Jelenleg

14
látogatónk van

2015. augusztus 26. 09:29

STA-1 - Elemzés

Írta:
(52 szavazat)
65 hozzászólás

Előszó

Ez az elemzés azért született, mivel a játék ezen kevésbé ismert tier 8-as tankjáról méltatlanul kevés szó esik. Nekem egyik személyes kedvencem, bár tier 8-ban ha medium-ról van szó, általában a T-44 és a Pershing szokott szóba kerülni, pedig szerintem ez a tank a játék (egyik) legjobb 8-as medje.

Paraméterek

Ágyú

Három ágyút rakhatunk a tankra, de mindenkinek javaslom hogy az alap ágyút free XP-ből váltsuk ki, mert a 155 mm-es átütés már a tier 7-es Chi-ri esetében is kevés, nemhogy egy 8-as tankon.

A köztes ágyú a maga 185 mm-es átütésével már használható (a bevezetőben említett két tanknak a top ágyú átütése nincs ekkora) és ezzel már könnyedén kifarmolhatjuk a tornyot és a top löveget.

Ezzel el is érkeztünk a tank legjobb részéhez a top ágyúhoz. Ez az ágyú teszi az STA-1-et az egyik legjobb nyolcas közepes tankká. Átütése 218 mm, ez kb. mindenre elég (amire nem, arra ott a 275 mm átütéssel rendelkező prémium lőszer, ami sajnos HEAT, szóval óvatosan kell vele bánni). Sebzése 240/240/320, alap töltési ideje 7,5 másodperc, ami minden jóval (rammer+venti+BiA) egészen 6,2-ig levihető.

Én vertikális stabilizátorral, töltésgyorsítóval és ventillátorral használom, illetve BIA van a legénységen. Így a pontossága 0,33 (alapból 0,36), a célzás sebessége 1,69 mp! (alapból 2,3), a DPM pedig 2325, ami szintén kiváló érték. A lövegsüllyedése -10 fok (kivéve hátrafelé, mivel ott egy kitüremkedő motortér foglal helyet), ami meghatározza a tank játékstílusát de erről majd később. Felfelé mindössze 13 fok a kitérítés, ami ritkán ugyan, de kellemetlen szituációkat okozhat, erre nem árt figyelni.

A lövedék sebessége mindössze 914 m/s, ami nem túl sok, ezt nem árt észben tartani ha távolabbi mozgó célpontra lövünk vele.

Torony

A top torony adatai megegyeznek az alap torony adataival. 70 mm elöl, 60 oldalt és 35 hátul. Na ez senkit nem fog meghatni. A torony elején van egy szép nagy lövegpajzs, ebben el tudnak akadni lövedék, de erre azért ne építsük a játékunkat. Van viszont rajta egy méretes kupola ami könnyedén belőhető, ezért ha nem muszáj ne mutogassuk.

Alap látótávolsága 390 m ami egy elég jó érték, akinek ez nem elég, az periszkóppal vagy távcsővel fokozhatja.

Felépítmény

A test "páncélzata" elöl 45, oldalt 35, hátul 25 mm, ne legyenek illúzióink, ez a tank papírból van. Szinte bármelyik tank beüti amivel találkozik, szóval arra ne számítsunk hogy sűrűn fogunk pattintani. Modulsérülésre különösebben nem hajlamos, ammoracket soha nem kaptam még vele, de olykor ellövik a töltőt és/vagy a motort. A parancsnok viszont sűrűn meghal, szinte minden tornyot találó lövésnél.

Felfüggesztés, motor

Forgási sebessége 44 fok, ami az átlag felett van. A tank egy 570 lovas motort kap ami 45 km/h végsebességet biztosít előre és 20 km/h hátra. Ezt a sebességet nagyon gyorsan eléri és stabilan képes tartani, nem lassul be kisebb emelkedőkön sem. Vannak ettől gyorsabb medek is a tierjében, de ez a sebesség elég amire kell. Gyulladásra nem különösebben hajlamos.

Ajánlott játékstílus

Van egy tankunk ami papírból van és nem különösebben gyors. Mihez kezdjünk vele?

Ez a tank dombharcra van kitalálva. A kiváló ágyúsüllyedés és a gyors célzás kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy kinézzünk egy domb mögül, villámgyorsan leadjuk a lövést és a gyors tolatási sebességünknek hála lövés után azonnal visszabújjunk.

Lehetőleg ne bonyolódjunk 1v1-es csatákba orosz illetve kínai medekkel (hacsak csak nincs egyértelmű hp fölényünk), mert a papír testen szinte minden át fog menni. Tartsuk a távolságot amíg lehet és messziről faragjuk az enemy hp-ját.

