Jelenleg

27
látogatónk van

2017. július 20. 12:59

A Tigrisek királya - Michael Wittmann (by Bodzy)

Írta:
(73 szavazat)
87 hozzászólás

A második világháború poklában voltak akik hősökké váltak saját nemzetük történelmében.

Egyikük Michael Wittmann, a német páncélos legenda. Nevéhez 138 tank és 132 löveg kilövése fűződik, miközben neve tökéletesen tiszta maradt a háború mocskában, nem szennyezte be sem katonai sem civil személyek elleni atrocitás.

BundesarchivBild 146-1983-108-29, Michael Wittmann

1914. április 22-én született a Bajorországi Vogethal faluban egy helyi gazdálkodó családban. Miután Németország felrúgta a versailles-i szerződést, 1934. február 1-én, 20 éves korában belépett az ún. Reichsarbeitdienst-be. Itt fél évet szolgált mindössze, majd 1934. október 30-án belépett a München melletti Freisingben állomásozó 19. gyalogezred 10. századába és 1936 októberéig ott is szolgált, miközben őrvezetői rangra emelkedett. 1937-ben átvezényelték az első fegyveres SS-hadosztályhoz az SS Leibstandarte Adolf Hitlerhez. Itt kiképzést kapott az Sd.Kfz.222 könnyű felderítő és az Sd.Kfz 232 páncélozott felderítő jármű vezetésére, amely jó bevezető volt a későbbi harckocsi parancsnoknak.

Sd.Kfz. 222

Sd.Kfz. 232

A háború kitörésekor SS-Unterscharführer (szakaszvezető) rangban egy Sd.Kfz.232 páncélozott felderítő gépjármű parancsnokaként harcolt Lengyelországban, majd Franciaországban. A franciaországi hadjárat után 1940-ben kapta meg hadosztálya a Strurmgeschütze III. Ausf. A (StuG III) rohamlövegeket. Wittmann maga választhatta ki járművének legénységét, akikkel szoros baráti kapcsolatba került a kiképzés és később a sorozatos bevetések során. Az 1941-es balkáni hadjárat idején egy StuG III-as rohamlöveg parancsnokaként teljesített szolgálatot, és nagy érdemeket szerzett a Kliszúria-szoros elleni támadásban, ahol felmorzsolták a 13. görög hadsereget.

Strurmgeschütze III. Ausf. A (StuG III)

A Barbarossa hadművelet megindulása után az umanyi harcokban tűnt ki több szovjet harckocsi megsemmisítésével, amiért 1941. július 12-én átvehette a másodosztályú Vaskeresztet. A Vaskereszt első osztályát szeptember 8-án vehette át, mivel egyetlen ütközetben hat orosz páncélossal végzett.

Agresszív támadásaira mi sem jellemzőbb, mint hogy egy éjszakai támadás során a Krimi-félszigetnél két ellenséges harckocsival került szembe. Wittmann a meghátrálás helyett a támadást választotta, neki hajtott mindkettőnek, akik az ütközés következtében mozgásképtelenné váltak és a legénységük pánikszerűen elmenekült.

1942-ben tiszti tanfolyamra küldték Bad Tölz-be az SS-Junkerschuléba. Sikeres vizsgái után előléptették SS-Untersturmführerré (hadnagy) és 1942. december 21-én visszaküldték a keleti frontra. Leibenstandarte-ban rajparancsnoki kinevezést kapott az 1. SS-páncélosezred 13. századában. Ekkor lett egy Panzer III-as parancsnoka, amit nemsokára lecserélt a századhoz frissen érkezett Panzerkampwegen VI–ra, azaz a Tigris I-re.

A Tigris I

A német hadseregben már 1938-ban felismerték, hogy a Pz IV harckocsit a közeljövőben le kell cserélni egy jobb harcképességű járművel. Több vállalat is készített prototípust, de végül a Henschel féle verziót fogadták el. Ez volt a VK 36.01 H, melynek tömege volt a névadója, 36 tonnás volt. A prototípus fejlesztését 1941-ben leállították, mivel májusban a 45 tonnás VK 4501-es harckocsit rendelték meg. Úgy tervezték a rettegett 8,8 cm-es légvédelmi üteg kerül a tankba beépítésre. A járműnek 1942. április 20-ára kellett elkészülnie, Hitler születésnapjára. Henschel az idő rövidsége miatt felhasznált néhány technikai elemet a VK 3001-ből és a korábbi VK 3001(H)-ból is.

