- Hozzászólások: 1166
- Köszönetek: 3735
A PULYKA FELDOLGOZÁSA
A megtisztított pulykát pár napig hideg helyen vagy hűtőszekrényben tartjuk, így húsa porhanyósabb lesz. A pulyka aprólékából (nyak, fej, szárnyak, láb, zúza, szív) a húsleveshez hasonlóan levest főzünk. A mellehúsát a csontról lefejtve szeletekre vágjuk, besózzuk és kirántjuk vagy szalonnával megtűzdelve, egyben megsütjük és vékony szeletekre vágva, melegen vagy hidegen tálaljuk. Hátrészéből, combjaiból pörköltet készíthetünk. Legfinomabb azonban az egybesült pulyka. A pulyka combjában vastag inak vannak, amelyeket sütés előtt, harapófogó segítségével kihúzunk, így a combjai is puhára sülnek. A legjobb pecsenyét a teljesen kifejlett, hízott pulyka adja. A pulykát kívül-belül lesózzuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk. Előbb fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáöntésével pároljuk, azután vajjal leforrázzuk, ráöntünk, sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett, többször megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje két-két és fél óra. Szeletelés előtt állni hagyjuk. Felszeletelése hasonló az egybesült baromfiéhoz. A combokat két részre is vághatjuk. Ha még maradtak benne vastag inak, sütés után is kiszedhetjük. Mellehúsát a csontról lefejtjük, hosszában vékonyra szeleteljük, és az eredeti alakhoz hasonlóan összeállítva, burgonyapürére vagy rizsköretre rakjuk. A legkitűnőbb a bébipulykából (gyorsan hizlalt, legfeljebb 4-5 kilós pulykából) készült pecsenye: combjában nincs ín, húsa porhanyós.
Ahogy olvasom, igazi férfiembernek való kaja. Először fogóval kihúzzuk az inakat, majd spaklival felvisszük a pácot, forrasztólámpával süssük vagy három órát, végül flex-szel szeleteljük. Egészségünkre!
A PULYKA FELDOLGOZÁSA
A megtisztított pulykát pár napig hideg helyen vagy hűtőszekrényben tartjuk, így húsa porhanyósabb lesz. A pulyka aprólékából (nyak, fej, szárnyak, láb, zúza, szív) a húsleveshez hasonlóan levest főzünk. A mellehúsát a csontról lefejtve szeletekre vágjuk, besózzuk és kirántjuk vagy szalonnával megtűzdelve, egyben megsütjük és vékony szeletekre vágva, melegen vagy hidegen tálaljuk. Hátrészéből, combjaiból pörköltet készíthetünk. Legfinomabb azonban az egybesült pulyka. A pulyka combjában vastag inak vannak, amelyeket sütés előtt, harapófogó segítségével kihúzunk, így a combjai is puhára sülnek. A legjobb pecsenyét a teljesen kifejlett, hízott pulyka adja. A pulykát kívül-belül lesózzuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk. Előbb fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáöntésével pároljuk, azután vajjal leforrázzuk, ráöntünk, sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett, többször megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje két-két és fél óra. Szeletelés előtt állni hagyjuk. Felszeletelése hasonló az egybesült baromfiéhoz. A combokat két részre is vághatjuk. Ha még maradtak benne vastag inak, sütés után is kiszedhetjük. Mellehúsát a csontról lefejtjük, hosszában vékonyra szeleteljük, és az eredeti alakhoz hasonlóan összeállítva, burgonyapürére vagy rizsköretre rakjuk. A legkitűnőbb a bébipulykából (gyorsan hizlalt, legfeljebb 4-5 kilós pulykából) készült pecsenye: combjában nincs ín, húsa porhanyós.
Szenthabakukk
Tudok pulykát sütni!
Merhogyajóelőbb sacc/kb pár hete vettem két pulykacombot a LIDL-ben, mert akciós volt. /Igen, mi nők úgy vásárolunk ha akciós, akkor majd jó lesz valamire. /
Be is tettem a hűtőbe pompásan. Mint olvasom ezt a mozzanatot nagyon helyesen csináltam. Meg aztán nagyon helyesen jól ott is felejtettem, mert ugye nem főzök minden nap, hisz kímélni kell a tűzhelyet. MIkor aztán jól megvolt a porhanyósodási ideje. nézegettem, hogy el kellene készíteni, mielőtt magától mászik el...
Berirdaltam majd borítottam rá sót, borsot, piros aranyat, ketchupot, mézet és kevés olajat. Összedzsamiszkáltam és bedobtam ebbe az irtó praktikus sütőzsák témába aztán ráengedtem a 220-at.
A szerszámosládát feleslegesnek tartottam előtúrni, mert én nem az inakat szedem ki, hanem szépen leabriktolom az ehető állagú miújságot a Maci kutya betevőjéről és már falható is nyakló nélkül.
Nem akartok a Pilvaxban összeülni , majd valami könyvet kiadni?
Lehetne Rejtő stílusában, egy sivatag hajóján különböző halálos kalandba keveredő szakácskönyv.
Két Királynőd van, Hangya? Mi vagy Te? Migráncs?
Két Királynőd van, Hangya? Mi vagy Te? Migráncs?
Ha mar ennyire firtatod elarulom.
Annyira akartam, ugyan azt a holgyet vettem el 2x. 3 honap elteressel es kozben nem valtunk el.
(megfejted?)
Két Királynőd van, Hangya? Mi vagy Te? Migráncs?
Ha mar ennyire firtatod elarulom.
Annyira akartam, ugyan azt a holgyet vettem el 2x. 3 honap elteressel es kozben nem valtunk el.
(megfejted?)
Bodog nőnapot!
Saját fotó? Melba?