Jelenleg

24
látogatónk van

2014. október 27. 09:32

IS-3 - Elemzés

(100 szavazat)
129 hozzászólás

Bevezetés

Az IS-3 gyártása a II. Világháború lezárásával indult meg, a szövetségesek győzelmi felvonulásán Berlinben már fel is vonultatták a szovjetek. 1946-ig már 1170 darab készült belőle és 1948-tól az 50-es évek végéig modernizálásokon estek át.

Egyértelműen a König Tiger ellenfeléül szánták. Páncélzatában alulmarad, ellenben mozgékonyabb, mint a német riválisa.

Az IS-3 az elemzés írásakor játék legnépszerűbb tankja, így próbáltam kicsit bővebbre ereszteni ezt a cikket, remélem nem baj :)

Paraméterek

Ágyú

Fő lövege a BL-9, 390 átlagsebzéssel és 225 mm átlagos átütéssel (AP lőszert használva). A löveg még APCR és HE lőszerekkel használható. Előbbi átlagos átütése 265 mm, utóbbi átlagos sebzése 465 és átütése 68 mm.

Pontossága 0,4 és a célzási idő 3,4 másodperc. Percenként 4,51 lövés leadására képes, újratöltési ideje 100% legénységgel 13,3 másodperc. Az ágyúcső kitérítés mértéke -5°/+23°, ami dombos pályákon kifejezetten zavaró és a terepet muszáj szinte mindenhol használni, hogy az ellenfélre tudd tartani a löveget.

A löveg a gyakorlatban egyáltalán nem érződik pontatlannak, de ez (szerencsére) változni fog amint a sigma értéket (visszaállítja?) módosítja a Wargaming. Tier VIII csatában gyakorlatilag 3-400 méteres távolságban is hatékonyan használható. Statisztikák szerint a leadott lövések 76,32% talál, aminek 75,81 százaléka átütő találat Egy átlagos játékosnál 100-ból 57 lőszer visz be sebző (vagy 0 kritikus) találatot.

A hosszú célzási idő és újratöltési idő miatt szinte biztos, hogy válasz is fog érkezni a leadott lövésre, mivel az átlagos célzási idő 2,81 másodperc a 8-as szintű nehéz harckocsik között, minél jellemzően rövidebb a célzási ideje a közepes harckocsiknak és páncélvadászoknak.

Az AP lőszer átütése a kiemelkedően jól páncélozott Tier 9, 10 gépek kivételével mindenki ellen elég. A csatákba 20 AP, 5 APCR és 3 HE lőszert viszek.

A HE lőszerek zászló nullázásra, illetve a rendkívül gyengén páncélozott német páncélvadászok ellen használhatók. 

A sebzése 390, ez kiemeli a többi 8-as szintű nehéz harckocsi közül, lévén a nagyátlag ezen a szinten 325 sebzés. Ennek tudatában természetesen még mindig nem éri meg folyamatosan lövéseket cserélni más nehéz tankokkal.

A sebzése 1759 DPM-mel (sebzés/perc) van kompenzálva. Ennél kevesebbet csak a KV-4 és az AMX 50 100 (de ez táras tank) tud felmutatni, nem számítva a prémium tankokat. A helyzet azért egyáltalán nem szörnyű, a legmagasabb DPM-mel rendelkező tanknak is csupán 9%-kal magasabb, 1920 a DPM-je. Prémium tankok között előfordul olyan, amelyiknek ennél magasabb, de azoknak az átütése némi kívánnivalót hagy maga után.

Egy átlagos játékos 2,76 sebző találatot visz be körönként, ez 1080 sebzésnek felel meg.

Torony

Az IS-3 tornya remekül páncélozott, gyakorlatilag garantált lepattanó, ha nem sikerül gyenge pontot eltalálni. Személy szerint a parancsnoki nyílást szoktam a torony tetején lőni. Hiába próbál automatikus lepattanónak mutatkozni, csupán 20 mm vastag páncél, amit már egy 60-as kaliberű lövedékeket potyogtató ágyú is garantáltan átüt, ezt lőjétek.

