Jelenleg

28
látogatónk van

2015. március 6. 07:58

SU-100 - Elemzés

(45 szavazat)
44 hozzászólás

Bevezetés

A SU-100 (oroszul: Самоходная установка/szamohodnaja usztanovka) a T-34/85 szolgálatba állítása idején került sorozatgyártásra (1944-1945). Alapjául a SU-85 szolgált, amit egy 100mm D-10S ágyúval szereltek fel.

Paraméterek

Ágyú

Három darab ágyú közül választhatunk. Ezek a 85mm D5S-85BM, 100mm D10-S, 122mm D-2-5S. -6/+20 fokban hajlik a csöve, ami egész tűrhető. Oldalirányban 12-12 fokban mozog, ami még benne van a korrekt tartományban.

85mm D5S-85BM

Ez az ágyú a már jól ismert T-34-85 top lövege, ami már önmagában is elég szép, (ugyebár a T-34-85-öt ez teszi tankká) de ez most egy TD-n van rajta. Ezáltal sejthető hogy a Su-100 kifejlesztése nem lesz kin szenvedős. Paraméterei a következők:

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

100mm D10-S

A Su-100 második ágyúja, ami majd a későbbiekben a SU-100M1 alap ágyúja. Ebből is lehet következtetni, hogy már a második ágyúja is brutálisan tud muzsikálni, ha tudják használni.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

122mm D-2-5S

És elérkeztünk a tank legnagyobb élvezeti faktorához, ami nem más, mint a hírhedt 122 mm-es. Igen, ez a hajdani KV-1S ágyúja. Ám itt gyorsabban tölt, pontosabb és gyorsabban száll a lövése.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

Felépítmény

Egy korrekt 75/40/40 mm páncélzatot kapunk, ami szemből 45 fokban döntve van. Ezáltal a frontja 90-103 mm páncéllal biztosít minket, amiről tier 4-5-ös harckocsik előszeretettel pattannak. A fronton van még egy lövegpajzs is ami átlag 180-200 mm páncéllal van ellátva. Ez generálhat lepattanókat, viszont igen RNG függő (remélem értitek a célzást).

Látótávja alapon 350 méter, amit BIA+Ventilátor+Periszkóp trióval fel lehet vinni 457 méterre.

Álcája közel olyan jó mint egy scoutnak. Viszont hogy számokban is lássuk ez mit is jelent összehasonlítottam a vele egy szinten lévőkkel. 

Alább látható egy összehasonlítás a vele egy szinten lévőkkel:

Ebből lehet is látni, hogy csak a Jg. Pz. IV-nek van jobb álcája. Ezért vele hasonlítottam össze a teljes álcájukat.

Felfüggesztés

Egy egész kellemes kis láncot kapott, ami 36 fok/mp forgásra képes. Ez tökéletesen elég arra, hogy a medium tankok ne tudjanak büntetlenül leforogni. További igazi oroszos, mivel egy minimális sidescripe helyzetben inkább sárgul a lánc, mint hogy ledobná azt. 

Motor

A tank második erőssége, mivel 520 lóerő hajt 36 tonnát. Ez teszi lehetővé a gyors mozgást (50/16 km/h) és az egyedi játékstílust. Gyulladási esélye mindössze 15%. Ennek ellenére ne vegyük ki belőle a tűzoltót!

Ajánlott játékstílus

Adott egy jó álcaképességekkel rendelkező TD, ami gyors, nagyot lő és már-már OP. (A most leírtak az én játékstílusomat fogják követni, tehát nem mindenkinek fog ezzel a stílussal bejönni ez a tank.) A csata első felében mindenképpen sniperkedjünk. Ez ugye egy TD-vel nem nagydolog, sőt kötelező. Majd mikor már látjuk hol alakultak ki a frontvonalak, megpróbálhatunk az ellenség oldalába kerülni és onnan csipkedni a HP-kat. Ez annyiból veszélyes, hogy közel kell menni az ellenhez-(szinte minden pályán bejövő taktika)-. Városi pályákon próbáljunk egy torony nélküli medet játszani. Ezt viszont csak jobb játékosoknak ajánlom, mivel 580HP nem az Unlimited kategória. Nyílt pályán viszont elszabadul a pokol. A 400+-os látótáv garantálja, hogy mi előbb veszünk észre mindenkit, minthogy ő spotolna minket.

Variálási lehetőség

Ehhez hasonló pontot még nem láttam elemzésekben szóval remélem, hogy érthető dolgokat fogok tudni írni benne.

