Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!
Mint teljesen kezdő játékos és újonnan regisztrált Wotinfo.hu olvasó, szeretném megosztani én is a gondolataimat, mert láttam, hogy szóba került a VK 30.02 D is ezen beszélgetésben. Elöljáróban elmondanám, hogy önfejűségemet és józan ítélőképességem hiányát misem bizonyítja jobban, mint hogy abszolút kezdőként a Pz - VK - Indien egyenes ágat kezdtem el fejleszteni. Noha mielőtt belevágtam volna, tájékozódtam némelyest a témában, de úgy találtam, hogy márpedig nekem ez az ág szimpatikus, a végén a Leo 1-essel. Tudom, hogy a magam kb. 1600 csatájával nem nagyon számít a véleményem, de ez a jármű megér ennyit.
No, tehát a VK 30.02 D... Ez az a tank, amit eleinte borzasztóan utáltam, mert nem tudtam vele igazán mit kezdeni, mégpedig a már sokat emlegetett 8.8-as ágyú 132-es AP pen-je miatt. A kudarcokhoz nyilván a tapasztalatlanságom járult hozzá legfőképpen, mindenesetre elég frusztráló volt a használata. Végül megannyi idegesítő csatát követően elkezdtem egy olyan taktikát alkalmazni, ami amúgy kézenfekvő lenne, mégpedig használni az eszemet. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy azóta profi játékos lettem volna ezzel a járművel, mindössze megtanultam hozzá alkalmazkodni. A hátrányát pedig előnyére fordítottam, vagyis az alacsony penetration-t egész egyszerűen arra használom fel, hogy minél jobban megtanuljam a tankok gyenge pontjait. Ez persze eleve cél volt, ha fejlődni szeretnék, de ez az úgymond kényszerítő erő picit gyorsított a dolgon. Tehát mára már kifejezetten megszerettem ezt a kis dögöt, ráadásul a páncélja bizonyos helyzetekben bizony tud pattintani (kaptam már vele acélfalat), pedig ez az ág nem erről híres. Nyilván alapvetően megoldaná a helyzetet az APCR lőszer használata is, nincs is vele semmi bajom, csak számomra nem nagyon éri meg, mert sokallom a költségét, az aktivitásomhoz és jövőbeni terveimhez képest.
No de ennél terjedelmesebb regényt már tényleg nem akarok írni, bár szívesen nyilatkoznék az ág többi tankjáról is (T5-től T8-ig), hisz ahogy látom, nem sokan keresik a szórakozást ezekkel a járművekkel.