Jelenleg

21
látogatónk van

2020. március 26. 17:45

Jövőbe tekintés: Játékbeli változások 2020-ban

Írta:
(26 szavazat)
76 hozzászólás

Megérkezett a tavasz és elkezdődött a tankcsaták új szezonja. Előző cikkünkben már említettük a járművek újra egyensúlyozását, most nézzük a további változásokat:

Tervrajzok

A tervrajzok egy új funkció, amit nagyon sok játékos használ, viszont vannak még benne hibák, ezeken igyekszünk a jövőben javítani. Az egyik ilyen probléma, ha valamelyik nemzet összes tankja ki van már fejlesztve és maradt nemzeti töredéked, akkor azzal már nem tudsz kezdeni semmit. Ezen és az ehhez hasonló problémákkal foglalkozunk és gondolkozunk azon a megoldáson, ami mindenkinek jó lehet. Mindenesetre tovább dolgozunk a tervrajzok fejlesztésén.

Prémium lövedék

Jelenleg a prémium lövedékek használata tűnik a legelőnyösebbnek, sok olyan jármű van, amelyet dinamikája és jól használható lövegének prémium lőszerrel történő kombinálása igen erős ellenféllé tesz. Ez azonban árt az olyan tankoknak, amelyek jól páncélozottak és jó túlélési eséllyel indulnak harcba. Azonban a páncélozottság hatása a prémium lőszerrel szemben lecsökken. Jelenlegi fő célunk, hogy ezek a járművek több hangsúlyt kaphassanak a csatákban, hogy az eredeti szerepkörüket megfelelően láthassák el.

A Sandbox szerveren tesztelve megpróbáltuk lecsökkenteni a prémium lőszerek DPM-ét és jó fogadtatásban részesült a játékosok körében, főleg ha ezt külön választjuk a New Balance többi változtatástól. Még sok a teendő ezekkel – például dolgozni kell a HE lövedéket érintő egyensúlyozáson. A végső döntést még nem hoztuk meg, hogy az alap lőszer sebzését növeljük-e a jövőben esetleg, ez még kidolgozásra vár. Az egész lövedék rendszer átdolgozása várható a jövőben. A jövőben sem szándékozunk visszaállítani a prémium lőszerek aranyért történő megvásárlását, ezzel szeretnénk biztosítani, hogy minden játékos egyenlő eséllyel indulhasson a csatába.

A HE lövedékről

A HE lőszerrel tervezett változás egyenlőre nem hozott sikert, sokkal érthetőbbé és kiszámíthatóbbá kell tenni a sebzés nagyságát. Viszont a játékosoknak is meg kell tanulniuk, hogy az adott lövedék mennyit sebezhet, ha átüti a páncélzatot és mennyit, ha nem. Átütés esetén a sebzés nagysága közel lesz a páncéltörő lövedékhez, mi jelenleg ebbe az irányba tervezünk elmozdulni.

Az arty kérdés

A kábítási mechanizmust nem fogjuk kivenni a játékból, és a csapattársaknak okozott kábítás is bent fog maradni, de továbbra sem fog tudni csapattársat sebezni a lövés. A régi "szép" időket idéző nagy sebezésű páncéltörő lövedékek nem fognak visszatérni. Tovább dolgozunk az SPG-ken, viszont továbbra is kijelenthetjük nem tervezzük prémium arty bevezetését.

Legénység 2.0

A legénység 2.0 egy összetett rendszer lesz, amely jelenleg is fejlesztés alatt áll. Amint lesz egy megfelelő változat mind a játékosok mind az alkotók számára, akkor azt elsőre a Sandbox szerveren lehet majd kipróbálni, várhatóan 2020 nyara tájékán. Azonban ismételten felhívjuk a játékosok figyelmét, a Sandbox szerveren bevezetett változások nem biztos hogy változatlan módon fognak bekerülni az éles szerverre a későbbiekben, mert az ott bevezetendő Legénység 2.0-nál már figyelembe fogjuk venni a Sandbox szerveren szerzett tapasztalatokat, illetve a játékosok véleményeit is figyelembe vesszük.

Mire számíthatunk a Sandbox-on:

 • Egy új elnevezés kerül be: az Egység. Az Egység négy legénységi tagból fog állni. Minden egyes Parancsnok kiképezhető bizonyos járművekre. Minden legénység egy Egységben van egyesítve egy nemzettel és egy járműtípussal, mint például szovjet közepes tankok. Az Egységnek szintje van, ami meghatározza, hogy az Egység parancsnokának hány perket kell megtanulnia. Minden parancsnoknak lehet saját perkje/jártassága. A legénységet négy tankhoz fogod tudni hozzárendelni nemzeten és tankágon belül + az adott nemzet és tankosztály összes prémium járműve.
 • Lesznek úgynevezett Különleges Legények – ezek Tanácsadók lesznek, akik a Parancsnokot fogják tudni erősíteni.
 • A Perk rendszert jelentősen átdolgozzuk. Több Perk lesz és azon belül is lesznek szintek. A Perkeket felosztjuk öt ágra és mindegyik ág végén két végső perk közül lehet választani. A végső eredményért a játékosoknak keményen meg kell dolgozniuk, ha megakarják tanulni a képességeket.
 • Az egész rendszert a Parancsnokba integráljuk majd, aki a teljes legénységet fogja képviselni.
 • A rendszert a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni. Valamennyi Perk hasonlítani fog a régiekhez, de bejönnek helyzetfüggő perkek is, például az újratöltést gyorsító, amikor a tank életereje már alacsony. Jelenleg 35 Perk van a fejünkben, ebből 10 lesz a végső. Ennek a változásnak a fő célja, hogy a legénység élvezetesebbé tegye a játékot anélkül, hogy túl nagy előnyt nyújtana. A változás hatására nőni fog a változatosság, az erősebb Perkek használata szituáció függő lesz.

