Jelenleg

45
látogatónk van

2017. november 21. 07:35

FELHÍVÁS!

Írta:
(71 szavazat)
33 hozzászólás

Sziasztok! A közösségünk már megmutatta mire is képes az ereje. Most szülőként szólnék minden olyan játékoshoz szülőhöz és cégvezetőhöz, akinek a lehetőségei megengedik, hogy segítsenek egy súlyosan beteg kisfiún.

Ricsi 2002-ben, egészségesen jött világra, és 16 hónapos koráig ugyanúgy cseperedett, mint minden más kisgyerek, és a szülőknek részük volt mindabban a rengeteg örömben, boldogságban, amit egy gyermek adhat.

Ekkor azonban kezdtek rosszul alakulni a dolgok. Orvostól orvosra jártak: először leukémiára gyanakodtak a szakemberek, de végül kiderült, hogy más a baj. Műtétek sorozatát végezték el az apró testen, folyamatos fájdalom, félelem vette kezdetét. Hamarosan az intenzív osztály lett az otthona a kisfiúnak.

A vizsgálatok veleszületett immunbetegséget mutattak - olyan betegséget, amelyben Ricsikén kívül egyetlen másik gyermek szenved a világon. Az anyuka szerveivel 2004-ben csontvelő-, majd 2009-ben tüdőtranszplantáción ment keresztül Ricsi, aki ekkor 7 éves volt. Több hónap kórházi élet következett Bécsben, ami mind lelkileg, mind anyagilag nagyon megviselte a családot, és ezzel még nem ért véget a megpróbáltatás, azóta is folyamatosan ingáznak a lakhelyük és Budapest, Miskolc, illetve Bécs között.

Közben a kisfiú - akinek 9 éves korára legalább 30 kilónak kellett volna lennie - 17 kg-ról 13-ra fogyott, ezért vénás táplálásra lett szükség, majd újabb műtétre Bécsben, ahol művénát kapott emiatt. A műtét közben újabb probléma merült fel, sztomát kapott.

A vénás táplálás sajnos azóta sem hozta meg a kívánt eredményt, Ricsike súlya nem gyarapodott, ráadásul a vérben található magas szén-dioxid-szint miatt fulladni kezdett, ezért azóta is lélegeztető géppel kell aludnia.

Az elmúlt években ismét műtétet hajtottak végre a kisfiún, mivel a vér tisztítása miatt újabb művénát kellett beültetni a testébe. Azóta Ricsike nem tud lábra állni, és a műtét célját sem érték el, sőt, a csontvelő-transzplantáció miatt fellépő szövődmények miatt a látása rohamosan romlik, a fogait elvesztette (műfogai vannak), és a nyelésével is gondok vannak, kizárólag pépes, folyékony ételeket képes lenyelni.

A szülők, akik természetesen bíznak és hisznek Ricsike gyógyulásában, havonta átlagosan 140 ezer forintot költenek a szükséges gyógyszerekre és eszközökre úgy, hogy az anyukának 24 órában a kisfia mellett kell lennie, így kénytelenek az apuka fizetéséből élni, ami nem fedezi az óriási kiadásokat, ezért minden segítségre szükségük van.

A Családi bankszámlára várjuk a felajánlásotokat!

  • Raiffeisen Bank
  • 12051003-00257185-00100007
  • Eszes Ágnes

Tegyük szebbé a karácsonyukat!

Utoljára frissítve: 2017. december 14. 18:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RacsiGoRektThem
    • Tankos
    · 6 éve
    Ezekre nincsenek szavak, nagyon szép gesztus. Természetesen ment a felajánlás, ha csekély is, de a sok kicsivel is közelebb juthatnak a kisfiú gyógyulásához.
    Jobbulást és Boldog Karácsonyt a családnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    beerpocak
    • Tankos
    · 6 éve
    Jobbulást Kívánok!
    A magam szerény módján én is segítek, ahogy sok más EMBER is.
    Átérzem a helyzetüket nekünk is van egy fiunk 380 grammal (nem elírás 38 dekagrammal) született, ha minden "jól" megy talán öt hónap intenzív osztály után majd haza jön...
    Hajrá Ricsi!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DrGoodBad
    • VIP
    · 6 éve
    Nem tudok mit hozzáfűzni, itt már leírták sokan azokat az érzelmeket amik most bennem is kavarognak, csak azt nem tudom ilyen eseteknél fölfogni sohasem, mi is a sors, az Isten szándéka, vagy nevezzük bárhogyan egy ilyen emberkével akit a legdrágább dolgoktól fosztott meg már élete elején, s valószínű egész életére....ép elmével ezt nem lehet fölfogni.
    Sajnálom, hogy csak anyagilag segíthetek egy ilyen emberkének.
    Jobbulást, s mindent mit pénzért meg nem vehet az ember kívánok neki, a családjának pedig annyit tudok mondani, hogy soha ne adják föl mert a remény, az akarat a legerősebb gyógyír, ha egyszer ezeket elvesztik mindent elveszítenek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PannonSys
    • Tankos
    · 6 éve
    Jobbulást.
    Még a szőrös szívű nyugger - most vállalkozó - rendőrök is segítenek. (Itt is)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Moltomy
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok!

    Minden tiszteletem a szülőknek, nekem is van két kisgyermekem, természetesen ment a segítség!
    Gyógyulj meg minél előbb Ricsi!

    üdv
    Tomi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hungarian Stalker
    • Tankos
    · 6 éve
    Két fiam van, hál' Istennek egészségesek!
    Természetesen mi is segítünk!
    Gyógyulj meg Kislegény!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vilmek
    • Tankos
    · 6 éve
    Jobbulást, és Boldog Karácsonyt Neki!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem is vannak születési rendellenességeim, bár nem ennyire súlyosak. Tudom milyen érzés betegen élni(28év) és nagyon sajnálom. Jobbulást kívánok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vasty
    • Tankos
    · 6 éve
    Segítsünk nekik!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    Jobbulást kívánok en is... Nagyon sajnálom.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.