Porsche is beszállt a tervezésbe, azonban az akkor forradalminak számító, de kiforratlan benzin-elektromos hajtás rendszer bonyolult és meghibásodásra hajlamos volt. Porsche annyira bízott tervében, hogy még annak elfogadása előtt egy 100 db-os széria legyártását kezdte meg. Később ezek lettek átépítve Ferdinánd tankelhárítóvá egy Maybach motorral.

Tiger I (P) tervrajza

Ezekből lettek a Ferdinándok

A Henschel féle Tigris főfegyverzete a 8,8 cm-es L/56-os ágyú volt, egy 7,92 mm-es MG 34-es géppuska toronnyal párhuzamosítva, illetve volt még egy MG 34-es a vezető mellett elöl.

A Tigrisnek két gyenge pontja volt, a motor, ami megfelelő dízel erőforrás hiányában benzinmotor volt, ami eléggé korlátozta a bevethetőségét a fogyasztása miatt, terepen csak 40-50 km-re volt képes. A másik a lánctalp volt, mivel vasúti szállításhoz a 725 mm-es lánctalpat a keskenyebb 520 mm-esre kellett cserélni a német szabványok miatt.

A harckocsi teste viszonylag egyszerű volt, közel merőlegesen hegesztett páncéllemezekből készült. A döntöttség hiányát viszonylag vastag 60-110 mm-es lemezekkel ellensúlyozták. Tömege végül a tervezett 45 tonnáról 55 tonnára növekedett. Ezt a tömeget a közel 700 lóerős motor úton 37 km/h sebességre tudta gyorsítani. A megnövekedett tömeg miatt számos probléma keletkezett, mint például az elektromos toronyforgató meghibásodása, amit ilyenkor kézi üzemben tudtak csak működtetni, meglehetősen lassan. A tömeg másik hátránya a hidakon való átkeléskor mutatkozott meg, mivel a legtöbb nem bírta el ezt a súlyt.

Az első példányokat 1942-ben vetették be Leningrádnál, de nem volt eredményes, mivel mind a négy meghibásodott. 1943 januárjában az oroszoknak sikerült egyet zsákmányolni és tanulmányozni a kurszki csatáig, ahol is az első nagyobb számú bevetésükre került sor. Lövege és homlokpáncélja akkoriban a legjobbnak számított. Harctéri tapasztalatok alapján a szövetségesek egy Tigris kilövéséhez átlagosan 5 Sherman vagy 8 T-34-es elvesztésével számoltak. A Tigrisek a bonyolult technikai megoldások miatt legtöbbször nem is az ellenséges tűztől pusztultak el, hanem személyzetük robbantotta fel inkább azokat a meghibásodása után. A Sherman Firefly-t kifejezetten a Tigrisek elleni harca alkották meg a szövetségesek, és az oroszok is miatta vetettek be egyre nagyobb ágyúval felszerelt páncélosokat.

A szerkezet bonyolultságára jellemző, hogy a tankhoz járt egy 92 oldalas kezelési útmutató is. Ezt megpróbálták figyelemfelkeltőnek megírni, ezért még hiányos öltözetű lányok is szerepeltek benne. A lenti kép éppen a célzás bemutatását szemlélteti. Aki kíváncsi az egész kezelési leírásra a tárhelyemről innen le tudja tölteni pdf formátumban.

A magyar hadseregben is szolgált 10 db, amit a Kárpátok védelméhez kaptak a német szövetségesektől. A Tigrisből a háború végéig 1355 db készült.

Wittmann a kurszki csatába, ami 1943. július 5-én kezdődött, már mint az SS páncélos ezred Tiger III-as szakaszának parancsnokaként érkezett meg. Már az első napon 13 db T-34/76 és 2 db páncélelhárító löveget semmisített meg, miközben kimenekítette a szorongatott helyzetben lévő Helmut Wendorff parancsnok szakaszát. Július 7-én és 8-án újabb 2 db T-34-est, 2 db SU-122-t és három egyéb harcjárművet pusztított el. Július 12-én Wittman újra lecsapott és újabb 8 páncélossal, 3 tankelhárítóval és egy tüzérségi löveggel tette szegényebbé az orosz erőket. A kurszki offenzíva alatt összesen több mint 30 tankot és 28 löveget semlegesített.

