Jelenleg

30
látogatónk van

2017. április 5. 08:05

Caernarvon - Elemzés

Írta:
(54 szavazat)
25 hozzászólás

Bevezetés

Az ebben az írásban szereplő harckocsiról ugyan már van egy korábbi elemzés, de azóta már sok víz lefolyt a Temzén (csak stílszerűen, mivel brit tankról van szó) és megkapta a HD modelljét, illetve a Centurion Action X tornyát fejlesztettként. Hogy ez mennyire hű történelmileg, abba most ne menjünk bele (kb. mint a japán nehéz tankok), inkább lássuk mit kell tudni a brit nehéz tank ág tier 8-as képviselőjéről.

Történelmi háttér

Az FV 214 Conqueror „Universal Tank" fejlesztését a szovjet IS-3-as harckocsik inspirálták, hiszen ezek fegyverzete, az abban az időben a briteknél rendszeresített Centurion harckocsikkal szemben erősebbnek bizonyult. A fejlesztések az FV 200-as szériaszámú harckocsi alvázakra készültek, így született meg 1952-re az FV 221 Caernarvon Mark I., amely egy Centurion Mk. II. toronnyal és 17 fontos ágyúval ellátott prototípus volt. A Caernavon Mk II. már a Centurion Mk. III. tornyát, és annak 20 fontos ágyúját használta. A későbbi fejlesztések során a Conqueror saját, rá szabott tornyot kapott, így a Caernarvon Mk. II. típusok átépítésre kerültek. Ígérem a továbbiakban mellőzöm a C kezdőbetűs szavak egy bekezdésen belüli halmozását...

Paraméterek

Ágyú

Amikor első brit ágként (ami a Black Prince-ig egyébként rendkívül kezdőbarát) elérünk a Caernarvon-ig, azzal a csúnya tapasztalással fogunk szembesülni, hogy a stock 17 fontos Mk. VII effektivitása t8-ban már finoman szólva sem a legjobb. Viszont az első használható ágyúig, ami a OQF 20-pdr Gun Type A Barrel, rögös út vezet, de erről majd később.

Top lövegünk az OQF 20-pdr Gun Type B Barrel, amely „mindössze” 45000 XP-ért fejleszthető ki, viszont ez nem szükséges a 9-es Conqueror kifejlesztéséhez. Ha a med ágról érkezünk ide, akkor nettó mázli hogy már megvan ez az ágyú, viszont ha még nincs, akkor is fejlesszük ki mindenképpen, ne a Conqueor-on kelljen. Ha pedig a közepes ág fejlesztésében is érdekeltek vagyunk és már a stock Centi 7/1 is a garázsunkban parkol, akkor mindenképp ezen a tankon fejlesszük ki az ágyút, itt kevésbé szenvedős. 

A Caernarvon-on az A és a B ágyú közti különbség a töltésidő, pontosság és célzásidő 3-asban mutatkozik ki, viszont mivel tankunk DPM-e az A ágyúval nem épp a legjobb, így érdemes mindent kihozni ebből a modulból, szóval foglalkozzunk csak a B ágyúval. 

Átütése 226/258/42 mm, ami ezen a szinten nehéz tank osztályban a legjobbak közé sorolható, csupán néhány tank előzi meg, ellenben alfa sebzésével, ami nem túl acélos 230/230/280, ez pedig kategóriájában a legalacsonyabb érték. Lényegében ez egy közepes tank ágyú és itt persze azt várnánk, hogy mivel ez egy nehéz tank, így a nagyobb alfa hiányát a nagyobb tűzgyorsasággal kompenzálja, ám sajnos ez nem így van, még ebből eredő fear factora sincs. A modul mellett szereplő alap értékek a következők: 7,69 lövés/perc, 0,32-es pontosság és 1,9 mp-es célzásidő, 1769-es DPM. Utóbbi egy hajszállal nagyobb az IS-3 DPM-énél. Igen ám, csak itt jön az RNG, ugyanis az orosz kolléga alfa sebzése 390, tehát nem csak hogy kevesebb lövésből éri el a percenkénti sebzésértékét, de a nagyobb alfával együtt járó nagyobb rollok szeretetét is élvezi, míg mi csupán a 172-287 sebzés tartományban mozoghatunk. Egy ilyen kis alfánál azonban a kis rollok jóval feltűnőbbek, így ami tényleg frusztráló lehet, azok a 180-190-es sebzések. Az ágyú statjaiból maximálisan kihozható teljesítmény a következő: 9,72 lövés/perc, 1,67 mp-es célzással és 0,28-as pontossággal 2235-ös DPM (a töltésidő 6,17 mp). És hogy mi mindent pakoltunk rá ehhez? 100%-os BiA-s legénységet, Töltésgyorsítóval és Ventivel, illetve Puding és Tea fogyócikkel. Összehasonlításképpen, azonos setuppal az FCM 50 t töltésideje 5,94 mp, ráadásul az alfája is nagyobb 10-zel, emellett a t8-as 240 alfás med-ek kb. felének a töltésideje szintén 6 mp alá szorítható.

