Jelenleg 1285 vendég és 12 tag online

2013. máj. 15., szerda 00:00

Jagdtiger - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(145 szavazat)

Paraméterek

Ágyú: Kezdetben a Ferdinand 10-es szintű top ágyúját, a 12,8 cm PaK 44 L/55-öt kapjuk hozzá. Végre elérkeztünk egy olyan német páncélvadászhoz, ami már megvételkor is erős, pontos fegyverrel van felszerelve és nincs az az érzésünk vele, hogy ismét 100 csatát kell játszani vajmi kevés eséllyel (mert nem tudok senkit sem megsebezni), hisz a 490/246 mm (sebzés/átütés) értékek is már korrektek nevezhetőek. Ha mégis kevésnek bizonyulna a 246-os átütés, prémium lőszerrel ezt 311 mm-re növelhetjük. Az 5,5 lövés/perces tűzgyorsaságát megfelelő legénységgel és felszerelésekkel akár 6,5-re is feltornázhatjuk. A Jagdtiger top ágyúja a 12,8 cm PaK 44/2 L/61, amihez 64.800 xp-t kell összeszednünk, viszont nem szükséges hozzá a fejlesztett felfüggesztés, szóval mindenképp érdemes ezzel kezdeni a fejlesztést. Ez az ágyú sokak szerint az egyik legkiválóbb ágyú a játékban. Iszonyat pontos. Nem egyszer fordult már velem elő, hogy 3-400 méterről 50-nel száguldó felderítőt szedtem ki vele, de a 0,33 m-es pontosság és a 2,3 másodperces célzási idő kombója magáért beszél. Ehhez a pontossághoz 560 hp-s átlagsebzést és a 276 mm-es (prémium lőszerrel 352 mm) átütési értéket kapunk. Az 5,26 lövés/perces tűzgyorsaságát felszerelésekkel és legénységi képzettségekkel könnyen 6 fölé emelhetjük, ami 9,5 másodperc körüli töltésidőt jelent majd.

Felépítmény: A felépítmény frontpáncélja 250 mm, ami tier 8-as tankokat simán pattintja, de tier 9-esek ellen is meg van erre az esély. Mint általában minden tanknak, a hasára ennek is vigyázni kell, ezért ha lehetőség van rá rejtsük azt el.

Motor:A top motor a klasszikus, Tigrisnél is alkalmazott 870LE Maybach HL 234. Ha előzőleg már kifejlesztettük a Tigrisnél, itt már csak meg kell vennünk. 28 km/h a sebesség limit, de lejtőn sikerült már vele elérni a 32 km/h-t is. Nem fogunk száguldozni az már biztos. 72 tonna Krupp acél ugye...

Felfüggesztés: Fordulási sebessége 21°/s a megerősített lánccal, ami ugyan kevésnek tűnhet, de a 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger-hez képest ez egy csodálatos érték. Én kuplungégetővel használom, így már elég tűrhető, ha elmegy mellettem egy felderítő, elég nagy %-ban utána tudok fordulni. A legénységből minél több (min. 3) tagnak tanítsuk meg a Javítás skillt, mert sokszor szükségünk lesz majd rá, mivel gyakran lövik majd le a láncot, főleg a snipolni próbáló pontatlan orosz nehéz tankok.

Ajánlott játékstílus

Ezt két részre tudnám osztani:

  • Ha top tier-ben vagyunk és nincs Arty: Nyugodtan lehet támadó játékot játszani vele. Alacsonyabb osztályban esélyük sincs igazából megsebezni minket szemből (kivéve persze a hasát), az IS3 és társai max karcolgatják a felépítményt, de komoly kárt nem képesek tenni bennünk. Más kérdés, hogy 400 méterről el sem tudnak találni igazából bennünket.
  • Van arty és tier 10 is van bőven: Itt meg kell próbálni messziről, beárnyékolt helyről lövöldözni. Nem reménytelen a helyzet, ha picit befordítjuk az elejét, akkor ugyanis a felépítmény frontpáncélja képes lehet egyes esetekben pattintani is. Az üss és fuss taktikát szoktam itt alkalmazni - kinézek egy sarok vagy szikla mögül, lövök és visszatolatok. Ha egyszerre lőttünk, akkor maradok és kényelmesen célzok, mert az esetek többségében úgy is én fogok hamarabb betölteni.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Ventilátor, Periszkóp.

Ajánlott fogyóeszközök: Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Automata tűzoltó készülék. Utóbbit megéri rátennii, mivel passzív módban is jelentősen csökkenti a tűz esélyét.