Szemből 249 mm páncélja van, aminek effektív vastagsága rettenetesen magasra szökhet a beérkező lövedék szögének függvényében lévén, teljesen kerekített minden oldalról. Emiatt a tornyot csak gyenge ponton érdemes lőni, bármilyen jó löveged is legyen. Oldalról is 172 mm a torony páncélzata és a döntött, kerekített formának köszönhetően csak a tökéletesen megcélzott lövedékek mennek át rajta. Sokkal inkább érdemes a törzset lőni oldalról, ha módodban áll. A torony hátulról aránylag könnyen átüthető, csupán 100 mm páncélzattal rendelkezik.

Fordulási tempója 26°/s amivel a nagyátlagot erősíti. Ennél jelentősen jobb toronyfordulási sebességet csak a Caernarvon, AMX 50 100 és az FCM 50t tud felmutatni.

Látótávolsága továbbra is oroszos, 350 méter és ez egyértelműen nagy hátránya. A könnyű tankok kifejezetten, de minden más tank is sok szituációban úgy tudja felderíteni, hogy csak a 6. érzék segíthet rajta.

Felépítmény

Az IS-3 az első a fejlesztési ágon, ami a Pike Nose, 2 dimenzióban döntött homlokpáncélt alkalmaz. Amit erről tudnod kell, hogy ugyanúgy dolgozik érted, mint ellened. A páncélt csak és kizárólag 0 fokos szögben érdemes tartani különben valamelyik oldalon a beépített dőlésszöget kompenzálod, amit lőni fognak.

Ennek hátránya, hogy az alsó lemez effektív páncélját nem növelheted, mondjuk ez nem is szükséges a „nerf” óta, lévén történelmileg teljesen pontatlan, automata lepattanó. A homlokpáncél felső részét közelről 180 mm átlagos átütéssel keresztül lehet lőni, nagyobb távolságokon 200-210 mm átlagos átütés szükséges.

A törzs nagyon lapos, de ez igaz az egész tankra egyaránt, így az alsó lemezt, vagy a komplett front páncélját egyszerű elrejteni. Másik oldalról tekintve vannak olyan helyek is, ahova egyszerűen túl alacsony, és nem lát rá az ellenfelekre.

Noha az oldalpáncélja csak 90 mm, ez rétegelt és a mindemellett oldalpáncélja döntött, ezzel is növelve az effektív vastagságát. Ez a tank kiválóan alkalmas sidescrape sarokharcokra. Pro játékosok fordított sidescrape technikát is alkalmaznak vele.

1500 életereje van és ez a kategória átlagát 60-al múlja alul. A legmagasabb életerőt a KV-5 tudja magáénak 1780 HP-val, legalacsonyabb az AMX 50 100-é, 1400 HP. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy nagyobb páncélvadászoknak 2 lövés a gép és 9-es nehéz harckocsik is 3 lövésből kilőhetik. Elmondható, hogy 9-10-es szinten egy, maximum két hibát megengedhet magának az ember, a következő már fatális következményekkel járhat. A relatív alacsony életerő és relatív alacsony DPM miatt 1v1-ben saját szintű nehéz harckocsikkal szemben kétesélyes, hogy ki nyer.  A magas átlagsebzés miatt az IS-3-nak átlagosan 4 lőszer kell (az 1. már be is van töltve) egy ellenséges nehéz tank elpusztításához, míg pl. egy Tiger II-nek 5 szinte biztos kell egy IS-3 kilövéséhez.

A tank csupán 49 tonna, ezért inkább ne próbáljatok meg másoknak nekihajtani, hacsaknem nagyon könnyű ellenfelet akartok gázolni. Személy szerint én jobban szeretem, ha egy tank mozgékony, ezt így nem ítélem nagy hátránynak.

Ha azt hitted, hogy a legnagyobb hátulütője a kicsi ágyúcső lehajlás, tévedsz. A tank elejét képzeld el egy lőszerrekesznek, amit rettentően sokszor lőnek meg, biztonságos elhelyezés ide, vizes lőszerrekesz oda.

Felfüggesztés

A tank aránylag jó törzspáncéljához egy jó lánctalpat kap a játékos. 30°/s fordulási sebességre képes és kemény/puha terepen kiemelkedően alacsony ellenállási szorzót kapott, 1,00/2,10, míg a kategória átlaga 1,14 és 2,46. Közepes terepen átlagos, 1,4 ellenállási szorzója van. A számok nem szemléltetik eléggé, hogy mennyire mozgékony az IS-3, a mellékelt videón jobban látható. Egyik fő erényének ítélem a mozgékonyságát.

