékos még goldspammel se fog 100%-os winratet hozni. Mondjuk hozzon 55-56%-ot a gold miatt. Amikor veszít akkor ugyanígy 30-50k mínusz. Akkor ez legyen 180 csatára vetítve 45*-30k+55*+30k= 300.00 plusz / hó. Az elhasznált eszközök ezt komepnzálják is, sőt. Ezt így nem fejtettem ki, valóban. Még ha 70%-os winratet is csinál, az se több mint + 1.200.000 hó. Mondjuk hozza a gold miatt. De mondjuk feltételezve, hogy folyton pluszba tud lenni 30-50k-val, akkor tényleg már fenntartható és van is elég bevétel. De ne feledjük, hogy átlagról beszélünk. Az átlag meg nem lesz folyamatosan 30k pluszaba, mint ahogy nem csak 10-et fog lőni, hanem ha olyan a csata akkor 15-20-at is, ahol győzelem nélkül már elég nehezen lesz pozitívba az adott kör. Átlagot tekintve szerintem ez nem tud meglenni. Ha megnézed az átlagos nettó bevételt tankokra, az T9-ben már mínusz. Még ha nem is ezzel a tankkal mész. http://www.vbaddict.net/statistics.php?tier=9&tanktype=0&nation=0&premium=0&modeid=0&team=0&battles=1000&groupby=0&fieldname=creditsn&server= . Szóval ezek a számítást sokkal inkább tovább mínuszolják csak. Ha csak nem számoltam el valamit nagyon, akkor az átlag nem tudja +-ba hozni, hogy "mindenki" spammelje. Persze lesznek olyan játékosok, akik megoldják. Én nem a goldspam tényét vitattam, mert az létezik, hanem utánaszámolva arra jutok, hogy a "mindenki" - értsd nagyon sokan - spammleik az sokkal inkább a negatív élmények miatt van amik megmaradnak, mint amiatt mert minden szembejövő golddal lő rád.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    [quote name="Verrucht"]Bhalangir, ha most az Előérzetet írtad le, akkor az nem így működik, ha pedig egy tipikus töltésidő csökkentő csalást akkor lehet, hogy ilyenbe futottam. Amúgy az ilyen 1000 WN8-asok akik használták szerintem azt se tudják mi ez a perk, nemhogy (ki)használnák.
    Valamint igen, a goldspammer tank is termel bevételt, plusz lehet kreditbónusza személyes tartalékból, meg erődből, sőt elmehet strongholdozni meg rampage módban prémtankkal farmolni.[/quote]

    Ha azt mondod biztosan nem az volt, természetesen elhiszem.
    Másrészt nem az a kérdés, hogy van-e goldspammer. Igen van persze. A kérdés az, hogy mindenki (vagy a nagy átlag) goldspammer-e magasabb tierben. Erre írtam a számolást. Az előző global mapen a klánunk top 3%-ban volt t6-ban, illetve voltak emellett igen aktív SH-zós tagok. Nekik jött össze olyan 3-3,5k gold havonta. Aki szuperunikumként top 50-ben van és 8-as meg 10-es meccseket tol, valószínűleg keres eleget ahhoz, hogy sok prém ammót tudjon használni. De ő nem az átlag, hanem a top.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Verrucht
    • Tankos
    · 8 éve
    Bhalangir, ha most az Előérzetet írtad le, akkor az nem így működik, ha pedig egy tipikus töltésidő csökkentő csalást akkor lehet, hogy ilyenbe futottam. Amúgy az ilyen 1000 WN8-asok akik használták szerintem azt se tudják mi ez a perk, nemhogy (ki)használnák.
    Valamint igen, a goldspammer tank is termel bevételt, plusz lehet kreditbónusza személyes tartalékból, meg erődből, sőt elmehet strongholdozni meg rampage módban prémtankkal farmolni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Black_Sheep_01
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Bhalangir"]
    Ha valamit elszámoltam, természetesen szóljatok és felülvizsgálom![/quote]