Mivel ez a TD ugyan az, mint a Su-122-44, ezért ezt is 2 fajta felszereléssel lehet csatába vinni:

  • Először is itt van az optimális TD felszereltség: Álcaháló, Periszkóp (célzó), Töltésgyorsító. Ez a fajta kiosztás a campelésre specializálja a tankot.
  • Viszont második lehetőségnek itt van az igazi támadó TD. Célzó-, Töltésgyorsító, Ventilátor felszereléssel igazán eredményesek lehetünk az oldalba kerülés és a sebzés kiosztás tekintetében.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Periszkóp
  • Álcaháló 
  • Töltés/Célzásgyorsító (Ventilátor)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Nekem az első küldetésekből megszerzett lányok ülnek a tankban, szóval az alap skilleket csak tippelni tudom. 

  • Parancsnok: 6. érzék, Álca, BIA
  • Lövész: Álca, Pillanatkép, BIA
  • Vezető: Álca, Kuplungégető, BIA 
  • Töltő: Álca, Biztonságos elhelyezés, BIA

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó mobilitás
  • Jó DPM
  • Jagdpanzer E100 feeling T6-ban
  • „Láthatatlan”
  • Már-már OP

Hátrányai

  • Alapon vak
  • Grindelése az elején szenvedős
  • Modulokra érzékeny

Kiknek ajánlott

Őszintén? Azoknak, akik nem szeretnek becampelni egy bokorba és lövöldözni. Ez a TD egy teljesen más játékstílust kíván, mint bármelyik más tank a játékban. Talán a SU-85-höz tudnám hasonlítani. Akinek a SU-85 tetszett, annak a SU-100 igazi gyöngyszem lesz. Minden megvan benne, ami egy kezdő/átlagos/jó/profi játékosnak a kedvencévé teheti. Egy kezdőt tökéletesen megtaníthat TD-zni. Az átlag játékosnak sikerei lehetnek benne. A jó még jobb lehet (WN8 farmolás). A profi (unicum) játékosok pedig kreditszerzésre, kikapcsolódásra is használhatják. 

Videó

{youtube}O-3QvPCJTWM|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:12

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pap32
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="rttrenato"]...de 6-osoknál is frusztálló,hogy 600 hp-ra két lőszert kell pazarolni...[/quote]

    Ezért találták ki a kedves WG-s népek az ún. KV-2-t meg az ún, O-I-t...azokkal sokszor a 7-800HP-s célokra is elég egyetlen ammo...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rttrenato
    • Tankos
    · 6 éve
    Hát sikerült kifullolni,bár nagyon könnyű volt.Személy szerint a 122-es ló**szó ágyut enyhe túlzásnak érzem,mivel leginkább top tierek vagyunk,rahedli 4-essel és sajnálom a drága ap-t elküldeni 300 hp-ra,de 6-osoknál is frusztálló,hogy 600 hp-ra két lőszert kell pazarolni,ráadásul rohanni kell a sebzésért.Egyedül a 700+ hp-s tankokra nem sajnálom a két lövés árát,8-ba meg már indokolt lenne,de eddig alíg kaptam tier 8-at,akkor is a lightok mellé tudtam csak lőni,mert eltalálni az rng szerint nem íllik,hiába a skilles legénység,és a festés-,vent-i,töltésgyorsító- és álcahálóval felszerelve.A 100-as ágyu szerintem jobban illik a karakteréhez,a 122-es inkább csak elrettentő a szintjén,kevésbé értelmes.Szórni egyik se szór,de mivel a pen megegyezik,sőt most a gold vastagabb páncélt üt a 100-as ágyunál,ráadásul a dpm is nagyobb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Artyom1986
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="luperator"]A 122-essel használom, felemás eredménnyel. Az ágyú közelről megbízható igazán, messzebbre nekem már középtávon is durván tud szórni. Kevés HP, a legnagyobb ágyú használata szerintem ezért igényel tapasztalatot ami nekem sokszor nem jön össze. Ettől függetlenül mindig megyek vele, igyekszem jobbá válni mert brutális dolgokat tud művelni.[/quote]

    Nekem talán a legkedvesebb "tankom" a játékban, 3 gunmarkom van,bármikor szívesen megyek vele. Kizárólag a 122mm-essel használom,nekem nem szokott annyira durván szórni az ágyú :roll:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    luperator
    • Tankos
    · 6 éve
    A 122-essel használom, felemás eredménnyel. Az ágyú közelről megbízható igazán, messzebbre nekem már középtávon is durván tud szórni. Kevés HP, a legnagyobb ágyú használata szerintem ezért igényel tapasztalatot ami nekem sokszor nem jön össze. Ettől függetlenül mindig megyek vele, igyekszem jobbá válni mert brutális dolgokat tud művelni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Toydolls2"][quote name="Grande__Reagel"][quote name="HUN_Sector"]A su100 a 175/390 miatt az ami[/quote]
    Én azt értem, de nem túl pontatlan az ahhoz, h inkább támogatónak használjam, mintsem roham TD-nek? Ennél egy picit azért bővebb segítséget szeretnék :-) Tényleg nagyon vacilálok, nem húz a szívem/eszem egyik irányba sem igazán...[/quote]

