Jelenleg

58
látogatónk van

2016. máj. 19. 07:09

Interjú egy unicum játékossal: suxika (by MrScheff)

Írta:
(68 szavazat)
69 hozzászólás

Legújabb interjú sorozatunkban az unicum játékosoké a főszerep. Olyan kiváló, ám kevésbé ismert játékosokkal készült riportokat olvashattok a következő hetekben, amiknek köszönhetően remélhetőleg rengeteg hasznos információval gyarapodik majd a magyar WoT közösség, valamint megismerhetitek a legjobbak gondolatait, nézőpontjait a játékkal kapcsolatban.

Szia suxika! Kezdésként mesélnél kicsit magadról?

25 éves vagyok, jelenleg mérnök informatikusnak tanulok Szegeden, korábban villamosmérnök hallgató voltam, azonban ezt érdeklődés hiányában nem fejeztem be. Jelenleg a FAME csapatát 'erősítem', immár másodjára pályafutásom alatt. Majd egy évet a kettő között lehúztam a ZWACK-ban, előtte HHR-A, illetve első klánom a NAAFP volt. ESL fronton jelenleg egy vegyes FAME-es csapatban, a Paralympians-ban játszom, illetve néha beugróként itt-ott. Nagyon hosszú ideig játszottam a PRANK-ben, velük igen komoly sikereket sikerült elérni, WoT Magyar Ligát nyertünk, több magyar ESL kupát, több alkalommal végeztünk előkelő helyeken Wargaming-es kupákon (a pontos helyezésekre nem emlékszek, de szinte mindenen, amin elindultunk sikerült a legjobb 16 között végezni). Illetve, hacsak pár meccs erejéig is, de voltam a DTQ játékosa a Golden League-ben.

Mikor és miért kezdtél el WoT-ozni?

Az accountomat 2012. június 3-án hoztam létre LoL-os ismerősök unszolására, lejátszottam 2-300 meccset, arra a következtetésre jutottam, hogy béna vagyok benne, majd egy évre félretettem. Aztán jött 2013 nyara, ekkor a LoL-t már abbahagytam és kellett valami, amivel elüssem az időt, tehát adtam neki még 1 esélyt. Azt kell mondjam, hogy megérte :)

Mennyi időt játszol hetente? Mi motivál arra, hogy újra és újra elővedd ezt a játékot?

Napi szintre lebontva könnyebb megmondani talán, jelenleg olyan 10-30 csata naponta kedvtől függően, ami a mostani átlag csatahosszat figyelembe véve max. 2 óra, illetve kb. még 1-2 óra klános tevékenykedés (CW, SH). Hogy mi motivál?! Igazából nem motivál már, inkább csak kikapcsolódás, az emberek, akiket megismertem, meg mert a sok-sok hiba ellenére élvezhető még mindig.

Hogyan írnád le a játékstílusodat?

Azokkal a tankokkal, amik ezt megengedik az első sor, vagyis az agresszív játékstílus az én asztalom, amíg van HP-m, addig nincs gond, majd utána lehet váltani. Persze azért egy WT-vel én sem megyek legelőre.

Melyek azok a nemzetek/tankágak/tanktípusok, amiket kedvelsz és melyek azok, amiket kevésbé?

Nemzetet nem igazán tudnék kiemelni, mindenhol vannak jó és kevésbé jó tankok. A tanktípus már sokkal könnyebb, egyértelműen a közepes és a könnyű tankok, amik nekem a legtöbbet tudják nyújtani játékélményben, a sok pozícióváltás, a nagy látótáv és jó álca.

Unicum szemmel visszatekintve mi volt a legnagyobb baklövésed, amit kezdőként elkövettél?

Talán azt tudnám kiemelni, hogy csak úgy belekezdtem minden utánaolvasás, oktató videó megnézése nélkül. Jó, persze a játékbeli tutorial-t én is végigjátszottam, de az semmi. Látjátok, mi lett az eredménye, 1 év pihenő...

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a World of Tanks-ben?

2 dolog van, amire szívesen emlékszek vissza. Az egyik, amikor a WoT Magyar Liga döntőn a HM Festen élőben először találkoztam a csapattársaimmal, klántársaimmal, akikkel azóta is igen jó kapcsolatot ápolunk/segítünk egymásnak, ha tudunk. A másik, amikor még viszonylag kezdőként felvételiztem a FAME-be és a hosszú platoonozás után a toborzó rábólintott a felvételre.