Wittmann 205-ös sorszámú Tigrise

1943 augusztusában az 1. SS páncélos gránátos hadosztály kivonták a frontról, és Olaszországba küldték pihenni és feltölteni az állományt. Októberre felduzzasztották annyira, hogy elérje a páncéloshadosztályok szintjét, így megalakult az első Waffen SS páncéloshadosztály. A 13. páncélosszázad új nevet kapott, ezután a 101. SS Panzer Ableitung néven említik. Wittman ekkor vehette át a 1331. lajstromszámú Tigrisét.

Alakulatát az 1943-as nagy szovjet offenzíva idején visszavezényelték keletre. Október 13-án az irányítása alatt álló tank 20 db T-34-est és 23 tábori és páncélelhárító löveget semmisített meg. Decemberben számos kisebb csatában vett részt, és több tucat ellenséges harcjárművet pusztított el újra.

1944. január 13-án újabb 19 páncélost és 3 önjáró löveget semmisített meg. Ezekért megkapta a Lovagkeresztet (1944. január 15.) és SS-Obersturmführerré nevezték ki (1944. január 20.). A súlyos keleti harcok után átvezényelték a Franciaországban állomásozó 101. nehézharckocsi-zászlóaljhoz. Ekkor már felfigyelt rá a náci propaganda is, amelynek mindig is szüksége volt hősökre. Híres képén a tankszemélyzetével együtt állnak az S04-es Tigrisük előtt, melynek csövét már 88 kilőtt páncélos trófeája díszíti.

1944. március elsején feleségül veszi kedvesét, Hildegard Burmestert, majd az egy hónapnyi szabadságát követően visszatérve egységéhez kinevezik a 2. század parancsnokává.

A szövetségesek normandiai partraszállásának napján, 1944. június 6-án a 101. zászlóalj megindul Normandia felé, de a szövetséges légitámadások miatt csak június 10-én ér oda. 1944. június 12-én Wittman parancsot kapott, hogy foglaljon állást Villers-Bocage-tól északkeletre és védje meg a térséget az északi irányból várható angol támadás ellen. Wittmann egysége 6 db PzKpfw.VI-ból (Tiger I) és legalább 1 db PzKpfw.IV-ből állt. Jobbján Möbius SS-Hauttsturmführer 1. százada foglalta el állásait.

Június 13-án 8:00-kor az ellenséges harckocsik - a 3. Country of London Yeomanry (az angol 22. harckocsidandár egy harckocsizó és egy gépesített lövészzászlóalja) - egy Cromwell, Stuart harckocsikkal és négy Sherman Firefly páncélossal felszerelt osztaga haladt felfelé az úton. Wittmann elhatározta, hogy felderíti a helyzetet és az ellenséget megkerülve behatol a faluba. Majdnem azonnal beleütközött három ellenséges harckocsiba a négy közül, és ki is lőtte azokat 88 mm-es lövegével. A negyedik angol páncélos az útról betolatott egy gyümölcsösbe, és a parancsnok - Pat Dyas százados - illetve legénysége bénultan nézte végig, ahogy Wittmann Tigrise, amelynek oldala ilyen távolságból sebezhető lett volna, elhalad mellettük. Wittmann folytatta az útját a falu központja felé, és kilőtt újabb három harckocsit. A csata közben tankja is találatot kapott egy Sherman Firefly-tól, amely akkoriban egyedül tudta felvenni a harcot a Tigrisekkel szemből, köszönhetően a 17 fontos lövegének. A lövés hatására Wittmann tolatni kezdett, egyenesen Pat Dyas elé, aki ekkor már felocsúdott zavarából. Kétszer is rálőtt a Tigrisre, de nem sikerült a találatot bevinni, mire Wittmann válaszul kilőtte Dyas harckocsiját. A német parancsnok ekkor az úton lévő hadtáp konvojt védő páncélosok ellen fordult. Először kilőtte az oszlop élén haladó fél-lánctalpast, ezzel eltorlaszolta az utat, majd a konvoj mellett végig haladva sorra kilőtte mind a 25 ellenséges járművet. A faluba már két másik Tigris és egy Pz IV társaságában tért vissza, azonban harckocsijának bal oldali lánctalpát egy páncéltörő gránát üzemképtelenné tette. Wittman tankját hátrahagyva gyalog ment a Panzerlehr hadosztály 6 km-re lévő hadiszállására erősítésért. Nemsokára egy század Pz IV-essel tért vissza, melyeket Möbius Tigrisei erősítettek.

