Jelenleg

24
látogatónk van

2014. november 6. 11:20

Conqueror - Elemzés

(44 szavazat)
52 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Conqueror közkedvelt ágyúja a tier 10-es 120 mm Gun L1A1, vagyis ugyanaz ami az FV215b-n, a Centurion 7/1-en és az FV2402-n is megtalálható.

A löveg sebzése 400 hp/átütés (a skálája 300 hp-tól 500 hp-ig tart), ami 259 mm-es pennel párosul. Ez bőven elég az összes tankra, ami a játékban megtalálható. Ha ez mégsem lenne elegendő, akkor használjuk a prémium lőszert, ami 326 mm-t üt át, bár ritkán fordul elő olyan kritikus helyzet, hogy szükségünk lenne rá.

A legspeciálisabb újítás a HE lövedék terén történik, ugyanis az 515 hp-s alphasebzés mellé 120 mm-es(!!!) átütés társul, amivel a tier 7-es heavyket, valamint az AMX 50 tonnás nehéz tankokat akár szemből is bombázhatjuk.

Az újratöltés szellőzéssel, töltésgyorsítóval és elit alakulattal 8,8 másodperc alá vihető, ami a szintjén a legjobb DPM-mel jár a heavyk között.

Elképesztő, 10 fokos lövegsüllyedése pedig egyenesen a dombokra teremtette ezt a harckocsit.

Torony

Megtévesztő, hogy a tier 8-as heavy 165 mm-es toronyfrontja után most kapunk egy 152 mm-est. Ám az igazság az, hogy ezt sokkal nehezebb beütni, mivel a döntöttsége mérföldekkel jobb. Az egyetlen gyengepontja a parancsnoki kupola egyenes, döntetlen, keskeny kis lemeze. Ha viszont egy picivel is az egyenes rész felé céloznak, már csak modul vagy legénység sebződést kapunk. Ezt a gyengepontot viszont bőven el tudjuk bújtatni a 10 fokos lövegsüllyedésünknek hála.

A torony oldala és hátulja 89 illetve 70 mm-es, így igyekeznünk kell, hogy ezekből minél kevesebbet mutassunk az ellenfél számára.

Az alap látótávolságunk 400 m-es, aminél nem is kívánhatnánk jobbat egy nehéz tankban. Elég furcsa módon, legénységi álca skillel, álcafestéssel, álcahálóval és periszkóppal még lőhetjük is azt, amit passive spottolással felderítünk, de ez már nagyon extrém egy nehéz harckocsi esetében.

A tornyunk nagyon gyorsan forog, valamint középen helyezkedik el, így valamivel könnyebbé teszi a sidescrapelést.

Felépítmény

A frontja ugyanolyan felépítésű, mint a Caernarvonnak, ugyanúgy 130 mm-nyi acéllal bevonva, valamint az oldalai is úgyszintén 51 mm-esek és a „feneke” is 38 mm-es. Ennek következtében sidescrapelésben elég esetlen, de tapasztaltabb játékosok megpróbálhatják óvatosan használni ezt a harcmodort is vele auto-bounce szögekkel.

Felfüggesztés

Nagyon gyorsan képes megfordítani a tanktestet. Amennyiben nem láncolnak minket, esélytelen hogy körbeautózzanak hp vesztés nélkül. A lánctalpak ellenben nem nyelnek el sok lövést, kivéve az auto-bounce szögek esetében.

Motor

A Conqueror motorja a tier 10-es Rolls-Royce Griffon, amelynek a 950 lóereje 34 km/h-s végsebességet ad a 60 tonnás járgánynak. Ezen kívül egészen gyorsan mozog emelkedőn is.

Mivel könnyebben beüthető a jármű oldala, számítanunk kell tűzre, ezért szükség lesz a tűzoltókészülékre is.

Ajánlott játékstílus

A Caernarvonhoz hasonlóan ez a tank is a dombokon érzi jól magát a legjobban a kitűnő lövegsüllyedése és az erős toronypáncélzata révén. Amennyiben egy olyan városi pályán találjuk magunkat, ahol a dombokra csak medek szoktak menni (pl. Ruinberg), ott hull-down pozíciókat kell alkalmaznunk, bár óvatosan meg lehet próbálni a sidescrapelést is.

A toronypáncél hihetetlen sok mindent képes elnyelni, bár az ISU és a Borsig penje már kifog a lövegpajzsán is.

Arany lőszert szinte felesleges betölteni, kivéve, ha úgy érezzük, hogy szükség van az utolsó megmaradt ellenfél ellen rá egy 1v1-es szituációban.

A tier 7-es tankokra, jó néhány tier 8-as tankra, valamint a gyengén páncélozott TD-kre, artykra automatikusan töltsünk HE lőszert, mert garantáltan átviszi őket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Szellőzés
  • Szerszámos láda/Periszkóp/Vizes lőszerrekesz

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis tűzoltókészülék/Automatikus tűzoltókészülék
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A parancsnok számára a legfontosabb, és KÖTELEZŐEN az első skill a 6. érzék. A többi legénységi tag számára a Javítás, Megelőző Karbantartás, Biztonságos Elhelyezés, Fegyverkovács ajánlott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Hatalmas átütés
  • Nagyon pontos ágyú, gyors célzással
  • Nagy DPM
  • Erős toronypáncél
  • Nagy lövegsüllyedés
  • Nagy látótávolság

Hátrányai

  • Harmatgyenge oldalpáncél
  • TD-k és artyk ellen nagyon kiszolgáltatott (a tier 8-as artyk is sokszor leveszik egy lövésből az életünk háromnegyedét)

Kiknek ajánlott

Aki megtanult játszani a tier 8-as heavyvel vagy a magas szintű brit közepesekkel vagy a T29-T32-T34 hármas közül valamelyikkel, annak garantált szórakozás lesz ez a tank. 

