Jelenleg

23
látogatónk van

2014. november 6. 15:13

FV215b - Elemzés

(60 szavazat)
31 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A FV215b közkedvelt ágyúja a tier 10-es 120 mm Gun L1A1, vagyis ugyanaz ami az Conqueroron, a Centurion 7/1-en és az FV2402-n is megtalálható. Ezen a tankon található a leggyorsabb újratöltés (egészen 7 másodpercig le lehet faragni) és ez által a T57 Heavy után a második legnagyobb DPM-mel rendelkezik a játék összes heavy tankja közül. Sokan csak az ágyúja miatt fejlesztik ki és játszanak vele.

400 hp/átütés sebzés mellé 259 mm-es pen társul, ami ilyen tűzsebességgel egyszerűen halálos. Az arany lőszere 326 mm átütésre képes, de ezt ha kell is használni, akkor is csak nagyon ritkán, pl. egy hull-down Jagd Pz. E100 ellen, 400 méterről, ahol már nem biztos, hogy belőjük a tetején található gyengepontot.

A HE lövedék elképesztő, ugyanis az 515 hp-s alphasebzés mellé 120 mm-es(!!!) átütés társul, amivel majdnem az összes tank oldalát biztonsággal átlőjük, valamint az AMX 50 tonnás nehéz tankokat akár szemből is bombázhatjuk.

Ez a jármű „csak” -7 fokos lövegsüllyedéssel büszkélkedhet – köszönhetően a hátul elhelyezett tornyának –, ám ez bőven elegendő a dombokon vívott küzdelmek esetében.

Torony

A tornya nagyon hasonlít a Conqueror tornyához, aminek az egyetlen gyenge pontja a parancsnoki kupola egyenes, döntetlen, keskeny kis lemeze, ha viszont egy picivel is az egyenes rész felé céloznak, már csak modul vagy legénység sebződést kapunk. A tier 9-es heavyvel ellentétben ez a torony 254 mm-es védettséget élvez elölről, bár a tier 10-es TD-k ezt is könnyen beütik célzás nélkül.

Oldalról 152 mm-nyi, valamint hátulról 101 mm-nyi acél védi, így minimálisan, de lehet játszadozni a toronnyal két lövés között, hogy ne lőjék be a gyenge pontunkat.

Az alap látótávolságunk nevetségesen nagy, 410 méter. Ez egyszerűen mindenre elég, aki erre még tenne egy periszkópot, arra már a maximalista kifejezés sem lenne megfelelő.

Tekintve, hogy hátul van elhelyezve a tornyunk, sokkal könnyebben sidescrapelünk, mint a többi magas szintű brit heavy. Ezen felül hihetetlenül gyorsan forog (34 fok/másodperc), a medium tankok rémálma ez a sebesség.

Felépítmény

Az FV215b felépítménye már erősebb, mint a „Cérnáé”, vagy a Conqueroré.

A frontja 152 mm-es, és az UFG 60 fokos döntöttsége az itt található effektív páncélzatot 304 mm-esre növeli, amit arany lőszer nélkül egyedül az FV215b (183 mm) képes átütni. Az LFG-je ellenben továbbra is majdnem olyan gyenge, mint a fejlődési vonalon őt megelőző két tanké. Mindössze 152 mm-es effektív páncéllal rendelkezik.

Az oldalait 101 mm-es páncél védi, valamint rögzített páncél és hatalmas lánctalpak, amik képesek még az oldalról érkező lövések egy hányadát is elnyelni. Messze nem a legvastagabb oldalpáncél a játékban, ellenben a sidescrapeléshez ennyi is bőven elég neki, hiszen a tornya hátul helyezkedik el.

A tanktest „fenekét” 76 mm-nyi acél védi, ide érdemes lőni robbanó lőszert, ha ki szeretnénk gyújtani.

Felfüggesztés

Nagyon gyorsan képes megfordítani a tanktestet. Amennyiben nem láncolnak minket, esélytelen, hogy körbeautózzanak hp vesztés nélkül.

A lánctalpak hihetetlen nagyok és erősek, valamint elég sok lövést el is nyelnek.

Motor

Az FV215b motorja a tier 10-es Rolls-Royce Griffon, amelynek a 950 lóereje 34 km/h-s végsebességet ad a 70 tonnás járgánynak. Ezen kívül egészen gyorsan mozog emelkedőn is.