A falut kisebb veszteségek árán visszafoglalták és közel 100 foglyot ejtettek. Ezért a tettéért kinevezték SS-Hauptsturmführerré (százados), majd Sepp Dietrich előterjesztése alapján 1944. június 25-én Adolf Hitlertől személyesen vehette át a tölgyfalombokkal ékesített Lovagkeresztet és a kardokat. Ezzel Michael Wittmann lett a legmagasabb kitüntetésben részesülő páncélos. Ezt a kitüntetést egyébként a 7 milliós német haderőben csak alig 160-an kapták meg a háború 5,5 éve alatt. Wittmann ebben az ütközetben tulajdonképpen az angol 22. páncélosdandár két zászlóalját semmisítette meg.

A német parancsnokság ekkor felajánlotta számára a Waffen-SS kiképző központban a kiképző tiszti feladatkört, azonban Ő ezt visszautasította – mint utólag kiderült vesztére.

Michael Wittmann utolsó tankja, amit a sérült helyett kapott a 007-es számot viselte. Halála nem teljesen tisztázott, a német tankász kilövését több egység is magának követeli.

Az egyik verzió hogy 1944. augusztus 8-án Cintheaux faluban foglalta el állását, a Caenból Falaise-be tartó út mellett. Késő délután összecsapásba keveredett 8 Sherman-nel, amelyek közül kettőt kilőtt, a harmadikat mozgásképtelenné tette, de a megmaradó öttel már nem bírt. Amikor Wittmann este nem tért vissza a harcból, páncélososztályában harcoló bajtársai, valamint a 12. Hitlerjugend SS-páncéloshadosztály katonái a keresésére indultak, akik végül is megtalálták a kilőtt harckocsit.

A 007-es legénységét jeltelen sírba temették a szétroncsolódott harckocsi mellett. Nem volt szemtanú vagy túlélő, aki pontos leírást adhatott volna arról hogy mi is történt a végzetes napon. Sokan a brit Northamptonshire Yeomanry "A" századának tulajdonították Wittmann legyőzését, akik állítólag egy Sherman VC Firefly harckocsi 17 fontos ágyújával lőtték ki a Tigrist. Bár mások szerint kétséges, hogy a századnak lett volna egyáltalán Firefly páncélosa. De ugyanezt a dicsőséget más egységek is szeretnék maguknak tudni, mint pl. az 1. lengyel páncélos hadosztály, és a 4. kanadai páncélos hadosztály.

A másik verzió szerint a Királyi Légierő egy Hawker Typhoon csatarepülőgépe lőtte ki egy páncéltörő rakétával. A rakéta átütötte a Tiger hátsó részének 25 mm vastagságú páncélját, és felrobbantotta a motorblokkot, a második robbanás pedig elérte a harckocsi lőszertárolóját, megölte a személyzetet és a levegőbe repítette a lövegtornyot.

Hawker Typhoon

Wittmann bajtársa visszaemlékezésében leírja, hogy Ő is ott volt amikor a tankász tankjának roncsait megtalálták. A nyomokból ítélve repülő okozhatta a páncélos pusztulását, ahogy aznap (1944. augusztus 8-án) még 134 másik német páncélos pusztulását is (ebben az időben a nyugati fronton leginkább már a vadász- és csatarepülőgépek pusztították legnagyobb számban a német haderőt). 1945-ben egy Serge Varin nevezetű úriember megtalálta a 007-es roncsait és le is fényképezte. Ez újabb bizonyítékul szolgál a repülőgép elmélet pártolói számára. Véleményük szerint mivel a lerepült lövegtornyon nincs igazán sérülés, ez pedig elképzelhetetlen lenne, ha harckocsi ágyútól kapott volna találatot.

A harckocsizók jeltelen közös sírját 1983 márciusában egy útépítés során találták meg. Miután fogászati kórlapok és az azonosítási cédula alapján azonosították a maradványokat, a harckocsi személyzetét végső nyugalomba helyezték a normandiai De La Cambe német katonai temetőjében. A temető Isigny-sur-Mer és Bayeux között a 13-as út mentén található, Wittmann és bajtársai sírja a 47-es parcella 3. sorának 120. helyén fekszik.

