Jelenleg

33
látogatónk van

2018. augusztus 16. 07:15

WOT WIKI: Csata mechanizmusok - Tank statisztikák

(9 szavazat)
2 hozzászólás

A wiki Csata mechanizmusok cikksorozatában a lehető legnagyobb részletességgel mutatjuk be Nektek, játékosoknak a játék működésének egyes technikai alapvetéseit, azaz azon játékmechanizmusokat, melyek megértése mindenki számára jelentős előnyöket nyújthat majd a csatározások során.

Tank statisztikák

A tank teljesítménye közvetlenül a legénység képességeitől és azok szintjétől függ. A legénység minden tagjának megvan a maga feladata a tank működtetésében, és az elsődleges képzettségüktől (mostantól: készség) függ, hogy milyen jók ebben a szerepükben. Például az újratöltési idő függ a töltő készségének szintjétől. Mivel a parancsnok a készségének 10%-át bónuszban odaadja a többi legénységi tagnak, az ő ebbéli szintje befolyásol minden egyéb statisztikát is, szerepkörtől függetlenül. Ha egy szerepkörben több ember is van (pl. 2 töltő), akkor az alapképzettségük átlaga határozza meg az effektív készségi szintet az adott statisztika számítása során. A legénységről szóló wiki cikkben részletes leírás van arról, hogy melyik tag milyen statisztikákra van hatással.

Hogyan számolják a tank statisztikáit

A fejlesztési fában és a garázsban megtalálható névleges statisztikák nem mindig az aktuális statisztikát mutatták. A 0.7.1.1-es verzióig egy elméleti 133,33%-os képzettségű legénységgel mutatta a statisztikákat (ekkora képzettség nem volt elérhető a játékban). A 0.7.2-es verzió megváltoztatta a statisztikák megjelenítését, azóta a 100%-os alapképzettségű legénységgel kiszámított statisztikákat jeleníti meg a garázs és a fejlesztési fa. Az egyszerűsített statisztikák bevezetése óta (9.17.1-es verzió) a garázsban már az effektív értékeket mutatja a játék.

A tank aktuális teljesítményét az alábbi képletek segítségével lehet kiszámolni:

Megjegyzések:

  • degressiveStat: csökkenő statisztika
  • progressiveStat: növekvő statisztika
  • nominalStat: névleges statisztika
  • effectiveSkillLevel: az adott statisztikát érintő legénységi tag(ok) készségi szintje
  • equipmentBonus: a felszerelések által kapott bónusz

A csökkenő statisztika folyamatosan csökken, ahogy a hozzá tartozó készség nő. Ilyen például a célzási idő. A növekvő statisztika az ellentettje, ha nagyobb a készségi szint, akkor ez a statisztika is jobb, például a tank látótávja.

Azt érdemes megjegyezni, hogy csak azok a statisztikák változnak a legénységtől függően, amikhez szükségesek is a legénységi tagok. Például a tank páncélzata nem fog megnőni csak azért, mert a benne ülő legénység tapasztaltabb. Ezen felül a töltő készségi szintje nem befolyásolja a tárban levő lövedékek közötti újratöltés idejét a táras ágyúkon és géppuskákon/gépágyúkon.

A kijelzett értékek nem teljesen pontosak, mert az aktuális értékeket a 2. tizedesjegyre kerekíti a rendszer.

A készségek szintjének 100% fölé növelése

A következő dolgokkal lehet 100% fölé növelni a legénység készségi szintjét:

Bónusz a tank statisztikákhoz:

  • Bizonyos képességek és perkek bónuszt adnak néhány statisztikához
  • A felszerelések is direkt bónuszt adnak bizonyos tank statisztikákhoz (pl.: bevonatos optika, töltésgyorsító)
  • Ezen felül vannak még fogyóeszközök is, amik adnak némi bónuszt a motor teljesítményéhez és a toronyforgási sebességhez

Bónusz a legénységi készségekhez:

  • A Testvériség egy olyan perk (azaz csak 100%-os szinten aktiválódó képzettség), ami az összes legénységi tag készségi szintjét megnöveli 5%-kal, amennyiben mindenkin aktív ez a perk.
  • A fokozott szellőzés egy olyan kreditért megvásárolható felszerelés, ami az összes legénységi tag készségi szintjét megnöveli 5%-kal.
  • A pótellátmány (Csokoládé, Kóla, stb.) olyan kreditért megvásárolható fogyócikk, ami az összes legénységi tag készségi szintjét megnöveli 10%-kal.
  • Ezeken felül lehet még venni kötvényekért is felszereléseket és direktívákat, amik ugyancsak megnövelik a legénységi tagok készségi szintjét.
Utoljára frissítve: 2018. szeptember 11. 10:18

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 5 éve
    Cseréltem. Most komolyan.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    K6000
    • Tankos
    · 5 éve
    Jacktor de most komolyan! A képletnél fekete karaktereket használsz fekete háttérhez?

Kapcsolódó elemek

  • Ezen eszközök a tankok harci teljesítményét fejlesztik, a fogyóeszközökkel ellentétben ezeket egyszer kell megvenni és az adott tankon többet nem kell fizetni utánuk.

    Mindnek megvan a maga előnye, cserébe viszont igen magas az áruk. Az egyes felszerelések elérhetősége tiertől, tank osztálytól és nemzettől függően változhat.

  • Jelen cikkünkben összegyűjtöttünk jó néhány, a játékkal kapcsolatosan a kezdőkben esetlegesen felmerülő kérdést, egészen az alapoktól, a kicsit mélyebb, játékmechanikai dolgokig. Veteránoknak sem árt átfutni, hátha találnak benne új dolgot ;)

    A cikket folyamatosan frissíteni, bővíteni fogjuk a jövőben, kommentekben várjuk az ez irányú javaslatokat is.

  • A csatában nyújtott kiemelkedő teljesítményért járnak a kitüntetések különböző formái, a medálok, a jelvények és rangok, melyek a játékos szolgálati feljegyzésében jelennek meg, akárcsak az aktuálisan játszott tankkal elért rekordok is.

  • Egy jármű sem mehet harcba teljes virtuális legénység nélkül. A legénység kezeli a tankot a játékos irányítása alatt. Számuk tanktól függően változhat, két főtől egészen hatig. Öt fő feladatkört különböztetünk meg melyeket a legénységi tagok külön-külön látnak el, vagy egy tag lát el többet, az aktuális tank kívánalmainak megfelelően.

  • A wiki Csata mechanizmusok cikksorozatában a lehető legnagyobb részletességgel mutatjuk be Nektek, játékosoknak a játék működésének egyes technikai alapvetéseit, azaz azon játékmechanizmusokat, melyek megértése mindenki számára jelentős előnyöket nyújthat majd a csatározások során.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.