Jelenleg

27
látogatónk van

2014. november 6. 08:54

Churchill VII - Elemzés

(37 szavazat)
22 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank a „tier 7-esnek” titulált QQF 77 mm Gun Mk. II löveget használja. Ez az ágyú meglepően hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a Churchill I-é.

Tier 5-ös „parent” tankjához képest csak 5-tel növekedett az átlagsebzése (140 sebzés/átütés) és mindössze 3-mal az átütése (148 mm). Ez viszont bőven elég tier 6-os meccsek esetében ahhoz, hogy az összes szembejövő heavynek legalább a tanktestét átüssük.

Tier 8-as meccsekben ez az átütés viszont már közel sem elég, így igen erősen ajánlott a gold lőszer betöltése pl. egy IS3-mal vagy Királytigrissel való találkozás esetén, aminek 208 mm a penje.

A HE lövedékeket, akárcsak a „szülő-tank” esetében, itt is elfelejthetjük, mert nem sebez, mindössze 190 hp-t átlagosan (ennek ellenére Hellcatek és Nashornok ellen én speciel szoktam alkalmazni).

Töltésgyorsítóval, szellőzéssel és elit alakulattal 3,5 másodperc körülire lehet redukálni a töltésidőt, ami hatalmas DPM-mel jár.

Iszonyatosan pontos és fenomenálisan gyors a célzási sebessége, ami segít az ellenséges harckocsik gyenge pontjainak belövésére tekintélyes távolságból is.

A lövegsüllyedés/emelkedés semmit sem változott, ugyanúgy ellehetetleníti a „domb mögül kidugom csak a tornyom és lövök, majd visszahúzódok” taktikát.

Torony

A tornya rendkívül erős, szemből 152 mm-es, megtámogatva lövegpajzzsal. Ezt tier 8-ig nem nagyon lövi át semmi, kivéve a szuperpenetrációval megáldott TD-k (Churchill GC, ARL V39, AT7, stb.). Ennek következtében, ha sikerül egy törmelék mögött hull-down pozícióba kerülnünk, szinte elpusztíthatatlannak hatunk.

Tier 4-es és néhány 5-ös tank számára még oldalról és hátulról is nehéz átütni, ugyanis mindkét területen egyaránt 95 mm-es a védettsége.

Akárcsak a Churchill I tornya, ez is gyorsan fordul, a medium és light tankoknak a megkerüléssel itt is garantáltan gondjuk fog adódni.

A látótávolsága (360 m) mint minden brit nehéz harckocsi esetében, a legnagyobb tierbeli heavy társai közül.

Felépítmény

Egy igazi, lassan mozgó erőd. 

Szemből kapunk egy 152 mm-es frontpáncélt, amit ha sidescrappel kicsit bedöntünk, 180 mm-es pen alatt nem nagyon üt be semmi. Az oldalai is lehetővé teszik ezt a taktikát 95 mm-es védettségükkel. A KV-2-esek szerelmesei egyedül akkor lélegezhetnek fel, ha sikerül egy ilyen monstrum hátába kerülniük, mert ott csak 50 mm-nyi páncél védi, amit ők bőven átütnek, így akár egylövésezhetik is.

Felfüggesztés

Ha azt hinnénk, hogy ez a harckocsi gyenge pont nélkül maradt, akkor nagyot tévedünk. Iszonyatosan nagy hátrányt okoz számára a sárvédője. Ezt szemből már tier 5-ös tankok is könnyen beütik és ezzel hp-t is vesznek le (ez nevetségesnek hat, hiszen elég ritka, hogy ott sebezni lehet egy harckocsit).

Sidescrapezés esetében kevésbé véd a lánctalp, de az oldalpáncél segítség nélkül is megoldja a feladatát.

Motor

Akárcsak a Churchill I, a 4-es szintű Bedford Twin-Six motort használja, aminek következtében érdemelte ki tőlem a lassan mozgó erőd megnevezést. A 350 lóerő nem elegendő a 40 tonnájának és mindössze 20 km/h-ás végsebességre képes, amit már csak a TOG II képes alulmúlni a heavy tankok közül.

Ajánlott játékstílus

Lomhasága és tanktestének nagy kiterjedése miatt nagyon szeretik az artyk, ellenben a páncélzata miatt annyira nem veszélyesek rá, mint a Churchill I-re. Ehhez társul indokként borzalmas lövegsüllyedése és lövegemelkedése, hogy miért is ne használjuk dombos pályaszakaszokon. Minden mapon keressük az egyenes talajt!