Felszerelés 2.0

A Felszereléseket változatosabbá akarjuk tenni, hogy elmozduljunk a régi változattól. Olyan új felszerelések jönnek a játékba, amelyek úgy változtatják meg a tankok alap tulajdonságait mint még korábban soha. Ezenfelül egyszerűsíteni akarjuk a típusait és az áraikat is. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a felszereléseknek lesz felszerelési „foglalata” bizonyos felszerelési típusokhoz, mint például álcázás, löveg kezelés vagy éppen páncélzat erősítés. Ezzel minden egyes tank típusnak lesz bizonyos bónusza, amivel a segíteni tudja a szerepkörét és a játék stílusát.

A felszerelési foglalat tulajdonságai szerep alapján lesz a tankokhoz rendelve. Nem lesz korlátozás de bizonyos felszerelések csak bizonyos tankosztályokhoz lesznek hozzáadhatók. A felszerelések nyújtotta bónuszok nem lesznek túl erősek. Az szeretnénk elérni, hogy a megfelelő felszerelés kombinációt használd a tankon. A változtatást szintén a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni.

Sok kritika ért minket, hogy a Fejlesztett Felszerelésnek túl magas a leszerelési költsége, 200 kötvény/egység. Ennek nem más az oka, mint hogy így szerettük volna elkerülni, hogy a játékosok tankról tankra tudják vinni őket, és ne vásároljanak új Fejlesztett Felszerelést. Azonban a Vérdíj Felszerelés bevezetése után visszatérünk a kérdéshez. Gondolkodunk a kötvény szerzési lehetőségek növelésén is.

Mivel a Merit-hez való jutalom eltűnt a játékból, ezért a Leszerelő készletet nem lehet már megkapni. A készlet megszerzésével kapcsolatban gondolkodunk a Napi küldetéseken keresztül történő megszerezhetőségen is, vagy a Napi Bónusz Küldetésben történő elérhetőségen.

A rangsorolt csata 2020-2021 között

A Rangsorolt Csaták visszatérnek a World of Tanks-ba 2020-2021-ben három izgalmas szezonnal. Attól függően, hogy milyen eredményt érsz el a három szezon alatt, elérheted a legnagyobb jutalmat, egy Tier IX-es tankot. Neve, osztálya, nemzete és jellemzői titkosak, a részleteket később adjuk meg.

Visszajelzésetek alapján picit módosítottuk a játékmenetet, hogy részt vegyél a Ligában. Különleges napi küldetések várják azokat, akik minősítettek a Ligára. Ezen felül újradolgozzuk a mechanikáját a Bónusz Csatáknak, hogy lerövidítsük a kalandot különböző Osztályokon keresztül.

Van egy olyan vélemény, hogy csak a kifejleszthető tankoknak szabadna a Rangsorolt csatákban részt venni (járművek, amiket jutalomként kapsz tevékenységekért Globális Térképen és Személyes Küldetésekért, nem kellene megengedni). Jelenleg nincs egyhangú vélemény ezzel kapcsolatban. Egyik lehetséges megoldás a matchmaker használata erre az esetre, de ez is vitatható. Bármilyen új szabály a MM-en növeli a sorban állási időt. Ugyanakkor a Rangsorolt csaták így is korlátozva vannak a játékosok számával, szerverekkel és Prime idővel. Sok játékos nem hajlandó várni 5 percet vagy annál többet egy csatára. Erről majd még egyeztetünk a fejlesztőkkel és a játékosokkal.

Jármű újraegyensúlyozás

Idén folytatjuk a kiegyensúlyozási munkát, amit 2019-ben kezdünk egyes népszerű járműveken. Már finomítottuk a karakterisztikáit a Leopard 1-nek, az STB-1-nek és más nagyszerű tankoknak, most pedig ideje egy újabb lépést tenni előre és kiigazítani többek között az E 100 és a legendás IS-4 teljesítmény karakterisztikáit is.

A német ágon nem csak az E 100-at tervezzük kiegyensúlyozni, de a VK 36.01 (H)-t, az E 75-öt, a Tiger I-et és a Tiger II-t is.

A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra.

Az amerikai ágnál a T32, az M103 és a T110E5 lesz a kiegyensúlyozás alanya.