Az ágyú legkellemesebb tulajdonsága a gyors szűkülés és kivalló pontosság mellett az ezek mellé asszisztáló ágyústabilizáció, amely mozgás illetve toronyforgás közbeni célkereszt szétesés tekintetében kimagasló 0,14-et jelent, így menet közben is igen kellemes vele lőni, ezzel pedig valamelyest kompenzálni tudjuk ellenfeleink nagyobb alfáját és DPM-ét. Ezeket az értékeket a megfelelő legénységi skillezéssel tovább tudjuk csökkenteni, ezzel pedig hatékonyságát növelni, így ez mindenképpen javallott. A cipelhető lőszerek mennyisége 60 db, az ágyú normál AP és prémium APCR lőszereinek a sebessége 1020 m/s, illetve 1275 m/s. Ezek igen kellemes értékek így a nagyobb távolságra leadott lövéseknél átlagos elé célzással számoljunk. Az AP lövedékek ára 680 kredit, míg az APCR-é 4400. Ezek mellé a Borsigok okán érdemes néhány HE-t is bepakolni, van bőven hely, így a javasolt elosztás: 40/16/4.

Mivel ez nem egy megszokott heavy ágyú, ezért a legtöbb játékos számára a kezdetekben kissé furcsa lehet, hiszen milyen dolog az hogy egy heavy tank a nagy alfát pontosságra cseréli? Viszont a Caernarvon ágyúja nem csak papíron pontos. A kapáslövések leadásában is megbízhatóan teljesít, illetve a magas alap átütés, gyors célzás és epic pontosság hármas eredménye az, hogy igen gyorsan és kellően precízen tudunk reagálni egy előttünk felbukkanó tankra, még akkor is, ha hirtelen gyengepontot kell keresni rajta. Aztán itt jön képbe a kis alfa. Leadunk egy lövést és bekapunk egyet, lássuk be ez egy 230 vs 390 szituációban nem egy jó trade, szóval törekednünk kell arra, hogy viszonzásként még egyet be tudjunk vinni az ellenfelünknek. Már az elsőnél is, de a második lövésnél kiemelten fontos a lánc+sebzés pontokra célzás, hiszen így a második lövés utáni töltésidőnk alatt nem kapunk be újabb lövést, ha sikeresen odaragasztottuk az ellenfelünk. Nem mehetünk el szó nélkül a kis alfa modulokra gyakorolt hatása mellett sem. Amíg egy IS-3 és T32 modulokra gyakorolt sebzésértéke 165 ill. 150, addig a Caern modulroncsoló alfája csupán 118, ezzel pedig gyakran csak sárgára lőjük a láncot és csak másodjára szakad.

A Caernarvon ágyújáról összességében elmondható, hogy a jó átütés, a rendkívül megbízható pontosság és gyors szűkülés, illetve menet közben is biztos célzás az ágyú legkellemesebb pontjai, míg a drága fejlesztési költség, a középszerű DPM, a kis alfa és az ebből adódó kis fear factor az ágyú negatívumaihoz sorolhatók.

Torony

A 9.12-es Centurion AX érkezével, a stock Conqueror mellett a Caernarvon fejlesztett tornya is az Action X lett. A torony páncélzata papíron 198/152/95 mm, ám effektív páncélvastagsága a kialakítása miatt megér egy külön misét. A torony ugyan erős a maga módján, de nem az egyszerű „berakom hulldown-ba oszt csókolom” T32-szerű játék az amit játszanunk kell. A torony megfelelő használatát az ágyúsüllyedési értékek maximális kiaknázása segíti. A süllyedés -10°-os, míg az emelkedés 18°. Innen ez a -10° lesz az, ami a páncélkihasználás tekintetében a legjobb barátunk lesz.