Tier 6-os, de még tier 7-es mérkőzésekben is könnyen a heavy csaták császárává válik, ugyanis megfelelő szögben sidescrapelve egyszerűen képtelenség átütni. Ez a szerepe drasztikusan lecsökken 8-as csatákban, ahol ráadásul kénytelenek leszünk aranylőszerhez folyamodni.

A hatalmas DPM-jét csak úgy tudja kihasználni, ha folyamatosan leláncoljuk az elénk érkező ellenséget.

Bár sniperkedésre is tökéletesen alkalmazható, amennyi sebzést ezzel a tankkal el lehet nyelni, badarság lenne nem az első sorba furakodni és ezáltal megmenteni a társainkat, valamint megnyerni a csatát.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Szellőzés
  • Szerszámos láda (esetleg periszkóp)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Nagy javítókészlet (tűzoltásra nem fog gyakran sor kerülni, mert szinte sosem kerül mögénk senki; ellenben a gyakori modulsebződés és a lánctalpak bőséges elvesztése végett ajánlott egy második javítócsomag)
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnokra első képzésként KÖTELEZŐ a hatodik érzék. A többi legénységi tagnak javítást ajánlanék. Ha 3,71-es újratöltéssel nem elégednénk meg, akkor fejleszthetünk elit alakulatot is. Ezeken kívül hasznos még a Fegyverkovács, Off-Road Driving, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés és az Adrenalin Roham (nagyon gyakran fordul elő, hogy a mérkőzés elején a heavyk elleni csatában elveszítjük a hp-nk nagy részét; ezért a további, megmaradt tankokat gyorsabban kell elintéznünk).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Brutális pontosság és rövid célzási idő
  • Hatalmas DPM
  • Nagyon erős front- és toronypáncél
  • Gyors forgási sebesség
  • Nagy látótáv

Hátrányai

  • Nagyon lomha (bár nem fordul elő annyiszor, mint a TOG-gal, de néha lemaradunk a csatáról, és nem sebzünk eleget)
  • Nevetséges gyenge pont a sárvédők elején
  • Alacsony átütés

Kiknek ajánlott

Mint a Matilda, a KV1, a Black Prince, a KV4, a KV5, az ST I és a Maus; ez a tank is mágnese az Acélfal plecsninek. Akik szeretik az igazi, átüthetetlen nehéz tankokat illetve a közelharcot és nem riadnak vissza az alacsony végsebességtől, azoknak mindenképpen ajánlott a garázsba. Nagyon gyakori, hogy mi hozzuk le vele az egész csatát 2000+ sebzéssel, sokszor Nagy Kaliberrel.

Ebben a tankban értem el az eddigi egyetlen Pool Medalom 11 killel, ezért különösen kedves számomra és bátran nevezem az egyik legjobb tier 6-os tanknak, vetekedve a Cromwellel és a Hellcattel, amik ráadásul csak prémium lőszerrel tudják beütni a frontját.