Ez a lista nem teljes, és elképzelhető hogy további tankok lesznek hozzáadva a jövőben.

Ezen kívül gondolkodunk a lehetőségeinken a kerekes járművek újraegyensúlyozása kapcsán is. A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek. Ezt korrigálnunk kell és idén elintézzük.

A WOT 10. évfordulója

2020-ban lesz a játékunk 10. évfordulója, és ezt a mérföldkövet nagymértékben megünnepeljük mindnyájatokkal! Nagy ünneplések kezdődnek 2020 áprilisában és év végéig tartanak.

Sok vonzó eseményt készítettünk és óriás mennyiségű játék tartalmat a számotokra. Az évforduló 5 tematikus fázisból áll, mindegyik egy bizonyos mérföldkőnek felel meg a World of Tanks-ban, amely nyomot hagyott a játékosai szívében.

Veteránok mosolyoghatnak és visszaemlékezhetnek a régi szép időkre; a kezdők pedig meglepően érdekes tényeket tanulhatnak a projektünkről.

Együtt az évforduló 5 fázisa bizonyítja, hogy mennyit változott és nőtt a World of Tanks az elmúlt 10 évben. Az ünneplés 2020 augusztusában hág a tetőfokára, és az biztos, hogy lesz bőven kellemes meglepetés ebben a hónapban! Egy ünnepnyi különleges ajándék és bőségnyi jutalom vár minden egyes játékost, úgyhogy mindenképp ünnepelj velünk!

Sokan kérdezték, hogy WoT 10. évfordulóján lesz-e esetleg amnesztia a bannolt játékosoknak. Igen lesz, de erről még nem nyilatkozunk, hogy mely szabálysértést elkövető játékosok részesülhetnek ebben.

Egyéb

Rengeteg kérdést kaptunk az eltávolított csataformátumok esetleges visszaállításával kapcsolatban is. A 7/54 formátumot véglegesen eltávolítottuk, így az nem tér vissza. A Team Clash megmutatta nekünk, hogy a játékosok valóban élvezték a 7/70 formátumot, ezért szeretnénk még egyszer elindítani, de anélkül, hogy azt egy adott játékeseményhez kötnénk. Szeretnénk látni, hogy a játékosok hogyan értékelik a játékot, függetlenül attól, hogy mindent élveznek. A 7/70 formátum nem az új eSport, hanem az amatőrök számára készült WoT-sport.

Új eseményeket tervezünk bevezetni a klán játékosok számára a random csatákban.

A Kötvény bolt elemei kb. hat havonta fognak frissülni. Idén frissíteni fogjuk a Boltot is, referencia időpontként a Rangsorolt csaták szezonjának kezdetét fogjuk tekinteni.

Végül a átlátszó textúrák és az átcsúszó tárgyak kérdése, hogy ezen mikor tervezünk javítani. Ez egy szisztematikus kérdés, amely egy külső gyártó fél által készített technológiához kapcsolódik. A problémák akkor merülnek fel, amikor a különböző technológiák kölcsönhatásba lépnek - már voltak ilyenek az 1.0-s frissítés előtt is, de ritkábban fordultak elő. Dolgozunk a javításon, de ezek a kérdések a technológiák tulajdonosai részvételét is megkövetelik, és időbe telnek.


Fordította: Bodzy és családja, köszi!

Utoljára frissítve: 2020. március 26. 18:22

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gnor27
  • Tankos
  · 3 éve
  Én már kb 2 éve nem játszok, pont azért mert a prémiumlőszerekkel telepakolt stathuszárok ott lőtték keresztbe a tankjaimat ahol csak akarták. Amikor abbahagytam már akkor is tonnaszámra árulták a 20-40 tizestankos fiókokat 30-50 ezer forintokért amikben a prémiumjárművek ára is több volt mint a vételár. A WG kreténjei semmit nem tanulnak és semmit nem akarnak megérteni... Ennyi év eltelte után is még csak a hümmögésig jutottak el hogy "lehet hogy ez így nem is jó".... Nyomorultak! Remélem drasztikusan visszaesik a játékosszám mert másból nem értenek...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 3 éve
   Vannak dolgok, amiket el kellene tudni engedni. Szerintem 2 év távlatából ideje lenne elvégezni azt a gyászmunkát, és végleg útjára engedni számodra ezt a játékot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Potip_
   • Tankos
   · 3 éve
   Most vagy a tányér nem egyenes, vagy a leves görbe...... de elég életszerűtlen, hogy 2 évvel a "befejeztem a játékot" után is itt kommentelgetsz.... Szerintem csak a feszültséget akarnád szítani, de elég szarul csinálod.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme
   • Tankos
   · 3 éve
   2 éve abbahagytad amikor már ezüstért annyi "gold" lőszert vehettél volna és annyit pumálhattál volna el belőle a csatában, amennyit csak akarsz. Ez aztán a logika.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Szazados_
   • Tankos
   · 3 éve
   És mégis itt vagy.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Peter1918
  • Tankos
  · 3 éve
  Én nagyon támogatnám a 7v7-et, szerintem sokkal pörgősebb, nem kell annyi tankra odafigyelni. Az ajándékokra kíváncsi vagyok mik lesznek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Puma_81
  • Tankos
  · 3 éve
  A legénység 2.0 számomra a legérdekesebb változtatás. Tetszik az ötlet, hogy 1 egység 4 azonos típusú tankba lesz beültethető átképzés nélkül(+prém), mert így lesz értelme megtartanom alacsonyabb szintű tankok közül.
  Viszont kíváncsi leszek, hogy a mostani legénységet hogyan fogják átkonvertálni az új rendszerbe. Az eddig velük gyűjtött XP-t újra eloszthatjuk? A legénységet a parancsnokra hegyezik ki...és a többi legénységi tag? Kampány jutalom legényt lehet nem érdemes már betoborozni addig? vagy bízhatunk a megfelelő konverzióban?

