Jelenleg 910 vendég és 8 tag online

2014. március 05., szerda 11:18

Type 3 Chi-Nu Kai - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(24 szavazat)

Paraméterek

Ágyú

A tank egyetlen valamirevaló része a 75 mm-es Type 5 ágyú 124 mm-es páncélátütéssel, 125 alfa sebzéssel, 0,37 pontossággal, 2,3 sec célzásidővel és 5 seces töltés (4,2 sec kimaxolva). Összességében véve az ágyú statjai nagyon jók egyetlen kis apróságtól eltekintve, az 5 másodperces töltés enyhén szólva is igen halovány, DPM-ben (damage/min) az egyik leggyengébb érték Tier V-ben. Így hosszú távon nehézkes nagy sebzést leadni vele.

Torony

Az egyetlen dolog amiben jobb a Chi-Nu-tól... vagyis nem, mert ugyan kap némi extra páncélt (Chi-Nu: 50/35/25 Kai: 75/50/50), ami kb. annyira elég, hogy Tier III környékű tankok nem fogják már gondolkodás nélkül belőni, de gondolom nem kell különösebben magyaráznom, hogy Tier V-ben már senkit nem fog meghatni egy döntetlen 75 mm-es páncél... Cserébe viszont ezért a hatalmas "acélfal gyár" toronyfrontért igencsak megfizet, ami miatt inkább visszasírja az ember a Chi-Nu tornyát: a kedves Kai kollégának csak 6,5°-es csőlehajlása van a sima Chi-Nu 10°-jával szemben, ami rögtön ki is zárja a hulldownozás lehetőségét. Aki már úgy gondolja, hogy elég és nem szeretné, ha tovább forgassam benne azt a bizonyos képzeletbeli kést, megnyugodhat, mert van még: toronyforgás 30°/sec ami már vetekszik egyes nehezekével; ez pont arra elég, hogy a rád rontó M7-ek és hasonló gyors tankok gond nélkül leforogjanak (nem mintha különösebben szükségük lenne rá), továbbá ott van még a 350 méteres látótávja, ami egy szimplán átlagos érték.

Felépítmény

Húsz tonna papír, nagyjából így lehetne összegezni. 50/25/20 mm-es páncél, ami nagyjából arra elég, hogy HE-vel ne tolják bele a maximum sebzést a vele egy szinten lévő tankok. Pattanni nagy valószínűséggel senki nem fog róla. Ha egy Tier III-as jön szembe velünk az is ugyanúgy át fog ütni mint egy Tier VII-es, az eltérés csak a sebzésben lesz... Sidescrapelni nemigazán lehet vele, mivel a test két oldalán van egy-egy behajló lemez (ala Tiger P) amit minden értelmesebb játékos kihasznál, ha meglátja. Továbbá van még egy igen érdekes dolog benne: postagalambok. Igen jól olvastad, postagalambok. Valamilyen oknál fogva a tank készítése során kifelejtették belőle a rádiót, így a japán mérnökök két megoldás közül választhattak: postagalambok vagy csőtelefon. Mivel ez utóbbi használata igen problémás egy mozgó járműnél így inkább a szárnyas patkányokra esett a választás. Viccet félretéve, a rádió kritikán aluli 400 méteres hatótávja nagyobb térképeken a pálya felére/negyedére elég, így halvány lila gőzünk nem lesz arról, hogy éppen mi történik a pálya másik felén, csak kapkodjuk a fejünket mikor az ellenfél már foglal... Egy másik fájó pontja a tanknak az átlag alatti álcája, ami első ránézésre nem túl vészes (13,85% álló helyzetben, 10,39% mozgásnál és 3,6% tüzelésnél), de mivel most egy tornyos TD-ről beszélünk (amivel ha meglátnak rögtön agyon is csapnak), ez nem túl szerencsés leosztás.

Felfüggesztés

Semmi extra. 38°/sec forgási sebesség, amit érdemes megemlíteni az a gyenge talajellenállás. Emiatt elég szenvedős vele nehéz terepeken haladni (mocsár és barátai).

