Jelenleg 424 vendég és 21 tag online

2017. augusztus 05., szombat 12:00

0.9.20 - Véleményem a 30v30 játékmódról (by MrScheff)

Írta:
Értékelés:
(21 szavazat)

Utoljára frissítve: 2017. augusztus 05., szombat 08:13

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#56 F3rmi 2017-08-07 20:24
Bejössz velem gyakorlóba?
Megmutatom neked, hogy mennyire nem tudsz felspotolni egy 6 skilles, rendesen felszerelt AMX-et a T49-el a leírtak szerint.

Idézet - Lacika222:
shaman: nem gondolom, hogy a spot rendszer hibája, mert csata közben is figyeltem és 445m-n mindenkit spotolgatott szépen, már amennyire így szabad szemmel látható ez. Azért elhiheted, hogy ritkán futok össze ilyen helyzettel, mert mindegyik light tankomon 3 skill sor van, ha beállok és aktív a bino, velem most fordult elő először, hogy mozgó tank előbb spotol, azért is emlékszem ennyire élénken az esetre. Az gondolom megvan neked is, hogy 445m a gyakorlati spot távolság. Tehát ami a gyakorlatban történt, hogy ő engem pont 445m-n felvillantott én meg csak később villantottam fel őt. Az 528m egyébként az egy k.rva jó elméleti érték egy meglehetősen jó kamos tankon, mint a T49, ezt a részét a spot rendszernek szerintem nem érted pontosan.

Mivel irányt is válthatott ahogy észrevett, ez pontosan nyilván nem mondható meg, hogy hány m volt a különbség. Az AMX-nek jó a kamoja, de a T49-nek sem ótvar sz.r és bekapcsolt csigaszem mellett elképesztő, hogy nem egyszerre spotoljuk egymást vagy én előbb őt egy kicsivel. A ranked előtt én ilyent nem tapasztaltam nyílt pályákon és arany ligás gyerek volt, biztos, hogy fejlesztett felszerelése volt. Majd pontosabban akkor tudom megmondni, ha tudok egyet venni végre én is.

Leopardusz: a WG válasza kb ennyi lenne: akkor nem kell batcaht-el játszani 30x30-t. Szerinted ilyen részletet finomhangoltak egy ilyen lóhalálában összecsapott játékmódban? Eleve felfoghatatlan, hogy volt nekik egy szinte kész térkép és játékmód, ami a streamereknek tetszett. A scheff streamjét néztem, de sajnos csak keveset így nem nagyon értettem, hogy ki kivel van, de a scheff amiket mondott róla tetszett. Gondoltam ebben elmélyedek majd az élesben ha bevezetik. Na most ha van egy gyakorlatilag kész mód, amiről nagyon nem is olvastam komolyabb negatív kommentet, azon kívül, hogy kicsit sokáig tart meg a több tank miatt el lehet szállni kredit ügyileg, de miért kellett kukázni és miért nem véglegesítették azt a módot?
#55 treffhetes10 2017-08-07 19:28
Köszi!
#54 _BudSpencer_ 2017-08-07 18:38
Aha. Azt csak úgy random beadja.
#53 treffhetes10 2017-08-07 18:34
A 30vs30 módot csak időnként beadja a sima random csaták között (ha be van kapcsolva a beállítások között) és kész? Vagy ezt a módot választani kell valahol?
#52 Bhalangir 2017-08-07 13:04
Idézet - Lacika222:


Egyébként, hogy mennyire "nem számít" a fejlesztett felszerelés: egy amx1390 mozgás közben hamarabb felspotolt engem a mozdulatlan (azaz bekapcsolt már korábban a csigaszem) T49-ben, mint én őt. Eszem megáll komolyan mondom. Nyílt terep volt, sand river. gondoltam felspotolom gyorsan a középen rohanókat, erre ő spotolt fel engem, hihetetlen. Ha ezek az R betűk a rankedben elég rangot jelentik, akkor a csávónak lehetett fejlesztett optikája, más magyarázatot én nem tudok elképzelni. 528m az elméleti látótávom 90% kamo skill mellett, hogy a pélóba van máskülönben, hogy egy mozgó tank felspotol hamarabb, mint én őt? Még prém kajával, fullos legénységgel is csak úgy lehetséges, ha belebasz.ott egy fejlesztett ventit vagy még inkább optikát.


Minden bizonnyal nem számít:
https://www.youtube.com/watch?v=RMF82fz4kDk

Vagy csak nem ismered a spotrendszer működését annyira, mint amennyire gondolod, hogy ismered.

Egy jobb álcás és látótávos light is észrevehetett, aki ugyanúgy használt "csigaszemet".

Esetleg más, aki ráláthatott valamelyik markeredre míg te nem láttál rá, és ezért fel se spotoltad.