  A 10. évfordulóhoz kapcsolódó amnesztiát viszont jobb lenne ha átgondolnák, azzal a pár emberrel kár jó fejnek lenni, a nagy többség kárára. Nem is értem miért kérdezték ezt sokan, hacsak nem úgy "hogy ugye nem kapnak amnesztiát".
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Leon Silver
  • Tankos
  · 3 éve
  Üdv!

  Tervrajzok: Pipa. Nekem se kell már több Csehszlovák tervrajz. Fullos az ág de van 60 nemzeti benne.

  Prémium lőszerek: Végre. Így is lesz mindenkinél prém lőszer szépen, de ha hatásos akarsz lenni akkor megtanulod a weakspotokat, mert nem fog annyit "érni" a prém lőszered.

  Arty: Azt inkább hagynám.. nem akarok senkit megsérteni.. maradjunk annyiban, hogy a jó ízlés határain belül nem tudok nyilatkozni.

  Legénység//Felszerelés 2.0: Érdekesnek hangzik. Viszont aggaszt a "Felszerelés típusok" bevezetése. Mondjuk Támadó/Védekező/Egyéb 1-1-1 arányban. Az én STB1-esem: Újratöltés gyorsító/Szellőzés/Stabilizátor... mindegyik elég támadónak tűnik, és köszönöm de meg vagyok elégedve a mostanival... Persze ez csak spekuláció és tiszta képet majd később kapunk.

  Újraegyensúlyozás: Az STB-1, Leopard 1 párossal jó munkát végeztek a wgsek úgyhogy pozitívan állok a hírnek.
  IS-4 nincs.. nem tudok nyilatkozni
  E-100.. hmmm véleményem szerint megállja a helyét a játékban még mindig.
  T110E5: "Jack of all trades" Nem túl gyors nem is lomha // nem rossz az ágyú de nem egy mesterlövész // Nem túl páncélozott de nem papír. Szerintem olyasmi mint a buff előtti Leopard 1 aminek nem volt semmi olyan eleme ami kiemelkedett volna. Ha kap valami specifikációt amire lehet "építeni" akkor az nagyban meg fogja változtatni a tankot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 3 éve
   A felszerelés átalakításnak akkor van értelme, ha valóban célszerű lehet egy tankot különféleképpen felszerelni. Ha ugyanúgy egyféle optimális verzió létezik majd a tankokra, mint most, akkor szerintem felesleges az egész.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar95
   • Tankos
   · 3 éve
   "ha hatásos akarsz lenni akkor megtanulod a weakspotokat, mert nem fog annyit "érni" a prém lőszered."

   miért golddal nem kell weakspotra célozni?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leon Silver
    • Tankos
    · 3 éve
    STB1 tornya szemből // Obj 140 tornya szemből // Jgpz E100 Felépítménye szemből // elvileg az IS 7est is meglehet lőni az ágyúja mellett (ezt nem próbáltam még) // Super Conqueror kupola// Egy Obj. 277el ezeket mind be lehet ütni a prém lőszerrel de APval elfelejtheted. Persze van kupolája az STBnek illetve, az Obj. 140nek is, én inkább biztosra megyek, mert egyenlőre semmi hátránya nincs a gold lőszernek.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti
     • Tankos
     · 3 éve
     STB-1 - tornya szemből jó célzással bármivel beüthető.
     Obj 140 - kupola
     Jpz E100 - kupola, vagy alváz teteje (szintjén kb minden overmatcheli), de valóban, ennél a prám a főpáncélnál is segít (de csak derékszögben)
     IS-7 - nyakán (ugyan kicsi), de bármi beüti, illetve igen, a 370+ heat beüti szemből is.
     S. C. - a lövege mellett, a nyakán, a kupolán AP, Heat és He lőszer is hatásos, tehát oda sem kell.
     Ahogy írod, hogy nincs hátránya, egy 277 esetében sem egészen pontos, ugyanis a lánc (és kerék!) még mindig megfogja a heat javát.
     Természetesen ettől függetlenül igazad van, mert a hátrány kevés.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar95
     • Tankos
     · 3 éve
     olyat is tudsz mondani ami NEM weakspot? ezeket belövi kb minden 10-es td gold nélkül is
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Leon Silver
      • Tankos
      · 3 éve
      Persze.. végül is nem emeltem ki, hogy "Obj. 277el" (és azért a 277 mert az alap átütése is nagy).. Tudsz olyat mondani ami beüti gold nélkül és nem TD? A TD nyilván azért TD mert az ágyúra épít...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar95
       • Tankos
       · 3 éve
       mert te úgy gondolod,hogy ha hozzányúlnak a goldhoz akkor majd AP-val fogsz pattogni azokról a weakspotokról amiket leírtál? vagy mondok jobbat.. nekiállsz repeszt spamelni egy 10-es tankkal? Csak,emrt akkor jobb,ha már most abbahagyod a wotot
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  E.K.V.R
  • Tankos
  · 3 éve
  Üdv Mindenki!
  Csak ezért a topickért regisztráltam újra...
  Szval kb 13nyarán ficcentem rá a játékra, a 9.11-nél örök szerelem, lamúr ...9.18-nál válóper de azóta is be-be nézek az ablakán hátha kivillan édes mivolta. Ahogy az Ablaka alatt téblábolok, be is rántott márc7.-én karjaiba 20 csatáig és már-már... de azóta csak a tiszta szesznek élek...