Ugyan a képen, a Centurion AX szerepel, de ez ne tévesszen meg senkit, csak a tornyot figyeljétek, hisz az ugyan az ezen a tankon is.

Jól látható, hogy az effektív értékek skálája igen széles, vannak nehezebben illetve könnyebben beüthető részek, extrém autobounce szögek, de összességében az ágyú alatti és melletti részek azok, melyek már 200-220 körüli átütéssel beüthetők. Az ágyú felett látható sárgás rész papíron a legkevésbé jól védett és bizony igen nagy is. Viszont teljesen sík terepen megfelelő védelmet ad, de ha valaki egy kicsit is magasabb nálunk, 170-180 körüli átütéssel máris könnyedén homlokon vág minket. No, és akkor most jön a trükk. Mi történik, ha egy kisebb buckára felhajtva a toronyból a maximális ágyúsüllyedési értéket kényszerítjük ki? Hát ez:

Az első képen az ágyú feletti „sárga rész” már egy kisebb, 7-8°-os negatív kitérítésnél is eléri ezen a live modellen is látható lila autobounce szöget (ezt bárki leellenőrizheti), illetve a torony már eleve döntött oldalai is nagyobb szögbe kerülnek, viszont az ágyú melletti és főként az ágyú alatti rész továbbra is sebezhető, 200 mm körüli penetrációval átüthető. Így egy-egy leadott lövés után tolassunk valamelyest vissza, hogy az ágyú alatti és melletti részre ne hagyjunk szabad rálátást, és próbáljuk az ellenfelünket a torony jobban szögelt homlok részére ellövetni. Viszont ilyenkor vigyáznunk kell arra is, hogy ne tolassunk túl, hiszen amint újra sík terepre ér a tank, a torony felső részének dőlésszöge ismételten a kevésbé ideális értéket fogja adni. A másik dolog pedig, hogy ez a torony csupán 1v1-ben ideális, amint több ellenfelünk van és megvan a kockázata hogy nem szemből érkezik rá a lövés, máris bukó a hulldown dolog, hiszen az ágyúval nem párhuzamosan érkező lövések már könnyedebben viszik át a torony oldalsóbb részeit. 

A Caernarvon új tornya tehát egy a hulldown taktikát még inkább támogató torony (a régi Centi III. toronyhoz képest), viszont ennek kihasználásához már jóval nagyobb hozzáértés kell, mint mondjuk egy T29 esetében. Toronyforgási értéke 36°/mp, ami kategóriájában a legjobb érték, csak úgy, mint a látótávolsága, amely 400 méteres.

Tanktest

A torony tehát pipa, de mi a helyzet a tanktesttel? Hát nagyjából ugyan az, mint ami a HD modell előtt is volt. 130/51/38 mm, melynek frontja két részre osztható. Van ugyanis egy Upper Front Plate (UFP) azaz felső páncélrész, mely kialakítása és 55° körüli dőlésszöge egy igen kellemes 200-235 mm körüli effektív védelmet ad, viszont a Lower Front Plate (LFP), azaz a frontpáncél hasi része, jóval gyengébb, csupán 76 mm vastag, melynek effektív értéke csak 100-115 mm körüli. A front szögelését a vékony oldallemezeknek köszönhetően felejtsük is el gyorsan, ugyanis az LFP-n még ez sem segít, nem mellesleg mögötte található a tank lőszerrekesze is, amely csupán 240 HP-val rendelkezik, így a Biztonságos elhelyezés skill és a Vizes lőszerrekesz elengedhetetlen kellékei a tanknak, melyekkel ugyan 390 lesz a lőszerrekesz HP-ja, de még így is könnyedén sárgára lövik az ellenséges tankok. Robbanni ugyan nem robbantam vele, de a javítókészletet szinte minden csatában erre kell beáldozni, ha nem sikerül elrejteni az LFP-t. Egyértelműen ez a tank legrosszabb része és emiatt elesünk egy felszerelés slot-tól is. Az oldalpáncél a sárvédő részen szépen eszi a HEAT lövedékeket, de felette könnyedén beüthető a tank, a hátulja szintén baromi érzékeny, illetve a torony teteje és a motorház is igen könnyen átüthető az artyk nagy örömére, hiszen csupán 30, illetve 17 mm vastagságúak.