Ajánlott legénységi képzettségek: Elit alakulat - mindenkinek. Parancsnok: hatodik érzék, javítás, ezermester. Lövész: javítás, biztos kéz. Vezető: megelőző karbantartás, javítás, kuplung égető. Rádiós: javítás, helyzetfelismerés. Töltő 1: biztonságos elhelyezés, javítás. Töltő 2: javítás, tűzoltás.

Előnyök és hátrányok

Előnyei: Pontos és jó alfa sebzésű ágyú, magas DPM, tier 8-as tankok által szinte átlőhetetlen felépítmény.

Hátrányai: Viszonylag lassan fordul, alacsony a végsebessége, a hegymenet nagyon megfogja, nulla álca, sérülékeny motor, szemből könnyen kigyújtható.

Kiknek ajánlott

Értelemszerűen mindenkinek aki szeret TD-zni és szereti a pontos sniper ágyúkat. Az orosz társainál megszokott nagyobb alfa sebzést bőven ellensúlyozza a magas DPM érték és a pontosság, viszont az álca teljes hiánya igen megfontolt játékstílust követel majd meg mindenkitől.

Videó

A lenti videó eredménye: 2.238 XP - 7.755 sebzés - 85.269 kredit.

{youtube}5CDKI4siUtI&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: inhuman82

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb.

Megjelent: 75316 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. szeptember 02., kedd 08:47
Tovább a kategóriában: Sturer Emil - Elemzés »

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#87 monocska3310 2018-06-12 14:51
Frontról szinte bármi beviszi, ha nem a tetőre lő, támadni kb soha nem szoktam vele. Szerintem 2 dologra alkalmas: snipeolás nagyon messziről, vagy pedig egy kis gödörből lődözni vele közepes távból, ahol a lényeg, hogy csak a tető látszik ki. Snipera azért jó, mert nagyon pontos az ágyúja és gyors a lövedék, néha én is csak nézek, hogy hogyan találtam el a célt 450 méterről. Vannak olyan pályák, ahol nagyon jól lehet távolról lövöldözni vele, pl: prokhorovka, malinovka, gleccser (nálam perpillanat 474 méter a látótáv a következőkkel együtt: távcső +43; fokozott szellőzés +10; bajtársak +10; felderítő +8; helyzetfelismerés +13). Ha olyan tankok jönnek, amik hulldown-al be akarnak szivatni, akár tierX, na azoknak szépen odacseszem a repeszromboló lövedéket, ami nagyon jókat sebez, és a pontos ágyúnak köszönhetően el is találja az alig kilógó tornyokat is, míg ők lepattannak a tetőpáncélzatról (még a tizesek is). De mégegyszer, ezt csak akkor lehet jól használni, ha van valami, ami eltakarja az egész tankunk testét, és csak a tetőnk lóg ki. Így középtávra, ha van aki spotol és még valaki, aki támogat, akkor általában nagyon sokáig meg lehet vele tartani egy-egy pozíciót. Kár, hogy a jagdpanzernek nincs ilyen tetőpáncélja... azt a tankot nem érdemes kifejleszteni ebből, hiába csábító a nagy lövésenkénti sebzése, jagdtigerrel sokkal többet szoktam sebezni.
Közelről egy T95 ellen nincs esély sajnos, és ugyancsak a tortoise is sokkal hatékonyabb közelről, mint ez. Ezek simán ki szoktak szedni 100 méteren belülről, pedig ismerem a gyengepontjukat, rájukrontani nem érdemes. Csak arra érdemes rárontani, akit be is lövünk, merthogy minket biztosan be fog lőni az ellen, ha a teljes tankunkat megmutatjuk. Így viszont az 470 méteres látótáv már nem olyan jó. Lehetne az 500 is, akkor tudná kompenzálni a játék azt, hogy közelre majdnemhogy használhatatlan a tank, és akkor nem csak paraméterként állna jól az alacsony szórás az ágyún. Dehát mostanában a könnyű és közepes tankok sokkal hatékonyabbak a csatákban, ez a tendencia, tőbb hasonló td-m biztos nem lesz, max forgótornyos. :(
Ja és a repeszromboló lövedéknek és a tűzgyorsaságnak köszönhetően a mausokat és egyéb páncélosokat is sokáig be lehet blokkolni, ha folyamat csak a lánctalpukat lődözzük, a többit majd azt artyk megoldják. Javítókészlet nélkül nem szabad játszani vele, ugyanis ha neadjisten egy közepes tank, vagy valami nagyobb szembelő, az tuti, hogy a motrot fogja kivinni először.
#86 kmf2004 2017-12-03 19:02
Hát nekem nagyon bejön. Első csata de már most imádom. TierX top sebző. Ja és az volt a poén hogy a tisez TDk nem ütöttek át ( Jpz E-100 és T110E3).
#85 BlondSzi 2017-07-23 19:59
Ez egy nyomorúság!!Nem lehet erről a fosról indulatok nélkül írni! Én nem javasolnám senkinek jó szívvel!!szinte soha nem tudsz vele jó kört menni!mindenki be lövi aki még nem akarja az is!! Egyszerűen szar és kész!
#84 Pappalezlie 2017-06-22 19:29
Ismerem, álltam már a wt e100 csovenek a rosszabbik végén :D
#83 HUN_Sector 2017-06-21 08:39
Idézet - Pappalezlie:
Sziasztok

Nem vagyok lila játékos, de a JTvel nagyon össze haverkodtunk. A hétvégén 1v1 ben lenyomtam egy is7et is. Sztem nagyon jó td.