Mennyit segítettet a fejlődésedben az, hogy milyen klánokban játszottál? Szerinted egy nemzetközi vagy magyar klánban lehet többet fejlődni?

Nem könnyű kérdés. Az én véleményem az, hogy ez is olyan dolog, mint bármi más az életben. Van, akinek jobban megy, van, akinek kevésbé. Amíg ezt nem látja be valaki, addig az utóbbi csoportba fog tartozni mindenképp. Az alapok megfelelő elsajátítása nagyon fontos, gondolok itt a térkép használatra, tank szögelésére, gyengepontok ismeretére, hajlandóságra a csapatjátékra és még sok hasonlóra. Persze rengeteget kaptam a klánoktól is, azonban a korai klánokat elég hamar sikerült is kinőni. A HHR-A-ba még éppen csak zöld játékosként kerültem be és 10 hónap alatt kék színnel búcsúztam el tőlük. Persze sokat köszönhetek nekik, a csapatjáték alapjait ott tanultam meg. Nyilván ha valaki fejlődni szeretne és magasabb szintre eljutni, akkor érdemes olyan klánt választani, ahol még tud is mit tanulni a többiektől vagyis nála jobb játékosok vannak. Amikor a FAME-be bekerültem, akkor a magam 4-4500 recent wn8-ával úgy gondoltam, hogy jó játékos vagyok, aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy a randomot nem szabad összekeverni a csapatjátékkal. Mára ezt talán már sikerült orvosolni, persze olyan sose lesz, hogy tökéletes legyen minden megmozdulás, nem is lehet. Na de akkor a kérdésre is válaszolva: rengeteget kaptam a klánoktól, mindig volt mit tanulni. Szerintem nemzetközi és magyar klán fejlődés szempontjából nem sokat számít (ha a nyelvtanulás nem célod). Sokkal inkább számít, hogy az adott klánban tudsz-e még új dolgokat tanulni vagy sem. Azért ne értsetek félre, nem buzdítok én senkit, hogy hagyja ott a klánját. Ez egy út, mindenki döntse el maga, hogy rálép-e vagy sem.

Szerinted milyen hiányosságai és hibái vannak a játéknak? Ha tehetnéd, mit fejlesztenél vagy javítanál a WoT-on?

Sokan a rengeteg modot vágnák rá válaszként erre a kérdésre. Persze, ezek is nyilván problémát jelentenek, számomra mégis a randomfaktor az, ami a legnagyobb baki a játékban. Itt most nem a random csatákra gondolok, hanem az e-sport részre. 25% az véleményem szerint rengeteg és azonos képességű csapatok esetében meccsdöntő lehet, hogy ki kerül előnybe 1-1 trade-nél a sebzéskülönbség miatt, eleresztett kapáslövésből vagy egy olyan átütésből, ami legtöbb esetben nem menne át. Ez szerintem mindenféleképp javításra szorulna. De hogy egy kicsit a mod-okra is kitérjek: a WG ígérete szerint korlátozni fogják a nyáron, hogy mely modokat lehet majd használni, bár vannak kétségeim, hogy ez hosszútávon megoldást jelent-e majd. Vannak ügyes programozók mindenfelé ;)

Van olyan játékos, akire felnézel vagy akitől sokat tanultál?

Kezdő koromban 2 ember streamjeiből tanultam nagyon sokat, EmbryonicJourney és LuciqueII. Mindkét játékos tökéletesen lát a térképen (EJ sajnos azóta abbahagyta), ami szerintem a legfontosabb dolog a WoT-ban. Igazi példaképem azonban nincs, szerintem ez nem az a játék, ahol példaképek nőnek ki a tömegből.

Mit tudnál tanácsolni a feltörekvő játékosoknak ahhoz, hogy egy nap elérjék az unicum szintet?

Mindenkinek meg kell találnia a saját játékstílusát, egy heavy tankban én sem érzem jól magam, így nem is megy annyira vele a játék, mint a könnyebb tankokkal. Emellett nézzenek sok-sok streamet főleg a Golden League játékosaitól, figyeljék meg, hogy mozgatják a tankot hogy meglegyen az a pici ágyúsüllyedés ami még hiányzik, mikor vonulnak vissza vagy törnek előre, hogyan választják meg a célpontot a sok-sok tank közül, illetve melyik tankkal hova érdemes menni. Ha szabad ajánlani, akkor twitch-en swift_m0ti0n, aniallator114, straikoid, pukanuragan (legfeljebb majd Scheff kicenzúrázza :P)

Milyen céljaid vannak még a játékban? Van még, amit el szeretnél érni?

