Jelenleg

6
látogatónk van

2014. március 4. 11:34

Matilda IV - Elemzés

Írta:
(42 szavazat)
49 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Matilda egy ZiS-96 nevű ágyúval lett felszerelve, ami a KV-1 stock csövének a ZiS-5-nek egy kissé feljavított verziója és ezzel meg is érkeztünk a Matilda IV egyik legjobb és egyben legrosszabb részéhez. A ZiS-96 nagyon jó tűzgyorsasággal rendelkezik teljesen kimaxolt állapotban pontosan 3 másodpercenként tud lőni egy 110-es sebzést. Ami megtámogatva az elképesztően jó célzásidejével (1,5 sec fullosan) némi ügyeskedéssel és az erősségei kijátszásával bármelyik tankot képes két vállra fektetni Tier V-ben (igen, a KV-1-et is).

Viszont mindezekért a statokért fizetni kell. Az ágyú borzalmas páncélátütéssel rendelkezik: 86 mm normál lőszerrel, amivel ha megkapod a +25% rollt páncélátütésnél, bármit átlő saját szintjén... gyenge pontokon, de ha nem akkor csak hallgathatod a Ding Ding Dong muzsikát. Így erősen ajánlott átpártolni vele a "gold noobok" táborába, így már is van 100 mm páncélátütése, ami valljuk be még mindig igen halovány érték. Aki ezzel a tankkal szeretne játszani kösse fel a gatyáját, mert a gyenge pontok pontos ismerete nélkül gyakorlatilag használhatatlan, viszont ha szántok rá egy kis időt és memorizáljátok ezeket a pontokat (vagy leszedtek egy értelmesebb modot ami megfesti őket a tankokon) nagyon hálás kis masina válik belőle.

A kis kalibernek hála nagyon olcsó a lőszer: 255 kredit a normál AP, és 4.000 a prémium AP, a HE lőszert felejtsük is el.

Torony

A járgányunk egyik leglényegesebb része, első ránézésre semmi extra 75/75/75 páncél – ami gyakorlatilag tier IV és az alatti tankok ellen nyújt csak némi védelmet –, 350 méter látótáv, 34°/s toronyfogás. Akkor mégis mi olyan jó benne? Nos hölgyeim és uraim, ennek a tanknak 14° csőlehajlása van. Ez a legjobb érték az összes tornyos tank közt a játékban (elnézést az Otsunak 15°).

Felépítmény

A test páncélzat 75/70/55 mm, ami arra elég, hogy a legtöbb tier IV tank pattogjon róla, de tier V-ben, ahol a legalapabb páncélátütés is 100 mm, már nem fog meghatni senkit az a 75 mm-es frontpáncél. Ami említésre méltó az az oldala, amin rétegelt páncél található, így a HEAT-et lövő ágyúknak igencsak meggyűlhet vele a bajuk (M4 Sherman pl.) és sidescrapeban is igen jól használható. Ezenkívül 610 életerővel rendelkezik, ami már közelíti egy nehéz tank HP pool-ját. Ez igen hasznos, ha fel kell venni pár pofont.

Felfüggesztés

Láncon 35°/sec-et fordul, ami egész jó érték, nem kell attól félnünk, hogy egy gyorsabb könnyű vagy közepes tank leforog minket. Az egyik nagy előnye ennek a tanknak a sima angol Matildával szemben, hogy az egyik "rejtett statja" vagyis a talajellenállása sokkal jobb, így nehéz terepen sokkal jobban mozog mint az angol testvére, ami igen hasznos, ha el akar érni az ember A-ból B-be.

Motor

A másik nagy előnye az angol tesóval szemben a 274 LE-s motor ami 9,99 LE/tonnát jelent (az angolban csak 190 paci van ami 6,56 LE/t). Ezáltal a Matilda IV-nek nagyon jó gyorsulása van, sok ember úgy gondolja, hogy mivel csak 25 km/h-ra képes – ami valljuk be nem sok – ez egy rohadt lassú tank, pedig ez nem igaz... megfontolt és ráérős, de nem lassú. Alap gázon már 15 km/h-val megy, amiről pár másodperc alatt eléri a végsebességét, így rövid távon egész gyors ami igen hasznos gyors pozíció váltáskor.

