Jelenleg

17
látogatónk van

2013. március 18. 10:54

IS-6 - Elemzés

(159 szavazat)
74 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Az orosz tankok szerelmesei biztos emlékeznek az IS top ágyújára, a 122 mm-es D-25T-re és a nagyon kellemes 390-es átlag (293-488) sebzésére, ami az óvatlan ellenfeleket könnyen meghátrálásra kényszerítette. Ennek az ágyúnak a D-30T-re keresztelt testvére került az IS-6 tornyára. Sajnos annyira tesók, hogy semmilyen értéke sem javult, csak a töltésidő (RoF) lett kicsit jobb. Töltésgyorsítóval és fejlesztett szellőzéssel 9,9 másodpercenként tüzelhetünk, ha BiA skill is elérhető a legényeken, akkor ez 9,6 másodpercre csökken.

A penetrációs érték változatlanul 175 mm, ami szemből tier 8 nehéz tankok ellen pontos célzást igényel. A 3,4 másodperces célzási idő nem kevés és a 300 méter feletti pontosság is katasztrofális. Ezen negatívumok ellenére nagyon jól játszhatóak az orosz nehéz tankok közelharcra, aki egyszer megszerette az IS ágat, az ezeket a tényezőket nem negatívumként éli meg.

Az ágyú pontos adatai: 390/390/465 átlag sebzés (AP/prémium AP/HE lőszerrel), 175/215/61 mm-es páncél átütési érték mellett. Akinek nem lenne ismerős az orosz ág IS sorozata, az találkozhat ezzel az ágyúval a kínai IS-2-esen is, mint top löveg.

A HE lőszert, nem igazán ajánlom használni, maximum foglalási pont lelövésre alkalmas. Eleve nem fér túl sok muníció a tankba (30), inkább pár prémium lőszert vigyünk, amit sorsdöntő esetben vessünk csak be. 1.025 kredit az alap páncéltörő, és 4.800 kredit a prémium lőszer ára.

Torony

A torony 150 mm páncélozottságú elől és oldalt, 100 mm hátul. Közel sem annyira jól védett, mint az IS-3 tornya szemből, de elég kicsi, lapos célpont. A formájából adódóan közepesen pattogós és a parancsnoki kupola is elég vékonykára sikerült. Amikor épp nem célzunk (pl. töltünk) mozgassuk közelharcban, ne legyen könnyű célpont. Sajnos az ágyú elég sérülékeny, 2-3 csatánként tuti kilövi valaki.

A 24°-os forgási sebességével lassúcska, egy mozgékony közepes tank követésére, a testet is forgatnunk kell hozzá.

A 350 méteres látótáv kicsit vaksivá tesz minket a harcmezőn, cserébe az orosz csodafestés jó rejtőzködéssel kompenzálja ezt.

Felépítmény

Tisztán, a páncélvastagság 100/100/60 milliméternek van megadva, kicsit jobb páncélozottságra számíthatunk mint az IS-3 esetében. Nagyon kellemesen döntött az eleje, és a spaced armour oldalt nagyon jól nyeli a lövéseket még tier 8-ak ellen is. Lőszerrekeszre nem érzékeny (vagy csak még senki se tudja hol kell meglőni), viszont mivel úgyis az IS-3/IS-4/IS-7 embereit képezzük benne, ezért biztosan lesz Biztonságos elhelyezés skillünk.

Elöl a sofőr nyílás a legsebezhetőbb pontja (140mm átütéssel már lőhető), a legjobb páncélvédettsége olyan 30-40°-al beforgatott esetben van, 180-200 mm penetrációjú ágyúk ellen még hatásos. Tehát kicsit németesen kell vele játszani, nem a totális szembeállással (mint az IS-3/IS-7-nél) vagyunk a legvédettebbek.

Felfüggesztés, motor

A menetteljesítménye kísértetiesen az IS-3-éval vetekszik, támadó taktikára alkalmas. A 30-40 km/h sebességével könnyen elérhetőek a kulcsfontosságú pozíciók a csata elején és tarthatóak is vele okosan használva. A fordulási sebességére jó hatással van a kuplungégető skill, de ez olyan, ami a többi orosz nehéz tankra amúgy is kell. A hegymenetet nem veszi zokon.

Ajánlott játékstílus

Klasszikus támadótank, közelharci feladatokra. Sidescraper manővert nagyon kedveli. Az alacsonyabb pen miatt érdemes a nagyobb ellenfeleket oldalba támadni, avagy egyszerűen elmenni mellettük és az ellenséges tankot ezzel beforgatni (hogy a csapattársak is érvényesüljenek) és oldalba vagy fenékbe lőni. Ki kell használni, hogy az ellenfélhez simulva elég alacsonynak mondható a felépítmény, előre-hátra mozogva nehezen leszünk lőhetőek. Ha pedig nem probléma az ellenfél páncélját átlőni, akkor nyugodtan csiki-csukizhatunk. 300 méter feletti célpontokra csak unalmunkban lövöldözzünk, mert nagyon kétséges a sebzés valószínűsége.