  Szval a Becsületesnepper szavaival "Jónak jó, csak éppen xar!"

  Amit én változatnék... Kicsinyes mivoltam most ne említessék.
  -1hp-s KV3, 3 hp-s Jpz100 és hasonló okosságok elfelejtése
  -Stock tank plusz2 tier szivatása (első tier6-os szépségemnél ez 67%-volt...)
  -Tier1-10 összehúzva Tier1-6-ra a 6-os a jelenlegi 10-s (lásd Kv1-Kv1s...)
  -Pontos ágyúkat kérnénk a pl: fransziásan xart azt hagyják meg más játéknak, a kerekes meg kapjon már olyan xart mint amilyen most a többi, pláne hogy lepattan róla még a páncélszekrény is.
  -Egy gyengéd újraegyennsúly ahol a kifejezetten xar tankra lehetne vásárolni olyan cuccokat amitől kifejezetten jó lesz és nem olyan, hogy inkább hagyja a fenébe az egészet, ha már állandóan nerfelgetnek meg buffolgatnak
  - Plusz , minusz 1 tier így meg is lesz
  -RNG bátyón húzzunk vissza keveset.
  -Minden játékos minden tankjára katonai rendfokozat , ha elérte a mximumot akkor a tank zárolva(tech tree)
  -MM-nél azért ügyeljünk, hogy a KV2 és tsai lehetőleg 10-ből min 4x legyenek már a sor végén
  -És hogy legyen elég játékos minden tierbe a tank kifejlesztési XP kőtségen kicsit emeljünk,néhol akár 300%-al is... de free xp-t lehessen bármikor vásárolni az arany mellett mondjuk csomagban...(hogy ne legyen ingyenes a játék, 20-30 ojrót szívesen dobnék bele havonta ha nem cikizné folyton a technika a kedélyem)


