Jelenleg

22
látogatónk van

2014. március 27. 12:36

T26E4 Super Pershing - Elemzés

(69 szavazat)
135 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm-es T15E1, ami nagyjából megegyezik a Pershingével, ám a penje 10 mm-el alacsonyabb, azaz 170. Ami nos, erősen az átlag alatt van, főleg a mai világban, ahol már szinte az összes Tier VIII mednek 200 körüli penje van. Ugyanakkor nem kell kétségbeesni, mert egyedül csak az E-75 amit szenvedés átlőni vele (közvetlen közelről a tornyok oldalán lévő "melleket" gond nélkül viszi). Ám ezzel a tankkal, ha nem vágod fejből az összes gyenge pontot Tier VII-től IX-ig akkor mintha egy gokartban akarnál tank csatázni... még a legalja medeken is meg kell gondolni, hogy hova lősz. Persze ott van az arany lőszer, aminek a penje 258, ezzel bármit-bármikor-bárhol szitává lőhetsz. Alapjáraton persze nem szívesen használ aranyat az ember egy prémtankban, de az SP-ben sokszor rá vagy kényszerítve erre. Gondolok itt főleg a Tier IX-es meccsekre, ahol bőven akadnak majd olyan szituációk, hogy nem tudsz az ellenfél oldalába, hátba kerülni. Ilyenkor vagy jön a ding-ding-dong és imádkozol az általad szimpatikusnak talált istenhez a sebzésért vagy költői egyszerűséggel töltöd az aranyat...

A töltés ideje alapjáraton 8,19 kimaxolva pedig 6,76 sec, ami a 240-es alfája mellett olyan semmilyen. Lehet vele jókat sebezni, de messze nem elég, hogy kompenzálja az egyéb hiányosságait (mondjuk 8 lövés/perc-es RoF-tól már megérné).

E mellé még jön a 0,38 m-es pontossága, ami szintén az átlagos tartományba esik.

Torony

A Pershing stock tornya 102/76/76-es páncéllal, ám ebben van némi csavar, ugyanis ezen a tankon egy csomó később rászerelt páncéllemez található, ami szépen fedi szinte az egész elejét és ez alól nem kivétel a torony sem. A felszerelt extra lemezek elég változó vastagságúak: elöl 88 mm, a füleken pedig kifelé haladva 38 és 76 mm-esek, ami összeadódva a torony saját páncélzatával egy égész jó értéket alkot. Ezáltal a torony a 200-210 körüli peneket stabilan képes pattintani, ez alatt semmi nem hatolhat át az elülső lemezen. Ám mivel egy rétegelt páncélról beszélünk totálisan kiszámíthatatlan, a minimum értéket mindig elnyeli, ám a maximum éppen az aktuális kedvétől függ. Van hogy a T34 lövését megeszi, máskor meg egy Indien áttolja egy jobb dobással, így igazán építeni nem lehet rá, mert mindig akkor fog cserbenhagyni, amikor a legkevésbé számítaná az ember.

A torony nagy hibája, hogy az extra lemez messze nem elég nagy, ezen kívül pedig az egész torony egy hatalmas gyenge pont. A legkritikusabb helyek a "fül" alatt a torony két oldala, ami már ~130-as pennel stabilan bontható. Továbbá ott van még a torony teteje, ami szintén ez a kategória.

Közhiedelemmel ellentétben a "ködvető"/"gránátvető"/"géppuska"/"hídverő" meg a fene tudja még minek titulált hidraulikus emelő a tank tetején nem gyenge pont, olyannyira, hogy nem is része a hitboxnak, így rálőni teljesen értelmetlen, hiszen szimplán átrepül rajta a lövedék és legfeljebb a mögötte lévő parancsnoki kupolát találja el.

A torony forgása 24°/sec, ami igencsak lomha, de érthető a rajta lévő 4 tonna feleslegtől, látótávja pedig 390 méter. Egy nagyon szimpatikus tulajdonsága a tanknak a csőlehajlása, ami 10° elöl és oldalt, míg 5° hátulra.