Mivel egész könnyen beüthető a jármű oldala, számítanunk kell tűzre, ezért szükség lesz a tűzoltókészülékre is (ez különösen a 9.3-as patch kijövetele előtt volt kínos, mert sokszor szemből is kigyulladt az üzemanyagtartály).

Ajánlott játékstílus

Amennyiben rendeltetésszerűen használják, ez egy all-around heavy tankként is felfogható. 

  • Dombos terepen igyekezzünk kihasználni a toronypáncélt és a jó lövegsüllyedést, de lövések után igyekezzünk azért visszahúzódni, pláne akkor, ha van arty!
  • Városos pályákon a sidescrapelés tökéletesen alkalmazható vele, de tier X-es ellenfelek ellen használjunk inkább auto-bounce szögeket, hogy biztosan lepattanjanak rólunk!
  • Nagyon közeli harcban, amikor az ellenséges nehéz tankok ágyúinak le kell néznie az LFG-jére, még azt is nehezen ütik be.
  • Két lövés között a tornyot mindig rángassuk, hogy a gyenge pontot ne tudják belőni, és igyekezzünk az ágyúval felfele nézni ilyenkor, hogy azzal blokkolhassuk a lövedékeket!
  • Amennyiben nem tudunk hull-down pozíciót felvenni, szaporán, össze-vissza forgassuk a tanktestet (de auto-bounce szögeknél tovább ne), hogy esélyt adjunk az ellenfélnek arra, hogy belelőjön a lánctalpunkba, és ne sebezzen semmit!
  • Ellenséges tankok oldalára, jó néhány tier VIII-as tank frontjára, valamint a gyengén páncélozott TD-kra, artykra automatikusan töltsünk HE lőszert, mert garantáltan átviszi őket.
  • Mindig igyekezzünk elfoglalni az első sort vele, mert sok mindent lehet vele pattintani, és nagyon gyorsan meg lehet gyengíteni vele az ellenfél ereit!

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Szellőzés
  • Szén-dioxid feltöltő/Szerszámos láda/Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Automatikus tűzoltókészülék
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A parancsnok számára a legfontosabb, és KÖTELEZŐEN az első skill a Hatodik Érzék. A többi legénységi tag számára a Javítás, Megelőző Karbantartás, Biztonságos Elhelyezés, Fegyverkovács ajánlott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Hatalmas DPM
  • Hatalmas átütés
  • Nagyon pontos ágyú és kis célzási idő
  • Erős torony és frontpáncél
  • Jó lövegsüllyedés
  • Gigantikus látótávolság

Hátrányai

  • Gyenge oldalpáncélzat
  • Elképesztően gyakori modul és legénység sebződés
  • A parancsnok - szegény - szinte minden körben meghal
  • Nagyon érzékeny artykra (tier 10-es artyk hajlamosak egylövésezni, míg már a tier 8-as artyk is képesek csak splash-damagedzsel levenni az életünk felét)

Kiknek ajánlott

Ez a tank egyszerre egy Acélfal- és egy Nagy Kaliber-masina. Nagyon gyakori a 3000+ lepattintás és a 6000+ sebzés vele, amennyiben ésszerűen használják. A kezdők számára biztosan nem lesz élvezetes, mert nagyon sok gyakorlást igényel, viszont ahogy megtanulják kezelni, bámulatos hogy mi mindent képes produkálni.

A tapasztalatlan játékosok mind panaszkodnak rá, hogy a Conqueror után ez a harckocsi egy hatalmas visszalépés, de ez nem igaz. Nekem személyes kedvencemmé nőtte ki magát és elfogultságomban nem győzök magamban tüntetni az ellen, hogy kivonják a forgalomból. Nem értem, miért nem képesek összehozni egy második brit heavy ágat a Chieftainnek.

Hogy kinek ajánlanám? MINDENKINEK!

Bónuszként még annyit, hogy 2500 HP-je van, ami az IS-4-gyel holtversenyben a harmadik legtöbb hp a játékban és ez egyszerűen mindenre elég.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Athelgard
    • Tankos
    · 4 éve
    Üdv emberek! Manapság megnnyire használható ez a tank? Ugyen most kötvényből ki lehet váltani, és van is 12 ezer kötvényem: az M60 megvan! Vagy farmolok a 121B-re, vagy megveszem ezt a vasat. Csak ugye nem szeretnék nagyot csalódni, mert azért 12 ezer kötvényt nem a szél hordja össze. Szóval aki tud segítsen a döntésben, mert a statisztikát alapján nekem tetszik, de ugye nem csak az alapján dönt az ember. Köszi szépen.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      matyiabagoly
      • Tankos
      · 4 éve
      Én még fejlesztésből húztam ki az FV-t, de azóta még nem tudtam jó kört menni vele. Bármelyik fejleszthető tankot szivesebben ajánlanám.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
      • Tankos
      · 4 éve
      Ha megvan az M60, akkor nem kell egyik sem a bond shopból.
      121B ha nem kap lövést a csatában akkor jó tud lenni, de ahhoz hogy ne kapj lövést snipeolnod kell. Arra meg az ágyú felettébb rossz.
      Hogy miért ne kapj lövést: gyullad, modulérzékeny, gyullad a négyzeten és lőszer rekesz érzékeny a köbön

