Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Jelenleg 567 vendég és 20 tag online

2017. június 14., szerda 08:09

T26E5 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(13 szavazat)

Bevezetés

A T26E5 az új, sokak szerint OP prémium trió egyike (T26E5, Liberté, Defender), de lássuk, hogy igazuk van-e!

Történelmi háttér

A feljavított páncélzattal rendelkező M4A3E2 tank sikeres harctéri alkalmazása arra ösztönözte a döntéshozókat, hogy hasonló specifikációval rendelkező M26-os tankot hozzanak létre. A Chrysler 1945-ben kezdte el a jármű gyártását. A tesztek után rájöttek, hogy csökkenteni kell a sebességet annak érdekében, hogy a felfüggesztés ne sérüljön. Összesen 27 járművet gyártottak.

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra egy 90 mm-es T7E1 ágyút kapunk, ami így a 90 mm hallatán nem nagyon tűnik ütősnek egy nehéz tankon, de az átütése már-már kiemelkedőnek számít ezen a szinten. Ez számokban: 230/259/45 átütéssel és 240/240/320 (APCR/APCR/HE) sebzéssel rendelkezik.

Ezzel az alap átütéssel a távolabbi célpontokat is biztosan át tudja ütni a saját szintjén, bár egy 400 méterre álló IS-3 vagy T32 ellen már nem árt a biztonság kedvéért betölteni a prémiumot.

70 db lőszer fél a tankba, amiből szinte lehetetlenség kifogyni. Én 50/20/0 arányban osztottam el a lőszereket, viszont aki szeretne, az nyugodtan rakhat bele 2-3 HE lőszert is, ha esetleg a bázist kellene visszalőni vagy papír tankkal találjuk szemben magunkat. Ami nagyon lényeges, hogy az alap lőszerünk és a prémium lőszer is APCR, ami azt jelenti, hogy a minkét típusú lőszer sebessége 1021 m/s.

Menet közbeni pontossága elég RNG függő, 200 méter felett kb. 30% az esélye hogy távolabbi célpontokat menet közben eltalál, de a gyors töltési idő miatt bátran lehet ezekkel a lövésekkel kísérletezni.

Töltési ideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor használta mellett 5,89 mp. A DPM így 2446, ami szintén kiemelkedő és bátran le lehet állni 1v1 szituációkba Tier 8 as tankokkal, mert mi fogunk kijönni győztesen. A Defender esetében pedig ha nekimegyünk (dogfight), akkor mi pont tudjuk majd lőni a kupoláját, míg ő csak a testünk tetejére lát rá, amit ha nem tölt prémiumot akkor csak nagy nehezen fog átütni.

Célzási időnk 2,11 mp, míg a pontosságunk 0,35/100m. A lövegkitéríthetőség -10/+20, ami miatt kifejezetten jól lehet vele hulldownozni.

Torony

A torony papíron 190/114/127 mm, aminek elején egy vastag lövegpajzs található, mely a legvékonyabb ponton is 279 mm páncélzattal rendelkezik, de hála az üreges páncélnak még a JG.Pz. E100 se üti be ezt a lövegpajzsot. A torony páncél tehát biztosítja hogy ezzel a tankkal is lehessen tornyozni, nem véletlenül amerikai.

Viszont van rajta két gyengepont is. Az egyik a sokak által ismert kupola, ami 204 mm átütés felett már átüthető, de ezt ember legyen a talpán aki el tudja találni, mert elég kicsi célpont és még egy kis toronyforgatással szinte lehetetlenné is tehetjük ezt az ellenfél számára. Míg a másik, a torony jobb oldala, amit kevesebben ismernek, de ott már 230+ átütéssel bontható. Ha itt találat éri, akkor tapasztalataim alapján nagy valószínűséggel a lövész sajnos elhalálozik. És mivel a tank tornya szemből nem teljesen szimmetrikus, így szerencsére a bal oldalon nem lehet beütni ilyen könnyedén a torony oldalát.

Látótávolságunk 390 méter, ami egy nehéz tankhoz képest átlagosnak mondható. A torony fordulási sebessége 26 fok/másodperc, ami pont annyi mint az IS-3-nak és csak 1 fokkal jobb mint a T32-nek. 