    Szerintem kihagytál valamit: a T-54 lő 10 goldot, csatánként, javít is, illetve használ javítót. Ez mind a költség oldala, de a bevételi oldalon csak a prémtank hozamával számoltál.
    A T-54 10 lövéséből sebezzen csak 6, az máris 2k átlagsebzés. Hirtelen nem tudom, mennyi bevételt jelent, de tippre 30-50k kredit lehet vereség/győzelem függvényében. Tehát a lőszerköltséget nagyjából ki is termeled, csak a többi kiadás visz le negatívba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ArgHx
    • Tankos
    · 8 éve
    [u][b]Az arty újraegyensúlyozás a nagy "szerepkör" egyensúlyozással együtt érkezik majd. Sok ötletük van ezzel kapcsolatban[/b][/u]

    Nagyon kiváncsi vagyok arra a marha sok ötletre ami 5 év alatt nem jutott eszükbe és most hirtelen megvilágosodtak. :w00t:

    Én úgy csinálnám meg artyt hogy legyen pontosabb hogy tényleg oda lőjön ahova céloz, töltsön gyorsabban hogy betöltés közbe ne aludjon el az ember , dmg is maradhat viszont ne lássa a tankokat csak a minimapon. A skillesebb artysok biztos vagyok benne igy is boldogulnának aki meg béna az meg gyakoroljon. :banana:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    folyt:
    Nézzük most meg, hogy mi van, ha játékosunk egy másik MMO havi díjának összegét goldért megvásárolja. Ez kb. 3500Ft/hó. A fenti 1000 gold / 1000 Ft áron számolva ezzel 3500 goldhoz jut. Ezzel a 3500 golddal 35 csatát tud spórolni magának havonta. (3500 gold / 10 gold lőszerenként / 10 lőszer csatánként). Ezzel kicsivel több mint további 2 napot tud farmolni. Ezzel további 35.000x15x2= 1 millió kreditet tud összeszedni a fenntartáshoz havonta. Ez még mindig kevés a fejlődéshez és túl lassú. Az átlag nem fog 3-4 hónapot farmolni 1db új tankért (top tier környékén).

    Jól látható, hogy érezhető fejlődéshez 10eFt felett kell goldra költeni. És akkor még a havi kb. 2eFt-os prémium előfizetéssel nem is számoltunk.

    Nézzünk meg további két statisztikai adatot:
    http://www.statista.com/statistics/505613/leading-digital-pc-games-by-global-revenue/ - 446 millió USD bevétel 2015-ben.
    http://www.statista.com/statistics/506923/esports-games-number-players-global/ - 60 millió aktív játékos 2015 év közepén. Feltételezzük, hogy legalább ennyi volt év végén is.

    Ebből könnyen kiszámolható, hogy 446 millió USD / 60 millió játékos = 7,43 USD / hónap 1 játékostól a havi bevétele a WG-nek. Ez kb. 2.000 Ft/hó, mi egy prémium acc havi díja.

    A nagy számok törvényéből könnyen belátható, hogy a mindenki spammeli top battle tierben a goldot az egy egyszerű téveszme, amit úton útfélen terjesztenek sokan, mindenféle alap nélkül. Hiszen ha játékosonkénti átlag bevétel 2.000Ft és az átlag játékos spammeli a goldot, akkor a számtan alapján a két állítás közül az egyik nem lehet igaz. Mivel a bevétel fix adat, ezért a második állításnak kell hamisnak lennie. A számításban az átlagolás szempontjából a játékra nem költők illetve a játékra az átlagnál többet költők kiegyenlítik egymás pénzköltés szempontjából. Hiszen minél többen nem költenek, annál kevesebb játékos termeli ki a teljes összeget, vagyis ők nem lehetnek elég sokan, viszont ha minél többen költenek az átlaghoz közel, akkor annál inkább nincs pénzük fenntartani a rendszert, vagyis a valóságban nem használhatnak ennyi prémium lőszert.

    Ha valamit elszámoltam, természetesen szóljatok és felülvizsgálom!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    [quote name="Verrucht"]Amúgy a spotrendszer tényleg képes néha elég nagy baromságokat csinálni ami elég idegesítő is.
    Meg én is találkoztam már gyanúsan gyorsan lövő ellenféllel, de nagyon ritkán.[/quote]

    Valószínűleg ilyenbe ütköztél, elég ritka de van aki használja:

    The Intuition Perk creates a 17% chance that the Loader will magically and instantly switch the shell type to the best choice for doing damage, regardless of whether the gun was loaded and ready to fire or in the middle of the loading process. The effect of this Perk is cumulative, so if a vehicle has two Loaders and both Loaders have this Perk then the chance for a switch will increase by 34%. The Perk only works if more than one ammo shell type is on-board and available. After the Perk takes effect, the gun must be completely reloaded before it can take effect again. Note, that the perk will only take effect if you yourself switch ammo types, it will not do so automatically on its own