A 10 másodperces töltési idő elég magas a mezőnyben, főleg a brit vagy francia tankok ellen. Ezt próbáljuk meg úgy kompenzálni, hogy a nagy alfa sebzésünk megejtése után egyből fedezékbe vonulunk. Hiába tölt be az ellenfél, ne legyen kit meglőnie, amíg úgy se tudnánk azt viszonozni. Esetleg ha kicsit oldalazva jön ki, akkor az első görgőt célozva, láncoljuk és sebezzük egyszerre, ne jöhessen ránk egy második lövésre.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Mint minden IS tanknál:

 • Töltésgyorsító
 • mozgás közbeni Vertikális stabilizátor
 • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

A korábban már említett tankok (IS-3/IS-4/IS-7) legénysége szerepel majd ebben a tankban végül mindenkinek és közel azonos ezen tankok "skill szükséglete". Az IS-6-ban 4 fős a legénység, itt csak egy töltő van. Ízléstől és játéktapasztalattól függően ajánlom rá a 6. érzéket, a Biztonságos lőszer elhelyezést, a Megelőző karbantartást, Smooth drive-ot, a Snapshoot-ot, a Javítást vagy a BiA skill-eket.

Bevétel

Mint minden prémium tank, a pénznyomda szerepét játssza elsősorban és a pénz mindig a sebzésért jár. 2.000 sebzésért itt is felmarkolhatunk 50.000 kreditet. A javítás nem sok, de a lőszer ár ha sokat lövünk mellé kicsit belenyúlhat a jól csengő nettó bevételbe. Ha ügyesek vagyunk, a 100.000+ kredites körök sem lesznek ritkák.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nehéz tank létére mozgékony, jól használható páncélzattal
 • nagy alfa sebzésű ágyúval

Hátrányai

 • messzire pontatlan
 • a 175 mm átütéssel meg kell tanulnunk a tankok gyenge pontjait
 • elég rossz megítélése van a játékosok körében a tulajaikról (kicsit olyan mint a Löwe-nek) sok a vörös játékos vele :-)

Kiknek ajánlott

Aki szeret támadó jellegű játékot játszani és persze sok pénzre is van szüksége annak ideális választás lehet ez a tank.

Videó

Egy jól sikerült kör, egész jól látszik rajta, mire számíthatunk:


Az elemzést írta: pointer4

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mansonwow
  • Tankos
  · 4 éve
  Sziasztok.

  Én szeretném megvédeni ennek a tanknak a becsületét. 740 csata után vonnák le következtetést, ami 100%-ban szubjektív és távolról sem vagyok egy unicum:
  - tényleg kevés az átütés-> keress gyenge pontot
  - pontatlan -> úgy is közel harcolsz, ha nem akkor szerintem valamit nem jól csinálsz
  - jó a páncélja -> sokat sidescrape-elj, a torony szélét mutasd, működni fog, néha meg csak simán meglepőeket tud pattintani. Ha jó egy pozíció és nem pro az ellen akkor néha egy oldalt is meg tud fogni.

  Én nagyon szeretem és szépen lehet vele farmolni. Igen, néha vannak vele 0-ás körök, de ha egyedül vagy bármivel szétszednek (akkor megint rosszul csináltál valamit (legyen ez önkritik)). Vannak nála jobbak, persze, de egy ideje már bent van a store-ban. Azért még lehet vele szépeket futni.