  Van még pár dolog de már annyira sem érdekel, hogy lepötyögjem pedig 2 hét karantént ma kezdtem. Úgy sem változtatják meg, csak kicsit telt az idő amíg itt vakaróztam.
  Köszi Srácok, Urak, Hölgyek! Pacsi Mindenkinek!
  ui: még a 2hét prém fiók sem érdekel pedig örököltem 4 accot...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 3 éve
   Jól értem? Tehát kb. 1 éve abbahagytad, de azóta néha benézel, és legutóbb 3 hete mentél 20 csatát, ami írásra ihletett meg?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis
   • Tankos
   · 3 éve
   Ezért igazán kár volt regisztrálni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus
  • Tankos
  · 3 éve
  Az a baj ezekkel a buff dolgokkal meglátásom szerint, hogy nem sokáig érnek. Ha valamit felbuffolnak, utána rakunk be egy másik tankokat, vagy épp felerősíteni egy nemzetnél pár tankot, és amit előtte erősítettek azok megint gyengék lesznek. És ez a körforgás sose fog leállni, a WG terel minket, hogy mivel játszunk egy ideig. Meg volt erősítve a T110E5, nagyon sokan játszottak vele, majd kapott egy nerfet. Utána nem is kellett nagyon senkinek, nem is nagyon használják. A héten mentem vele 2 kört, az első csatámban meglett vele az 1-es szint, a másodikban meg a tank ász. Nekem már régebben megszereztem vele a tank ász státuszt, de meglepődtem, hogy ilyen rövid csatán belül újra meglett. Ez mit igazol, hogy nem sokan játszanak ezzel a tank osztállyal. Igaza van Pzolinak a kerekes járművekkel kapcsolatban. Totál elszarják a játékot, és a hasonló szintű lájtokat teljesen elnyomják. Nagyon ritkán lehet őket látni csatákban, és ha vannak elcseszik a spotjukat a kerekesek. Itt van a rangsorolt csaták, szinte csak kerekes lájtokat lehet látni. Ezért szívok az FV4005-vel, akkor kezdtem el vele játszani, mikor nerfet kapott, örülök ha 4 lövésből sebzek 2000, és az a rohadt tank ász nem akar összejönni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bannan
  • Tankos
  · 3 éve
  Kínai médium ágra is ráférne egy kis buffolas, főleg a T34-2-t nagyon kellene erősíteni, hihetetlen gyenge tank minden területen, ugyanúgy a T34-1, Wz-120, 121-nek is szükséges lenne a buff.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   WGShit
   • Tankos
   · 3 éve
   Wz-120 egy igazi b@szógép!Imádom a mai napig!Ha kell pattint és azért az a löveg rajta...Amikor 520at beleversz valakibe szinte látod ahogy lefossa a bokáját... 1000 körüli csatám van vele,szóval megismertem a kicsikét!A 121 is garázsban van,de kb 3-4 csatát mentem vele,mert nem vagyok nagy X-es tier rajongó így nem is tudok róla érdemben nyilatkozni!Az alatt a pár csata alatt a benyomásom pozitív volt mindenesetre!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32
   • Tank elemző
   · 3 éve
   A 121-nek semmi baja, persze ha buffolnák annak csak örülnék, de így is teljesen jó.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bannan
    • Tankos
    · 3 éve
    Kíván fejlesztve nekem, de még nem vettem meg, sokan gyengének tartják a többi 10-s medhez képest. Még hogyha azt úgy hagyják, a másik hármat mindenképpen erősíteni kellene. A T34-2 nagyon gyenge, kicsi atutes, pontatlan löveg, gyenge lövegkiteríthetoseg sebessége is átlagos és mellé szörnyű MM besorolása van. Amikor beraktak 2013-ban akkor még jobban lehetett vele boldogulni, mai mezőnyben nagyon vérszegény.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 3 éve
  Kerekesek. Meglepődtem ezen a híren, mert két év óta vannak a játékban lényegében érintetlenül annak ellenére, hogy a kisembereksírása mellett még az unikumok is azt mondják, hogy ha van OP tank a játékban, az EBR105 az biztosan az.
  Személyesen az én játékélményemet nagyon rontják, mert szeretem a scoutokat és ezek teljesen meggyilkolják a játékomat. Nem rendelkezem jó reflex-ekkel és ezt a sebességet már nagyon nehéz lekövetnem (igazából a szerencsén múlik nagy részben, nem érzem, hogy uralnám az ágyúmat a lövés pillanatában, annyira gyorsan kell reagálnom). Most ranked-ezek éppen AMX 13 105-el a legtöbbet és azt tapasztalom, hogy az a csapat nagy eséllyel nyer, ahol életben marad az EBR. Le kéne vadásznom, de egyszerűen nem tudom, úgy száguld, úgy kanyarog, hogy nem tudom lekövetni, de ha mégis sikerül eltalálnom, akkor jön a fekete leves. Mégpedig, hogy az esetek felében benyeli a kerék vagy pattint valahogyan. Ha a kerekesek azért kerültek be, hogy felgyorsítsák a játékot, a mai fiatalság igényeit kielégítve, akkor ez lehet, hogy sikerült nekik, de én ezt már nem tudom befogadni, alkalmazkodni, felgyorsulni hozzá. Persze ez nyilván az egyéni fizikai és szoc problémám.

  Szerintem sokkal több előnyük van, mint hátrányuk.
  Hátrány:
  - aránylag kicsi látótáv (bár, ha minden skillt, felszerelést, fogyócikket rárak az ember, akkor már nagyságrendileg lehet csökkenteni ezt negatívumot)
  - nehéz irányíthatóság az újfajta ívek, sebesség változtatások, fennakadások miatt
  Előny:
  - extrém, sebesség és mobilitás.
  Mindennél jobb sebesség (előre, hátra egyaránt), a kulcspozíciók garantált elfoglalója, ha a szándék megvan. A mobilitásból fakadó találatok elkerülése, amivel lehetségessé vált az, hogy úgy berohanjon valaki az ellenség közé, összezavarja őket (forognak a tornyok minden felé) lőjön egyet-kettőt és lelépjen akár úgy, hogy közben még találatot sem kap. Tudom, hogy ez múlik a kerekes játékoson és azokon is akik közé berohan, de ezt bármely más tankkal lehetetlen megoldani. Szintén gyakori, hogy olyan közel jut az ellenfél scout-jához, hogy felderíti azt, amit a csapat aztán meg is semmisít, mert az nem tud elfutni olyan gyorsan, közben pedig a kerekes kis szerencsével találat nélkül el tud menekülni.
  - mágikus páncél. Ha mégis találatot kap, akkor reális eséllyel elnyeli a kerék, esetleg pattint.
  - az átütést leszámítva extrém OP ágyú. Legjobb célzási idő, legjobb szórási statok, korrekt lövedéksebesség, erős HE (anti scout és anti papír tank lőszer) és természetesen az auto-aim. Hányszor, de hányszor leptem meg kerekest, hogy nem is rám nézett, sikerült meglőnöm vagy sem, de ő a kacskaringózás közben gond nélkül rám emelte az ágyúját és már kaptam is a sebzést. Kerekest leszámítva soha semmilyen szuper unikum játékos nem lőtt így el, ami azt jelenti, hogy az lövéshez nem kell skill, a tank megoldja magának.
  - nagyon erős álcázás, ami persze egy scoutnál még rendben is van (csak hát a többi mellet még ez is)
  Ez így túl sok pozitív tulajdonság a negatívakhoz képest.

