Nyomtatás
2017. október 18. 07:30

Konštrukta T-34/100 - Elemzés

(37 szavazat)
20 hozzászólás

Történelem

A Konštrukta T-34/100 tervrajzát az élelmes cseh mérnökök 1954 áprilisában vetették papírra. Mint a szocialista blokk egyik állama, a csehek a szovjetek jól bevált T-34-85-ösét akarták túlszárnyalni. Ez a megnagyobbított toronyban nyilvánult meg, amibe egy 100 mm-es D-10S ágyút kívántak belehelyezni. A tervezés 1953 szeptemberében indult meg, és 1954-re el is készült kétfajta terv, de egyik terv sem aratott átütő sikert, mert az irányzónak és a töltőnek nem jutott szinte semmi hely a tornyon belül a megnagyobbított ágyú okán, az ágyúsüllyedési- és emelkedési értékek -3/+20-ra csökkentek, illetve a tankba beférő lőszer mennyisége is siralmasan kevésnek bizonyult. Ezeknek az okoknak köszönhetően az eredetileg 1955-re tervezett gyártás el sem indult, hanem előbb egy T-34-esre próbáltak 100 mm-es autoloader ágyút szerelni a cseh mérnökök, hasonlóan kevés sikerrel (ez az ágyú volt a 100mm AK1, amit majd az ág T9-es és T10-es képviselőjén látunk viszont), majd a szovjetek által átadott T-54-es licensz teljességgel okafogyottá tette ezen projektek folytatását és 1954. június 30-án törölték a projektet. 

Paraméterek

Ágyú

Stock ágyúnk a jól csengő nevű 85 mm vz. 44S. El kell keserítselek Benneteket, ugyanis a néven kívül sok szépet nem tartogat nekünk. Statisztikái, a stock toronnyal:

  • Átütés (AP/APCR/HE): 126/167/43 mm
  • Sebzés: 160/160/280 HP
  • Töltési idő: 6,23 mp
  • Pontosság: 0,37 m/100m
  • Célzási idő: 2,3 mp

Jól látjátok. Ennek az ágyúnak 126 alap átütése van, ami mellé kapunk egy 167 penes APCR goldot. Ez rosszabb, mint a Škoda T 24 nagyágyújának az átütése, ami emlékezzünk, egy ötös tank volt. A DPM-ünk borzalmas, 1540 körül van, a pontosságunk szintén nem valami jó.

16.550 tapasztalatba kerül kifejleszteni a nagyobb ágyút. A stock fejlesztésével annyit tudok javasolni, hogy enélkül a free XP mennyiség nélkül ne kezdjünk bele ha nem muszáj. Én megtettem, mert gondoltam hogy majd csapat csatában játszva viszonylag hamar meglesz a nagy ágyú, aztán rájöttem, hogy nem kellett volna. T8 és afeletti heavyk immunisak ránk, a páncél bármilyen jelentékenyebb megnyilvánulása esetén pattanunk, szerintem randomban sem jobb a helyzet, próbáljunk megtakarítani szabad XP-t rá! Ami jót tudok mondani, hogy az alap láncra minden felfér (ha nem használunk felszereléseket) a torony kivételével, torziós rugóval pedig a maradék két felszerelés és a torony is felrakható egyszerre a tankra.

Mindenesetre az első igazi fejlesztés ezen a tankon mindenképpen a második és egyben legjobb ágyú felrakása lesz. Ő a 100 mm vz. 44S névre hallgat, adatai pedig a következők csupaszon:

  • Átütés (AP/HEAT/HE): 175/250/50 mm
  • Sebzés: 250/250/330 HP
  • Töltési idő: 8,15 mp
  • Pontosság: 0,36 m/100m
  • Célzási idő: 2,3 mp

Mit lehet erről az ágyúról mondani? Nos, a pontossága és célzásideje a kis alfás medeknél (Panther, Comet, Leo a 7,5 cm-es gunnal) jelentősen rosszabbak, a nagy alfás társainál (T20, T34-1) jobbak. Átütése 175 mm, ez teljesen korrekt, nem lesz vele gondunk, ha pedig mégis, a 250-es HEAT viszi az E 75 alsó lemezét, szemből.