      FV215b: Ha med lenne és gyors jó lenne. De ez egy HT és lassú
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PiciMaci
      • Tankos
      · 4 éve
      Mint minden tanknak ennek is lehetnek jó meccsei. Ettől függetlenül kevés a lőszer benne, nem lövöldözhetsz felelőtlenül. Az ágyú mint a super coqu-é. A tornya már nem teljesen megbÍzható, és ha ez nem lenne elég a test sosem volt jó. Szemből nagyon gyúlékony, sideolni nem tudsz, mert nem elég az oldalpáncél és a torony szélét szétlövik. Lassú, nem igazán érsz oda mindenhova, az artyk megcsócsálják nyÍlt terepen.
      A 12B sem egy kiemelkedő tank, de az biztos, hogy a legpontosabb a kÍnai tankok között. Jó látótávja van, 350-es heat átütése, de kb egy t-54 alváz és hasonló torony. Egy átlagos tank, ami balanszolt.

      Igazán egyik tankot sem javaslom, mégis a 12B-t választanám, mert mobilisabb, és emiatt rugalmasabb. Több a lőszere, ami olyankor tud fájni, amikor a legjobban kell az FV esetében.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
      • Tankos
      · 4 éve
      Szerintem kevésbé, de nyilván ez tudás függvénye is.
      Az ágyúja baszott jó, de a teste sajnos papírnak TŰNIK, ha a leheletnyinél jobban sidescrapelsz már be is ütik, főleg a mai goldesős metában. Ha behoznák a goldnerfet, akkor javasolnám.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BlaZe
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Grande__Reagel"]Hozzátartozik a véleményemhez, h ez az első T10es tankom, van összesen 30 csatám T10ben, kb a fele az FV-vel, és még eleve tanulgatom ezt a szintet, átlagos játéktudással rendelkezem, úgyhogy a véleményemet tessék fenntartással kezelni, építő jellegű kritikát, tanácsot elfogadok.

    Na szóval egy magamfajta játékoanak ez a tank használhatatlan, vagy legalábbis nagyon nehezen kezelhető. Anno ez volt az első T10es tank, amit kinéztem, h majd kell nekem. Erős torony, tehát hulldownozásra jó, hátsó torony, sidescrap sima liba, hibátlan ágyú (mondjuk ebbe nem is nagyon lehet belekötni).
    A -7 fokos csőlehajlás minden, csak nem jó, maximum egy hátsótornyos tankhoz képest, vagy sík talajon. A torony tényleg erős csak eddig vhogy nem talátam meg a pályákon azt a pozit, ahol ki is tudom használni, pedig a Conquerort már a 2. etapban elég jól használtam ugyan ezekkel a tulajdonságokkal.
    Sidescrap szintén off köszönhetően a torony alatti résznek ami ebben a pozícióban full merőleges, simán átüthető. Korábban írta itt nekem vki, h az nem ismert gyenge pont. De igen, nagyon is ismert, vagy csak olyanokkal talákozom, akik ismerik... Még az IS-7 is belövi, pedig annak (állítólag), gyenge a pontossága és az átütése. Amit mondjuk nem értek, tegnap a T110E5-mmel 1vs1-eztem egy Fv 215b-vel, és tudatosan azt a részt céloztam, negyedszerre találtam el, de ezt elfogadom hogy én kapkodtam/bénáskodtam, bár kicsit pofátlan volt a dolog...

    Összességében nagyon csalódott vagyok, és alig várom a Super Conquerort. Persze tudom, hogy lehet ezt a tankot is jól használni (én annak vagyok a híve, hogy nincs szar tank, csak nehezen kezelhető), elvégre futottam bele olyan FV-s játékosba, aki majdben szanaszét szopatott, csak nem tudom h mit csinált jobban... Én ezzel a tankkal eddig csak úgy tudtam érvényesülni, ha nem én voltam a focusban.