Felépítmény

Hivatalosan 177/76/51-es páncél, ami igaz a fenekén és az oldalán, ám az elején (mint a tornyon is) egy jó adag extra páncél található. Maga a test némileg jobban páncélozott a Pershingnél. Egy 140 mm-es rész az orr és a géppuska között, majd e fölött a géppuskától a toronyig egy 102 mm-es rész. Önmagában természetesen ezek semmiféle védelmet nem garantálnak Tier VIII-ban, de a teljes orr részt befedő extra páncéllemez igen, ami ugyan önmagában csak 38 mm vastag, de annyira lelassítja a lövedékeket, hogy azok miután áthatoltak rajta elvesztik szinte minden erejüket és már nem tudnak behatolni a testbe. Ugyanakkor a test páncélzata messze nem olyan masszív, mint a toronyé, az effektív vastagsága nagyon változó. Ahogy haladunk felfelé az orrészen – ahol egyébként rögtön egy apró gyenge pont található a hasat és az orrot fedő lemezek találkozásánál – egyre vékonyabbá válik a páncélzat, míg a toronyhoz érve már mintha ott sem lenne.

Számokban: orrtól a géppuskáig (a géppuskát egyébként nem fedi a lemez, így ez egy csupasz gyenge pont) ~270-290 mm, a géppuskától a toronyig ~200-180 mm, a hasban pedig ~200-220 mm. Azt kell mondjam, hogy ~190-200 mm körüli pen-eket stabilan képes benyelni, de ennél nagyobb érték elé már rizikós kiállni. A legtöbb Tier VIII nehéz ellen már szinte használhatatlan a páncélja, inkább a szerencsének köszönhető, ha mégis lepattint valamit.

Mivel rétegelt páncél van az elején a tüzérekből vagy egyéb HEAT-HE-t lövő tankokból előszeretettel csinál majmot. Pl. T-54 a maga 330 mm-es pen-jével előszeretettel lő bele nullákat. Ugyanakkor az oldala és a hátulja, na meg persze a teteje messze nem ilyen jól páncélozott, így az arty gyakran szokta "megbúbolni" a tornyán vagy a motorterén keresztül, ezáltal igen masszív sebzéseket okozva.

Felfüggesztés

32 °/sec forgás, ami alapjában véve átlagosnak mondható. Ez az érték egy mednél ugyan gyenge, de egy ilyen heavy-med hibridnél elfogadható érték. A talajellenállása viszont sokkal rosszabb a Pershingénél: mocsarakat, folyókat és úgy általában véve az aszfaltozatlan terepeket kerüljük vele, mint a leprást, mert a mozgása terepen akárcsak egy partra vetett terhes anyabálnáé...

Motor

Egy Ford GAF V8-as 500 LE-vel... hogy ez a motor mit keres egy ilyen tankon ne kérdezzétek. Viszonyítás képen a stock Pershing 560, míg a fejlesztett motorja 704 LE-t bír. Hivatalosan e mellé kapunk 40 km/h végsebességet, aminek az elérését ne is feltételezzük saját erőnkből. Nagyon hosszú egyenes városi utakon, esetleg dombról lefelé el lehet érni, de terepen ezzel a géppel 35-38-nál többet még maga Chuck Norris se bírna kihozni, hála a talajellenállásnak és az elképesztően ocsmány 16,4-es LE/t aránynak, amivel a legelvetemültebb nehezek se rendelkeznek.

Ajánlott játékstílus

Mint egy Sherman Jumbo, tipikus se nem nehéz, se nem közepes tank, ami rendelkezik valamennyire mindkét faj tulajdonságaival, de igazán egyikben sem jó. Nehéznek a páncélja gyenge, mivel 200-as penek felett minden stabilan átüti. Mednek viszont lassú, 35 km/h-s sebességgel igazán nem sok keresnivalója van egy med útvonalon. Sokan mondják, hogy ez a tank egy tornyos TD, ami hát... lehet benne igazság, de ilyen alapon az IS-3 is lehet TD, de akár még tornyos arty is...

Sniperkedni az ágyúja szinte alkalmatlan. Egy olyan meccsben, ahol alig akad Tier VIII-as, lehet vele így játszani, de mivel itt meg szinte mindenkinek alacsonyabb penje van mint 200, ostobaság egy helyben ülni és várni a sült galambot.

Valójában a játékstílusát az MM határozza meg, egy főleg Tier VIII-IX meccsben egyértelműen a medekkel érdemes elindulni és azt az oldalt óvatosan áttolni és lehetőleg nem közvetlen közelről harcolni, ahonnan a gyenge pontjainkat szitává lőhetik. Viszont medekkel együtt harcolni kétélű fegyver, hiszen ha az ellenfél túl "puha", akkor egyszerűen nem érjük utol a többieket és lemaradunk a harcról, így az XVM is sokat segíthet az oldalválasztásban.

Leginkább Tier VII-ekkel jócskán telepakolt meccsekben érzi otthon magát, ahol rajta kívül nem sok VIII-as van. Hála a könnyített MM-nek elég gyakran lát ilyet, itt simán lehet vele akár nehezet is játszani, de csak ésszel, hiszen a mai világban már szinte mindenki tudja, hogy hova kell lőni, ha pedig nem, jön az arany...