Alap sebzése 250, ez az A-44 után a második legtöbb (nos, rendben, a T-44-122-nek is több van, de az egy szupertesztes darab már évek óta). DPM-e alapon 1840, ez a kicsi alfás DPM-es medeknél rosszabb, a nagy alfásoknál viszont jobb, például a T20-nak alapon van 9 másodperces újratöltése 240 alfára, ennek meg 8,15 másodperce 250 alfára.

Buktával, töltésgyorsítóval, fokozott szellőzéssel és BIA-val 2229 DPM érhető el, 2,11-es célzásidővel és 0,33-as pontossággal. Akik célzásgyorsítót raknak a tankra optika helyett, azok 1,92-es célzást is kaphatnak, ami jobb mint a Panther és a Comet értékei. Teljesen kimaxolva körülbelül olyan DPM-e van a tanknak, mint egy Cometnek sima 100%-os legénységgel. Szerintem ez rendben van így.

Lőszerből 30 fér a tankba, ez bizonyos szituációkban kevésnek bizonyulhat. Én 20 AP 10 HEAT felállást választottam, HE lőszert nem használtam. Az AP 925 m/s-mal repeszt, ez korrekt, a HEAT 950-et tud, a HE pedig 900-at. Igen, a gold lőszer HEAT, ez ritka ezen a szinten. Sajnos nem lövöldözünk vele kerítésen meg autókon keresztül, de a sebessége meglepően gyors, összehasonlításképpen az orosz T10 medek kapnak 900 m/másodpercet.

A következő táblázatban az ágyú statisztikái láthatóak, összehasonlítva a legnépszerűbb szinttársakkal és testvértankokkal. Mindegyik tankra szellőzést, töltésgyorsítót és optikát raktam felszerelésnek, BIA és pótkaja mellett. DPM szempontjából a középmezőnyben vagyunk, átütés- és sebzésügyileg az élmezőnyben, talán még egyszer kiemelném az alacsony lőszerellátottságot (a T20-ba 48 lőszer fér és csak 10-zel kevesebb az alfája, ebbe 30). Kiemelendő még, hogy a tank testének forgatása és az ágyú elsütése utáni szórás a kategóriájában holtversenyben a legrosszabb, és habár toronyforgatás esetén tankunk a T20-szal megegyező értékeket produkál, a T20-ra lehet rakni vertikális stabilizátort a ventiláció helyett, erre a T34/100 esetében nincs lehetőségünk.

Összességében, a gyakorlatban rövid távon az ágyúval nem lesz gondunk, mert a magas alap átütés mellett nem annyira pontatlan, hogy ne tudjuk vele ellőni a gyenge pontokat, de 300-400, ne adj Isten 500 méteren lévő tankok ellen a pontatlanság kezd megjelenni, és ha olyan napja van az ágyúnak, akkor őrületbe kergetni használóját. A videóban is látszik, hogy Prohorovka közepéről a hegyre célozva bizony nem mindegyik lövés megy oda, ahova szeretném, nem üt át vagy egyáltalán nem is találja el az ellenfelet.

Torony

A cseh acélgyárosok elöl 90, oldalt 75, hátul pedig 52 mm páncélzatot adtak a toronynak. Ez erősen lekerekített, a torony két oldala eredményezhet lepattanókat, mert szemből autopattanó, de az ágyú mellett közvetlen lőve simán beütnek még a T5 tankok is. Van egy kupolánk a torony tetején, jó nagy, 90 mm páncéllal, ezt is be lehet lőni.

A képen a zöld részek a beüthetőek, a lila részek nem azok. A kék színű lövegpajzs egésze szintén bevihető bármivel, amivel a 34/100-as találkozik.

A stock torony és a fejlesztett változat páncélzata megegyezik, azonban a nagyobb torony kap +10 méter látótávot, +4 fok/másodperc fordulást és ad 100 HP-t a tank életerejéhez, így már 370 méteres látótávval, 40 fok/másodperc fordulással és 1100 élettel gazdálkodhatunk. Távcsővel és BIA-val ez 415,72 méterre javítható, buktával 433 méterre, ami így már rendben van, bár például egy Comet 380 méter alap látótávval, egy T20 meg egyenesen 390-nel rendelkezik.

