Valóban igazad lehet.
Kb egy tízessel lehetek fiatalabb nálad, az én korosztályom már éppen kicsúszott abból az érából, ahol a nemzeti ünnepeket komolyan vették. Vidéki faluban éltem/élek, nekünk már nem nagyon tanítottak katona dalokat. Semmilyent sem. Az egy-két kikerülhetetlent kivéve. Amit magamra szedtem, az önszorgalomból való.
Az pedig tény és való szégyenletes, hogy a nemzeti ünnepeink elmentek politikai farokméregetésbe meg odaszólogatásba. Gyakorlatilag nem arról szólnak, aminek az ünnepe kellene, hogy legyen, hanem, hogy ki-ki mekkora tróger/faszagyerek.
Érdekelnek a "katonai" dolgok. Apám a 70-es évek végén volt határőr. Nem keveset beszélgettem vele arról a két évről. Nem voltam olyan sokat az Őrségben (és környékén), mint amennyire
ismerem az elmondásai alapján. ( Szakmámból adódóan, azért jártam ott eleget, ahol a "főd is csak sütve jó"

)
Egy szó, mint száz, szeretem, mikor egy zenekar előáll és megmutatja, hogy elő tudja adni a régi idők dalait az alkalomhoz illően. A legismertebb katonadal-feldolgozó-nemzeti-rock-együttes produkcióit pedig kifejezetten nem szeretem, mivel az nekem nem tűnik hitelesnek.
Nohh, akkor, zene
Foci:
Francia:
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...