  Ha ezt a tankot egy szuper gyors felderítőnek szánja a fejlesztő, akkor ahogy az ELC even-nél (az nem szuper gyors, csak szuper kicsi bokorban bujkáló), ennél is legyen krumplivető ágyú, tehát nyugodtan derítsen fel a berohamozásaival, de száguldva ne találja már szinte biztosan az ellenfelet célzás nélkül. Vagy a célzási időt és soft statokat rontsa le, hogy ne találjon már 100km órás sebességgel vagy tiltsa le az auto-aimet teljesen (még a hagyományos módon se), mert úgy valóban felderítő lenne és nem pedig egy száguldó csapásmérő egység. Kíváncsi lennék arra a stat-ra, hogy ilyen sebességnél és kacskaringózásnál konkrét célzásból mennyi találat menne be.
  A mágikus páncél sem indokolt szerintem, ha valaki nagy nehezen eltalálja, akkor legyen már eredménye is, ne fogja meg a kerék vagy pattanjon.
  Vagy vegyünk le még egy 100m-t a látótávjából, hogy semmilyen kombinációval se közelíthesse a 445m-t, hanem csak kockáztatva közelről tudjon felderíteni és a mozgás közbeni álcázásából is (mert nehogy már egy ilyen száguldó szélvihart - ami meglobogtatja a fákat bokrokat - ne vegyünk észre távolról. Mondjuk ebben az esetben pont a scout-ságát vennénk el tőle és inkább nem ehhez, hanem az ágyú-páncél részéhez kéne inkább nyúlni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti
   • Tankos
   · 3 éve
   Egy kis korrigálás: egészen pontosan 1 éve vannak a játékban ( tavaly márciusban jött az előfutár 8-as EBR ).
   A kerekesek elleni játék továbbiakban is sokaknak problémás, DE kimondottan elvesztette a kezdeti előnyeit, most már jóval konzisztensebben lövik el nagy távról (gyakorlatilag aki akarta kitanulta). Egy sima (jól kezelt és felszerelt lánctalpas) light SOKKAL hasznosabb, mint egy kerekes, mégpedig a látótáv miatt (Tier 10 kivétel csak ezalól).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 3 éve
    Köszi, jogos. 2 éve az 1.0 és az olaszok jöttek. Úgy látszik, hogy olyan mély nyomot hagytak bennem, hogy már 2 évnek tűnt.
    Nekem ezek már sajnos túl gyorsak az adottságaimhoz képest, így az ellövésüket tanulni csak részlegesen tudtam/tudom, így a jelenlegi formájukban komoly kihívást jelentenek számomra.
    A 8-as táras prém EBR hasonlóképpen nagyon zavar az adott szinten, mint a 10-es, de a 9-es EBR és a 8-as Lynx is többnyire túl sok számomra, Az én "szintem" a 6 és 7-es, persze tudom, hogy azok gyenge kerekesnek számítanak, de hát nekem azok a kb. legyőzhető kategóriák, az afölöttiekkel nagyon küzdök. Az eltalálásuk mellett az autoaimes és egyben elég pontos ágyújuk bosszantó, mert ebben a kombinációban nagyon zavaróak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 3 éve
  Üdvözülendő, ha az E100, I4 és E5 ágat használhatóvá teszik. Azt mondjuk nem tetszik, hogy konkrétan éveket kell várni az ilyen balance-okra, mert már nagyon-nagyon régen kiderült, hogy teljesen elavultak és nem gondolom, hogy ha meglenne a szándék, akkor ne lehetne az ilyen egyensúlyozásokat néhány hónap alatt megcsinálni. Tudom, hogy sok munkaóra a tesztidő, de nem évek, max. 3-6 hónap. Persze mások a prioritások, meg ha balance-osak, akkor nem veszik az emberek az újat, de ez a több éves lemaradás nagyon sok. Remélhetőleg idén végre látunk valamit belőle, szóval jehhh , milyen jó is lenne azzal a tudattal beülni a tigris 2-be, hogy nem húzom le a csapat esélyeit, mert ezt a heavy-t választottam.