Általánosságban a tank különösen veszélyeztetett pontjai: egyrészt a LFP és a mögötte található ammo rack, a tank oldala, hátulja és teteje. Az ezekre a részekre érkező arty találat könnyen a meccs végét jelentheti, a tornyot szemből átütő lövések előszeretettel keserítik meg a lövész életét és van hogy az ágyú is törik. Gyakrabban hulló legény még a sofőr is, valamivel ritkábban pedig a töltő.

A Caernarvon páncélzatáról tehát összegezvén az mondható el, hogy mindig törekedjünk a nagyobb ágyú süllyedést megkövetelő pozíciók elérésére és soha ne mutogassuk az LFP-t, illetve az oldalát. Álcáról beszélni nehéz tank kategóriában nem nagyon szokás, csupán a teljesség kedvéért megemlítem, hogy 5%-os álca értékével a Caern a középmezőnyben foglal helyet.

Felfüggesztés

Forgási sebessége 24°/mp, amely valamivel átlag alatti érték, így a fordulása egy IS-3-hoz képest igen csak mackós érzést kelt. Ellenben a talajellenállása nehéz tank mivoltához képest nem mondható rossznak: 1,1 kemény, 1,3 közepes, 2,3 puha talajon. A modulhoz 220 életerő pont tartozik. Az összhatás kellemes, a Black Prince után pedig külön felüdülés a dinamikusabb felfüggesztés és a kielégítő mozgékonyság.

Motor

A tank könnyed 60 tonnájának mozgatásáért egy 810 lóerős Rolls-Royce Meteor M120 felel, ezzel 13,49 LE/t arányt érhetünk el, ami valamivel átlag feletti kategóriájában, na nem úgy a végsebessége, ami csupán 34,3 km/h. Gyúlékonyságra 20%-ban fogékony, de nem különösebben jellemző rá. A gyorsulás igen kellemes, a nem túl acélos végsebesség ellenére sem kelt a tank nehéz érzést, hamar eléri végsebességét és könnyedén veszi a kisebb dombokat is. Motor fejlesztés tekintetében, ha más brit ágakat is grindeltünk, akkor nem állunk rosszul, hiszen a középső motor a t8 közepes illetve arty ágról, míg a top motor a CGC-ről illetve a Tortáról hozható át.

Ajánlott játékstílus

Van egy, a többi nehézhez képest gyorsan töltő, kis alfás, de ellenben piszok pontos és jól szűkülő, nagy átütésű ágyúnk, egy kimagasló látótávval rendelkező, hulldownra alkalmas toronnyal és a még inkább ezt támogató elrejtendő LFP-vel, illetve papír oldalakkal és fenékkel. Nem is lehet kérdés, a Caernarvon igazán a dombos pályákon érzi jól magát. Egyrészt minőségi sniper és support, de ha közelebbről kell sebzést bevinnünk, akkor sincs gond, hiszen a tornyot és az UFP-t maximum közeli gundeppel szögben tartva és az LFP-t elrejtve egy korrekt brawler szerepét is felvehetjük, persze csak ésszel. Ilyenkor főként a visszavonulásnál ügyeljünk az emelkedőről tolatás következtében kisebb szöget kapó toronyfront sebezhetőségére. 

1600 HP-jának és ésszel használt páncéljának köszönhetően a Caern felveszi a kesztyűt szinte bármely szintbéli nehéz tankkal történő pofozkodáskor. A legfontosabb dolog az, hogy ne adjuk meg az esélyét egy peek-a-boo szituáció kialakulásának, hanem ha lövést kapunk törekedjünk arra, hogy - amíg ellenfelünk tölt - kettőt adjunk vissza és akkor már partyban is vagyunk. Ilyenkor sokat segíthetnek az első görgőkre célzott lövések, hiszen így lánc+sebzés találatokkal tudjuk maradásra késztetni az ellent.