Ajánlott játékstílus

Ebből a szempontból ez egy nagyon különleges tank, nincs még egy hozzá fogható az egész játékban, esetleg az amerikai Pershinghez lehetne hasonlítani... de persze az nem 25-tel megy. Ez a tank minden szempontból egyedi, egy amolyan zseb heavy, legfőképpen a nehézfiúk mögött érdemes cammogni vele és onnan próbálni támogatni. Érdemes keresni a minél dimbes-dombosabb terepeket, ahol mások csak nagy nehezen tudják rád hajtani a csövüket és innen játszani a vakond csapkodós játékot. Esetleg elindulni med útvonalakon és leütni az ellenfél közepeseit, amiben a 610 HP és a rétegelt oldalpáncél nagy segítségünkre van, viszont nehezek közé bevinni halálos vétek, mert annyira nem jól páncélozott és főleg nem jól felfegyverzett, hogy tetemes HP vesztés nélkül lenyomja őket.

Bónusz tanács: AT-2-t kerüld vele mint a leprást, mert még arannyal se tudod beütni szemből, így ne is vesződj vele, bár megkerülni minden gond nélkül megtudod.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika (Látcső).

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Értelemszerűen azok a skillek, amik majd a nagy Tier-ű tankjaidba is kellenek majd: 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés második körben BiA vagy javítás ízléstől függően.

Bevétel

Mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok. Ha minden leadott lövés sebes akkor nagyjából kijön egy 0-s körre, viszont nem ritkák vele a -5-10k-s meccsek sem. Egyébként a legjobb kreditszorzója van az összes Tier V prém tank között, de az előbb említett ok miatt nemigazán tud ebből profitálni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • 3 másodperces töltés
 • 14° csőlehajlás
 • nagyon jó célzás idő
 • nagy HP

Hátrányai

 • gyengén páncélozott ahhoz, hogy nehéz tankként játszható legyen
 • szörnyű páncélátütés
 • gyenge végsebesség
 • viszonylag kevés lőszer

Kiknek ajánlott

Mivel már három szovjet Tier X med van a játékban (és az Obj 416-ot is szokták vinni ESL-re) elkél egy jó legénységhúzda azoknak, akik nem szívesen bohóckodnának Tier VIII-X-ben egy friss 100%-os, zéró skilles legénységgel. Ha egy jó pénzgyárat keresel akkor nem ez a te tankod, bár a potenciál meglenne benne, hogy a legjobb kreditfarmer legyen, de a gyenge páncélátütés miatt ezt szinte lehetetlen kihasználni rajta; erre a célra inkább ott a T-25 Skoda. Ajánlanám még "perverzeknek" akik szeretik a különleges fun járgányokat, mivel ennél egyedibb gép nem sok van a játékban, igazi élmény vele játszani én minden percét élveztem.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 4 éve
  Nekem nagyon bejött ! Mindenkinek ajánlom !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93
  • Tankos
  · 5 éve
  Valentin napon beruháztam rá, noha akkortájt már fél éve nem játszottam a WoT-tal. Úgy gondoltam, azt a szolid 830 Ft-ot megéri akciósan, és nem is tévedtem. Nemrég megint visszakerült a gépre, azóta elég sokat mentem ezzel a döggel. Egyből egy két skill-es (aktív BiA) legénységet tettem bele továbbképzésre a KV13-ból, és az alábbi pár észrevételt tettem:
  -Többen írják, hogy annyira nem is igényli a goldot. Hát, helyzetfüggő, játékstílustól is függ. Ha támogatóként használjuk, és óvatosak vagyunk, akkor az alap is szépen viszi a gyenge pontokat, viszont én inkább a tűzgyorsaságra és a páncélra szeretek építeni, meg amennyire az MM engedi, HT-ként ügyködni vele, úgy viszont tényleg az APCR adja az igazi élményt.
  -Se nem gyors, se nem lassú, igazából olyan Gandalf-mentalitású, "pontosan akkor érkezik, amikor akar."
  -Ami nálam a legnagyobb pozitívum a tank kapcsán, hogy tényleg "tanknak" érződik. rengeteget pattint, a mai napig van tekintélye, ha nem tisztelik eléggé, és alábecsülik, akkor a hatosoknak is be tud fűteni.
  -Akárcsak a Pz.B2, ez is túl van már karriere csúcsán, ugyanakkor meghálálja, ha az ember ésszel használja.
  -Sokat megy tier4-ben (legalábbis nálam), ahol viszont bűntudatkeltően ocsmány dolgokat tud művelni...
  Összességében ennyi. Teljes áron nem feltétlen ajánlom a megvételét, de akciósan és/vagy kuponnal nem rossz befektetés.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr
  • Tankos
  · 6 éve
  A 9.18-óta nem használtam. A gyerek accjára nyertem egy másikat. Némi kreditkeresésre kaptam megbízást amíg a fiatalúr egyéb dolgait intézi.
  Szval:
  -kap szembe hatost, de max ötöt, négyesből max 10-t. Lassú a lövedék és kanyarodik. Képes 10-15x is pattanni, ugyanis alap legénységgel pontatlan .
  -Előfordul hogy a célkereszt ugrál. Mint a mozsárágyúknál , emeled a löveget és hirtelen ugrik egyet. Nem tudod befogni a célt.
  -Pontos lövésre szinte ne számítson senki, a sofőr szemét ezzel nem lövöd ki.
  -50-el robogó jármű elé 2-3 tanktávolságot kell hagyni, célzáskor.
  -Automatacélzást el kell felejteni, ugyanis nem szűkül vissza mire betölt.