Dombokon, valamint tier 9-es meccsekben még a városi pályákon is könnyűszerrel szerezhetünk vele temérdek Acélfalat. Tier 9-ben Nagy Kaliber-gépnek számít, sokszor 5000+ sebzéssel.

Mivel eléggé arty-érzékeny, tier 10-es közegben, nyitott pályán, ahol sok arty van, ajánlanám a hátrahúzódást egy bokorba, ahonnan kényelmesen lehet sniperkedni vele.

Bónuszként még annyit, hogy 1950 hp-ja van, amivel megszerezte a vezetést a tierbeli heavy társai ellen.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    dafuck did I just read?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Colonel
    • Tankos
    · 9 éve
    Csak megjegyezném hogy a tier 9 ágyúja a szekérnek mindössze átlag 224 sebzésre képes .Így amíg nem lesz meg a tier 10 ágyú addig nagyon sokat fogsz káromkodni.Tiszta ciki hogy az ELC AMX is képes ekkorát sebezni Tier 10- 9 csatákban nem ritka 134 sebzés ami igen gyatra még szemből esélytelen vagy inkább oldalról vagy hátulról van esélyed.Amíg ez a fos ágyú van addig érdemes közepes tankként kezelni .Igazából ez a tank egy Tier 8 közepesnek felel meg.Bár ahhoz meg lassú.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kharon00
    • Tankos
    · 9 éve
    Köszi Bagett!

    A megjegyzésem arra irányult, hogy az elemzés elején a 105mm-es löveget említette.

    Azóta javítva lett.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BAGETT
    • Tankos
    · 9 éve
    Igen, jól tudod. A centurion 7/1-en 105mm-es ágyú van. Meg másik torony. A torony alatt meg egy másik tanktest. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kharon00
    • Tankos
    · 9 éve
    Ha jól tudom a Cent 7/1-en és az FV4202-n "csak" a 105mm-es ágyú van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 9 éve
    De nála lejtett a garázs 3°-ot mikor nézte, ezért nem kell mindenféle garázs modot feltenni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BAGETT
    • Tankos
    · 9 éve
    Na akkor had rontsam el a kedveteket. A top 120mm-es ágyúval a csőlehajlás csak 7°, nem pedig 10°. Hátrafelé meg csak 5°.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bearx
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="Jacktor"][quote name="Claymaker52"]Jacktor, nem tudom, mennyi elemzést kapsz naponta, de amit ki szeretnél tenni, talán érdemes lenne átolvasnod.[/quote]
    Nyilván átolvasom, hisz integrálni kell a sablonba. Viszont hiába olvasom el, ha az adott tank soha nem volt meg ;-)
    Majd kitalálok valamit a beküldött elemzések előértékelésére. Ergo valamilyen formában kirakom nektek, Ti meg véleményezitek és ha nem üt meg egy szintet/sok hibát tartalmaz akkor nem megy ki. Bár ez elég "labilis" rendszer lenne hisz a megítélés tök szubjektív, de még gondolkodom rajta hogy lehetne megoldani (technikailag is).[/quote]

    Szerintem a korábbi elemzésekkel nem volt gond, max pár apróság, de az belefér. Viszont OdieHun elemzései tényleg elég elnagyoltak, pontatlanok és "furák". A hozzászólások alapján is ez jön le. Nem akarom megbántani mert biztosan sokat dolgozott rajtuk, de a többiek által készített elemzések nekem jobban bejöttek, hitelesebbek voltak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Claymaker52
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="Hoat"] A fenti elemzés egyébként teljesen korrektnek és kidolgozottnak tűnik - FELTÉVE, HOGY SOHA NEM VEZETTÉL CONQUERORT. [/quote]
    Soha nem vezettem conquerort, mégis már az első mondattól égnek állt a hajam :lol: Nyilván egy nálam jobban hozzáértőnek meg kiestek a szemei a helyéről mikor olvasta, ha elolvastad a caernarvon elemzést is, feltűnhet, milyen nagyon hasonlóan kell játszani a két tankkal :-* ctrl+c, crtl+v. De ezeket már korábban leírtam, a lényeg, hogy ha egy olyan játékos szerint is kuka az elemzés, olyannak is feltűnnek fatális tévedések, aki soha nem játszott vele, akkor baj van szerintem.

    Jacktor az ötleted tetszik :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 9 éve
    [quote name="Claymaker52"]Jacktor, nem tudom, mennyi elemzést kapsz naponta, de amit ki szeretnél tenni, talán érdemes lenne átolvasnod.[/quote]
    Nyilván átolvasom, hisz integrálni kell a sablonba. Viszont hiába olvasom el, ha az adott tank soha nem volt meg ;-)
    Majd kitalálok valamit a beküldött elemzések előértékelésére. Ergo valamilyen formában kirakom nektek, Ti meg véleményezitek és ha nem üt meg egy szintet/sok hibát tartalmaz akkor nem megy ki. Bár ez elég "labilis" rendszer lenne hisz a megítélés tök szubjektív, de még gondolkodom rajta hogy lehetne megoldani (technikailag is).

Kapcsolódó elemek

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.