Leibstandarte-beli bajtársai számára Michael Wittmann jelentette a csendes, de kimagasló tudású harckocsizót, aki a harcban is nyugodt maradt, és szinte hatodik érzékkel jósolta meg ellenfeleinek következő lépését. Ez a tehetség természetesen nem érvényesülhetett volna kiváló legénysége nélkül, akikkel tökéletes összhangban harcoltak.

Michael Wittmann (parancsnok) - élt 30 évet

Karl Wagner (megfigyelő) - élt 24 évet

Günther Weber (töltő-kezelő) - élt 20 évet

Henrich Reimers (harckocsi vezető) - élt 20 évet

Rudolf Hirschel (rádiós) - élt 20 évet

Szinte minden német katona ismerte nevét, ami a küzdeni akarással és a profizmussal fonódott össze. Rossz oldalon harcolt ugyan, de katona volt és abból a legjobbak közül való.


Írta: Bodzy

Források:

Utoljára frissítve: 2017. július 20. 13:43

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atis123Juve
    • Tankos
    · 6 éve
    Azért én azokat a hadijelentéseket sem venném százszázalékosan megbízhatónak. Még csak ötvennek sem. Olvastál te valamit a korabeli navigációról? Szerinted volt akkor GPS, meg megbízható nyomkövetés? Sokszor még a pilóta sem tudta egészen pontosan hol jár. Ha meg nem ott járt ahova küldték, nyilván nem dicsekedett el vele. Ha meg látott egy Tigrist nyilván kilőtte. Az nem igazán vitatott tény, hogy akkora légi fölényük volt akkor a szövetségeseknek, hogy akkor már nem i nagyon próbálkoztak földről kilőni a Tigrist. A te verziód, semmivel sem bizonyíthatóbb mint a repülőgépes sztori.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tóth Zoltán · 6 éve
    [quote name="unum_ex_multis"]akkor mar hozzaszolasokat toroltok... Szepek vagytok de ezt a regi szep idokben is igy csinaltak...[/quote]

    A "régi szép időkben" a német hadseregben a bevetésekkor a nős embereket hátra sorolták, van róla sok leírás.
    A másik oldalon az NKVD legéppuskázta a visszavonuló szovjet katonákat, vagy bele láncolták a tankba a kezelőt, hogy el ne menekülhessen.
    A háború szörnyű dolog, de elferdíteni a történelmi tényeket az sem ildomos.....
    Én a szovjet-szocialista történelem csinálók írásain nevelkedtem, amikor már manapság a harctéri napi jelentésekből írnak történelmi tényfeltáró könyveket, egészen másképpen lehet értékelni egyes dolgokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leopardusz
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="unum_ex_multis"]akkor mar hozzaszolasokat toroltok... Szepek vagytok de ezt a regi szep idokben is igy csinaltak...[/quote]
    Akkoriban a nem polkorrekt személyeket a gulágra vitték, most simán csak kitörölték a hülyeségeidet, azért ez nem ugyanaz... :d2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    unum_ex_multis
    • Tankos
    · 6 éve
    akkor mar hozzaszolasokat toroltok... Szepek vagytok de ezt a regi szep idokben is igy csinaltak...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    [quote-bodzy] neve tökéletesen tiszta maradt a háború mocskában, nem szennyezte be sem katonai sem civil személyek elleni atrocitás. katona volt és abból a legjobbak közül való.[/quote]
    Az egykori Wittmann medált az SS tagsága miatt cserélték le!
    Régi vicc
    "Hajdani osztálytársak találkoznak.
    - És mi a foglalkozásod? -
    - Endokrinológus. -
    - És hol dolgozol? -
    - A rendőrségen. -
    - F...t vagy te endokrinológus, te zsaru vagy! - " ...
    Ez a tény, a köztudatban örök stigmaként marad Wittmannon, nem megkérdőjelezve az általad, tényleg kiválóan leírtak helyességét!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 6 éve
    [quote name="unum_ex_multis"] Miert nem beszelunk inkabb egy Kurt Knispel rol aki a Wehrmachtban ........[/quote]

    Keresd meg a cikkhez tartozó 47. számú hozzászólásomat...........
    A források ott vannak megjelölve, de én nem látok SS jelentésre való hivatkozást...
    Azt meg hogy nem tudod értelmezni az írást nem a Mí hibánk!