Felépítmény

A testpáncél papíron 152/76/51 mm, ám ez a gyakorlatban sokkal erősebb szemből.

A 152 mm az alsó lemezre vonatkozik. A felső páncéllemez 200-210 közötti páncélértékkel rendelkezik. A géppuskafészek kivételesen nem gyengepont!

A test közepének a tetején van egy kiálló pont, amit sokáig én is gyengepontnak hittem, de miután megnéztem, rá kellett jönnöm hogy ez a pont 220-230 mm közötti védettséget élvez. Mivel az ellenfél elég gyakran lövöldözi ezt a részt tévedésből, ezért itt sok lepattanóra számíthatunk.

Egy kis beforgatással már a gyengébb pontokon is 220 mm-re növekszik a páncélzatunk, viszont egy IS-3 ellen már óvatosan lépjünk fel, mert elég könnyedén át fogja ütni az oldalunkat.

Tankunk elég érzékeny a lőszerrekeszére ha szemből vagy oldalról találnak el minket. A legények közül a vezető szokott néha elhalálozni, de ez sem szokott sűrűn megtörténni.

Itt pedig 2 képet láthattok arról, hogy mennyi különbség van álcázás terén az álcafestés nélküli T26E5 és a gyári festéses Patriot verzió között:

Felfüggesztés

Forgási sebessége 31 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a torony forgási sebességhez hozzáadjuk a test forgását is, akkor elég kevés olyan tank lesz ami büntetlenül körbe tudna minket szaladni. A tank lánca nem elég vastag, ezért a sidescrape-pel - mondjuk egy IS-3 vagy Defender ellen - csak extrém esetekben próbálkozzunk. Más, kevesebb mint 210 mm átütésű kis kaliberű tank ellen pedig már felesleges a sidescrape, hisz a frontunkat ezek úgysem nagyon ütik át. Tapasztalataim szerint a repeszromboló lövedékeket (O-I, O-Ni) a lánctalp nagyon jól fel tudja fogni.
Talajellenállási értékei nem valami kiemelkedőek:

 • Kemény talajon: 1.15
 • Közepes talajon: 1.34
 • Laza talajon: 2.59

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AV-1790-1-et, ami 704 lóerővel hajtja tankunkat. 47 tonnánk mellé ez 15 LE/t fajlagos teljesítményt jelent, ami elég karcsúnak tűnik, de nehéz tankhoz képest nem is olyan rossz érték. Maximum sebességünk 40 km/h, amiből a 35-öt minden gond nélkül el is éri egyenes talajon.

A tűz esélye 20%, 200 csata alatt talán ha 1x gyulladtam vele, tehát akár pótkajával is használhatjuk.

Ajánlott játékstílus

Amióta bejött a játékba az új MM, azóta ez a tank egy kivégzőosztaggal ér fel. A tier 8-as tankokat minden gond nélkül semmisíti meg.

Érdemes az első lövéssel lelőni a láncot, majd a gyors töltés miatt simán ott is tudjuk azt tartani, nem egyszer megtörtént velem hogy lelőttem egy tank láncát és visszalőni se tudott rám, miközben én minden gond nélkül lőttem őt ki.

Tier 9-es és tier 10-es tankok ellen már nem olyan kiemelkedő a teljesítményünk, de ha az oldalukba tudunk kerülni, akkor elég kellemetlen meglepetést tudunk okozni nekik.

Alap lőszerünk még tier 10-ben is megállja helyét, csak akkor kell az arany lőszerhez nyúlnunk, ha beforgatott tankokat látunk, bár az a +29 mm nem fog sokat számítani egy beforgatott E 100 torony vagy egy JG.Pz. E 100 esetében.

Ha a lista aljára kerültünk és nincs semmi esélyünk egy face to face párharcban a nagyfiúk ellen, akkor próbáljunk meg kihasználni a jó toronypáncélunkat és egy domb mögül hulldownból lövöldözni. A torony elég megbízható lesz még ilyen szinten is, bár az említett gyengepontok miatt már elég könnyen beüthetik a nagy kaliberrel rendelkező TD-k.