Motor

Papíron 39 km/h végsebessége van, ami önmagában már undorító egy közepes tanknál, de ne feltételezze senki, hogy ezt valaha el is fogja érni, mivel ezt a tankot valójában mókusok tolják: van benne egy elkeserítően gyenge 240 LE-s valami amit nevezhetnénk motornak is, de nagyjából arra elég, hogy a nehezekkel együtt tudj mozogni... Hegyet meg se próbálj vele mászni, mert sose érsz fel. A valóságban a sebessége inkább 30-35 km/h környékén mozog.

Ajánlott játékstílus

[sóhaj] Campelj... sniperkedj, mást úgysem tudsz vele csinálni. Mednek lassú (meg úgy általánosságban is), tornyozni papír (és nem hajlik a csöve), így marad a "tornyos TD" szerepkör. Zártabb pályákon érdemes elindulni a nehezekkel és mögülük megpróbálni támogatni. Mivel a sebzése és a páncélátütése igencsak jó, ezért elég jól muzsikál ebben a szerepkörben. Ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy erősen emlékeztet az M10 Wolverinera (sokkal rosszabb sebzési potenciállal). Egy jó sniper pozícióból könnyen lehet vele nagy sebzéseket összehozni, de közelharcra halálos vétek bevinni, mert pillanatok alatt bármi szétkapja.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor/Optika
 • Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Kuplungégető, Pillanatkép, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés.

Bevétel

Átlagos bevétel

A T-25 Skoda mellett az egyik legjobban hozó Tier V-ös prémium tank. Mivel sniperkedős pályákon könnyű vele nagy sebzéseket összehozni elég szépen termeli a kreditet is. Egy átlagos körben a tiszta profit 15-20k között mozog. Jó meccseken 30-35k kredit is összejön.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó sebzés és átütés, az egyik legjobban kereső V-ös prémium tank

Hátrányai

 • átlagos látótávolság
 • minimális mobilitás
 • nemlétező páncélzat
 • lassú toronyforgás
 • gyenge csőlehajlás
 • szörnyű gyorsulás
 • gyenge DPM
 • 400 m-es rádió hatótáv.

Kiknek ajánlott

Mazochistáknak... a Chi-Nu-Kai egy tipikus új generációs prémium tank, azaz már nem a "különleges", hanem a "nem lehet jobb mint egy normál tank" jelszó égisze alatt született meg. Nos, nagyszerűen hozza is ezt a szintet. Nem mondom, hogy egy eredendően rossz tank lenne, de ha valaki megveszi a normál Chi-Nu-t, belerakja az alap motort, láncot és rádiót még akkor is egy jobb tankot kap mint a Kai. Ha pénz farmolásra kell egy Tier V tank, akkor ott a T-25 Skoda ami hasonló játékstílust követel, de nagyságrendekkel jobb mint ez a tank. A Kai-nak egyetlen funkciója van szerintem a játékban, mégpedig hogy legénységet húzzon benne az ember. Aki szeretné, hogy a japán ág minden rossz tulajdonsága egy tankba legyen sűrítve, akkor annak melegen ajánlom ezt a gépet. Egyéb esetben kerüld el messzire vagy ha már megvan gyújtsd fel, verd szét, ásd el és hintsd fel sóval a sírját. Két prémium tank van amit eddig megbántam, hogy megvettem... ez az egyik.

Eladva: Chi-Nu-Kai sikeresen eladva. Szerzett kredit: 300.000

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Megjelent: 29855 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. máj. 22., hétfő 12:12

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: STA-2 - Elemzés »