A tank álca értéke tier nyolcas medium tankok között átlagosnak mondható, az orosz és kínai tankok jobb, a többi nemzet tankjai gyengébb álcával rendelkeznek. Én teljes camo skillel és álcafestéssel használom ezt a gépet, így megfelelő az álcája ahhoz, hogy egy bokor mögül csipkedjük az ellenfelet és közben ne spottoljanak ki.

Mozgékonysága és kiemelkedően jó fordulása (40 fok/mp) pont elég arra hogy egy lassabb heavy-t vagy torony nélküli TD-t körbeautózzunk vele. Ezt megtehetjük egy Tiger II vagy egy T32 ellen, de pl. az IS-3 és 110 ellen nem fog menni (egy csatában a végjátékban 1v1-ben maradtam egy full hp-s Jagdtiger ellen és simán leforogtam).

Városi pályán igyekezzünk a nagyobb tankok oldalába kerülni, flankelni, erre ez a tank kiválóan alkalmas (gyors célzás, gyors hátramenet) és lehetőleg kerüljük a frontharcot. Ha spotolnak, igyekezzünk arty safe-be vonulni mert a 6-os artyk is a maximumot szokták ütni ebbe a tankba.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Vertikális stabilizátor
  • Ventilátor/Optika/Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék (esetleg helyette pótellátmány)

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék, BIA, álca
  • Lövész: álca, BIA, javítás
  • Vezető: álca, BIA, javítás
  • Töltő: álca, BIA, javítás

Bevétel

Nyolcas médiumról beszélünk szóval simán belefuthatunk mínuszos körökbe. Egy alap lőszer ára 380 kredit. Prémiummal simán pozitív bevételt hoz, de azért ehhez illik sebezni is valamennyit.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Kiváló ágyú
  • Remek átütés
  • Jó csőlehajlás
  • Jó látótáv
  • Alacsony profil

Hátrányai

  • Papír test és átlőhető torony
  • Nagy kupola
  • Nem túl nagy végsebesség
  • Van előtte egy Chi-Ri nevű tank (amúgy az ág végig jól játszható, de ennél a tanknál kezdtem őszülni)

Kiknek ajánlott

Kezdőknek semmiképpen! Aki most kezdi a játékot az ne ezt a tankot akarja első nyolcasnak (mondjuk szerintem nincs is ilyen játékos). Mindenképpen olyanoknak ajánlom, akik szeretik a médium játékot, nem zavarja őket a páncél hiánya és tudnak „peek a boo”, azaz domb mögül kikukucskálva játszani.