    Bármilyen tippet elfogadok, ha kell, átküldöm az összes tegnapi replayemet, szívesen tanulok, elvégre nekem ez T10es tier még elég nyögvenyelős...[/quote]

    Szintén zenész, én ugyanezt éreztem, csak még évekkel ezelőtt. Detto első tier X-es tankom volt az FV, baromira tetszett, baromira imádtam az ágyú pontosságát, a 6,7-es újratöltést és valahogy sosem tanultam meg vele effektív lenni.... statom: 934 csata, 45,50% win rate és 1688 átlag sebzés. Talán a legrosszab tier X-es tank statisztikám vele értem el. Rájöttem, hogy azt szúrtam el, hogy első tank ágnak húztam ki, amikor még semmit nem tudtam a játékról - álcaháló volt rajta minden felszerelés és ennyi - hátsó tornyos, ordító gyenge ponttal rendelkező heavyt húzni elsőre szvsz rossz döntés volt. Nem fogom eladni soha, mert az első X-esem, de a Super Conq mindenben veri hálistennek, és azzal jobban is adja.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Johnzark1991
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy az fv215b 183as tankra milyen felszerelést tegyek illetve skilleket.köszönöm a válaszokat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 6 éve
    Hozzátartozik a véleményemhez, h ez az első T10es tankom, van összesen 30 csatám T10ben, kb a fele az FV-vel, és még eleve tanulgatom ezt a szintet, átlagos játéktudással rendelkezem, úgyhogy a véleményemet tessék fenntartással kezelni, építő jellegű kritikát, tanácsot elfogadok.

    Na szóval egy magamfajta játékoanak ez a tank használhatatlan, vagy legalábbis nagyon nehezen kezelhető. Anno ez volt az első T10es tank, amit kinéztem, h majd kell nekem. Erős torony, tehát hulldownozásra jó, hátsó torony, sidescrap sima liba, hibátlan ágyú (mondjuk ebbe nem is nagyon lehet belekötni).
    A -7 fokos csőlehajlás minden, csak nem jó, maximum egy hátsótornyos tankhoz képest, vagy sík talajon. A torony tényleg erős csak eddig vhogy nem talátam meg a pályákon azt a pozit, ahol ki is tudom használni, pedig a Conquerort már a 2. etapban elég jól használtam ugyan ezekkel a tulajdonságokkal.
    Sidescrap szintén off köszönhetően a torony alatti résznek ami ebben a pozícióban full merőleges, simán átüthető. Korábban írta itt nekem vki, h az nem ismert gyenge pont. De igen, nagyon is ismert, vagy csak olyanokkal talákozom, akik ismerik... Még az IS-7 is belövi, pedig annak (állítólag), gyenge a pontossága és az átütése. Amit mondjuk nem értek, tegnap a T110E5-mmel 1vs1-eztem egy Fv 215b-vel, és tudatosan azt a részt céloztam, negyedszerre találtam el, de ezt elfogadom hogy én kapkodtam/bénáskodtam, bár kicsit pofátlan volt a dolog...

    Összességében nagyon csalódott vagyok, és alig várom a Super Conquerort. Persze tudom, hogy lehet ezt a tankot is jól használni (én annak vagyok a híve, hogy nincs szar tank, csak nehezen kezelhető), elvégre futottam bele olyan FV-s játékosba, aki majdben szanaszét szopatott, csak nem tudom h mit csinált jobban... Én ezzel a tankkal eddig csak úgy tudtam érvényesülni, ha nem én voltam a focusban.

    Bármilyen tippet elfogadok, ha kell, átküldöm az összes tegnapi replayemet, szívesen tanulok, elvégre nekem ez T10es tier még elég nyögvenyelős...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FrankeeHUN
    • Tankos
    · 9 éve
    Odie!
    Ne haragudj, építőnek szántam a kritikát. És ha nem egymás után olvastam volna őket, lehet fel sem tűnik. Pont amiatt kezdtem el a med, heavy ágat, amit irtál az E100, IS7 és társaik lerágott csont, valami új kell És emiatt pont kapóra jöttek az elemzések.
    Az ágyú amiatt szúrt szemet, mert pont érte akarom hogy meglegyen a 7/1.
    És ne kapd fel ilyen hamar a vizet, írjál majd a med ágról is!
    Üdv