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#43 paracletos 2016-10-28 12:20
Az a véleményem, hogy ez egy jó páncélvadász.
Igaza van azoknak, akik kipróbálták mint med tank és szidják.
Viszont TD játékra nagyon is jó gép.
Olyan mint a 7-es T25/2 csak tier 5-ben.
#42 CsakaregE 2016-07-08 09:21
Ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye ;)
#41 borbolya 2016-07-04 22:57
Röviden: ez a tank egy sipka sz@r.......
#40 HUN_Sector 2016-07-02 16:38
Ezt a tankot úgy kell felfogni, hogy egy tornyos td. Bár ha a sandboxon lévő átütés csökkentés megvalósul, akkor jaj neki!
Nekem már két baltás a csöve, nem kellett megerőltetnem magam hozzá.
#39 javadamka1 2016-07-02 14:37
De...A T-25 tier5 német prémtank csak a cseh ág bekerülése előtt kivették, pont a skoda t-25 miatt...Am továbbra is a t-25 a legjobb 5-s prémtank.....
#38 werf06 2016-06-24 11:25
Korrekt leírás, 50%-os leárazásnál 750 aranyért talán megéri megvenni, crew trainingre nem rossz szerintem. A T-25 Skodával való összehasonlítást nem értem, mert se nem V-ös, se nem prémium. A T-24-re gondoltál?
#37 Andrej72 2016-04-21 21:59
Nekem is tetszik. Bejön a rejtőzködős sniper stílus. :-*
#36 matu 2016-02-02 21:36
Most jöttem rá hogy mazochista vagyok, ugyanis én imádok evvel a tankkal játszani :D Szerintem egy nem rossz gép, elég szépen tud vele keresni az ember.Küldetés során kaptam meg, utána pár csatát mentem vele és azóta semmit, nemrégiben el akartam adni, de mondom japán med ág legénységhúzására megteszi STA-2 hiányában. Akkor kezdtem el megszeretni.. és én majdnem eladtam :D
#35 boki11 2015-11-12 15:23
3x, 5x szorzónál megyek vele, az STA legénységével, így pénzt is és XP-t is farmolok vele.
#34 Dormentblade-AST- 2015-06-28 09:27
Anno én is megszereztem küldetéssel- sokan szidják, de én szeretek vele játszani, meg jól is keres. Lehet ócsárolni:)
#33 duplad99 2015-05-28 19:22
Szerintem elég jó a tank. Az első pár menet után úgy gondoltam, hogy megy a kukába, de utána ráéreztem és megszerettem. Azóta megvettek a T25-öt és azt mondtam, h a chi-nu-kai hozzá képest egy fos, de több pénzt hoz.
Én a T25-öt ajánlom, mert szerintem az a legjobb tier 5 prém tank. (Személyes vélemény)
#32 Hun_Mercenary 2015-04-18 12:11
Idézet - Leopardusz:
nahát nahát, többet rosszat ne halljak a cshinukájról :P
első csata vele, tank ász, top gun, kaliber stb, 1500 sebzés, 12.000 legénységi xp. 5ös tirben nagyon jó kis tank ez, semmiképp se higgyetek a cikkirónak 8) :D

jó álca, jó ágyú, megfelelően mozgékony (40kmh), s olyan kicsike h nem figyelnek rá, nyugodtan lőhetsz akit látsz...
Bátran ki lehet próbálni, a japán ág min 2 skilles legénységével csak úgy hasit....

Remélem, hogy ez irónia :D
#31 Leopardusz 2015-04-14 13:44
a chinu valamivel mozgékonyabb az igaz, de megvan ennek is a szükséges.

S funkodásról nem is volt szó tudtommal, csak arról, h jó ez a tank. S szopásról sincs szó, inkább szopatásról ha pontosak akarunk lenni. 5ös tirben egyik legjobb ágyú, meg álca, mind2ben jócskán veri a T25öt....
Uh végülis fun tank is, hisz ahhoz pont ezek kellenek :P
#30 replika 2015-04-14 02:51
Komolyan nem tudom mit vártok. Ez csak kredit farmra való, mit akartok funkodni vele? Ha szop*i akartok takkal akkor nem ez a mélypont, arra ott az Excelsior.
#29 Grievous 2015-04-13 22:30
Jó ágyú? Nekem az előbb minden lövést félrehordott tier7-ben.

Wotinfo Collection a Media Markt-ban

WOTINFO TV KÖVETKEZŐ ADÁSIG MÉG:

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Aktuális akciók, események

WML WEEKEND CUP 3V3 #35 | TIER 6

Cikk hozzászólások