Csőlehajlásunk mindkét toronnyal -5 fok, ami bizony nem túl jó, van is, meg nem is. Nem egy dombharcos tank, időnként kis lankák is okozhatnak kellemetlen meglepetéseket, amin az sem sokat segít, hogy magas a tank.

A tank magasságából adódó másik probléma, hogy az alap álcája nem kifejezetten jó. A százalékok rendre 13,97/10,49/3,49/2,62% (álló helyzetben lövés nélkül/mozogva lövés nélkül/álló helyzetben lövés után/mozogva lövés után). Ez a szintjén lévő tankokkal összehasonlítva a Panther előtt utolsó előtti, habár nem sokkal marad el a T20-Comet-Leo hármastól, azaz álcaskillel sokat javítható és javítandó (esetleg 7/30 napos álcafestéssel is). Összehasonlításképpen, a kategóriaelső T-34-1 értékei 100%-os legénységgel nézve 18,3/13,68/4,57/3,42%.

Felépítmény

45/45/45 mm páncélt kapunk elöl, oldalt és hátul is. Ez leginkább arra jó, hogy ne overmatcheljenek az orosz 122-esek, így lehessen ellenük automatikus pattintó szögben sidescrapelni, hátha rálőnek. A 152-es gunok viszont már overmatchelni fognak, ellenük nem mutogatunk semmit, illetve vigyázunk, mert ha feltolatunk egy kisebb dombra sidescrapezés közben, akkor a motorterünket látni fogják és az élelmesebb játékosok odalőnek és beütnek, illetve a fentebbi részben már említettem, de a tornyot is be fogják ütni jó eséllyel, ha nem a tank oldalára céloznak.

Motor

V-2-34 névre hallgat az alap, V-2-34M névre a fejlettebb, a kettő között annyi a különbség, hogy a fejlesztett darab 520 lóerővel bír 500 helyett. Az alap motor, főleg alap felfüggesztéssel, igencsak tohonya, gyenge mozgékonyságot ad, többet várnánk el egy közepestől. A fejlesztett verzióval sem fog repülni az utakon, de én azt már elfogadhatónak tartom.

54 km/h-val tud menni, ezt gyakorlatilag sík talajon, egyenesben és betonon éri csak el, egyébként 35-45 a reális. A tűz esélye 15%, ezt úgy kell érteni, hogy a motort érő nagyobb kaliberű lövésektől szeret gyulladni, illetve az üzemanyagtartály is sérülékeny, ha van rá lehetőségünk és 90 másodpercünk meccs közben, javítsuk azt a tartályt.

Felfüggesztés

Az alap 36 fokot fordul másodpercenként, a fejlesztett 38-at, az első lánctalpra erősített felfüggesztéssel felfér minden. Talajellenállás 0,77/0,96/1,63, szintjén a legjobbak közé tartozik, de a motor gyengesége miatt nem lesz Speedy Gonzales belőlünk a csatamezőn.

Ajánlott játékstílus

Van egy modulérzékeny, lassúcska platformunk, kicsit sanda, de amikor találunk nagyot ütő ágyúnk. Páncélunk az bizony csak a véletlenszerű pattintásokra vagy a gyengébb képességű ellenfelek elleni sidescrapere van, ágyúsüllyedés az szintén nincs, gyenge legénységgel pedig még vaksik is vagyunk...

Első lépés mindenképpen a tank megfelelő felszerelése, illetve legénységgel való ellátása. Ez lejjebb következik, de 75%-os legénységgel, felszerelések nélkül, félig vagy teljesen stockosan, de akár kifejlesztett változatban is, rémálom tud lenni a tank.

Én a csatákat két részre osztom: T7 top tier, illetve T8/T9 top tier. Az első esetben mi vagyunk a Janik, és lehetünk agresszívabbak valamivel. Ebben az esetben a tankok nagy része nem üt olyan nagyot ha hibázunk, a kicsikre ráerőltethetjük az alfacserét, vagy csak simán lebontjuk a HP-ját a DPM-ünkkel, viszont létfontosságú a saját HP nagy részének megtartása, mert rossz esetben a csata végén magunk kell legyőznünk a csúnya pirosakat, az pedig 200 HP-val nem fog menni.