Ha medekkel akaszkodunk össze, flankelésüket elég jól le tudjuk követni még a középszerű forgás ellenére is, ugyanis a gyors toronyforgás a lassabb lánctalpakat kompenzálja, ha pedig mi kezdeményezünk egy közepes tank elleni harcot akkor figyeljünk arra, hogy a itt már kevés lehet a DPM-ünk, ilyenkor érdemes kihasználni a 60 tonnánkat és a jól gyorsuló motorunkat, hiszen kellő lendülettel a rammolással további sebzést vihetünk be.

Ha klasszikus TD-vel találkozunk, akkor egy lövés a láncra aztán mozogjunk mellé; a gyors újratöltésnek köszönhetően akár lánc+sebzés találatokkal oda is tudjuk szögezni. A kis alfa hátránya viszont itt is kiütközhet, hiszen egy kisebb roll először csak sárgára lövi a láncot.

Figyeljünk arra, hogy egyszerre csak 1 ellenféllel kerüljünk ütésváltásba, hisz ugyan szemből a páncélzatunk elfogadható, de ha már valamelyest oldalról érkeznek a lövések, azokat a toronypáncél és az alváz már nem fogja meg.

Tier 9-ben és főként T10-ben már jóval óvatosabb játékot kell követnünk, hiszen itt már nem csak a páncélunk és a mozgékonyságunk lesz kevés, de a 230-as alfánk fear factora - ami amúgy sem magas - még inkább el fog törpülni a mezőnyben, szinte senki sem vesz majd minket komolyan és igen frusztráló is emellett, hogy nehéz tank létünkre csupán alig szembetűnő csipkelődésekre vagyunk képesek. Próbáljunk itt is a magasabb pozíciók felé orientálódni és tisztes távolból támogassuk a csapatot, igazi supporter tankká átszellemülve, oldalról támogatva. A 226-os átütés ezzel a passzívabb játékstílussal T10-ben is elegendő a legtöbb nagy vas oldalpáncéljára is, csak néha kell áttöltenünk APCR-re, ha a helyzet úgy kívánja.

Sokszor szóvá tesszük ugyan - más elemzőkkel karöltve - a WG brit tankokkal szembeni hozzáállását, egy valami azonban elmondható e nemzet képviselőiről: korrekt MM besorolással rendelkeznek és általában top tier-ben futnak. Itt sincs ez másképp, a legtöbbet top tier-ként láttam a tankom.

Klán csaták

Random erőd csatározásokra (Stronghold) akár bevethető, de alapvetően nem meta tank, hasonló stílusban egy T32 a 90mm-essel full APCR-rel nagyobb harcértékkel bír. Csapat csatákban sem túl életképes, a 7 férőhely kevés arra, hogy egy ilyen tank is beférjen és még lassú is oda.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Nagy kaliberű töltésgyorsító 
  • Fokozott szellőzés 3.
  • Vizes lőszerrekesz - a sérülékeny ammorack miatt, persze mazochisták akár Vertikális stabilizátorra is cserélhetik

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék (vagy Puding és Tea)

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék + Javítás
  • Lövész: Javítás + Pillanatkép
  • Vezető: Javítás + Sima utazás
  • Töltő: Biztonságos elhelyezés + Javítás

Íme az alapkoncepció. A harmadik skill elérését követő újraosztáskor pedig törekedjünk a BiA-ra és a második skillre kerülő 6. érzék és Biztonságos elhelyezés 100%-os fenntartására.

Fejlesztési sorrend

Ha más brit tankokat is fejlesztettünk magasabb tierben, akkor nem állunk rosszul, hiszen a lánctalp és a torony kivételével minden más modul áthozható más ágakról. Viszont ha ez az első brit águnk amit elkezdtünk és free XP híján vagyunk, akkor a stock Caernarvon-nal a pokolba fogjuk kívánni a fejlesztőket és az ingerküszöbünk is alacsonyabb lesz ebben az időszakban. Ha utóbbi helyzet áll fenn, akkor a fejlesztési sorrend a következő:

  1. A középső rádiót emeljük át a Black Prince-ről, majd fejlesszük ki a lánctalpat (a töltésgyorsítót és ventit az alap is elbírja, ezeket rakjuk fel)
  2. Fejlesszük ki a tornyot, illetve szereljük fel a vizes lőszerrekeszt
  3. Fejlesszük ki az ’A’ jelű 20 fontos ágyút
  4. Fejlesszük ki a top motort
  5. Következhet a ’B’ jelű 20 fontos a nagyobb DPM-ért és a stock Conqerorral való kevesebb szenvedésért
  6. Végül szereljük fel a top rádiót

