Jelenleg 103 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 4 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 5 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 12 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 19 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja

Arty - Kell vagy sem?

10 éve 2 hónapja #134326 Írta: Dodge94HUN
Megválaszolva: Dodge94HUN
Mindenki vegyen valamit a keze ügyébe(italra/ételre gondoltam, a slicc maradjon felhúzva), mert most egy hosszabb komment következik.

Figyelem: Spoiler!

Csak az általad leírt dolgok nagy része ellen lehet védekezni. Aki hagyja magát lövetni egy sidescrapelő tankkal, az egy majom. Akkor ott kell hagyni, hadd sidescrapeljen és lealázni a többit.
Ha hagyja magát az illető, hogy 100-150 HP-ként lecsipegesd, akkor megint baj van a rendszerben.

A probléma az artyval, hogy nem lehet ellene védekezni. Nem tudod, hogy B3-t vagy F8-t célozza. Persze, mindig készüljünk arra, hogy a fejünkra tojik a clicker, csak míg medium tankkal TALÁN tudsz ellene tenni, addig próbáld meg heavy tankkal kimozogni. Remélem érthető a különbség.

Legalább annyira nehéz mint light tankkal jól játszani.

Ezt csak egy HAHA-val szeretném elintézni.

És még egy szösszenet. A kék és lila játékosokat örömmel szedegetem ki ha adnak rá lehetőséget, mert tisztelet a kivételnek (azért akad, főleg nálunk Fateroknál) mind hátul kempel amíg a fél csapatot ki nem szedik, aztán kezd bele a csatába, hogy neki több sebzése meg killje legyen. Na ha én artyval vagyok, akkor arra törekszem, hogy ezt a vágyálmát ne tudja beteljesíteni.

Ne haragudj meg, de erre meg csak annyit tudok írni, hogy merő faszság. Az esetek 90%-ban más a helyzet, szóval a kivétel az az, amit te írtál. Pont hogy általában a jó játékos megy előre, ő spotol, nem pedig hátulról próbál sniperkedni. Miért? Mert több XP jár, ha elöl vagy, mert nagyobb befolyása lehet a csatára. (Kivételek persze vannak. Tudjuk, hgy linkin is hátulról szokott lövöldözni és kajzoo statja is kiváló a T-54 lwt-vel, csak éppen meccsenként még 2-t sem spotol.)
Elég, ha csak megnézed az átlag spotokat. Neked 1,02 csatánként, Morphelonak 1, Jackalnak 1,26, Tivadarnak 1,13, nekem pedig 1,7, de medzellernek, aki baromi jól spotol T71-gyel, 1,87(!). Spotolni pedig nem hátulról szokás.

z egy csapatjáték szerintem, ahol ha IS7-el vagy, és még van 1-2 10-es heavy akkor igen is előre kell menni tolni a frontot, mert különben az az oldal el fog esni. Akkor is, ha így az arty veszélyt jelent rád is nézve.
Ha egyedül vagy heavy akkor más a szituáció ez is egyértelmű.
De az szerintem nem korrekt, hogy a nagyobb sebzés miatt a fél/háromnegyed csapatot beáldozod. Ők is játékosok, és várják, hogy a csapat együtt nyerje meg a csatát.

Morphelo sem azt írta, hogy hátul campel, amit te szeretnél belemagyarázni, hanem azt írta, hogy nem ő a legelső. Én mindig megszívom, mert megyek előre agresszívan, a hátul campelés rohadtul nem fekszik nekem, még TD-vel sem.
A komment második fele: szóval szerinted hasznosabb az, hogy a csapat jó(legjobb) játékosa meghal a többi noobbal/Average Joe-val együtt, mert így legalább hű de nagy a csapatszellem?
Szerinted az gáz, hogy a jó játékos a jó helyzetfelismerését felhasználva látja, hogy szar a szitu, ezért időben visszavonul, hogy egy jobb pozíciót vegyen fel, hogy onnan tovább tudja sebezni az ellenfelet, ezzel potenciálisan növelve a győzelem esélyét? Érdekes egy gondolkodás, valljuk be őszintén.