T8-T9 szinten rá vagyunk kárhoztatva a snipeolásra, támogatásra, mert egy-egy nagyobb saller bekapása után passzivitásra vagyunk kényszerítve, már amennyiben nem szeretnénk meghalni ugye. Alapvetően egy hiba még megengedhető ezen a szinten, kettő már nem, a harmadik bekapott lövés pedig jó eséllyel garázsba küld. Próbáljunk akkor kiugorni és lőni, amikor az ellenfél ellőtte magát. Ilyenkor egyet-kettőt mi is lőhetünk, aztán vissza a fedezék mögé. Nem mi fogjuk lehozni a csatát, de tevékenyen tehetünk a győzelemért, van rá egy kellemes átütésű és sebzésű ágyúnk, amit sok ellenfél nem vesz komolyan.

Összességében:

  1. Figyeljük a térképet. Nem mehetünk el egy oldalt egymagunkban tartani. Ha szorul a hurok, kezdenek elesni mellőlünk a csapattársak, mentsük a menthetőt, vonuljunk 300-400 méterrel vissza miközben lőjük az ellenfelet.
  2. Legyen MINDIG szilárd fedezék vagy domb a közelünkben, vagy ha nincs erre lehetőség és elfogytak a csapattársak is, akkor az előre betervezett menekülési utakon gyorsan hagyjuk el a forróvá vált területet.
  3. Amennyiben lehetséges, tartalékoljuk a HP-t. Nem jutott sok belőle, és kellhet a meccs végén, illetve ha nincs más, a HP-nk a páncélunk is egyben.
  4. Az ágyúval ne nagyon próbálkozzunk kapáslövésekkel, mert kevés a muníció és gyengécske a menet közbeni pontosság is. Legcélszerűbb egy sarkon kibukkanni, cserélni egy alacsonyabb alfasebzéssel rendelkező tankkal, de nem több ellenfétől lövést bekapni, majd visszahúzódni. Ne engedjük, hogy más a DPM-fölényét kihasználja rajtunk, ne ugorjunk ki több ellenfél elé.
  5. Ne sajnáljuk a HEAT-et a T8, T9 nehezekre vagy az egyéb páncéllal rendelkező járművekre. Természetesen nem lövünk HEAT-tel tereptárgyakon, kerítésen át, de mivel nem veszít átütést nagyobb távon és viszonylag gyors is, így snipeolásra gyakran célszerű tölteni.
  6. Érjük el, hogy az ellenfél ne ránk figyeljen, aztán kínáljuk meg. Ez nem egy Comet, ami folyamatosan érezteti az ellenféllel ha jelen van, ez egy T34/100, ami akkor válik veszélyessé, ha nem rá figyelnek, nincs mindig akcióban, de minden lehetőséget kihasznál.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

A fokozott szellőzés és a töltésgyorsító szinte kötelező a tankra, a harmadik helyen lehet vitatkozni. A nem túl csodás ágyústatisztikák javítására sokan használnak célzásgyorsítót (vertikális stabilizátor ugyebár nem megy a tankra), jelentős százalék használ optikát, és körülbelül 10% periszkópot választ a vbaddict.net adatai szerint. Én optikát választottam, mert buktát is raktam a tankba, ezzel együtt lett egy elfogadható látótávom. A periszkópot nem látom annyira jó választásnak, mert a látótáv bónuszhoz 3 másodpercig egy helyben kell ülni, ami a jelenlegi metába nem illik, ha pedig városban sarokharcolunk, akkor felszerelések nélkül is látjuk az ellenfelet. A célzásgyorsító jó választás lehet, de ha nincs optika a tankon és buktával sem etetjük a legényeket, akkor egy IS-3-nál is vaksibbak vagyunk.