    Két részt kiemelnék a ciikkből azért:
    neve tökéletesen tiszta maradt a háború mocskában, nem szennyezte be sem katonai sem civil személyek elleni atrocitás.

    katona volt és abból a legjobbak közül való.

    Úgy gondolom ezek fényében kár bármi másról beszélni és kár olyat belemagyarázni ami nincs ott.........

    További szép napot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 6 éve
    Nem Wittman, hanem Hitman :justwait:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    [quote]Kezdetnek nem rossz megcafolni egy meset nem? Es vannak dokumentumok arrol hogy egysegenket hol voltak elhelyezkedve es kit lottek. Az hogy egy Ekins nevezetu lovesz lotte ki a legvaloszinubb. Nem azt alitom hogy ez tuti de biztosan valoszinubb mint az hogy egy typhoon lotte szet ami ott sem volt Ha igazán eretnekek lennénk most fognánk szegény Tiger 131-et, és ugyanolyan szögből, ugyanolyan távolságról pont ugyanott meglőnénk Firefly-vel. Ha szanaszét robban az egész Tigris én leborulok előtted. A szövegben is elhangzik, amit egyébként számos más forrás is említ, hogy Firefly nem is volt az egységben. Az Easy Shermanok meg a Cromwellek pedig nemhogy ilyen kárt nem okoznak de ki sem lövik a Tigrist. Egy repülő meg repked tudod, elég hamar odaérhet, még ha a parancsra két faluval arrébbra szólt is esetleg. Franciaország egén úgy repkedtek a szövetséges gépek akkoriban, mint a darazsak, egész nap. Már az, hogy nem voltak ott gépek enyhén érdekes, mindenhol voltak akkor, teljes légifölényben.[/quote]
    Bármilyen kaliberű, páncélt átütő találat okozhatja egy harckocsi darabokra szakadását és ez akkor is és azóta is számtalanszor megtörtént már! Az üzemanyag gőzök és a lőszer robbanása okozza. Néha elég,hogy zártak legyenek a búvónyílások és már lényegesen nagyobb a detonáció. A leírások döntő többsége egy harckocsi által bevitt végzetes lövést említ, ugyanakkor perdöntő bizonyíték valóban nincs erre. Az akkori ellenségek ellenérdekeltek voltak a valóság elmesélésében, hisz az egyik, a harckocsijuk másik tank általi elpusztíthatatlanságát, míg a másik, elpusztíthatóságát kívánta hirdetni!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jocek89
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="unum_ex_multis"]Igazad van a repulo gyors de nem lathatatlan... de ha te ezt kepes vagy elfelejteni akkor teljes mertekben igazad van. Ekins egy Firefly loversze volt, nemtudom honnan veszed hogy nem, ird le a forrasod. Oldalrol a 75mm shermanek es a cromwel is betudta loni a tigrist. Azt hogy a tigris szanaszet robbant nem a agyu okozta ami kilotte. Tudod a 90% a tankoknak amit kilonek a sajat loszere robbantja szet. De ha viszont ezt nemtudtad eddig akkor az elegge viccese teszi a tobbi alitasod [/quote]
    Szövegértéssel vannak bajok, és a cikket sem olvastad akkor el rendesen, pedig súgna. Itt nem arról van szó, hogy a tank felrobbant, új infót nem mondtál erről hiddel. Előbb a motor robbant be, azután a lőszerrekesz, ez a kettő hogyan megy szét egyetlen 76 millis lövéstől? De örülj magadnak, mondtál egy újat egy hülyének. Ja, nem. Csak te nevetsz az a baj, nem érted mit írtam. Ekinsről meg szó sem volt, miért ne lehetett volna egy Firefly lövésze, meg sem említettem. Annyit mondtam, hogy több álláspont szerint nem volt Firefly a közelben.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    unum_ex_multis
    • Tankos
    · 6 éve
    Igazad van a repulo gyors de nem lathatatlan... de ha te ezt kepes vagy elfelejteni akkor teljes mertekben igazad van. Ekins egy Firefly loversze volt, nemtudom honnan veszed hogy nem, ird le a forrasod. Oldalrol a 75mm shermanek es a cromwel is betudta loni a tigrist. Azt hogy a tigris szanaszet robbant nem a agyu okozta ami kilotte. Tudod a 90% a tankoknak amit kilonek a sajat loszere robbantja szet. De ha viszont ezt nemtudtad eddig akkor az elegge viccese teszi a tobbi alitasod
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.