  Szép napot mindenkinek!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bojack41
  • Tankos
  · 5 éve
  Most van lehetőség prém tankot cserélni és úgy döntöttem becserélem a Löwét IS-6-ra. Hát nagy kár volt. Ez a tank egy rakás szar. A 8-as lövege semmire sem elég, ráadásul iszonyatosan pontatlan. Nem is értem, hogy egy ilyen drága prém tanknak miért csak ilyen gyenge átütésű löveget rak a WoT. IS-3-nak ki lehet fejleszteni 9-es löveget, ami legalább a 9-es szintű tankokat beviszi. És ha belegondolok, hogy IS-6-ot berak 9-es csatákba is, ott még a gold lőszere is kevés a maga 225-ös átütéssel. Röhej, hogy egy prém tanknak gyengébb lövege van, mint egy simán kifejleszthető ugyanilyen szintű tanknak. Ezen nagyon gyorsan kéne változtatni, mert egyszerűen nevetséges!!!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg
   • Tankos
   · 5 éve
   Már nem azért, de miért cseréltél ki egy relative jól működő tankot egy Szutyokra? A Tavalyi akcióban nem próbáltad ki? Volt 2*1 hetes lehetőséged rá. Én akkor és ott aktiváltam is az IS-6-ot, és rájöttem, hogy SOHA, de SOHA nem fogom megvenni. Talán még ingyen sem kéne. Most szólok, hogy a WZ 111/112/Alpine Tiger pontosan ugyanez. Arra se cseréld be!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Greysword
   • Kiképző
   · 5 éve
   Minden tierlimites 8-as premium tankon 8-as löveg van, előre tudhattad, hogy ilyen löveget kapsz, amikor megvetted.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rockpapa
  • Tankos
  · 5 éve
  Megvettem, az IS-et.Minden az elérhető legjobb rajta.12mm-es lövegem is van,és plusz az extrák.Képtelen vagyok 36,38%fölé menni vele(Minden tankom 50 %-körül van vagy inkább a felett)Mostanában már olyan rossz vagyok vele, hogy megszánt a Wot, többször is én voltam legfelül a vezérbika.Nem használ,sőt még rosszabb. Minden alkalommal egy szuper gyenge pirosló csapatot vezettem. Alig megyek vele néhány métert már vége is van a csatának. Már nagyon utálom ezt az IS-t. Eladnám, de túl sokat költöttem rá. Most két lehetőség van,vagy én nem tudok vele játszani(három Heavy-m is van)Vagy el van átkozva.Azt hiszem tartalékba megy a csodatankom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg
   • Tankos
   · 5 éve
   Tegyél bele GOLD Ammót rendesen, és ne félj használni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tanthalus
  • Tankos
  · 5 éve
  Amióta elárasztották a játékot az IS-3A-val és a Defenderekkel, meg egyéb masszívan páncélozott, jó átütésű dögökkel, atomágyús TD-kel és mindent átütő medekkel, azóta gyakorlatilag játszhatatlan a tank (a KV-5-el karöltve), tierlimit ide vagy oda. Főleg, hogy már boldog-boldogtalan szinte csak prémium lőszert tölt. Ma próbaképp mentem összesen pár kört a két járgánnyal, normál lőszert használva. Siralmas. A páncéljuk, mint olyan megszűnt létezni, szinte még a más pályákon kilőtt, eltévedt lövedékek is engem sebeztek. Egymás után több meccs is volt, amiben egyetlen lövést sem tudott sem az IS-6, sem a KV-5 pattintani. Mellette sorozatos nulla sebzéses körök, még Hellcatról is pattantam, kétszer egymás után. Messze nem vagyok jó játékos, de hogy ezekkel a tankokkal zsinórban 0 sebzés, 0 blokkolt sebzéses csatáim legyenek, az még tőlem is példátlan volt (eddig).

  Szóval azt hiszem, hogy ezeket a járgányokat a saját idegrendszerem védelme érdekében határozatlan ideig hanyagolom.

  Ettől még az AT-15A is jobban működik.

  Azok közül, amik megvannak, jelenleg az IS-6 és a KV-5 a két legkevésbé játszható T8 prémtank szvsz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg
   • Tankos
   · 5 éve
   Na azért ne beszéljünk nagyokat... A HellCatról pattanni... Az művészet.... Amikor egylővésezem egy SU-100Y-al, aminek nincs is akkora átütése, mint az IS-6 ágyújának.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marton90
  • Tankos
  · 5 éve
  Gondoltam, mivel az utolsó hsz is az enyém volt, hogy ezt is bedobom, 21 nappal később..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marton90
  • Tankos
  · 5 éve
  A mostani tank becseréléskor szereztem be. Minőségi javulás a T34hez képest. Ajánlom.
  Persze tudni kell vele játszani..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tindalos
  • Tankos
  · 6 éve
  Üdv!
  Megvettem: meglepően jól pattint viszont a célzás... katasztrófa
  Van viszont egy óriási előnye amit nem nagyon említett ezelőtt senki vagyis hogy NEM MEGY T10-BE és ez manapság nagy előny (új MM,kis pen)! Nekem emiatt most felüdülés vele a játék!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Japánkórusvezető
  • Tankos
  · 6 éve
  Nem értem itt mindenki mit sírdogál.. Az IS3-al 48%os a winratem, mert állandóan tier 10 be dobált be, fél éve nem is játszom vele! Az hogy az átütése gyengébb, az egy dolog. Betöltöd az aranyat s máris átütsz vele mindent amit kell.
  De ha nem vagy teljesen kretén, tudod a tankok gyengepontjait. Cserébe meg a páncélod sokkal jobb mint az IS3-é!

  Tier 8 ban lövök majdnem 500 at? Ennyit még az IS3 koma se tud! Legalábbis, én ilyen 350 es sebzésekre emlékszem nagyátlagban.

  Vessétek össze a tiger2 vel, és majd nem fogtok akkorákat sírdogálni.. Ugyanolyan ruszki overpowered szar mint az összes többi... Nekem bejön.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tomcat_hun
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok!
  Volt szó korábban az IS6 módosításáról is. Tud valaki erről valamit esetleg?
  Jelenleg gondolkodom a becserélésén ha lesz rá lehetőség, mert prém lőszer nélkül teljesen használhatatlan az ágyú és a páncél sem emelkedik ki a mezőnyből (finoman fogalmazva).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kecskeleves
  • Tankos
  · 6 éve
  Az én szemszögemből, jelen pillanatban ez a tank minősíthetetlen.
Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: KV-5 ST-I - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.