Aki egy ilyen tankot készül venni, mindenképpen szánjon rá pár percet (vagy többet), hogy utána nézzen az összes (!) Tier VII-VIII-IX tank gyenge pontjainak, hiszen ezzel az ágyúval még a legpuhább tankokon is meg kell gondolni, hogy hova lősz...

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltés gyorsító, Ventilátor, Függőleges stabilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Pillanatkép, Sima utazás, Helyzet felismerés, Biztonságos elhelyezés. Majd második körben teljes Javítás.

Átlagos bevétel

A kredit szorzója egész jól be van lőve, de mivel az ágyúja enyhén szólva is átlag alatti, nem is beszélve a mobilitásáról, ezek ketten szinte teljesen megölik a sebzési potenciálját, ami pedig ugye pénz.

A keresete egyáltalán nem stabil, legfőképpen az MM-től függ. Tier VII-VIII meccsekben a határ a csillagos ég, amit legfőképpen az határoz meg, hogy mennyi ellenfél jön velünk szembe. Ezzel szemben Tier IX-ben szinte labdába se tud rúgni. A legtöbb IX-es nehezet csakis közvetlen közelről vagy oldalról képes megsebezni, ez előbbi pedig nem túl egészséges ránézve, hiszen jobb esetben is a leadott 220-as sebzésért 400-at kap vissza.

Egy jó VIII-as meccsben egész jó krediteket lehet csinálni, átlagban 35-40k tiszta profit jön össze prémium nélkül, de nem ritkák a 60-70k-s meccsek sem, de ezeket biztos nem Tier IX-ben fogja összehozni...

A lövedékek ára igen alacsony, csupán 255 kredit, így nem kell kétségbe esni a lepattanó lövedékektől. A javítási költsége is jónak mondható a maga 11k kreditjével.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Olcsó, csupán 7200 arany. Rétegelt páncél, ami nagyon sok mindent benyel.

Hátrányai

Elképesztően lassú, minimális mobilitás, gyenge ágyú, a páncél sokszor megbízhatatlan, jobbára semmit nem ér VIII-as Tier-ben.

Kiknek ajánlott

Röviden? Senkinek. Ahhoz, hogy jobban megismerjük ezt a tankot, egy picit vissza kell utaznunk az időben, egészen pontosan a 8.8 és az azelőtti időkbe, amikor korunk egyik nagy fosvihara zajlott éppen az orosz fórumokon, aminek aktuális szenvedő alanya ez a tank volt.

Következő sorok sértőek lehetnek egyesek számára

Egy emberi alfaj, melyet tudományos WoT-os néven "chill out daddyk"-nek hívunk, hétköznapi halandók által elképzelhetetlenül nagy bölcsességükkel kisírták, hogy az SP túl OP, ezáltal nerfelni kell, hiszen mi az, hogy egy olyan tankon, aminek se mobilitása, se ágyúja, egy Tier IX-es heavy őnagyságának gyenge pontot kell lőnie auto-aim helyett.

Röviden az emberi hülyeség K.O.-val győzött az értelem felett, így egy aránylag jól működő, ám koránt sem OP tankból sikerült egy mozgó szemétkupacot alkotni, hiszen az SP-n eddig is ott voltak ugyanazok a gyenge pontok, mint most is. Egy Tier VI-os tankkal ott csináltál hülyét belőle, ahol nem akartál, de ehhez már egy krumplis zsákénál nagyobb intelligenciára van szükség, amivel sajnos nem mindenki rendelkezik...

Elnézést, egy kicsit elfogult vagyok a témában, hiszen 8.8 előtt az SP az egyik kedvenc tankom volt a játékban és a ronggyá nerfelése igen érzékenyen érintett.

Tény, hogy nerfelése előtt és talán még most is leginkább kezdő vagy "béna" játékosok ellen tud érvényesülni, hiszen aki ismeri a gyenge pontját, az ezelőtt és ezután is 10 lövésből 11-szer tudott belesebezni... Ha van irónia, akkor az az, hogy ezt a tankot "Super" jelzővel illetik, de mint Lakatos Nintendó sem egy játék konzol, így ez a tank sem igazán illik bele a szuper kategóriába.