Motor

A legerősebb motorja 700 lóerős és 14,26 LE/t arányával a kategória felsőházát erősíti. A motor alig gyullad fel, tűzre az esély találatkor csupán 12%, persze az üzemanyagtartály más tészta...

Ajánlott játékstílus

A csomagban kapsz egy kiemelkedően nagy átlagsebzést, aránylag jó törzspáncélt, ami alacsonyabb szintű tankok ellen jó védelmet nyújt és nehéz harckocsihoz mérten jó mobilitást. Mivel a töltési idő hosszú és a célzó kör is lassan szűkül, plusz pontatlan is a löveg, ezért tier VIII és tier IX csatákban érdemes vele előre menni. 

A sarkokon érdemes kihasználni a jó oldalpáncélt, de nagyon ügyelni kell, hogy az elejét ilyen esetekben ne mutasd. A mobilitásának köszönhetően csata közben is lehet vele kulcsfontosságú pozíciókat váltani, hogy a kialakult fronton a csata kimenetelét a saját előnyödre fordítsd. Ha a törzsét el tudod rejteni, kiválóan alkalmassá válik lövések felfogására, így lehetővé téve a csapatnak, hogy ingyen lőhessék az ellenséget. 

8-as szintű csatában mindenképpen meg tudja fordítani egy csata kimenetelét, lévén sok páncélos nem tudja átütni az alsó vagy felső páncélját, miközben az IS-3 brutális átlagsebzése, mobilitása, plusz kellően hatékony páncélzata lehetővé teszi a kisebb tankok gyors pusztítását. Ez 9-es szinten is részben igaz. Ilyenkor nyilván jobban függ a tank a csapat teljesítményétől és érdemes a teljes törzset elrejteni, de a jó átütése és átlagsebzése nagyon nagy szolgálatot tesz a csata kimenetelének eldöntésében.

10-es szintű csatákban mindenképpen óvatos játékstílus az ajánlott. Lassú víz partot mos... vagy nem. Ha a csapatot lerohanják, Te sem tudsz mit tenni, ha a csapatod lerohanja az ellenfelet megpróbálhatsz felzárkózni, de semmi esetre se kezdj az 1. vonalban. Ha egy E-100 választhat, hogy egy E 75-re, vagy egy pihe puha IS-3-ra lő, akkor a legtöbb esetben az IS-3 húzza a rövidebbet, noha a logikus döntés mindenképpen az E 75 amortizálása volna, mivel az a veszélyesebb. Ezen a szinten jól jön a prémium lőszer adta +40 mm átütés, ne szégyelld használni szükség esetén. Semmi esetre se akarj lövést cserélni egyetlen tier 9-10 tankkal sem. Légy opportunista, óvd az életerőd és szerencsés esetben akár még egy csatát is eldönthetsz, de erre nem sűrűn lesz példa.

Ha szerencsétlen módon nyílt terepen 1v1-be keveredsz egy 200+ átütésű tankkal az irtó nagy baj, de a túlélési esélyeid ilyen esetben is lehet kicsit javítani. Mint említettem a több dimenzióban döntött páncélja kétélű fegyver, ha jobbra-balra „riszálod” a tankot, némileg növelheted az esélyét, hogy az éppen jobban döntött páncélrészletet találja el az ellenfél. Ebben a törzsfordulási sebesség partner lesz.

Fejlesztési fa

A fejlesztési fája nagyon barátságos, az alap lánctalp minden fejlesztett modult és felszerelést elbír. 1: BL-9 löveg felszerelhető az alap toronyra, 2: fejlesztett torony, 3: motor, 4: lánctalp

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések 

 • 2 skilles legénységhez: Vertikális stabilizátor / Célzásgyorsító / Töltésgyorsító
 • 3+ skilles legénységhez: Vertikális stabilizátor / Fokozott szellőzés / Töltésgyorsító

2 skilles legénységgel és modulokkal a célzási idő 2,34 másodpercre szűkíthető, pontossága 0,384-re javítható illetve a betöltés ideje 11,47 másodpercre javul. 

3 skilles legénységgel a célzási idő kicsit romlik 2,49-re, azonban a pontosság 0,367 lesz, az újratöltési idő pedig 10,98 másodpercre csökken.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok (rádiós is egyben):  6. érzék / testvériség / javítás
 • Lövész:  javítás / testvériség / biztos kéz
 • Sofőr:  javítás / testvériség / sima futás
 • Töltő:  biztonságos elhelyezés / testvériség / javítás

Ha költesz aranyat a legénység képességeinek nullázására, akkor az első 2 képesség után reset, így nem leszel túl sokáig láncolva a csatamezőn.