    És respect a csataszámok miatt!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    EddieCivic4g
    • Tankos
    · 9 éve
    Én végigvittem ezt az ágat, és nem nagyon értek egyet ezzel az elemzéssel. Sidescrape lehetetlen. UFG hiába 60 fok, meg papiron 300as effektív vastagság, boldog-boldogtalan belövi, és már lángol is a tank. DPM nagy,de az sok kis lövésből jön össze, ami elég ciki, ha az ellenfélnek van fedezéke , amíg tölt. Te lősz 400at, ami a valóságban 360-370 körül szokott lenni, ő meg 700at.
    Csak akkor tudta vele valami jobb eredményt elérni, ha hátul bujkáltam, első sorban instant motortűz és halál pillanatok alatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    Odie: az emberek csak abból tudnak ítélni amit:
    - a statisztikai oldalak mondanak
    - amit a szövegben olvastak

    Akinek nem tetszett a szöveg és utána hozzánézte a statisztikát tankonként az jogosan juthatott erre a következtetésre. Szerintem emögött csak ennyi van. Viszont az FV-s statod akkor is szép főleg ebben a tierben ennyi meccs után.D
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    OdieHun
    • Tankos
    · 9 éve
    Üdv Mir4g3!

    1.Nem a kritika zavart, hanem egyesek hangneme.
    Megértem, hogy sokan nem szeretik ezt a játékstílust, mert nem akarnak görcsölni a skillekért, és inkább nagy átlagsebzésűekkel mászkálnak. Ez okés, hisz benne van a játékban. Különben artyk se lennének.
    A kritika kritikát szül. Ha a szomszéd szidja az almafám kukacait, akkor én miért ne mutatnám meg, hogy legalább van valamilyen termés az almafámon, stb, stb... (Nem mintha ezek a tankok személyes tulajdont jelentenének a számomra, hisz ez csak egy játék, és tudomásom szerint nincs papírom elmezavarról.)

    2.Nyilván nem írja felül, de én nem fogom resetelni a felhasználóm csak a statom miatt. Olyan sűrűn azért nem játszom a WoT-tal.

    3.A célom egyrészt a brit heavyline megkedveltetése, másrészt a számomra bevált harcmodorok bemutatása volt ezekkel az elemzésekkel. Nagyon kevesen játszanak velük, és abból is csak még kevesebben tudnak is.
    Remélem, valamennyi embernek meghoztam azért a kedvét hozzá!

    Béke,
    OdieHun

    Üdv Jackal!

    Azért azt tudnod kell, hogy az FVvel az első 300 meccsem katasztrofális volt javarészt. Nagyon ki kell ismerni ezt a tankot. A Cromwell pedig az egyik legújabb tankom, amiről előtte már láttam sok bemutató videót, hogy hogy is kell használni.
    Arra akarok kitérni, hogy pl. abból az 576 csatából 3-400 elég kezdő fejjel lett elkövetve. Újabban jöttem rá, hogy hogy is kell ezekkel harcolni, sok videó után. A Caernarvonnal azóta aligha játszom 2000+ damage alatt.

    Üdv,
    OdieHun
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    Az baj ha nem írsz mert így dozer hogyan trollkodja majd szét?

    Bár én nem véleményeztem egyik cikkedet sem, mert alapvetően nem érdekel az angol nehéz ág, de szerintem az emberek arra gondoltak, hogy:
    - Caernarvon 576 csata 1189 WN8
    - Churcill I 359 csata 1303 WN8
    - Churcill VII 355 csata 1233 WN8
    - Conqueror 677 csata 1319 WN8

    Ezek alacsony számok, tehát emiatt biztosan nem emelkedik a WN8-ad. A tisztesség kedvéért idevágom a T X-est ami teljesen rendben van:
    FV215B 1499 csata 1941 WN8 ez okés, illetve
    Cromwell 564 csata 2366 WN8

    Utóbbi két tankkal remekül játszol, szerintem ezekről kellett volna elemzést írni. Lehet hogy az embereknek a stílussal volt bajuk, nem feltétlenül a tartalommal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 9 éve
    OdieHun ki álltál a nyilvánosság elé a gondolataiddal. Nem kell zokon venni ha kritika illeti, hisz várható is hogy van aki másképpen gondolja a dolgokat. Ha pedig hibázol akkor fokozottan igaz az hogy kritizálnak.

    Stattal kapcsolatban, saját bevallásod szerint 1K csatánál már T9-ben voltál, így feltételezhetjük, hogy nem értettél hozzá ez látszik a staton. Az hogy most felfele halad a stat, nem írja felül azt az eredményt amit azzal a tankkal akkor csináltál.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.