  "A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek"
  Lehet ezt másképpen, mint hogy csökkentik a mobilitását/sebességét?
  Ez is jó irány lehet, de csak ha látványosan és érezhetően valósítják meg és nem csak valami látszat változtatás, de az eredmény ugyanaz marad. Remélem nem csak a második mondatot szánják megoldásnak, mert az még édes kevés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano
   • Tankos
   · 3 éve
   Annyit tennék hozzá, hogy az utolsó buff-körben (amikor az STB-1 ágát meg talán a Leopárd-ot egyensúlyozták), előre megmondták, hogy az egyéni tankágak egyensúlyozását abbahagyják az általános rebalansz idejére. Most az 1.9-el meglesz a "HP-balansz", lett volna a lövedék-rebalansz (amit jól elrontottak, de tökösen visszavontak) - és kapásból újrakezdték (legalábbis beígérték) a teljesen elavult ágak meg a túltolt kerekesek balanszát. Tudom, győzze az ember kivárni... meg ez a pozitív olvasat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SovietJosie
  • Tankos
  · 3 éve
  "A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra." -> lehet hogy idén már tényleg kezdenek valamit az is4-el? nagyon régóta ígérik. Én a kv3-hoz nem nyúlnék, max egy kis extra sebességet adnék neki, erős páncélzat, jó löveg, élvezetes vele a játék. Nekem legalábbis /sosem lövök aranylőszert/.

  Goldlőszer: sokszor volt már téma, sokszor is hangzott el a fórumon; miért nem limitálják, hogy egy csatába mondjuk a teljes lőszerkészleted 15%-a lehet prémlőszer.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   e2c5c0cceccce7f4d8ec388edf92922d
   • Tankos
   · 3 éve
   Egyetértek a goldlőszer számának erőteljes limitálásával - azért azt még hozzátenném, hogy az egyes tankok közötti átütés aránya sincs rendben egyáltalán. Pl. egy 8-as szinten álló STRV és UDES, valamint ISU152 páncélvadászok irreálisan magas átütésűek - annyira, hogy a 10-es szintű Grille15 óriáságyúja kisebb alap átütéssel bír náluk. Mi ez már kérem?! Az ISU-t ráadásul szándékosan azért teszem ide, mert még a sebzése sem kisebb... A 8-as szintű ISU 152-es lövegének az átütése magasan veri alap átütésben az E100 és a 60TP lövegjének alap átütését. A 60TP 152-es prémium HEAT átütése kisebb, mint egy 105 milliméteres Object140-es HEAT lövedéké, holott a lőszer működési elvéből kiindulva a 60TP-nek mérföldeket kellene vernie rá, sőt valahol az élmezőny közelében kellene lennie.

   A kerekes járművek rohanó tempóban irreálisan hatékony ágyúkkal pufogtatnak, erre írok egy átélt példát ami biztosan nem egyedi eset:

   - A minap az ellenfélnek bedobott két EBR105-öst az MM, én egy Leopard1 tankkal játszottam. Azonnal ahogy elindult a csata, átrohantak egyből a mi térfelünkre és kiszemeltek engem. Miközben vastagon erős játékosként kétségbeesetten próbáltam felvenni velük a harcot és lepattant az egyik lövésem is a kerékről, ők 30 másodperc leforgása alatt úgy raktak engem garázsba 450 körüli lövésekkel, hogy a társaim, akiket nem hibáztatok emiatt, egyet sem tudtak kilőni, és én sem... NA EEEEEZ NAGYON NINCS RENDBEN!!! EEEEZ MI A F.....M????


   Ha az E100 kap esetleg buffot, én ugyanezt megtenném a Maussal is, mivel éppen elég nagy hátrány neki, hogy cammog, nem fordul, mindenki látja és könnyebb eltalálni őt, mint a földre ejteni egy teflonnal befújt pöttyös labdát - más megközelítéssel annak kellene lennie az egyik legnagyobb előnyének, hogy páncéljának és lövegének együttes elegyével közelharcban 1-1-ben egy közel 200 tonnás szörnyetegnek mindenki ellen ő az esélyesebb, ám ez egyáltalán nincs így és röhögve átütik. Én gyakorlatilag az esetek nagy részében sebzést farmolok rajta, ahelyett, hogy rá lennék kicsit kényszerítve, hogy óvatosan harcoljak vagy megpróbáljak taktikázni ellene. A Maus és E100 megalázó módon nem áttörő tankok, hanem szánalmas túlméretezett bojlerek. Külön vicc, hogy félre kell nézegetnie folyton, hogy a toronyból ne legyen szita. Az összes szupernehéz tanknak a játékban áttörésre alkalmasnak kellene lenni és szemből nehezebben átüthetőnek, akár külön tankosztályként is kezelhetné az MM de mindenek előtt itt most nem annak kellene fontosnak lenni, hogy jaj szegény Ostoba Pityuka nem fogja fel, hogy szemből ne maradjon ott vele, hanem sokkal inkább annak, hogy bármennyire is pajzsként használják azt az érvet, hogy ez árkád játék; de az életszerűség teszi akkor is igazán "AAA" kategóriássá...

   Sok gondolatom van még és megértem, ha sokan nem értenek egyet velem, de én ezt így látom. Örülök a véleményednek, és örömmel erősítem PZOLI fórumtárs ezen topikban leírt véleményeit is, mert racionálisak és okos gondolatok, úgyhogy köszönet mindkettőtöknek!
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.