    Sokat ne vacillálj, próbáld ki mind a kettővel, és így magadtól fogod megtapasztalni. Egy biztos, a végjátékban amikor egyedül maradsz 1-2-3 ellenféllel, értékelni fogod a 100-as löveget, főleg a töltésidő miatt.[/quote]

    Nagyon játékstílus függő. Én mindig arra játszok, hogy meglapulok és próbálom egy lövéssel tönkretenni az ellent (az ötös tankokat nem egyszer egyből kiszedi), vagy messziről hatékonyan támogatni. Elég jó camo-ja van a su100-nak ehhez.
    A 122 mm-esnél semmilyen pontatlanságot nem tapasztaltam, az egyik legjobb tankom volt a grind során. Szó szerint f*sta a wn8-at. (Persze az igazán úri huncutság a 152 mm-es HE repeszes su152 lesz a kövi szinten).
    Ám ahogy Toydolls is mondta, próbáld ki az ágyúkat. Vagy a tesztszerveren is megnézheted, ott nem jár semmilyen kiadással. A szórás nem nagyon érzékelhető különbségű, a dpm valóban a 100mm fele billenti a mérleget, csakúgy, mint a célzásidő. A 122 a modulsebzés mértékében jeleskedik inkább, illetve ha HE-vel kell lőni egy-két tornyot, akkor tud konstans számottevő sebzéseket bevinni (200-300 között)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Toydolls2
    • VIP
    · 7 éve
    [quote name="Grande__Reagel"][quote name="HUN_Sector"]A su100 a 175/390 miatt az ami[/quote]
    Én azt értem, de nem túl pontatlan az ahhoz, h inkább támogatónak használjam, mintsem roham TD-nek? Ennél egy picit azért bővebb segítséget szeretnék :-) Tényleg nagyon vacilálok, nem húz a szívem/eszem egyik irányba sem igazán...[/quote]

    Sokat ne vacillálj, próbáld ki mind a kettővel, és így magadtól fogod megtapasztalni. Egy biztos, a végjátékban amikor egyedül maradsz 1-2-3 ellenféllel, értékelni fogod a 100-as löveget, főleg a töltésidő miatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="HUN_Sector"]A su100 a 175/390 miatt az ami[/quote]
    Én azt értem, de nem túl pontatlan az ahhoz, h inkább támogatónak használjam, mintsem roham TD-nek? Ennél egy picit azért bővebb segítséget szeretnék :-) Tényleg nagyon vacilálok, nem húz a szívem/eszem egyik irányba sem igazán...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Buzz Lightyear
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Grande__Reagel"]Melyik áygúval érdemesebb használni, a 100mm vagy a 122mm-essel? Nekem a DPM miatt, a célzásidő, és a pontosság miatt a 100mm-es tűnik számomra használhatóbbnak. Ugye végülis elmondható, hogy a 100as inkább sniperkedésnél jobb, míg előbbi a nagy alfa miatt közép, rövid távon. Mivel a SU-100M1 irányába fogok tovább menni, ezért is gondolom, h inkább a 100 mm-st kéne használnom, hogy szokjam is. Köszi a segítséget.[/quote]
    Szia Grande, nekem az egyik kedvenc TD-ém a SU-100.
    Jól érzed, ha igazán hatékony akarsz lenni a 100 mm-est kell használni. Minden statja jobb mint a 122 milisnek, kivéve az alfát. De a 100 milisnek nagyobb a DPM-je, gyorsabban céloz, pontosabb. Nekem most került rá a 2. kiválóságjel úgy hogy csak a 100-assal használom.
    A választott ághoz sok erőt és kitartást kívánok neked! Én 10 csata után eladtam a SU-100M1-et, nem tudok olyan negatív jelzőt mondani ami megfelelő lenne rá. De vígasztaljon a tény, a SU-101 ha lehet még rosszabb!
    Mondjuk ha agyvérzés nélkül végigcsinálod, az ág végén az egyik legópébb páncélvadász vár! :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 7 éve
    A su100 a 175/390 miatt az ami
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 7 éve
    Melyik áygúval érdemesebb használni, a 100mm vagy a 122mm-essel? Nekem a DPM miatt, a célzásidő, és a pontosság miatt a 100mm-es tűnik számomra használhatóbbnak. Ugye végülis elmondható, hogy a 100as inkább sniperkedésnél jobb, míg előbbi a nagy alfa miatt közép, rövid távon. Mivel a SU-100M1 irányába fogok tovább menni, ezért is gondolom, h inkább a 100 mm-st kéne használnom, hogy szokjam is. Köszi a segítséget.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.