Ám nagyon elhamarkodott lenne azt állítani, hogy ez a tank egy totális szemét lenne, aminek a bontóban a helye, hiszen továbbra is játszható maradt, de már messze nem olyan hatékony, mint volt. Régen Tier IX-es nehezeket röhögve megfogta, most már egy Indien elé sem szívesen tolja ki az ember az elejét és igazából csak a random lepattanókban lehet vele reménykedni. Mint mikor az ember bemegy egy boltba és elkezd válogatni az élelmiszerek között, nagyjából tudja, hogy mi mennyibe kerül és ha valami akció nélkül gyanúsan alacsony akkor annak valószínűleg oka van. Pontosan így működik ez a WoT-ban is, az SP a maga 7200 goldjával pontosan ennyit ér, az igazi TESCO gazdaságos prémium tank, amit megvehetsz ugyan, de hosszú távon jobban megéri egy "márkás" tankot beszerezni, hiszen abban benne van az, aminek benne kell lennie és nem fogod pár meccs után megbánni, hogy megvetted.

Őszintén szólva 8.8 után, aki csak tehette megszabadult tőle, hiszen visszakaphatta az aranyát, amit aztán normális dolgokra költhetett. Például E-25-re, ami jelenleg a legjobb választás az egész játékban, így ezt a tankot legfeljebb mazochistáknak tudnám ajánlani, vagy olyanoknak akik ESL-ből már több goldot húznak ki, mint amit el tudnának költeni (Ugye Ütő? Tetszik az SP?).

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:39

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Siberiak
  • Tankos
  · 3 éve
  Szerintem teljesen használható masina :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CorradoCattani
  • Tankos
  · 4 éve
  Különösebb megerőltetés nélkül lehet vele Tank Ász-os kört menni:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CorradoCattani
  • Tankos
  · 4 éve
  527. csatára meglett rá a 3. gunmark! Részemről érdekesség, hogy ez az első tankom, amin 3 gunmarkom van és nem TD. Valamikor tavaly nyáron csináltam egy fun-accot és ezt vettem meg rá. Más tankkal nem is nagyon áll szándékomban játszani rajta. Főleg ezek után.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme
   • Tankos
   · 4 éve
   Szép munka! Szerintem sokan lenézik ezt a tankot manapság, ami hiba. A nyilvánvaló gyengepontjai elég szemét helyen vannak: elég egy-két hibás lövés és megeszi az ellenfelet DPM-ből. Azon kívül nem tudok mondani fejből egy pályát sem amire teljesen alkalmatlan lenne, ami szintén nem elhanyagolható szempont.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CorradoCattani
    • Tankos
    · 4 éve
    Köszönöm!
    Az utolsó gondolatod nagyon helytálló! Ez a tank univerzális, minden pályán meg tud élni, legalább közepes szinten. Picit jobb DPM-el és picit nagyobb agilitással egy Terminátor lehetne.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  luperator
  • Tankos
  · 4 éve
  Saját tierjében és ha kisebbek ellen megy nagyon beteg egy tank. Jó immár az átütés, a frontja még mindig tud pattintani. Egy időben hanyagoltam, de most nagyon jól elvagyok vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lajbiohhun
  • Tankos
  · 5 éve
  A legutóbbi buff-al kapcsolatban le tudná írni valaki, hogy most mennyivel lehet a gyakorlatban jobban használni, mint korábban? Értem, hogy jobb motor, jobb átütés, és talán jobb front páncél is jött. De a kérdés az, hogy ezzel már megéri megvenni, vagy mindezek ellenére is egy nehezen használható tank maradt, kicsit jobb értékekkel. Köszi!!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   rosscode84
   • Tankos
   · 5 éve
   Szia,
   Pár játék után "érzésre" kellemesebb, kevésbé átüthető. Mintha tényleg működne a buff.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CorradoCattani
    • Tankos
    · 4 éve
    Nem tudom...véglet ez a tank. Van olyan meccs, amikor semmi nem üti be, a következőn meg egy Cromwell B lövi be a kupolát 400 méterről folyamatosan. Van meccs, amikor gyakorlatilag egyszemélyes hadsereg feeling-je van, a következőben rögtön elvérzik. Sniperkedni nem jó, a távolság növekedesével egyenes arányban kezd el eszeveszetten szórni. Számomra inkább kihívás ezzel a tankkal játszani, semmint felhőtlen öröm.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  paracletos
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Pistike_RO"]Sziasztok.Nem sokat szoktam panaszkodni játékbeli tankokról de sohasem gondoltam volna hogy létezik rosszabb tank mint a prémium T34, ezredik szopasa után... .S lecseréltem ezzel a semmivel . 5 skilles legénység van benne próbáltam rajta mindent,:stabilizátort ,feleslegest..Cola-t,minden ami eszetekbe jut .Mi a gondom vele :menet közben fűgólegessel nem ér semmit sem közelből sem... ,stabilizátorral ha megállsz ,nem ér semmit .Kredit hozományban a T34 után ?? Köpedelem .Ez sem lenne a baj ameddig nem találkozok egy másik S P-vel szemtől szembe és figyelem : ezer csata ...minden lövése betalál (5 skill és célzom a rakétakilövőt... hiába,az aljat...hiába,a torony alsó jobboldalát..hiába ....) .Erre azt mondja mindenki :hat tudod a RNG...OK, de majdnem minden csatában ? Sebesseg .. Az mi ? Páncél ... Csitt-erek ellőtt NEM létezik...Ágyú ? Ha ti ,erre azt mondjatok hogy ez egy jó ágyú tier8 med-nel ..meg hogy buffoltak ??? UJJEMAAAA , EZ EGY NAGY RAKÁS SZAR prémium harckocsi..Hol a patika ,kérem tudnak valahol közelben egy patikát ?...Ez egy játék és véleményem szerint jól kellene szórakozni de ezzel a tankkal semmiféleképpen nem lehet sem szórakozni ,sem kreditezni, csak belebolondulni és erre azt mondom hogy : Ne vegyetek semmifele prémtankot/tankot, ha nincs legalább 2-3ezer csata és meg nem tudjatok milyen X-es tankot szeretnetek fejleszteni és megvenni, csak azért mert valamelyik barátotoknak a barátja azt mondja hogy ez a tank milyen jó.További jó szórakozást ,sziasztok.