A másik ok amiért az elit játékosokra lövök én is első körben ha tehetem, kiszedem a jobb játékost, aki a csapatomra és rám is nagyobb veszélyt jelent, jelentősen növelem a győzelmi esélyeinket.

XVMsnipe confirmed. Ez kurvaundorító, a hate egyik alapja, hogy kapjuk a fókuszt. Average Joeként nem kapjátok, szóval nem is értitek meg, hogy miért fos. (Tegnap találkoztam sztirobiékkal (innen is hali, chatbannom van a skycancerek miatt). Csata elején viccelődtek, hogy majd lehozom a kört, vagy az arty engem. Két T10 heavy tankkal együtt tartottam a heavy dühöngő felé, ahol egyszerre kaptunk spotot én meg 900 splasht CGC-től. Mint mondtam, T9 tankban, T10 helyett...)

Azokról mi a véleményed akik 100-200 wn8 és 20000 csatával a hátuk mögött T10-es heavy-vel basecamp-et játszanak, vagy egyedüli spotterként egy ru251-gyel besorsolja a csapatodba, de ő nyílegyenesen egy szakadékba ugrik, vízbe hajt, vagy éppen nyom egy suicid rush-t? ők megbecsült játékosok, mert nem artiznak?

Nem. DE nem is tudnak 2000-t lőni egy lövéssel vagy 1000-t splashelni :)
A probléma, hogy az arty CSAK az RNG miatt hatalmas fegyver egy cirkuszi majom kezében is. Ezt is leírtam párszor.

4. Ez a "gyengébb képességes" duma, hót avétos, mert ha így van, az az igazi szégyen, hogy itt sírtok, mert egy "gyengébb" lealázott Titeket, ahelyett, hogy mentek és harcoltok! Tisztára, mint az oviban... "Óvónéni kérem, ez a ..."! :sick:

Szégyen, hogy nem lehet megérteni: a piroska nem amiatt szedett ki, mert én voltam béna, hanem azért, mert két hatost dobott. :sick:

Szintén gumicsont. Arty van/volt/lesz és PONT. együtt kell élni vele, mind a jó mind a rossz tulajdonságai miatt is.

Sajnos/sajnos/sajnos. Ugyanakkor hiába kapálóztok az arty mellett, még a WG is tudja, hogy szar :whistle:

Na mindenkinek elfogyott az enni/innivaló?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 2 hónapja #134327 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun
Mivel megígértem, hogy egy hónapig nem trollkodok, ezért nem szólnék hozzá az arty örökzöld slágeréhez, de egy nem is olyan régen született bejegyzést idevágnék Mpeter tollából:

"
Sziasztok mélye tisztelt fényestekintetű Atyaúristenek!

Csak halkan kérdezném meg, hogy azzal a néhány emberrel aki minden hírt/topicot szétoffol a baromságával, az egymás f@..ának kenegetésével vagy épp letépésével, nem lehetne jobb belátásra bírni?
Már baromira elég, hogy minden hírt/topicot szétoffolnak ugyanazokkal a baromságokkal, és szinte mindig ugyanazok.
Neveket nem írok, de Tibinek megmondom személyesen ha nem gond.

Bocsi, de már sookkkkkkk belőlük.
"

Most azért remélem, mint az arty like arty hate témában AKTÍVAN résztvevő ember kicsit magadra is ráismersz Péter:D

10 éve 2 hónapja #134334 Írta: Hun_Mercenary
Megválaszolva: Hun_Mercenary
Egyszer felrakok egy képet, hogy artyzom, abból is ez lesz :blink:

Na és most mi van? Artyval szedtem ki három artyt :woohoo: Dodge ezen még neked is megesik a szíved, nem? :P
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: pitzen, Toydolls2, CrossMetal1, Szete58, lucha_nDall, PanzerGrey

10 éve 2 hónapja #134336 Írta: PanzerGrey
Megválaszolva: PanzerGrey

Egyszer felrakok egy képet, hogy artyzom, abból is ez lesz :blink:

Na és most mi van? Artyval szedtem ki három artyt :woohoo: Dodge ezen még neked is megesik a szíved, nem? :P

:woohoo:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: lucha_nDall

10 éve 2 hónapja - 10 éve 2 hónapja #134351 Írta: Caesar_cart
Megválaszolva: Caesar_cart

A probléma az artyval, hogy nem lehet ellene védekezni. Nem tudod, hogy B3-t vagy F8-t célozza. Persze, mindig készüljünk arra, hogy a fejünkra tojik a clicker, csak míg medium tankkal TALÁN tudsz ellene tenni, addig próbáld meg heavy tankkal kimozogni. Remélem érthető a különbség.