Ajánlott fogyóeszközök

Ha nincs pénzünk pótkajára, akkor egyértelműen automata tűzoltó, ha van, akkor lehet gondolkozni pótkaján. Az artyk átalakításával nem gyakori hogy több modult vagy legénységi tagot is elvesztünk egyszerre, ezért kis javítókészlet és kis elsősegély lehet a másik két választás, a kis javítókészlet opcionálisan cserélhető nagyra is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Első sorba a parancsnoknak hatodik érzék, többieknek javítás. Másodiknak álca, és ha elérjük azt a szintet, hogy újraoszthatunk, cseréljünk az első sorba BIA-t és kezdjük újra a második sorban a lámpa+javítást. A tankon hasznos lehet a fullos álcasor, ezen kívül a parancsnokra Ezermester kerülhet, illetve a látótávot lehet növelni, lövészünkre Snapshot mehet, vezetőnkre Sima utazás, rádiósunkra szintén látótávnövelés, töltőnkre pedig biztonságos elhelyezés. A buktát használóknak célszerű lehet a tűzoltás is, de csak 4. vagy 5. sorba. 

Bevétel

Átlagosan 1890 kreditet vesztenek vele a játékosok a vbaddict.net adatai szerint. Mivel jó az alapátütésünk, ezért nem annyira goldigényes mint szinttársai, de ha szeretjük a HEAT-et meg a buktát, esetleg a nagy fogyóeszközöket, viszi a házat is a fejünk felől. 80-90%-ban AP-val és kis fogyóeszközökkel üzemeltetve viszont mindenképpen kellemesen lehet keresni vele.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

  • Viszonylag jó DPM a nagy alfa sebzés mellé
  • Ha szükséges, elmenekülhetünk egy összeomló oldalról
  • Álcánk és látótávunk kimaxolva elfogadható, a tankok nagy részét mi látjuk meg előbb a végjátékban, ami kritikus fontosságú
  • Főleg a tornyunk, de néha a tank teste is troll módjára pattint

Hátrányok

  • Stockgrind
  • Kevés lőszer
  • Az ágyú statisztikái (kivéve alfa és DPM)
  • Viszonylag gyenge csőlehajlás 

Kiknek ajánlott?

Azoknak, akik mindenképpen szeretnék az ág T9 és T10 képviselőjét a garázsban tudni. Ez az ág nem való első közepes ágnak, ez a tank nem való kezdőbb játékosoknak, akik nem tudják kihasználni a jó tulajdonságait és eltakarni a rosszakat. A tank a középmezőnybe tartozik a szintjén, ezen sincs mit szépíteni, a stockgrindje borzalmas, és teljesen kifejlesztett változatban sem működik úgy, mint egy Comet/T20/Leo. Bizonyos szituációkban kiváló, de összességében szürke, a 106.300 tapasztalat összegyűjtése a TVP VTU-ig nem lesz minden pillanatában kellemes a tankkal.

Videó

A videó elkészítését köszönöm Bodzynak, aki ismét beáldozta az idejét, sőt, az elemzéssel kapcsolatban néhány hasznos tanácsot is adott... Maga a meccs igen jól sikerült, a 9.18-as patchben XP szerint rendezve a top5-be került, de ez főleg a végén jó időpontban történt bemozdulásnak és a spotdmg begyűjtésének volt köszönhető. Az ágyú „pontossága” is jól látható, amikor nagy távolságon lévő célpontokat próbálok meg eltalálni, és be kell valljam, ez a meccs szerintem egy T20-ban vagy Cometben ülve még jobb eredményt hozhatott volna.


Az elemzést írta: Serious_Black

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:04

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    andiam
    • Tankos
    · 5 éve
    Az elején utáltam ezt a tankot, utáltam ezt az ágat. Aztán ahogy maxra fejlesztettem és ráéreztem a helyes használatára, mentem vele nem egy kellemes csatát, élveztem a vele való játékot. Igaz ez a VTU-ra is. Elsőre rosszabb volt még ennél a tanknál is, mióta viszont maxra fejlesztettem, borzasztóan élvezem vele a csatákat. Lassan attól kezdek félni, hogy a t 50 fog csalódást okozni az elődök után
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 6 éve
    Balszerencsémre megvettem és megint nem halgattam a cikk írójára, a stock tank horribilis. Most megvettem a nagy gunt de hát...... ez több sebből is vérzik
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Gest"]

    Amit Comet-el nem lehet megcsinálni, az nincs is.[/quote]

    Hát nem tudom, én nagyon megutáltam
    Nincs átütése, nincs sebzése, nem is túl mozgékony, páncélja az kb nincs T7-es tankoktól fölfele...