De legvalószínűbb, hogy ha 528m a látótávod "csigaszemmel" akkor 0% reconod van, kb 20% Situational awarnessed és van a legénységen egy BIA, vagy BIA nélkül 90% situational 0% recon. Vagyis egy kimaxolt Situational awarness + 100% camos csigaszemes light is úgy tart spoton, hogy te nem látod meg őt. Az amx meg csak arra járt és terv szerint spotoltad is. De ha a lighton már van 3 skill és reconján is van valamennyi, akkor meg még közelebb is állhatott, miközben te nem vetted őt észre, mert mozdulatlan volt.

Vagy nem számít az egész, csak kamu promó anyagokat gyártanak a nagyvilágba, de olyan fondorlatosan, hogy sose buknak le vele.

Esetleg célszerűbb lenne bemenni gyakorlóba és meggyőződni róla, ha már nincs replay, mielőtt kijelentenéd "érzésre", hogy nem számít, téveszméket kreálva a tapasztalatlanabb játékosok között.
#51 fly 2017-08-07 10:02
Lacika222

Ahogy straubbazsi írta,445 m-en nem tudod felspotolni az ellent,hiába van neked 528-ad.Ilyen nincs.A nagyobb látótáv az ellen camojábol vesz le,és ezt te is tudod.Szóval egy amx-et nem tudnál 445méteről kiszúrni..A T49-nek meg nincs olyan jó álcája.És "magasabb" is.Egy full skilles camoval (kötvényért vett extra camo is pluszban)és látótával az amx képes mozgás közben előbb felderíteni egy T49-et Sand Riveren bokrok hiánya miatt.(na meg az,h mozgás közben a camo nem változik)
#50 Skjenngard 2017-08-07 01:56
Amúgy a kredit bevételt nem néztem (valaki kérdezte korábban), mivel értelemszerűen teszten nem foglalkozom ezzel, ott még pudingot is szoktam nekik adni, de emlékeim szerint nem volt vészes. Live-on jelenleg még nincs X-es tankom (illetve nyitva van, 3 is, de most az AX, M48 a cél), de ennek ellenére sem éreztem anyagilag rossz körnek.
Ami nem szimpi, amit korábban is írtam: remélem a gun markokba nem számít bele, vagy a küldikbe, hiszen itt iszonyat könnyen meg lehet csinálni bármelyiket. Tudom, vegyenek a népek X-es tankot, de azért na.
Lőszer probléma: passz, megnézem majd a BC-t is, bár nem vagyok nagy táras ember. A csaták szerintem gyorsabban véget fognak érni, hiszen itt amint elkezdenek hullani az egyik oldal járművei, sokkal könnyebb dolga lesz a másiknak, hiszen 60 tank aprítja egymást. A pálya amúgy a sűrű meseerdőt leszámítva elég balanceoltnak tűnik. Mondom, szívesen látnám ezt tier VIII-IX-ben is. VI-ban is, talán. A pálya méretei miatt felüdülés rajta játszani, főleg miután zsinórban szoktam kapni VII-IX-ben Ensket meg Minest... :D
#49 straubbazsi 2017-08-07 01:03
Nyilván nem hiszem el, mert nem szpotolhatott fel 445, se közel ahhoz. Eleve, a leírásod alapján, nem tudhatod, hogy milyen távolságban szpotolt fel (először). Ráadásul, mint kiderült, te sem nézhetted vissza, tehát..

Belekötni? Tényleg elnézést, hogy utána jártam, leírtam részletesen neked és mindenkinek, akit esetleg elvinne a téves információ percepció.


Speciális valóban.

:rofl:
#48 Lacika222 2017-08-07 01:01
Idézet - straubbazsi:
nem tartok replay-t ssd miatt. Ha nem akarod elhinni, ne hidd el, nem kértem senkitől. Aktív binos T49-nél már azon is csodálkozom ha valakit nem a 445m-n spotolok fel ilyen nyílt pályán, mint sand river. Az már valami speciális tank, ami beljebb tud jönni spot nélkül. Az meg hogy ő spotoljon engem először, példátlan (volt eddig).

Azt kérdezed, álcát miért kell könnyű tankon fejleszteni? Mibe akarsz még belekötni? Ha nem tudod, hogy miért kell, akkor tőlem most nem fogod megtudni :-)
#47 straubbazsi 2017-08-07 00:48
Lac:

Jó ez szép hosszú leírás, mi lenne, ha megnézhetnénk hozzá a replayt is?

Egyébként - már elméletben -, minek fejlesztesz álcázást T8+, ha 500 méter látótávolsággal téged 445 méteren észrevesznek?