  És ami a leg-leg viccesebb, mármint játék szempontjából.:
  -Ennél a tanknál észre lehet venni, hogy cumiztat vagy se. Ugyanis vannak durva lövedék kanyarodások, lassuló beszűkülés , CSODÁS lövések célzás nélkül (a Bodrogi is csinál ilyet a Waffe meg nem) és a HE lőszer... Ugyanis 28csata alatt nem használtam goldot , hanem HE-t. És a beforgatott KV1-nek 117-t sebzett, 48-t AT8 kupolájába 360m-ről(hogy találta el mikor 80m-ről a StugIV-t nem?)
  -És előfordul sokat, hogy a HE pattan , sebzés nélkül, lánctalpat célozva a mellvérten pattan, sarokharcban.

  Sok-sok kis aprócska dolog amitől a a játékos agyvérzést tud kapni.
  Hozama: 15-22ezer credit győzelem esetén, vereség esetén 7-12ezer. 600-900 sebzés. Nulla sebzés esetén is van 9ezer hozam győzelem esetén, vereségnél már 3500.
  Prémfiók és BIA legénység kell az élvezetes használathoz. Első skillnek 65 csata elég volt.

  Sokan nyertek. használjátok és nem fog meglepetésként érinteni ha más járművel copóágon vagytok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior
  • Tankos
  · 6 éve
  "Mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok"

  3 éves elemzés....azóta sok víz lefojt a Pripjaty-on.....szerintem nem igen igényli a goldot...gyenge pontokra célozva legalábbis semmiképp....na meg ezen a szinten rengeteg a papír tank.....az OI talán az egyedüli ami izzasztó, de ennyi...
  De tapasztalatom szerint 10 elpuffogott prémlőszerrel is lehet pluszba kihozni simán....ha sebzel eleget....amúgy se farmolni tartom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MegaJani
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Zoleeka"]Tier limites, a wotwiki ezt is rosszul jelzi, mint másokat is. Főleg tier V-VI-ba tesz engem.
  Szeretem ezt a kis gépet, sűrűn szoktam bohóckodni vele.
  Ajánlom a kezdőknek is, mert elég sok sebzést kibír. (ha nem egy troll Oi jön szemben)[/quote]

  Vagy KV-2 :trollol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Zoleeka
  • Tankos
  · 6 éve
  Tier limites, a wotwiki ezt is rosszul jelzi, mint másokat is. Főleg tier V-VI-ba tesz engem.
  Szeretem ezt a kis gépet, sűrűn szoktam bohóckodni vele.
  Ajánlom a kezdőknek is, mert elég sok sebzést kibír. (ha nem egy troll Oi jön szemben)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr
  • Tankos
  · 6 éve
  Lövegkezelő a t28-ból a többi a t34-ből (az volt skilles) Első 16 csata 5-s. Aztán minden második. DE!!!! Ez attól is függ mely napszakban nyomod (gyerekvihariskolaszünetbenstb).
  A járgány gyorsabb mint a BP, lövedéke lassú 300m-ről a prém lőszer is sokat veszít átütéséből. Rohadtul szívatja a nehéz , lassú tankjaimat az MM. Sivatag és pusztaság a pályabeosztás, a szerencsés csapattársakkal (megtalálták a "W" gombot) együtt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  [quote name="Red_Dragon_HUN"][quote name="Angelus1991ster"]Mennyire tierlimites ez a tank? T6-ost sűrűn lát?[/quote]
  T5-T6-T7 is megy.[/quote]
  Nem megy Tier 7-be, hacsak a közelmúltban nem vették el tőle a limitált MM-et, amit kétlek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Red_Dragon_HUN
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Angelus1991ster"]Mennyire tierlimites ez a tank? T6-ost sűrűn lát?[/quote]
  T5-T6-T7-ban is megy.
  [url]http://wiki.wargaming.net/en/Tank:R32_Matilda_II_LL[/url]
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.