    [quote name="HUN_Sector"]Nos én javarészt azt látom az XVM-nek hála, hogy a bal alsó sarokban csak sárga jelzésű lövedékek gyűlnek egymás alatt/felett a bekapott találatoknál.
    Az általános gold használat annyira erős, hogy a WG is lép ellene. pedig az ő zsebüknek jó volt eddig. Ez a nem mindegy.
    ---
    Update: Érdeklődnék a nagyérdemű, meg nem nevezett fórumtárstól, hogy ezen a fenti három-négy soron mégis mi a bűnbánat az, ami mínuszolást érdemel? Álljon ki és írja le férfiként. Ennek a +- rendszernek úgysincs semmi értelme, ebben a példában is látható.[/quote]

    Akkor számoljunk, hosszú hsz következik!

    Vegyünk egy átlagos játékost, aki havi csata száma alapján napi 15 csatát játszik. Kedvenc T-54 tankjával játszik heti 3 napot. Csatánként 10 goldot lő el (minden csatában). Ezen kívül van prémium tankja, amivel csatánként átlagosan 35.000 kredit bevételt tud hozni. A prémium lőszer ára 10 gold/lőszer vagy 4400 kredit/lőszer.
    Havi gold fogyása lőszerre: 3 nap x 4 hét x 15 csata x 10gold/ammo x 10 lövés = 18.000 gold/hó
    A prémium boltban 22-23eFt 12.000 gold. Tételezzük fel, hogy akciós bevásárlással, nagy tételben véve 18.000Ft-ból kijön a 18.00 gold. Könnyen beláthatjuk, hogy ennyi pénzt nem költ egy átlag játékos, tehát így nem lehetséges a gold spammelés.
    Vizsgáljuk meg a meg azt, ha mindezt kreditből fedezi: 3 nap x 4 hét x 15 csata x 4400 kredit/ammo x 10 lövés = 7.920.000 kredit.
    Ennek kifarmolása: 7.920.00 kredit /35.000 kredit bevétel csatánként a prémium tankkal /15 csata naponta= 15 napnyi farmolás. Ehhez jön még havi 12 nap T-54-ezés. vagyis havi 27 nap csak a gold lőszer használata és bevétel megtermelése rá. És akkor még javításról és fogyó eszközökről a T-54 napokon szó se volt. Ismét belátható, hogy pusztán kreditből nem tartható fent a rendszer, de ha még pont fent is tartható, akkor sincs semmi fejlődés. Csak gold spam és farm utána. Se új tank, se felszerelés, se semmi. Tehát kizárhatjuk azt, hogy az átlag játékos így csinálná.
    folyt.köv.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tomax96
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Verrucht"]Amúgy a spotrendszer tényleg képes néha elég nagy baromságokat csinálni ami elég idegesítő is.
    Meg én is találkoztam már gyanúsan gyorsan lövő ellenféllel, de nagyon ritkán.[/quote]

    Jó hát valaki azt sem tudja lehet vannak táras tankok,szóval el se tudom képzelni,hogy sok ember fejében mi jár. Max annyit tudnak hogy a world of tanks-el játszanak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Verrucht
    • Tankos
    · 8 éve
    Amúgy a spotrendszer tényleg képes néha elég nagy baromságokat csinálni ami elég idegesítő is.
    Meg én is találkoztam már gyanúsan gyorsan lövő ellenféllel, de nagyon ritkán.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ArgHx
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Diarmand"]
    Eddig is sebződtetek, akkor nem aimbottal lőttek, csak mostanában?
    [/quote]

    Most terjedt el a játékosok között hogy létezik ilyen, ezért vádaskodnak néha még a jobbak is. De gondolom már te is láttál mindenféle gyanúsítgatást.
    Tegnap elküldtek engem is a jó %!"=(// +!"()!/() mert hogy lövök a pattonnal 2 másodpercenként. Érdekes módon nekem nem tünt fel hogy 7.5s töltéssel 2 másodpercenként lőnék.
    Másik nagy kedvencem az invisible tank duma :banana:

    Lánctalpas hátmasszás kezelés nagyon jól hangzik amúgy. :banana:
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.