Akkor képzeld el ugyanezt az ágyút egy nagy papír td-n, amelyiknek tornya és hatos tárja volt és 1,5 másodpercenként lőtt :)
#82 Pappalezlie 2017-06-21 01:11
Sziasztok

Nem vagyok lila játékos, de a JTvel nagyon össze haverkodtunk. A hétvégén 1v1 ben lenyomtam egy is7et is. Sztem nagyon jó td.
#81 zetike02 2017-01-02 22:58
Idézet - santhab:
Idézet - zetike02:
Nekem bejön a JgPz E 100, valahogy úgy 60. csatára meg is lett vele a tank ász. Nyilván ez, meg sok másik tank is olyan, hogy vagy ráérez az ember, vagy nagyon melléfog. Én az előbbi eset vagyok, nekem a Jagdtiger nem tetszett annyira, bár azzal is van tank ászom.


Kétlem hogy itt csak ráérzésről vagy melléfogasrol lenne szó. Nem véletlenül nem használja egy unicum sem. Egész egyszerűen nem illik a metába, ez van. Lehet hogy te meg vagy elégedve a 60 meccsből 1 tank ásszal, de egy jobb játékos szerintem egy 10-es meddel 3-4 tank ászt is összeszed 60 meccs alatt.

Nem, itt pontosan a ráérzésről van szó. Nekem ez az első X-es tankom, és elég sok kell egy ilyen szinten a tank ászhoz, már ha nem vagy unikum, és én nem vagyok, de ez engem nem izgat, legalább nem kapok XVM fókuszt. Valaki szereti, valaki nem. Ez nem a tank ászok számától függ! ;)
#80 _Rommel_ 2017-01-02 21:05
Hát nem tudom... én szeretem ezt a gépet, de a 250-es páncélja rohadtul nem igaz a fronton.
Direkt feltettem az addont ami megmondja, hogy milyen volt az ellen lövése, mekkorát sebzett, milyen volt a rollja, tehát az adott lövésx+-25%, na már most is7 250-es átütéssel, -6.7% rollal és a 250 mm-es döntött frontot simán átlötte. Többször egymás után. több helyen is.
Szóval nincs 250-es a frontja. (hasa fölött a jobban döntött részen)

Hát utána is néztem, 150-es az a 250 amire én emlékeztem:-) és csak effektiv páncélzat 250 körüli. Szóval...sorry a helytelenségért.
#79 santhab 2016-12-29 18:05
Idézet - zetike02:
Nekem bejön a JgPz E 100, valahogy úgy 60. csatára meg is lett vele a tank ász. Nyilván ez, meg sok másik tank is olyan, hogy vagy ráérez az ember, vagy nagyon melléfog. Én az előbbi eset vagyok, nekem a Jagdtiger nem tetszett annyira, bár azzal is van tank ászom.


Kétlem hogy itt csak ráérzésről vagy melléfogasrol lenne szó. Nem véletlenül nem használja egy unicum sem. Egész egyszerűen nem illik a metába, ez van. Lehet hogy te meg vagy elégedve a 60 meccsből 1 tank ásszal, de egy jobb játékos szerintem egy 10-es meddel 3-4 tank ászt is összeszed 60 meccs alatt.
#78 zetike02 2016-12-29 17:36
Nekem bejön a JgPz E 100, valahogy úgy 60. csatára meg is lett vele a tank ász. Nyilván ez, meg sok másik tank is olyan, hogy vagy ráérez az ember, vagy nagyon melléfog. Én az előbbi eset vagyok, nekem a Jagdtiger nem tetszett annyira, bár azzal is van tank ászom.
#77 dobilaci 2016-12-29 16:32
Idézet - Giromarton:
Idézet - hifimumus:
Üdv.
A vágyott Jpe100 előszobájaként beparkoltam vele a garázsomba.
Háááááát.... Természetesen tisztelve az elemzést író munkáját, meg kell állapítsam,hogy a leírtak nem időszerűek.
Az általam várt páncélvédettség az nincs. Ha egy t8 med meglát W+goldammo és irány a garázs... Abszolút nem fear faktor a pályán,hanem inkább egy lassú,bazinagy goldammómágnes... Az már egy jó csata,ha a saját életedet kiveszed az ellenből. Még mielőtt lenooboznátok t5-t10ig 9 német td nézeget a garázsomban mind gunmarkkal. A játék mostani metája nem a páncélos gépekkel van.... Ez van...