Videó


Az elemzést írta: Leonhart79

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zabos1
    • Tankos
    · 3 éve
    Én azt gondoltam hogy a kinai közepesnél nem lesz szarabb ág hát tévedtem.Ez a tank egy rém állom pedig már a második ágyú van fent.Gyakorlatilag nem talál el senkit 10 ből 8x + 1-2 tier.Az értékelésnél mindig lehúzza a wot lomha mint egy csiga a camo 0 holott a 3 tag full álcán van és festés is van .A legdurvább eset az E75 TS oldalról 3x nem lőtte be.Tök az az érzésem hogy a WOT kifejezetten utálja ezt a tankot és a Mágikus RNG mindig szívatja.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
      • Tankos
      · 3 éve
      Én nem így éreztem. Nem egy kezdőbarát tank, ez tény, de messze van legszarabb tier 8-as tanktól. Továbbá a buff óta még-inkább kezelhetőbb lett.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        zabos1
        • Tankos
        · 3 éve
        Lehet hogy kezdő vagyok igaz minden t10 meg van kivéve a Japot mert nem is akartam fejleszteni de millió tervrajz van így megcsinálom a közepes ágat.De továbbra is állítom hogy egy rakat sz@r tankok.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Megtorlo
          • Tankos
          · 3 éve
          csatlakozom hozzád ez a tank semmi mást mint -1 tank a csapatodnak és +1350 sebzés az ellenfélnek. Egyszerűen semmire nem jó... nem talál el semmit ha el is talál pattan
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 4 éve
    Apukám, ez stockon halálra büntet, a Chirinél is elfogott párszor a sírógörcs...de ez aztán....az ágyú iszonyat pontatlan, a 156 Pennel még elvagyok, de el is kéne valamit találni. Elbújni, dombozni szinte lehetetlen, mert a kupola magasabban van jóval mint az ágyúcső
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    luperator
    • Tankos
    · 4 éve
    Sok tanknál írjátok, hogy nem kezdőbarát, de itt nagyon is egyet kell értsek. Nincs még egy tank, ahol egyik meccsen simán sebzek 2000 fölött, majd a következőben három lövés után kivágnak. Tulajdonképpen így húztam ki vele az utána következőt, nevetséges 33% winratel. Ennek ellenére nem fogom eladni, ahogy elődjét sem mert olyan egyedi stílusa van egy olyan beteg jó ágyúval, hogy szerettem vele játszani a kétséges végeredmény ellenére.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    eugenfeldnix
    • Tankos
    · 7 éve
    Az Sta-1 engem is szopatott sokáig a tier 10-es mm-el... De a màsodik 150 csata már vadállat volt vele! Én csak azt tanácsolom legyél türelmes, mert meg fogja hálalni! Az Obj. 416 utàn szerintem egyik legjobb nyolcss med csak azért nem veszem vissza mert a prém változatára pàlyàzom..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CsakaregE
    • Tankos
    · 7 éve
    Most komolyan ennek a tanknak miért ilyen bitangszar az MM-je ? Folyamatosan a karácsonyfa legalján vagyok vele....ennyire rohadt erős tank ez hogy igényli a szopatást ? Chi-ri-t előtte szerettem érdekes azzal 150csata alatt 56% winratem volt....ezzel a trágyadombbal pedig 100 csata után 39%....................Teljesen kész vagyok tőle......Tudom jjjuuuzzzeeerrr hiba és a tank nagyon hiperszuper.... Szóval csak egy kérdésem van, másnál is olyan 75%-ban tier 9 és 10 van állandóan, de inkább tier 10.......?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tiborg33
    • Tankos
    · 7 éve
    Üdv mindenkinek!
    Eddig a Chi-Ri-t használtam, és nagyon szerettem. Kiváló támogató tank, kézre állt nekem. Gondoltam jó lesz a T44 maratonhoz is ( a garázsban álló O-I mellett). Hát nem tudom mi történt, de nem jöttek az addig megszokott eredmények, így a csere mellett döntöttem, és megvettem ezt az STB-1-et. Az első 20 kört nagyon megszenvedtem az alap tankkal, bevallom őszintén: ki is kapcsoltam a játékot miatta, annyira felpippantott. Aztán személyes tartalék segítségével, és szilárd elhatározással sikerült a nagy láncot, és a közepes fegyvert megszerezni, és lássatok csodát......Imádom!
    Ahogy leonhart79 is írta, a dombharc az erőssége, de ha olyan pályarészen kell helytállni, ahol éppen nincs ilyen lehetőség, ott supportként, vagy végső esetben face to face is bizonyított (nekem) Sajnos minden csatában van valamilyen modul sérülésem, ritkán kapok "sima" találatot. Leggyakrabban a motor kapja a lövést, és elég zavaró, amikor egy csata alatt kétszer is kilövik alólam. Ilyenkor a mobilitásnak annyi, csak vánszorog, ezért megpróbálok inkább a 2. vonalból harcolni. A löveget - mármint a lövéseket - szokni kell, de ha ráérez az ember...... Amúgy a mobilitással nagyon elégedett vagyok, főleg a Chi-Ri után.Személy szerint én ventit, töltésgyorsítót, és szerszámos ládát használok, de ahogy képződik a legénység a ládát lecserélem valamire.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Káposztaarcú
    • Tankos
    · 8 éve
    érdekes hogy a szakértő ezt a tankot milyen jónak tartja, a cent1 elemzője pedig lehúzza azt. Nyílván mert két külön író formált véleményt, de szerintem ez a tank semmivel sem jobb angol tier társánál: +5km/h plusszért rosszabb páncélzat, átütés, és lassabb alaplőszer kezdősebesség.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pogesz911
    • Tankos
    · 8 éve
    Miért szidja mindenki ennyire azt a szerencsétlen Chi-Ri -t? Annyira azért nem rossz! Én tök jókat megyek vele! Egy igazi egyéniség!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grievous
    • Tankos
    · 8 éve
    A 90-es ágyút én nem szerettem, pennel elvileg nem lenne gond, de nálam valahogy nem vált be. A top lövegtől teljesen megváltozik a tank
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Noobaato
    • Tankos
    · 8 éve
    Ez a tank stockosan valami borzalom, de az alap torony leküzdése után már jóval használhatóbb, viszont a középső 90-es ágyú még így sem az igazi, olyan mintha francia tankkal játszanék, ha nem várom meg míg beszűkül teljesen a lövedékek simán Föld körüli pályára állnak ráadásul még lassúak is. Most már csak a motor és a top löveg hiányzik róla remélem javít rajta.
    A rádió meg úgy hülyeség ahogy van +30 méterért +80 kiló? vicc
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.