Bónuszként megemlíteném, hogy a TOG II 1400 hp-ja utáni második helyet foglalja el 960-nal, ráadásul ezt a mennyiséget védi is valami. Győztes csaták esetében elég ritka, hogy elvesztenénk az összeset.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Nem értem miért kell szidni ezt a tankot, én eleg jól el vagyok vele, minden csata után 76000 creditet kapok szinte vele, ez nem a tanktól függ hanem hogy hogyan játszotok!!!!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      simron78
      • Tankos
      · 4 éve
      Hát azért a minden csata utáni 76k kredit picit túlzónak tűnik számomra (persze, ha prémium számlával, személyes tartalékkal és klánbónuszokkal játszol akkor talán). Nem rossz tank egyébként szerintem se, de alig vártam, hogy kifejlesszem a Fekete herceget és ezt eladjam, aztán persze a Black Prince-el ugyanez a gond lesz, lassú és sehova nem ér oda, a penje sem túl acélos, bár annak a páncélja szerintem elég jó, viszont a Caernarvon kárpótol mindkettőért, mert szerintem nagyon szuper tank.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 4 éve
    Jó humora van az írónak, nemcsak tanknak csúfolja ezt a rakás szart, hanem egyenesen az egyik legjobb tier 6os járgánynak nevezi.
    Régi az elemzés, igaz, de nem tudok elképzelni olyan metát, amiben ez kicsit is használható lenne. Végül is csak MINDEN hiányzik hozzá, hogy használható legyen.
    Mobilitás: 0
    Átütés: 0
    Pontosság:0 (a statisztikák szerint jó: 0,35 (kicsit sem érződik))
    Páncél: Néha egy-egy lágyan lebegő őzike fingot felfog, különben semmit, erről még sidescrape közben is gondoskodnak az elülső sárvédők(nevetséges) és a prémium lőszerek, 150 mm fölött, mint ha egy kartondobozban ülnék. Ha az arty eltalálja -300, 2-2 modul és legénységi tag egyből repül. Nem hittem, hogy lesz olyan lassú nehéz tankom amiben nem az artyk lesznek a feketelista tetején, de tévedtem. Ahogy az előttem szóló is említette, a repeszt használó tankok, visszakézből hugyozzák ketté. Ha betalál egy KV-2 minimum 250, de a sebzés a legkevésbé zavaró, minimum 1-2 legénységi tag és 3 vagy több modul elszáll, a lánctalp, a löveg és a motor minden esetben.
    Csőlehajlás: 0 (nehogy már valamire is lehessen használni ezt a tragacsot)
    Alpha:0
    Célzási idő: semmi extra
    DPM: hiába kiemelkedően jó az effektív érték, ha nem találom el és/vagy nem ütöm át a célpontot.
    Ha feltétlen pozitívumot kellene mondanom, akkor nagy a látótáv és jó a mozgás közbeni szórás (melyik angol tanknak nem a cromwell kivételével)
    Bele fogok őszülni mire eljutok a Caernarvonig
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zabos1
    • Tankos
    · 5 éve
    Na ez tényleg egy retek.Még a TOG II is jobb.Rendre alul sebez 110-120 /talán/ a t 5 kis szutykok is simán szétlövik a KV2 2 lövésből szedi szét hiába csak a torony látszik.Tényleg vége a csatának mire oda ér nagy türelem kell hozzá ahogy nézem. Szinte alig sebez így nagyon lassú a fejlődés És igen szép - t termel.A lassúságából adódóan mire beér a csatába már minden ellenfél betöltve várja és szana szét lövik
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hopeless69WOT
    • Tankos
    · 5 éve
    Szánalmasan szar!

    Tier 8-ban tudja fokozni,de egyelőre nem találtam rá igazán kifejező szót.

    Hiába nyomod a W-t, mintha Flinstone mobil lenne.

    Egy jó van benne, van időm nézelődni a tájban, lődözni a robbantgatható szir szarokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rathagol27
    • Tankos
    · 5 éve
    Főleg, hogy 50% xp után kb permanens tier9-ben kell helyt állni a BP-vel. Viszont szerintem nem akkora katasztrófa ez a 3 tank. Habár én az összes alja tankkal simán elvoltam. Amúgy az egész Churchill szériára igaz, hogy nagyon troll tud lenni a páncél és a kis alfa miatt sokszor nem foglalkoznak veled amíg nem késő.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mansion_Keeper
    • Tankos
    · 5 éve
    Ha ez ennyire tetszik,akkor a Black Prince-et egyszerűen imádni fogod! :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    simron78
    • Tankos
    · 5 éve
    Hát mindenkinek azt javaslom kerülje el a létező legnagyobb ívben, ez a tank a használhatatlanság határát súrolja, egyetlen pozitívuma van mégpedig az, hogy az ág végén jó tier X-es tank van. A tulajdonságai nem rosszak, a páncélja tud pattintani, a lövege okosan használva tud sebzést kiosztani, DE a 20 km/h sebesség a jelenlegi gyors játékmenetben még saját tierjében is használhatatlanná teszi, egyszerűen a csaták nagy részében lemaradunk mindenről, mert bármerre is indulunk a csapattársak megelőznek és minden sebzést elvisznek, két esetben van esély jó csatára (sebzésre), ha kis térképre tesz (mondjuk Mines ideális neki), vagy ha agyhalott csapattársakat kapunk és gyorsan elhullanak, így a ránkrontó ellenfeleket, mielőtt kilőnek tudjuk sebezni, minden más eset vegytiszta szenvedés. Nem szokásom ilyen, de ennél elkezdtem gondolkodni, hogy szabad xp-ből szerzem meg a következő tankot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Steve125
    • Tankos
    · 7 éve
    Csak ajánlani tudom, a harcmező meghatározó szereplője mind védelemben, mind támadásban. Osztagozásban inkább ezt választottam mindig, mint bármely tier-6-ost. Az ágyúja gyors és pontos, a páncél masszív.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 7 éve
    Én anno szerettem, de elkezdtem szovjet 5-el játszanni. Hát azóta nem ő a kedvenc)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pepe0419
    • Tankos
    · 7 éve
    Hogy én mennyire utálom ezt a tankot Lassú, kicsit lő, általában kevés az átütése nehezek ellen. Sehova sem érek oda Vagy rosszul használom
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.