Idézet:
Egyébként meg ne az alap m-t szorozd meg, mert összeadódik minden és arra jön a fejlesztett felszerelés hatása.
:yk: wow

Nem ez a sorrend, de amúgy nyilván a játékban néztem meg, nem pedig kiszámoltam minden extrát egyesével.
#46 Lacika222 2017-08-07 00:42
straub: ahhoz egy helyben kell ugye állni, hogy a bino aktív legyen. Álcáról írtam, hogy az amx-nek jobb, de egyébként a T49-nek sem rossz. Most beleköthetsz végül is, hogy egy full r.tard valaki ebből nem értené meg azonnal, de azt is írtam, hogy az egyik tank mozgott és a másik nem és úgy gondolom ez elégséges információ volt.

Ennyi a nagy történet, mozgó amx 1390 előbb spotolt fel, mint én őt. Nem számoltam a másodperceket, de már becsapódott előttem egy lövés a homokba (nem az amx volt, nem is felém nézett a tornya, rohant E3-D4 vonalban), amikor én spotoltam fel őt és már jött is a majré lámpa. Ergó felspotolt a k.rva.

Azt a megoldást is elvetettem, hogy hamarabb odért valaki jó látótávú tank és az spotolt fel, mert abból a pozícióból én érek oda hamarabb, ráadásul aktív bino mellett villantottam volna, de mondom, ez egy gyors tank, kisebb távolság, kizárt, hogy előttem bárki odaért volna spot távolságra. Ráadásul ez az eset némi várakozás után történt, nem abban a pillanatban, ahogy beálltam passzív spotra.

Ilyen eset soha nem történt velem eddig, maximum olyankor, amikor még 1 skill sor se volt a könnyű tankjaimon. Majd ha lesz 5e kötvényem, akkor feldobom én is a fejlesztett felszerelést, aztán meglátjuk. Egyébként meg ne az alap m-t szorozd meg, mert összeadódik minden és arra jön a fejlesztett felszerelés hatása.
#45 straubbazsi 2017-08-07 00:07
Idézet - Lacika222:


Egyébként, hogy mennyire "nem számít" a fejlesztett felszerelés: egy amx1390 mozgás közben hamarabb felspotolt engem a mozdulatlan (azaz bekapcsolt már korábban a csigaszem) T49-ben, mint én őt. Eszem megáll komolyan mondom. Nyílt terep volt, sand river. gondoltam felspotolom gyorsan a középen rohanókat, erre ő spotolt fel engem, hihetetlen. Ha ezek az R betűk a rankedben elég rangot jelentik, akkor a csávónak lehetett fejlesztett optikája, más magyarázatot én nem tudok elképzelni. 528m az elméleti látótávom 90% kamo skill mellett, hogy a pélóba van máskülönben, hogy egy mozgó tank felspotol hamarabb, mint én őt? Még prém kajával, fullos legénységgel is csak úgy lehetséges, ha belebasz.ott egy fejlesztett ventit vagy még inkább optikát.Idézet:
528m az elméleti látótávom 90% kamo skill mellett, hogy a pélóba van máskülönben, hogy egy mozgó tank felspotol hamarabb, mint én őt?
Az még nem volt meg, hogy lightoknak ugyanannyi az álcázásuk álló helyzetben, mint mozgás közben? Vagy ez most csak a bino miatt lett ennyiszer kihangsúlyozva?

1390nek pont gyenge a látótávja (alap 380). Optika, vents, skillek, food: 482. Fejlesztett optikával: 493. (Ez a maximum, amennyit hozzáadhat a fejlesztés.)

Fejlesztett nélkül elméletileg durván 350 méteren vesz észre téged (90% körüli camoval, forrás: wotinfo.net). Fejlesztettel pedig durván 356 méteren. Kell e mondanom, hogy az mekkora különbség? Ha az elmélet szerint bele-is-baszta? (Még akkor is, ha baromira nem logikus azt választani első fejlesztett felszerelésnek.)

Szóval, replay? Biztos, hogy ő villantott fel?


@shaman

Ez mikori info? Szerintem az már nagyon régen nem lehet két másodperc.
#44 Lacika222 2017-08-06 23:59
shaman: nem gondolom, hogy a spot rendszer hibája, mert csata közben is figyeltem és 445m-n mindenkit spotolgatott szépen, már amennyire így szabad szemmel látható ez. Azért elhiheted, hogy ritkán futok össze ilyen helyzettel, mert mindegyik light tankomon 3 skill sor van, ha beállok és aktív a bino, velem most fordult elő először, hogy mozgó tank előbb spotol, azért is emlékszem ennyire élénken az esetre. Az gondolom megvan neked is, hogy 445m a gyakorlati spot távolság. Tehát ami a gyakorlatban történt, hogy ő engem pont 445m-n felvillantott én meg csak később villantottam fel őt. Az 528m egyébként az egy k.rva jó elméleti érték egy meglehetősen jó kamos tankon, mint a T49, ezt a részét a spot rendszernek szerintem nem érted pontosan.