Ezt a tankot legjobban a T32-vel tudnám összehasonlítani annyi különbséggel, hogy ami a T32-ből hiányzik, az ebben a tankban meg van: kis profil, nagy átütés, DPM. A T32-nek talán csak a tornya jobb mint nekünk, ebből is látszik hogy mennyire OP tankot hozott létre a WG. A másik tier 8-as prémium amerikai nehéz tank, a T34-es pedig már közelébe sem ér ennek a szörnyetegnek, az ő javára csak a nagy átütése hozható fel.

CW/SH

A tank ebben a formában teljesen alkalmas több pályára is CW-n illetve SH-n is. Az IS-3 és a Defender méltó ellenfele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Nagy tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / BiA / Ezermester / Javítás
 • Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép / Mesterlövész
 • Vezető: Javítás / BiA / Sima utazás / Kuplungégető
 • Rádiós: Javítás / BiA / Helyzetfelismerés / Álcázás (utóbbit csak azért raktam fel mert nem láttam hasznosabbat, de ide akár tűzoltást is rakhattok)
 • Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés / Adrenalin roham

Bevétel

Az olcsó lőszer miatt az egyik legjobb tier 8-as farmoló tank. Egy 2200+ sebzéses körben prémium nélkül 45-50 ezer között kereshetünk vele, de ez a spot sebzés függvényében is változhat (plusz ugye ide jön az is, ami a láncolások miatt is összejön).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó toronypáncélzat
 • Megbízható testpáncélzat
 • Jó DPM
 • Hatalmas kreditbevétel
 • Jó ágyúsüllyedés
 • Kis profil
 • És nagyon FUN vele a játék :)

Hátrányai

 • Viszonylag lassú
 • Az ágyú távolra megbízhatatlan
 • A torony jobb oldala egy nagy gyengepont

Kiknek ajánlott

Mindenkinek, aki szereti az olyan nehéz tankokat, amikkel le lehet tolni egy oldalt vagy éppen megállítani az ellenség előrenyomulását. Farmolásra kiemelkedően alkalmas és miért másért venne valaki prémium tankot? A legénység 5 fő, itt lesz +1 ember aki fölösleges ha a T110E5-be vagy a T57 Heavy-be képeznénk legénységet, de ez szerintem megbocsátható.

Ez a tank a FUN és a Farmolás gyönyörű szerelemgyereke!

Videó


Az elemzést írta: kev560boys

Megjelent: 5157 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. június 14., szerda 08:58
Tovább a kategóriában: « T14 - Elemzés

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#28 PeT_1982 2017-11-11 13:55
És ezért fenntartásokkal is kell kezelni minden felhasználói véleményt. :)
#27 zoltan61 2017-11-11 11:55
Idézet - Hunyadi_Loveszdandar:
Egyesek szerint OP, mások szerint f.stalicska.
Most akkor melyik? :troll2:

közép út.....
#26 Hunyadi_Loveszdandar 2017-11-11 11:07
Egyesek szerint OP, mások szerint f.stalicska.
Most akkor melyik? :troll2:
#25 PeT_1982 2017-11-11 09:01
Én most vettem meg. Randomban nem fogok vele menni, csak T8-as csapat csatában.
Első tapasztalatok alapján egész jó volt, IS-3-al fel tudja venni a harcot. Libertével kényelmesebb a játék, ennél azért oda kell figyelni jobban, hiszen a test az alapvetően nem pattint.
Pontatlanságra is oda kell figyelni, elkapkodott lövésnél ment a kritikus meg a hülye helyen lepattanó.

Komolyabb véleményt majd max. 100 csata után, amikor már úgy használom, ahogy kell.
#24 palgabor 2017-11-03 07:32
Mazochista hajlamomat élem ki minden egyes körben amit a patriotal (szándékosan kis betűvel írom) megtettem.
Megvételében egy tanulság van számomra : Ne vegyek több Premiumtankot!