Bevétel

A tank átlagos bevétele standard felhasználói fiók esetén -1.619 kredit.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó toronypáncél
 • Jó átlagsebzés
 • Mozgékony egy nehéz harckocsihoz mérten
 • Kiváló oldalpáncél

Hátrányai

 • Kicsi ágyúcső lehajlás
 • Hosszú célzási idő
 • Pontatlan löveg
 • 200+ átütéssel törzs páncélja mintha nem is lenne

Kiknek ajánlott

Annak, aki klasszikus nehéz tankkal akar játszani, aki a 7/42 (hamarosan 7/54) csapat csatákban játszana és természetesen azoknak, akik az IS-7-et a garázsukban akarják tudni.

Videó

{youtube}wdGsZdWFVo4|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carrad25
  • Tankos
  · 4 éve
  Ez egy nagyon pontatlan egy tank, az amerika t34 sokall jobb nála
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BiO_rOo_BOT
   • Tankos
   · 4 éve
   Nem, nem jobb a T34.

   Jobbat mondok - egyetlen helyzetet tudok elkepzelni, amikor a T34 jobb mint az IS3 - hulldown-bol lovoldozni. Szinte minden mas esetben egy IS3 megeszi a T34-et. Mondom ezt ugy, hogy mindkettore megvan a 3GM.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hunwotan
    • Tankos
    · 4 éve
    a T32 mindent aláz ezt úgy mondom hogy mind a 3-ra megvan a a 3GM
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     japán
     • Tankos
     · 4 éve
     Tényleg olyan jó ? Most szenvedek vele
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      hunwotan
      • Tankos
      · 4 éve
      melyik tankkal?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       japán
       • Tankos
       · 4 éve
       t-32 vel egész nap azzal nyomtam
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        hunwotan
        • Tankos
        · 4 éve
        hát sajna már elavult régen Cw re is vittem kiságyú és speciális lőszerrel most már biztos nehezebben lehet vele érvényesülni
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Tankos
    · 4 éve
    De te biztos csalsz, rég feláldoztad a lelked az RNG kénköves oltárán, vagy a WG qvája lettél... más opciót nem tudok elképzelni hiszen a tisztességes játékosok mint Carrad25 is pont fordítva látják a dolgot
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     BiO_rOo_BOT
     • Tankos
     · 4 éve
     Mit tagadjam, be is kurvultam a WG-nek, es meg az osszes letezo warpack hack-et is hasznalom. Vagy nem... :-D

     Barmelyikotokkel szivesen bemegyek gyakorloba T34 vs IS3 - talan utana valtozik a velemenyetek. Jateknevem ugyanez, irjatok ram ha erdekel a lehetoseg.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Tankos
      · 4 éve
      De Bio, akkor utána semmi sírás, hogy "jaj az Echiron olyan ,pro ,hogy azzal a szaros T 34 -el is simán megvert" és társai... csak keményen férfiasan
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       BiO_rOo_BOT
       • Tankos
       · 4 éve
       Remelem, tudom majd magam tartani a megerdemelt vereseg utan - remelem, ez veled is hasonlokeppen lesz
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        charliefirpo_2018
        • Tankos
        · 4 éve
        Egy összefoglalót kérhetnék esetleg a nagy ütközetről hogy mi halandók is lássunk valamit?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Echiron
        • Tankos
        · 4 éve
        Nekem nem kell ilyesmire készülnöm. Meg is mondom miért... én a legtöbbször úgy állok ezekhez mint a fej vagy íráshoz. Ha fej nyerek ha írás akkor vesztesz. Egyszerű, nincs "c" opció; túl szerény és pro vagyok, hogy veszítsek
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bandras32
         • Tank elemző
         · 4 éve
         Szeretnénk utána a replay-eket megtekinteni, és olyan nem ér, hogy "jajj én nem szoktam menteni".
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Echiron
          • Tankos
          · 4 éve
          Hallod Bio, nehogy "pont előtte kapcsold ki", mert "nem szoktad visszanézni"
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           bandras32
           • Tank elemző
           · 4 éve
           És mikor lesz az ütközet? Innen most már nincs visszaút, ezt le kell játszani! Az sem lenne baj, ha valaki stream-elné, 3 csatás megmérettetés. Élő közvetítés.
           Sőt! Lehetne egy wotinfós versenysorozatot rendezni 1vs1-ben, nem feltétlenül kellene nyeremény, csak mondjuk aki megnyeri a versenyt viselheti a wotinfó hőse kitüntetést, mondjuk 1 hétig.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankos.
   • Tankos
   · 4 éve
   Van egyáltalán jó tank a játékban?
   Én a MAUS-al vagyok így, kihúztam és nagy csalódás egyenlőre.
   4 skill/perk leányokkal credit temető........
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Annyira nagyon nincs jó tank, max ha meg prémiumositod,
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bandras32
     • Tank elemző
     · 4 éve
     "max ha meg prémiumositod,"