    A T-20 jobb szerintem, de a nagyagyúval még a Leo is. pedig azt is utáltam
    Ezek a hetes közepesek nagyon szarul vannak balancolva...szinte az összes előtte lévő 6-os jobb és az utánuk lévő 8-as....
    T-43. Kv-13.....mindnek szintúgy vacak az átütése, még gundepük sincs, de mérföldekkel jobbak szerintem....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bfreshfishb
    • Tankos
    · 6 éve
    Én szerettem ezt a vasat. Ennél kezdtem el használni az XVM-et, és nagyon jól lehetett vele húzni. Igaz, papír lévén még top tierként sem elsősoros, de ha megszokod, hogy a helyed, simán jókörös verda lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gest
    • Tankos
    · 6 éve
    Eddig se voltam meggyőződve róla, hogy kell-e nekem a cseh ág, hát ez a cikk se bírt rá hogy nekikezdjek. Ahogy hallom/olvasom t8 még rosszabb, a t10 meg nem érdekel mert alig játszok t10-ben, szóval továbbra is felejtős.

    @YelloWarrior

    Amit Comet-el nem lehet megcsinálni, az nincs is. Nehéz lenne megmondanom, T20 vagy Comet a legleglegjobb, de talán Comet a jobb toronypáncél miatt. T-34 pedig t6-on az igazi, a T-34/85, az egy valódi bestia, habár ott sem vagyok biztos benne, hogy jobb-e mint a mini Comet (Cromwell). De hát ízlések és pofonok :roll:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Cave
    • Tankos
    · 6 éve
    Úgy látom (olvasom vissza), hogy a nagy többség egyetértett velem: a TVP VTU a játék egyik legrosszabb tankja. De melyik valóban a legrosszabb? Lehet érdemes lenne egy ilyen közvélemény kutatást kezdeményezni. Tudom, hogy ez inkább az "Adminok figyelmébe" topikba illett volna, de nem leszek rest, oszt oda is bemásolom... :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem annyira bejött, hogy csináltam rá egy 3 jelölést
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jocek89
    • Tankos
    · 6 éve
    Csatlakozok az előttem szólókhoz. A nemzetközi közvéleményre ismét nem érdemes hallgatni, mert ez nem free xp kategóriájú tank, abszolút vállalható. A csőlehajlással vigyázni kell, főleg ha az előző meccset hajlékonyabb meddel tolta az ember. De ennek legalább nem nevetséges 145-150-es átütései vannak. Tölthetne addig, mint egy kv85 vagy IS a százas ágyúval, esetleg ennyi volna jobb. Nem fontos szempont, de lefestve pofásan néz ki, és a mérete is megfelelő. Egy sajátos T-34-es. Inkább ennek kéne prémiumnak lennie, és a T40 mehetne a helyére felturbózva, mert 5-10 között totál cseh találmányok vannak tervrajzon, ez meg licenszgyártott szovjet termék helyi átalakítása, nem kapcsolódik az ág többi tankjához semmiben, és időben még a tier tizesnél is későbbi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    replika
    • Tankos
    · 6 éve
    Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. (Ez jó, a következő szar.) Annyi a hozzátenni valóm, hogy valahol láttam leírva, hogy ez nem más mint egy szteroidos 34-85 és egy szar. Így kellemes meglepetés volt, hogy tényleg egy szteroidos 34-85, de nem volt szar [b]miután[/b] megvolt a normális ágyúja. Meg is szerettem, de nem annyira , hogy meg is tartsam. Sokan lenézik, vagy nem ismerik kellően, aztán jön a pusztító meglepetés.
    Egy tuti, a következő egy borzalom ehhez képest.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rimido
    • Tankos
    · 6 éve
    És pont, mikor elkezdeném erről írni az elemzést......
    Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt!

Legfrissebbek a szerzőtől: Serious_Black