A Jagedpz E100 még ilyen sem lesz mint ez. Hagyd abba az ágat, maradj a forgótornyos td-knél.


Szegeny Jpz E-100 rohadtul nem illik a jelenlegi meta-ba, neha-neha ossze lehet vele hozni egy jo csatat de inkabb nem. Meglett az Obj 260 TD 15 kuldi es adtam is el a francba.
#76 Giromarton 2016-12-29 15:53
Idézet - hifimumus:
Üdv.
A vágyott Jpe100 előszobájaként beparkoltam vele a garázsomba.
Háááááát.... Természetesen tisztelve az elemzést író munkáját, meg kell állapítsam,hogy a leírtak nem időszerűek.
Az általam várt páncélvédettség az nincs. Ha egy t8 med meglát W+goldammo és irány a garázs... Abszolút nem fear faktor a pályán,hanem inkább egy lassú,bazinagy goldammómágnes... Az már egy jó csata,ha a saját életedet kiveszed az ellenből. Még mielőtt lenooboznátok t5-t10ig 9 német td nézeget a garázsomban mind gunmarkkal. A játék mostani metája nem a páncélos gépekkel van.... Ez van...


A Jagedpz E100 még ilyen sem lesz mint ez. Hagyd abba az ágat, maradj a forgótornyos td-knél.
#75 hifimumus 2016-12-29 14:52
Üdv.
A vágyott Jpe100 előszobájaként beparkoltam vele a garázsomba.
Háááááát.... Természetesen tisztelve az elemzést író munkáját, meg kell állapítsam,hogy a leírtak nem időszerűek.
Az általam várt páncélvédettség az nincs. Ha egy t8 med meglát W+goldammo és irány a garázs... Abszolút nem fear faktor a pályán,hanem inkább egy lassú,bazinagy goldammómágnes... Az már egy jó csata,ha a saját életedet kiveszed az ellenből. Még mielőtt lenooboznátok t5-t10ig 9 német td nézeget a garázsomban mind gunmarkkal. A játék mostani metája nem a páncélos gépekkel van.... Ez van...
#74 SgtBradly 2016-11-28 10:05
Valami nem stimmel! Több mint 2100 csatám van JT-vel, ezzel húztam a statot :), de már régebben eladtam, aztán pár hónapja visszavettem egy kis nosztalgiázás miatt. Nagyon gyakori lett a lőszer rekesz sérülés vagy robbanás. Egy idő után számolni kezdtem, hány csatában kapok lőszer rekeszt. 8 egymást követő csatában 7x kaptam, ebből 2 x fel is robbantam, igaz utána volt 2-3 csata mikor megúsztam, de ez így elég gáz volt.
Természetesen akkor kaptam lőszer rekesz sérülést, miután meg kellett javítani a motort, vagy gyorsan vissza kellett rakni a lánctalpat néha pedig pont a lőszer rekesz javítás után ismét.
#73 fakirr1 2016-11-17 21:30
Idézet - gunterland1:
Egy év után most vettem vissza a JT-t, és szerintem ugyanolyan jó mint eddig volt. Tény, hogy lassú, de izomgép a javából. Közel 900 csatám van vele, de nem emlékszem, hogy valaha is szidtam volna.


Jó Neked. Nekem ma megcsinálta az RNG nagyisten, hogy Airfield-en a "szokásos" TD helyen a pálya bal oldalán állva a sziklánál a bozótban egy KV4-re és az ST-re lőtt lövedékeim ( 25x zoom mellett a torony célozva,ha már az oldalát mutatták a tornyuknak :) ) egyszerűen leestek a cél előtt!!! Ez a távolság kevesebb,mint 400M !!!! 9 kilőtt lövedékből 2 critical hit, 4 meg a homok rabja lett.... Hozzátenném,hogy JP II és RHM elődökkel 54 és 59%-os vagyok,Stug-ra meg lett a második csíksor is, úgyhogy -szerintem- van némi elképzelésem arról,hogy egy TD-vel mit és hogyan lehet.. ( egoizmus ON :D ). Egyre gyakrabban kap el az az érzés,hogy " mi a fenének a célkör,amikor úgysem az dönt,hogy én mit célzok?" ...

Wotinfo Collection a Media Markt-ban

WOTINFO TV KÖVETKEZŐ ADÁSIG MÉG:

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Aktuális akciók, események

TRICKY THREE VERSENY

Cikk hozzászólások