Semmire nem jó, illetve kivétel akkor volt , mikor saját tierjébe tett be. Pont ez a legnagyobb gondom vele:
- Állandóan Tier 10/9-be mész vele de inkább 10...
- Mások is írták hogy pontatlan ezt én is megerősítem,
Eladtam, mert teljesen értelmetlen hogy csak a garázsban álljon.
#23 m528 2017-10-30 19:41
Suttyomban elég csúnyán lerontották a szórását 0,38-ra. Közép távolra csak véletlenül lehet gyenge pontot lőni.
#22 akodolanyi 2017-09-12 21:44
Idézet - Hunyadi_Loveszdandar:
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Idézet - Hunyadi_Loveszdandar:
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Persze láttam hátul kempelni vele jó játékosokat sok sebzéssel

Biztosíthatlak, hogy a jó játékosok nem hátul kempelnek...


Amikor én láttam ilyennel lila játékost sok sebzéssel, akkor hátul kempelt. Ez nem kritika volt, csak mint heavy nem állja meg a helyét szerintem a mostani mm-ben.


Ez a tank alkalmatlan mesterlövészetre, mert pontatlan a lövege nagy távolságnál. Hosszútávon nem eredményes hátul kempelni, azzal nem lehet eleget sebezni.


Amikor megvettem, nagyon szerettem, de mostanra az MM aldozata lett ez is, 10-bol 7 alkalommal T10. Hatulrol pontatlan, ha mesz elore szetszednek, 5 talalatbol egy sebzes. Nekem mostansag rendszeresen leesik a lovedek a foldre a cel elott az elso 2-3 lovesnel. Bar valoszinuleg en vagyok a bena. Sajat tierben op, +1-ben is hasznalhato, de T10-ben szerintem egy tucattank lett. Legalabb nem kredit-temeto. De ez csak az en tapasztalatom.
Ja es a kedvenc. Amikor belelovok az ellenseg sziluettjenek a kozepebe, es selepattano se talalat, se semmi.
#21 Hunyadi_Loveszdandar 2017-08-12 13:34
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Idézet - Hunyadi_Loveszdandar:
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Persze láttam hátul kempelni vele jó játékosokat sok sebzéssel

Biztosíthatlak, hogy a jó játékosok nem hátul kempelnek...


Amikor én láttam ilyennel lila játékost sok sebzéssel, akkor hátul kempelt. Ez nem kritika volt, csak mint heavy nem állja meg a helyét szerintem a mostani mm-ben.


Ez a tank alkalmatlan mesterlövészetre, mert pontatlan a lövege nagy távolságnál. Hosszútávon nem eredményes hátul kempelni, azzal nem lehet eleget sebezni.
#20 Von_Schwarz_HUN 2017-08-12 10:03
Idézet - Hunyadi_Loveszdandar:
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Persze láttam hátul kempelni vele jó játékosokat sok sebzéssel

Biztosíthatlak, hogy a jó játékosok nem hátul kempelnek...


Amikor én láttam ilyennel lila játékost sok sebzéssel, akkor hátul kempelt. Ez nem kritika volt, csak mint heavy nem állja meg a helyét szerintem a mostani mm-ben.
#19 Ramthattack 2017-08-09 21:36
én szeretem, tetszik a gyorsabb mozgása, már-már medes stílusban is használható (persze némi túlzással), illetve nekem jól szuperál tornyozásnál az a nagy lövegpajzs, és inkább oldalról szokták belőni a tornyomat, de tény hogy az esetek 90%-ában 10esek ellen kell helyt állni, ott pedig szinte csak a gold süvít...
De amiért én megvettem az leginkább a cw (hol ezt viszem, hol az IS-3-at).
#18 Hunyadi_Loveszdandar 2017-08-09 21:21
Idézet - Von_Schwarz_HUN:
Persze láttam hátul kempelni vele jó játékosokat sok sebzéssel

Biztosíthatlak, hogy a jó játékosok nem hátul kempelnek...
#17 Von_Schwarz_HUN 2017-08-09 20:46
Ma 3-ból háromszor átlőttek a lövegpajzson. (t34)
El is adtam ezt a fost.
Így vedd meg. Persze láttam hátul kempelni vele jó játékosokat sok sebzéssel, de arra meg vannak jobb tankok.
És igen, az új mm-el még nem láttam vele hatos tankot, bezzeg Maus-t elég sokat. Sok sikert..
#16 KDenes 2017-08-05 11:38
Nem kicsit van túlhypeolva ez a tank ! Nekem "szerencsém" volt 50%-os egyedi akció keretein belül megvenni, mert azt hallottam OP. Hát nem az...