  Az a véleményem, hogy nem szabadott volna elcserélni.
  T34 azért lehet, hogy kicsit kopottas de még mindig lehet vele fantasztikus köröklet menni.   A tornya a mai napig torony!
  Nyilván mindenkinek más tetszik..de gondoltam egy kicsit megvédem szegény, öreg T34-et [/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Carrad25
   • Tankos
   · 4 éve
   Na azért a t34 nem rossz sőt elég jó tank nekem is az van naponta össze szedek vele 1000000 creditet, nem a tankkal van a baj hanem hogy nem tudsz jatszani vele igy ennyi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  attila_27
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="ticsungg"]Hát amióta vissza vitték 192-re az átütését, azóta sokkal jobb. Pistikénk özenném, hogy ezt a tankot nem MEDként kell használni, mert ez egy igazi vérbeli HEAVY tank...[/quote]
  csak ne mond senkinek a marhaságot
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 6 éve
  Hát amióta vissza vitték 192-re az átütését, azóta sokkal jobb. Pistikénk özenném, hogy ezt a tankot nem MEDként kell használni, mert ez egy igazi vérbeli HEAVY tank...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ______Pistike______
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok.Nem sokat szoktam panaszkodni játékbeli tankokról de sohasem gondoltam volna hogy létezik rosszabb tank mint a prémium T34, ezredik szopasa után... .S lecseréltem ezzel a semmivel . 5 skilles legénység van benne próbáltam rajta mindent,:stabilizátort ,feleslegest..Cola-t,minden ami eszetekbe jut .Mi a gondom vele :menet közben fűgólegessel nem ér semmit sem közelből sem... ,stabilizátorral ha megállsz ,nem ér semmit .Kredit hozományban a T34 után ?? Köpedelem .Ez sem lenne a baj ameddig nem találkozok egy másik S P-vel szemtől szembe és figyelem : ezer csata ...minden lövése betalál (5 skill és célzom a rakétakilövőt... hiába,az aljat...hiába,a torony alsó jobboldalát..hiába ....) .Erre azt mondja mindenki :hat tudod a RNG...OK, de majdnem minden csatában ? Sebesseg .. Az mi ? Páncél ... Csitt-erek ellőtt NEM létezik...Ágyú ? Ha ti ,erre azt mondjatok hogy ez egy jó ágyú tier8 med-nel ..meg hogy buffoltak ??? UJJEMAAAA , EZ EGY NAGY RAKÁS SZAR prémium harckocsi..Hol a patika ,kérem tudnak valahol közelben egy patikát ?...Ez egy játék és véleményem szerint jól kellene szórakozni de ezzel a tankkal semmiféleképpen nem lehet sem szórakozni ,sem kreditezni, csak belebolondulni és erre azt mondom hogy : Ne vegyetek semmifele prémtankot/tankot, ha nincs legalább 2-3ezer csata és meg nem tudjatok milyen X-es tankot szeretnetek fejleszteni és megvenni, csak azért mert valamelyik barátotoknak a barátja azt mondja hogy ez a tank milyen jó.További jó szórakozást ,sziasztok.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.