Érthető a különbség, értem mire gondolsz.
Ha kicsap első lövésre full hp-ról, akkor mindegy. Ahogy az akár lehetne egy FV TD, vagy kisebb tierben egy ISU. Nem arty, de ugyanúgy nem láttad honnan jött, csak tippelheted hogy hová szoktak állni.
Morphelora hivatkoznék én is, ha van arty, nem megy az első sorba. Nem nyomul, mert ha felszpotolják neki annyi.
Ezzel már védekezik is, még heavyben ülve is. Illetve ha melléd lőtt a tüzér (ami azért ismerve az RNG-t gyakran előfordul), akkor tudod kb. mennyi időd van az újabb lövésig bátrabban kijönni.
De ne érts félre, eszem ágában sincs okoskodni, én is ezerszer elmormolok egy "ÚÚÚÚTTÁÁÁÁLÓÓÓÓMM az ARTÍÍÍÍT" vagy egy "B@ssza meg-et", de csak pillanatokra csesz fel.
Szerintem a mérgelődés helyett vigasztald magad azzal, hogy hányszor lőtt ki az arty, és TE hányat lőttél ki eddig! Akár HP-ban összevetve is, tuti jócskán pluszban leszel! ;)
Többnek rontod el a játékát akkor amikor tehetetlenül forgolódik és küldöd a garázsba, mint okozol örömet azzal, hogy eltalált! :)
Akkor meg?

(Tegnap találkoztam sztirobiékkal (innen is hali, chatbannom van a skycancerek miatt). Csata elején viccelődtek, hogy majd lehozom a kört, vagy az arty engem. Két T10 heavy tankkal együtt tartottam a heavy dühöngő felé, ahol egyszerre kaptunk spotot én meg 900 splasht CGC-től. Mint mondtam, T9 tankban, T10 helyett...)

Itt én is itt voltam, és az arty-s heccelés az enyém volt. :whistle:
Örülök, hogy "csak" a bann miatt nem válaszoltál, és vetted a poént, mert tegnap azért kicsit aggódtam.
Remélem a következő csatában is egy oldalon leszünk!
Jó játékot! :)

10 éve 2 hónapja #134355 Írta: Dodge94HUN
Azt is kifejtettem már, hogy miért nem jó az FV-s/ISU-s érvelés, de annyi a lényeg, hogy azok bármikor spotolhatók, sőt lehet, hogy lövés után spotolódik is. Akkor meg máris HP-val fizet érte. Az artynál ez nem áll fen. Túl sok kedvező dolgot kap, az RNG itt is csak a jó játékosokat hátráltatja igazán.

Nektek is jó játékot :)

10 éve 2 hónapja #134356 Írta: Hun_Mercenary
Arty osztállyal kapcsolatban továbbra is ugyanaz a bajom, mint eddig. FV-n kívül eszem ágámban sincs más artyhoz nyúlni (na jó, ellenségként igen, de csak szigorúan HE-vel).
A többi arty nagy része átlövi az egész pályát. Így a skill nélküli játékos beáll A1-be (beválalósabbak A2-be), és ott van egész meccs alatt. Onnét osztja a viszonozhatatlan tüzet. Gyakorlatialg bármelyik tomato elboldogul velük.
Míg FV-vel az erősen korlátozott lőtáv miatt folyamatosan mozogni kell, valamint számolni azzal, hogy nagyon jól tudsz beejteni bárhova. Ismerni kell ezzel az artyval azoakt a helyeket, ahonnan még épp be tudsz x szikla, vagy y épület mögé ejteni.
Rövid lőtáv miatt nem egyszer kerültem olyan szituációba, hogy felspotoltak. Ekkor már az ellenfél is tud sebezni engem. Egy tomato ekkor mit csinál? Végső kétségbeesésében lő egyet, aztán megdöglik. Míg jobb játékos fv-vel el is tud menekülni, kihasználva a jó végsebességet, és az alacsony profilt (durva helyek mögé is befér). Aki nem hiszi el, hogy ez így van, az megnézheti hány Stark medálom van FV-vel, és hány a többi szarral.
Másik dolog, hogy az FV meglepően pontos, így kevésbé RNG függő. Ezzel az artyval is lő néha indokolatlanul mellé az ember, de nagyságrendekkel kevesebbszer, mint más artyval.