     Ez mi a bánatot jelent?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018
      • Tankos
      · 4 éve
      Hogy kifullozol mindent,de tényleg mindent akkor talán elfogadható lesz
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bandras32
       • Tank elemző
       · 4 éve
       De attól még nem lesz prémium.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Echiron
        • Tankos
        · 4 éve
        Bandras32 te nem ugyan azt a tévét nézed? Már miért ne lenne akkor prémium hiszen pont most mondta ez a becsületes játékos ,hogy neki az lett. Hogy jössz te ahhoz, hogy megkérdőjelezd? Tán azt hiszed te jobb vagy?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bandras32
         • Tank elemző
         · 4 éve
         Dehát én nem is nézek tévéét. Ha prémium lett, hát prémium lett, elhiszem, bármit elhiszek, Prémium lett és tud repülni is, meg láthatatlanná válni.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         charliefirpo_2018
         • Tankos
         · 4 éve
         Prémium szintet eléri,de tényleg nem az,pont.ma.gondoltam rá hogy vissza kellene venni,de kell a kredit másra
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          bandras32
          • Tank elemző
          · 4 éve
          Nem ér el semmiféle prémium szintet. A prémium jármű és a kifejleszthető között a különbség, hogy a prém több kreditet termel és gyorsabban fejlődik a legénység benne + átképzés nélkül lehet másik tankból belerakni az embereket. Amire Te gondolsz, az az elit státusz, az olyankor van amikor teljesen kifejlesztessz egy tankot. Ennek egyetlen egy előnye van, bepipálhatod a legénység fejlesztést és a csata összes xp-je a legénységre megy. Vagy gyűjtheted rajta az xp-t és aztán aranyért átválthatod free-vé. Ennyi.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           charliefirpo_2018
           • Tankos
           · 4 éve
           Jóvan na, benéztem.Ennyi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carrad25
  • Tankos
  · 4 éve
  Mia francért kellett azt az obj 252u-t szará páncélozni?? előről esély telen hogy beltaláljak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018
   • Tankos
   · 4 éve
   Pedig lehet,pont az IS-3al sikerült szétkapni
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Nekem a t29-el nem jött össze
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018
     • Tankos
     · 4 éve
     Hát azzal marha nehéz,mert csak a gold és csak a haspáncél,és kevés HPja,ez az egy esélyed van
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Tankos
      · 4 éve
      De csak mert nem néztek utána a 2 tanknak...
      https://tanks.gg/tank/obj-252u/model?cs=t29

      Kicsit használjátok már ha adottak az ilyen oldalak.
      Am meg a T-29 és az Obj 252U teljesen más harcmodort igénylő heavy, nem is értem, hogy kerültetek szembe egymással; vagy ez már a végén volt a meccsnek?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       charliefirpo_2018
       • Tankos
       · 4 éve
       Hogyhogy,a kolléga a T29cel nem tudta beütni,viszont én az IS3-al minden gond nélkül
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  portnojenko
  • Tankos
  · 6 éve
  visszaváltottam is7ről is3ra, és tetszik :-) .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BiO_rOo_BOT
   • Tankos
   · 4 éve
   Pedig az IS7 jelentosen sokkal jobb tank, minden szempontbol, mint az IS3
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FrissHúús
  • Tankos
  · 6 éve
  Úgy érzem nagyon jó barátok leszünk az IS3-al