Nem titkolt szándékom, hogy kipróbáljam magam még egyszer a WGL-ben az új, tier 10-es formátumban. Talán ez az egyetlen ok, hogy foglalkozok a játékkal és azt a napi néhány csatát lejátszom, ami a formában maradáshoz kell.

Utoljára frissítve: 2016. máj. 19. 07:19

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DNASH
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Master_of_Artyllery"]Suxika, nem volt tegnap anyázás a vesztes döntő után, hogy kajzoo miért nem is3-at hozott, miért lightal próbálkozott már harmadszor akkor is, amikor már a nézőknek is látszott, hogy nem működik?

    Gondolom neki jobb a wn8-a. Ezzel intézitek el a vitákat?[/quote]

    Én döntöttem, hogy ki mivel jön, így fölösleges Kajzoot hibáztatni a tank pickek miatt, semmi köze sem volt a wn8hoz semminek. Kajzoo ismerte a középső boostot, mi kevésbé... az, hogy ott mindenki hibázott apró dolgokat.. ez van, tanultunk belőle.

    Első vereség:
    A RU nem állhatott volna meg a szigeten. En már túlságosan fent voltam és nem számítottam arra, hogy megáll... elkezdtem visszahúzni és a 2 enemy is3 menetből snapshotból belőtte a félig-meddig fedezék mögött lévő is3amamat én meg az 50100-at találtam véletlenül el a low hp is3 helyett.

    Második vereség: Számítottam arra, hogy late push lesz, de túl hamar kifordultunk és elvesztettük a taktikához kellő pozíciókat, drivert kaptam első lövésre, jobbra akartam tolni (a TSt nyomógombosra kellett állítani, mert beszűrődött a háttérzaj, ami sajnos elég nagy volt és így későn értesítettem erről szuxit) , a driver miatt kanyarodni nem tudtam csak előre menni, de szuxi visszahúzta és letrekkelődött, innentől rekt.

    Harmadik vereség: Jól álltunk, én már azt hittem, megnyerjük, egy lövéssel én személy szerint többet kaptam, mint kellett volna. A RUval a hegy bal oldalára kellett volna visszamenni, nem ledroppolni és akkor ízipízi. Illetve szuxi elvesztette az 1v1et.

    Jól játszott a Tigersharks, kalap előttük! De... azért a szerencse/rng szerette őket tegnap
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Master_of_Artyllery
    • Tankos
    · 7 éve
    Suxika, nem volt tegnap anyázás a vesztes döntő után, hogy kajzoo miért nem is3-at hozott, miért lightal próbálkozott már harmadszor akkor is, amikor már a nézőknek is látszott, hogy nem működik?

    Gondolom neki jobb a wn8-a. Ezzel intézitek el a vitákat?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Master_of_Artyllery
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="1st_Division"]Következő lehetne Linkinnel!!

    K: Mi a véleményed a premium lőszerről?
    V: Nem tudom mi az, még csak most ismerkedek a használatával.

    K: Volt, hogy már free xp-ből arty ágat húztál ki saját accon?
    V: Juden arta...

    K: Van esetleg kezdő játékosok számára jó tanácsod?
    V: Igen van. Ha Artyt látsz tölts premium lőszert

    K: Melyek azok a nemzetek/tankágak/tanktípusok, amiket kedvelsz és melyek azok, amiket kevésbé?
    V: Imádom az artykat, a medekkel kicsit döcög a játék, de majd javulok!

    Bocs Linkin nem hagyhattam ki Nincs benne rosszindulat, ne értsd félre!!![/quote]

    K: Linkin, te gyakran váltasz arany lőszerre?
    L: Sosem. Ugyanis mást nem is használok. Jah, bocs, artiba nem használok goldot, mert nem is játszok velük

    K: Linkin, miért is nem játszol artival?
    L:Nem lehet velük statpaddolni.