de nem is valami jó. Nem pattognak nagyon róla szemből sem. Átviszi a testét a 175 penes ágyú a tornyát is belövik könnyedén közelről. Gyakran dobja fel a MM és szinte alig megy 7-be. Sokat kap ammoracket 7 skilles legénységgel is. Egyedül az ágyú ér valamit, de a gold penje alacsony a nagy vasakat már nem viszi át.

Egyébként javításra szorul az elemzés MM-et érintő része, ugyanis ez a régi MM-el lenne jobb, mert ott többet men volna 7-esek ellen. De ez így már 8-ban közel sem kivégzőosztag sajnos.
#15 mrK 2017-07-14 08:57
Idézet - Freepunk_Hun:
Beszereztem egyet. Nem ér egy sapka szart az egész. Kitömtem minden földi jóval, legényeket is meghúztam picit.
Minden átviszi ami szembe jön, sehol a nagy pattogás amit várna az ember. Az alfa nagyon kevés, túl sokszor kell pozícióba kerülni a sok sebzésért, így gyakran kitenni a járművet az ellen tüzének. A f* -om vesz még egy prémtankot legközelebb. Forgathatom, rejtegethetem, szerintem a második szériával egy finom kis rng nerfet kapott amellett, hogy a 31. csatában láttam először vele VII. es tankot. És most jön az a rész, hogy demárpedigezegybrutálopkirálytankdeakkorismegmer'nemtudodhasználni... Vessetek a k-rvák közé, de akkor is ez a véleményem.


Valamikor még nagyon is működött a páncél. Amikor megvettem, csak ámultam azon, hogy az első pár meccsben is könnyedén lehetett 3000 környékén pattintani. Aztán odajutott, ahova pl. az M4 49 is: kiismerték a gyengepontjait, így már szinte a kezdők is tudják, hol kell lőni. A test így körülbelül használhatatlan már 8-as szinten is, tényleg csak azok nem tudják beütni a frontját, akik nagyon nem akarják - egyszerűen nem tudod úgy forgatni a tankot, hogy pl. egy IS-3 ne tudná valahol belőni; ha a frontját szögeled úgy, hogy +230mm legyen az effektív páncélvastagság, akkor az oldalát ütik be könnyen, ha meg nem fordítod be eléggé, akkor a felsőlemezén mennek át... és akkor nem említettük az alsólemezt, amely egy állandó gyengepont.
Viszont az tény, hogy a torony nagyon jól működik, nagyon-nagyon ritka az, hogy beütik. A mesterlövész tankokkal nyilván vigyázni kell, ők könnyedén el tudnák lőni a kupolát, de még az is meglehetősen troll-ish, sokszor előfordul, hogy csak az observation device-t lövik ki. Arról pedig tényleg csak a jó játékosok tudnak, hogy szemből nézve az ágyúpajzstól jobbra viszonylag egyszerűen belőhető a torony; ez pedig kijátszható azzal, hogy előre-hátra mozogsz, picit mozgatod a tornyot újratöltés közben stb.
Nem rossz tank, nyilván, de közel sem mondanám olyan OP-nak, mint amilyennek egyesek tartják.
#14 Gspzoli 2017-07-09 11:42
Harminc körből tízszer rakott X-be, hétszer IX-be, ötször volt csak VIII, egyszer VII-VIII, ötször VII-VIII-IX, kétszer láttam VI-os tankot is.
A nagyobb tankok könnyen kifilézik, ha az ember túl előre megy, úgyhogy csata elején csak óvatosan.
Fő mumusai a Bat-Chat és egyéb táras tankok.
Nagyon jól keres.

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

Fórum hozzászólások (más játékok)

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

KÉRDŐÍV: Wotinfo.hu megújulás

Cikk hozzászólások