Mivel irányt is válthatott ahogy észrevett, ez pontosan nyilván nem mondható meg, hogy hány m volt a különbség. Az AMX-nek jó a kamoja, de a T49-nek sem ótvar sz.r és bekapcsolt csigaszem mellett elképesztő, hogy nem egyszerre spotoljuk egymást vagy én előbb őt egy kicsivel. A ranked előtt én ilyent nem tapasztaltam nyílt pályákon és arany ligás gyerek volt, biztos, hogy fejlesztett felszerelése volt. Majd pontosabban akkor tudom megmondni, ha tudok egyet venni végre én is.

Leopardusz: a WG válasza kb ennyi lenne: akkor nem kell batcaht-el játszani 30x30-t. Szerinted ilyen részletet finomhangoltak egy ilyen lóhalálában összecsapott játékmódban? Eleve felfoghatatlan, hogy volt nekik egy szinte kész térkép és játékmód, ami a streamereknek tetszett. A scheff streamjét néztem, de sajnos csak keveset így nem nagyon értettem, hogy ki kivel van, de a scheff amiket mondott róla tetszett. Gondoltam ebben elmélyedek majd az élesben ha bevezetik. Na most ha van egy gyakorlatilag kész mód, amiről nagyon nem is olvastam komolyabb negatív kommentet, azon kívül, hogy kicsit sokáig tart meg a több tank miatt el lehet szállni kredit ügyileg, de miért kellett kukázni és miért nem véglegesítették azt a módot?
#43 shaman 2017-08-06 23:33
Idézet - Lacika222:
phurges: elnézve az adatokat (bár a kolléga a lényeget az utolsó oldalt nem tette be) a hozam tök ugyanaz lesz, mint a randomban. Annyi, hogy több a lőhető hp, tehát elvileg a jobb játékosok nagyobb sebzéssel jobban fenn tudják majd tartani a Tx tankjaikat. A kötvényhozam meg egy vicc ilyen formában. Nekem még kéne 1400, az legalább 100 (nyertes?) csata ilyen formában. Teljesen másra gondoltam, amikor azt mondták, hogy majd randomban is lehet kötvényt szerezni. Mondjuk valami heti küldetésre pár száz darabért.

Legalább annyi eszük lenne, hogy 1-2 darab fejlesztett felszerelést vehessen a játékos és akkor sokan költenének 10 aranyakat az átpakolgatásra.

Egyébként, hogy mennyire "nem számít" a fejlesztett felszerelés: egy amx1390 mozgás közben hamarabb felspotolt engem a mozdulatlan (azaz bekapcsolt már korábban a csigaszem) T49-ben, mint én őt. Eszem megáll komolyan mondom. Nyílt terep volt, sand river. gondoltam felspotolom gyorsan a középen rohanókat, erre ő spotolt fel engem, hihetetlen. Ha ezek az R betűk a rankedben elég rangot jelentik, akkor a csávónak lehetett fejlesztett optikája, más magyarázatot én nem tudok elképzelni. 528m az elméleti látótávom 90% kamo skill mellett, hogy a pélóba van máskülönben, hogy egy mozgó tank felspotol hamarabb, mint én őt? Még prém kajával, fullos legénységgel is csak úgy lehetséges, ha belebasz.ott egy fejlesztett ventit vagy még inkább optikát.

Az "R" Igazából B akar lenni mint Beta. A spot rendszer hibája, hogy te nem vehetted észre. Minnél nagyobb látótávra kell spototlnod a spotsugarad rezgésszáma annál kisebb. Pontos számokat nem tudok mondani, de 445 méternél a két spotsugár közötti idő intervallum akár 2 mp is lehet. Ez azért sok, mert egy 60al rohanó tank 2 sec alatt eléggé nagy távolságot képes bejárni. Szóval szar az egész. Egyéb iránt 528m passzív látótáv eléggé hurka. Ru 251 aktívként lehet elérni 490et. csokival bőven 500 felettit. Ráadásul a passzívot én azért is nem szeretem ami miatt a felderítő már nem lesz felderítő és pedíg hogy passzív tankká válik és nem pedíg egy tereket bejáró fürge felderítő. Én spec ki is venném a periszkópot, vagy minimum rögzíteném és csak goldért szerelhetővé tenném.
#42 Leopardusz 2017-08-06 23:26
A batcset lőszere tudtommal gyakran elfogy normál 15ös csatában is. Akkor viszont nem jósolok neki túl sok örömélményt a 30v30ban. Hmm? :-?

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Cikk hozzászólások

WOTINFO FACEBOOK CSOPORT