    K: Msélnél a Zwackos időkről ?
    L: Nem emlékszem, pedig azon a héten alig a harmadik klánom volt. Következő héten már viszont a HAMI-ban voltam.

    k: Adnál tanácsot az újaknak?
    L: értelmes ember nem használ AP-t, ahol goldot is lehet

    Clverland engem is érdekelne ! ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szaxika
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Giromarton"]
    Szerontem, ha tanulsz ráadásul a felsőoktatásban, akkor a szüleid illetve az eltartóid tartanak el és fizetik a játékbeli prémiumot. Ugyanis munka nélkül, iskola mellett, még akár nappali iskola mellett ez magyarországon kivitelezhetetlen, hogy magad tartsd el. Lehet, hogy megengedte apu, hogy a nyári melódból fullozd ki a T-44-edet, de ez inkább egy ajándék neki, amiért nem állod a tanulásod, megélhetésedet. Magyarországon a jó ösztöndíjas sem tud megélni, ezt tudom, mert én is voltam az.
    [/quote]

    Szerencsére nem kell a nyári fizumat a játékra költeni, ha jól emlékszek, akkor talán 2 vagy 3 hónap prémium előfizetést vettem összesen a regisztráció óta. A havi gold bevételem ESL/WG kupák/Klánaktivitás-ból körülbelül 10.000 gold, jobb hónapban 15.000 és ez még nem a teteje, a top csapatok (nem klánok) játékosai igen komoly pénzeket keresnek havonta a játékból/streamelésből/szponzoroktól. A FAME klán havonta durván 300.000 goldot zsebel be a kláncsatákból, ez megy szét az aktív játékosok között a csatákon való részvétel alapján. Továbbá nehéz lehet ezt felfogni, de a hardvergyártók igen komoly pénzeket tesznek bele a játékokba, csak hogy a közvetítést néző emberkék szemébe villogjon az ő termékük.

    Apu-t meg pláne nem kell megkérdezni 25 évesen arról a pénzről, amiért én dolgozok meg, amikor kedvem+időm van. És nem, nem kell mindenhol teljes állásban, vért izzadva gürizni ahhoz, hogy a mindennapokban ellássa magát az ember. Nyilván nem hosszútávról van itt szó ;-)

    Részemről ezt a vitát lezártam, ha lehet egyáltalán annak nevezni a kész tények közlését. További szép napot neked! :-)

    [quote name="Christofia"]Pár olyan kevésbé sikeres egyén számára, akinek nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogy tervezte, elképzelhetetlen, hogy egyetem mellett nem hogy lehet dolgozni, de lehet annyit keresni, hogy ne csak eltartsd magad, de még küldj is haza pénzt ;-) Ők azok, akik csuklóból implikálják, hogy egy egyetemistát csak a szülei tarthatnak el, a fordított irányú pénzáramlás pedig kizárt, hiszen ők képtelenek lennének így élni. Ugye Giromarton? :-)
    Jó cikk, szimpatikus srác, legközelebb, ha Szegeden járok, egy erős pistás gyrosra meg egy sörre vendégem vagy [/quote]
    DEAL!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Christofia
    • Tankos
    · 7 éve
    Pár olyan kevésbé sikeres egyén számára, akinek nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogy tervezte, elképzelhetetlen, hogy egyetem mellett nem hogy lehet dolgozni, de lehet annyit keresni, hogy ne csak eltartsd magad, de még küldj is haza pénzt ;-) Ők azok, akik csuklóból implikálják, hogy egy egyetemistát csak a szülei tarthatnak el, a fordított irányú pénzáramlás pedig kizárt, hiszen ők képtelenek lennének így élni. Ugye Giromarton? :-)
    Jó cikk, szimpatikus srác, legközelebb, ha Szegeden járok, egy erős pistás gyrosra meg egy sörre vendégem vagy
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Scheff"]Azzal kezdődik a bevezető, hogy KEVÉSBÉ ISMERT & UNICUM játékosokkal foglalkozik a sorozat, de itt mindenki Cleverland interjút akar. :great:[/quote]

    Nem mindenki, csak a bot-ok! :trollol:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    okuma
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Scheff"]Azzal kezdődik a bevezető, hogy KEVÉSBÉ ISMERT & UNICUM játékosokkal foglalkozik a sorozat, de itt mindenki Cleverland interjút akar. :great:[/quote]

    A politikai korrektség végett: Cleverland+Editke interjút
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RealritteR
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Giromarton"]
    Nincsen semmi baj veled, egyébként, ha a helyénkezeljük a dolgokat. Nem támadlak érte, mert az is csoda hogy felvettek felsőoktatásba. Az a lényeg. hogy itt is mint minden gamerfan oldalon a játékosokról, akik jó stattal rendelkeznek rögtön azt hiszik, hogy született zsenik az életben is és persze a gyengébb statúakról pedig hogy lúzerek, noha ez nem így van. Nem igazán érdekel, az hogy ki mennyit goldozik, itt most nem az számít. Szerintem te normális ember vagy, de ne higyjük minden unicumról, hogy ő az isten !