  [url]http://www.wotinfo.net/en/vehiclehistory?playerid=527880527&server=EU&from=29-12-2017&till=now&vehicle=5377[/url]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FrissHúús
  • Tankos
  · 6 éve
  Köszi a gyors választ.
  Olvastam az elemzést de már elég régi ....
  A WG meg sokat változtat néha bejelentés nélkül is....
  Igy volt tuti.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DrGoodBad
  • VIP
  · 6 éve
  [quote name="FrissHúús"]Sziasztok.
  Az lenne a kérdésem hogy az alap lánctalp elbirja-e a fejlesztett löveget meg mondjuk egy töltésgyorsítót?
  Ma vagy holnap meglessz a kifejlesztéshez kellő 77.000 xp,megtettem magamnak es összefarmoltam 44.000 freexpt a lövegre hogy egyböl felrakhassam,ahogy látom a fejlesztett torony itt nem kell hozzá javitsatok ki ha tévedek.

  Elöre is köszi.[/quote]

  "Fejlesztési fa

  A fejlesztési fája nagyon barátságos, az alap lánctalp minden fejlesztett modult és felszerelést elbír. 1: BL-9 löveg felszerelhető az alap toronyra, 2: fejlesztett torony, 3: motor, 4: lánctalp"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FrissHúús
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok.
  Az lenne a kérdésem hogy az alap lánctalp elbirja-e a fejlesztett löveget meg mondjuk egy töltésgyorsítót?
  Ma vagy holnap meglessz a kifejlesztéshez kellő 77.000 xp,megtettem magamnak es összefarmoltam 44.000 freexpt a lövegre hogy egyböl felrakhassam,ahogy látom a fejlesztett torony itt nem kell hozzá javitsatok ki ha tévedek.

  Elöre is köszi.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93
  • Tankos
  · 6 éve
  Elég árnyalt a kép az IS-3 kapcsán manapság. Igazából kétféle meccset szoktam vele menni:
  -Bottom tier, jó esetben a második vonalból leakasztok 1500-2000 sebzést, rossz esetben "nincs meg a csapatmunka", lerohannak, és a nagyobb vasak felprédálják.
  -Top tier (elég ritka), mindenki fél tőle, lazán összejön 3-4 kill, meg 3000-4000 sebzés. Pattint, ahogy kell, beüt mindent. Igazából ez az utóbbi eset az, amikor a WoT-ban azt érzem, hogy tényleg egy tankban ülök...
  Védeni kell az oldalát, meg a seggét, de az elejét is riszálni. A játék már nem olyan páncél-orientált, mint egykor, ezen a szinten már mindenki tankjában zötykölődik egy rekesz APCR, hátha összefut valami ilyennel... Az utóbbi évek fejlesztései elérték azt, hogy az igazán rettegett gépek kultusza összedőljön, ez a helyzet az IS-3 esetén is. :sigh:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BiO_rOo_BOT
   • Tankos
   · 4 éve
   Minel tobbet riszalod, annal nagyob esellyel verik be a csukaorrat szembol.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankos.
   • Tankos
   · 4 éve
   X-es lengyel nehéz a 900 körüli sebzéseivel, brutális vaskocka.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018
  • Tankos
  · 6 éve
  Ebben igazad van ,nem az ő hibája.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018
   • Tankos
   · 4 éve
   Majd így jár a ,,rettegett" Defender is egyszer..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="ce1018"]Persze, üsse be nem azt mondom, de hogy bárhol, bármikor...gondolkodni sem kell...csak auto aim azt had szóljon, te meg mindegy mit csinálsz... Régen leforogtak meg oldalba kerültek...ma már mindegy, csak megküldenek szemből...[/quote]

  Ezt én is sajnálom, és sokszor így érzem még X-es heavyben is. De erről a játékosok, és az RNG tehet, nem az IS-3.

Kapcsolódó elemek

 • Első nyolcas prémium tankjaim tier limites "troll" ágyús tankok voltak, 112, T-34-3. Hamar belefutottam abba a problémába, hogy SEMMIT nem tudok sebezni. Messzire vezet ez a téma, egyebek mellett meg kellett tanulnom, hogy vannak tankok, amiknél nem úri luxus a célzásidő, hanem törvény és az alkotmányos rend letéteményese... Szörnyű eredménnyel kezdtem ezekkel a tankokkal a pályafutásomat. Hamar ráébredtem, hogy bizony itt már tudatosabban kellene tanulmányoznom, hogy mit hol érdemes meglőni.

Tovább a kategóriában: « KV-2 - Elemzés IS-4 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.