VAGY

  1. Gyűjtsünk 45.700 free XP-t, hogy egyből minimum a 3. pontra ugorhassunk

Bevétel

Tier 8-as nehéz tankkal nem azért játszik az ember hogy farmoljon, a Caern pedig egy különösen rosszul kereső és veszteséges tank. Bruttó átlaga 14 ezer kredit csatánként, ennek a nettója a kis alfához képest magas lőszerár és a folytonos lőszerrekesz javítási költség miatt az átlagnál alacsonyabb, viszont a magas átütés miatti kevesebb gold használat valamelyest szépít a dolgon, bár a vbaddict szerinti -7700-as nettót én azért túlzásnak tartom. Prémium fiókkal akár átlag 0-ra is ki lehet hozni, de alap fiókkal játszva is szerintem megáll átlag nettó -3000 körül.

WN8

Átlagos WN8 értéke 778, ami igen csak alacsony, így ha valaki ráérez a tankra könnyen produkálhat vele szép eredményeket a lila tartományban.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Megfelelően használva erős front páncél
  • Hulldownképes toronyfront
  • Kitűnő látótáv
  • Remek átütés, pontosság és célzásidő
  • Jó gundep
  • Magas HP
  • Megfelelő gyorsulás és erős motor
  • Jó ágyústabilizáció

Hátrányai

  • Vékony LFP
  • Sérülékeny lőszerrekesz
  • Vékony páncélzat, hátul, oldalt és felül
  • Kis alfa, kis fear factor
  • Középszerű DPM, így ez sem visszatartó erő

Kiknek ajánlott

Régebben ugyan volt egy kis kultusza ennek a tanknak, ami mára valamelyest megkopott, de még mindig egy jól használható nehéz tankról beszélünk, így bátran ajánlom mindenkinek aki szereti a brit tankokat. Ha nem kedveled a lassú töltésű, célzású és pontatlan orosz ágyúkat, vagy a teljes beszűkülés előtt és menet közben csillagokat lövő francia lövegeket, vagy a szenvedős, gundep nélküli kínai csöveket, és nem zavar hogy a tankodnak kizárólag a frontja ami használható (az is inkább csak hulldownban), emellett pedig még a kis alfa sem riaszt el, akkor jó helyen kopogtatsz. 

Kinek nem ajánlott

A Caernarvon egy hálás harckocsi, ha az ember jól használja. Viszont ha hibázunk büntet. Kétségtelen, nagyobb hozzáértés szükségeltetik hozzá, mint mondjuk egy T32-höz vagy IS-3-hoz, szóval kezdőknek, első heavy ágnak t7 fölött én nem ajánlom a britet. Továbbá nem ajánlom azoknak sem, akik egy guruló erődöt keresnek, illetve azoknak sem, akiket ragelésre késztet egy artytól elszenvedett találat, hiszen azokból a Caern szép nagy rollokkal kap, ha elővigyázatlanok vagyunk.

Videók


Az elemzést írta: Nortonor

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atis123Juve
    • Tankos
    · 5 éve
    Az elemzést már végig sem olvastam, mivel sajnos erősen elavult, de Caernarvon megnevzéshez Caernarvon AX torony, meg az elemzés eleje is azt írja. Mi ez a keveredés??? Légyszi javítsátok, mert ez borzasztó pontatlanság!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vasembör
    • Tankos
    · 6 éve
    Nagyon köszönöm az elemzést Nortonor!
    Nekem, mint fejlődő, de a jótól még messze lévő játékos, rengeteget segített! :shaking:

    Mióta olvastam, és más szemléletben játszom vele, túlnyomórészben lila köröket tudok vele hozni (bár a nagymotor még hiánycikk) ;-)

    Ma reggeli csatám vele:
    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/08/16/176cerna.png[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=176cerna.png[/url])
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 7 éve
    Sok leírást olvastam már tankokról, de eddig ez volt a legrészletesebb, legjobban kidolgozott az összes közül!
    Nagyon jó lett, köszönöm szépen! Végre el tudok kezdeni játszani vele, eddig nem igazán tudtam hogy kéne, eléggé szovjet HT-khoz vagyok szokva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sztyepadzso
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Sztyepadzso"][quote name="dobilaci"][quote name="Sztyepadzso"]Miért vált _Minden_, az egész oldal angolra? Felteszem, ez a komment is magától at fog fordítódni...[/quote]