    Szerontem, ha tanulsz ráadásul a felsőoktatásban, akkor a szüleid illetve az eltartóid tartanak el és fizetik a játékbeli prémiumot. Ugyanis munka nélkül, iskola mellett, még akár nappali iskola mellett ez magyarországon kivitelezhetetlen, hogy magad tartsd el. Lehet, hogy megengedte apu, hogy a nyári melódból fullozd ki a T-44-edet, de ez inkább egy ajándék neki, amiért nem állod a tanulásod, megélhetésedet. Magyarországon a jó ösztöndíjas sem tud megélni, ezt tudom, mert én is voltam az.

    Az interjú kiváló volt és Saxika is jól válaszolt, nem egy beképzelt srácról van szó.

    Nagyon jó lenne Kajzoot, Linkint, Cleverlandet és Kaszást olvasni. Starchemnek külön örülnék. :-)[/quote]

    1. Miért csoda, hogy bárkit felvesznek ma felsőoktatásba?
    2. A jó stattal rendelkezők nem tehetnek róla, hogy a nép született zseninek tartja ismeretlenül és arról sem, hogy a gyengébb játékosokat az ellenkezőjének. Erre nincs semmilyen kutatás vagy statisztika, hogy például a 8 általánost végzett ember csak maximum 1000 wn8at tud produkálni, akinek érettségije van az már 2000et is és így tovább.
    3. Aki a felsőoktatásban tanul nem egyenlő azzal, hogy bármilyen eltartásra szorul, nemtől-kortól függetlenül. Ugyanis levelező és távoktatási rendszerben tanulók akár teljes munkaidőben is tudnak dolgozni és ki lehet spórolni a tanulás költségeit.

    Részedről borzasztó szánalmas tévhiteket és általánosításokat látok. Lehet, hogy téged anyu-apu pénzelt végig amíg elvégezted az iskoládat és hiába voltál ösztöndíjas nem tudtál bánni a pénzzel.
    Az is kitűnik az írásodból, hogy soha nem tudtál még akár rövidebb ideig sem unicum szinten játszani, így csak felfele okoskodsz olyan dologról, amit még meg sem tapasztaltál.
    A játékban számos lehetőség volt ingyen megszerezni prémium tankokat, továbbá ESL/WG stb kupákból és klántól CW-n szerzett goldból részesedni. Nagyon sok olyan jó játékost ismerek akik évek óta nem költenek a játékra és nincsenek sohasem megszorulva gold/prémium stb terén. A gold megszerzéséhez nem kell feltétlen unicum játékosnak lenni, bár minél jobb játékos valaki annál jobb csapat tagja lehet, ahol hasonló kaliberű játékosok vannak, így papíron több eséllyel indulnak versenyeken/CW-n.
    Látszik az írásodon, hogy próbálsz ködösíteni: "Nincsen semmi baj veled" "Nem támadlak érte" "Az interjú kiváló volt és Saxika is jól válaszolt, nem egy beképzelt srácról van szó. "
    De emellett mégis odaszólsz elég bicskanyitogató stílusban. Ez olyan rejtett irigységnek tűnik, mivel neked nem jöttek össze úgy a dolgok, mint másnak, jelen esetben Suxikának.

    Nincs veled amúgy baj, félre ne érts, csak nem szeretem mikor valaki így reagál egy embertársára. Egyébként szívesen olvasnék egy veled készült interjút is, ahol te is írsz 1-2 mondatot az életedről... jajj várj, ez a cikksorozat nem a hozzád hasonlókról szól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Scheff
    • Tankos
    · 7 éve
    Azzal kezdődik a bevezető, hogy KEVÉSBÉ ISMERT & UNICUM játékosokkal foglalkozik a sorozat, de itt mindenki Cleverland interjút akar. :great:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Morphelo
    • VIP
    · 7 éve
    [quote name="Giromarton"]
    Magyarországon a jó ösztöndíjas sem tud megélni, ezt tudom, mert én is voltam az.
    [/quote]
    Nekem utolsó évben havi nettó 92000-et folyósított a suli. Előtte cca. nettó 50000-60000-at átlagban.
    Kolis voltam és fősuli alatt ez elég volt. Tehát nem kivitelezhetlen, csak elég jónak kellett lenni. ;-)
    Úgyhogy ne írj hülyeséget és mint mondtam, ennek semmi köze a játékhoz, topichoz.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.