    Szerintem a bongeszodben lesz a hiba, nalam mukodik rendesen. Milyen bongeszot hasznalsz?[/quote]
    W10m edge, de a következő kommentelő, Hunti Úr választ adott. Nem értettem, mi van, betöltött magyarul, aztán angolra váltott, címben sem volt semmi változás...
    Köszi mindkettőtöknek![/quote]
    Egyébként most már el is olvastam, és köszönöm!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    INFARKTUS
    • Tankos
    · 7 éve
    Sziasztok.
    Jó elemzés-fedi a valóságot.Nekem is meg volt ki is húztam vele a conqerort.Tetszett is vele a játék DE! a conqerort megbántam,állandó lőszerrekesz vagy töltő stb úgy hogy nekem soha nem lesz fv215b-m.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sztyepadzso
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="dobilaci"][quote name="Sztyepadzso"]Miért vált _Minden_, az egész oldal angolra? Felteszem, ez a komment is magától at fog fordítódni...[/quote]

    Szerintem a bongeszodben lesz a hiba, nalam mukodik rendesen. Milyen bongeszot hasznalsz?[/quote]
    W10m edge, de a következő kommentelő, Hunti Úr választ adott. Nem értettem, mi van, betöltött magyarul, aztán angolra váltott, címben sem volt semmi változás...
    Köszi mindkettőtöknek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="38M_Toldi"]A segítségét kérném a kommentelő társaknak.

    Ha a brit vonalon szeretnék legénységképző prémtankot (de nem akarok Tier8-ast venni), melyik prémiumtank teljesít a legjobban ezek közül: Cromwell B; AC4 Experimental vagy az Excelsior?

    A Matilda BP-t megvettem, amikor 1000FT alá volt árazva, de meg is bántam, a legénységet sem képzi gyorsan, kreditet sem hoz és a tank használatának sincsen fun factora.[/quote]

    Excelsior...
    tier limites és elég jó...58%-os győzelmi arányom van vele, úgy hogy nincs túl jó átütése
    A legényeket pedig pikk-pakk képzi...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 7 éve
    Na, a Cérnavarró-ról is van már elemzés :great:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dobilaci
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="38M_Toldi"]A segítségét kérném a kommentelő társaknak.

    Ha a brit vonalon szeretnék legénységképző prémtankot (de nem akarok Tier8-ast venni), melyik prémiumtank teljesít a legjobban ezek közül: Cromwell B; AC4 Experimental vagy az Excelsior?

    A Matilda BP-t megvettem, amikor 1000FT alá volt árazva, de meg is bántam, a legénységet sem képzi gyorsan, kreditet sem hoz és a tank használatának sincsen fun factora.[/quote]

    Ha kozepes tank kell, akkor Cromwell B, az egy jo kis gep, nem veletlenul kerik 6-os SH-ra is. Mozgekony, jo dpm, jo camo, eleg jol jatszhato a mai metaban.

    AC4 Exp-nek jobb az agyuja, kicsit jobb a gun depje de cserebe lomha. En szeretem ot is, de Cromwell sokkal-sokkal elvezetesebb (konyebben jatszhato).

    Excelsior-t csak akkor vennek ha konkretan heavy legenyseget akarnek kepezni bar a high tier brit heavy-knek nincs radiosa, igy lesz egy felesleges embered. Az Excelsior tier limites, szembol jo pancellal es mozgekony, Snoke teljesen jol leirta elottem, hogy milyen a tank.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci
    • Tankos
    · 7 éve
    Bocsánat a közbeszólás miatt, DE!

    A Centi AX meg gyermei tésztavagon tornya méreteiben különbözik, ami miatt a 10-fokos ágyúkihasználtság mellett a torony oldalsó döntött részei már nem az auto bounce(lila szín/ricochet) szögben vannak, hanem csak bounce (piros szín/ bounce) szögben.. EZ egy igen fontos különbség és egy súlyos hiba az elemzésben. Továbbá itt a kupola mérete nagyobb.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « FV215b - Elemzés Conqueror - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.