Igazából pont ilyennek kéne lenni az egész arty osztálynak:
Kicsi lőtáv -> folyamatos mozgásra kényszerít
Jó beejtés -> ismerni kell, hogy honnan lehet beejteni a jó helyekre
Kicsi, mobilis -> Elősegíti a helyezkedést (kicsi lőtáv), valamint 1v1 helyzetben is a hasznunkra van
Pontos, gyors löveg -> Kevésbé RNG függő, mint egy klasszikus arty

10 éve 2 hónapja #134359 Írta: pap32
Megválaszolva: pap32
"Igazából pont ilyennek kéne lenni az egész arty osztálynak:
Kicsi lőtáv -> folyamatos mozgásra kényszerít
Jó beejtés -> ismerni kell, hogy honnan lehet beejteni a jó helyekre
Kicsi, mobilis -> Elősegíti a helyezkedést (kicsi lőtáv), valamint 1v1 helyzetben is a hasznunkra van
Pontos, gyors löveg -> Kevésbé RNG függő, mint egy klasszikus arty"

Végülis így se szídják eleget a "kis csótányt)...szerinted akkor meg nem azért menne a műsor, hogy "miazhogymáregyilyenkissz@rpermatrackel??!!!"

Én benne lennék, hogy "próba jelleggel" valamelyik tesztszerveren ne legyen arty...és ha valóban minden happy lenne úgy (azért ezt erősen kétlem...), akkor esetleg lehetne tovább "agyalni", hogy mi is legyen...de addig teljesen felesleges az artyk végett sírni...mert az "az is a játék része, te is játszhatsz vele " elv alapján (lásd gold-spam sokak által vallott, "egyszerű magyarázata")mindenki számára nyitott a lehetőség...és még csak sok kreditbe sem kerül...

Az "xvm-sniper" probléma meg érthető, hogy idegesítő, DE! sok, már "híres" klán tagjait xvm nélkül is fókuszálná(n)k...feltételezve, hogy biztos kék-lila az illető...[Ezt viszont valóban "könnyen" ki lehetne küszöbölni re-roll account-okkal... :/ ]
Meg szerintem egy "jó" játékostól elvárható valamilyen szinten, hogy 1-2 artyt ki tudjon játszani...annál több viszont valóban nem kéne egy oldalra...

10 éve 2 hónapja #134360 Írta: Hun_Mercenary
Engem ha valami letrackel, és tudom, hogy tracken tud tartani, akkor egyből nyomom el a javítót, és megyek onnan. Amíg újra betölt az FV arty, addig leesik a spot rólam, vagy fedezékbe vonulok.
Amikor a 6-os FV arty lő meg, akkor nem szoktam rage-elni, pont most írtam le, hogy miért nem. Sokkal ésszerűbben kell vele játszani, mint a többi artyval - bár a normál járművektől is messze van még - , illetve kevésbé RNG függő.
Én már vagy 1,5 éve mondom, hogy 7th sense skill kéne, és meglenne oldva minden. Kilehetne ugyanúgy húzni, mint a 6th sense skillt, csak ez akkor jelezne, ha pl. egy arty célkeresztjébe vagyunk. Akár jelezhetne 3 sec késleltetéssel is, addig úgyis szűkül az arty.

10 éve 2 hónapja #134363 Írta: gmaster0o0
Megválaszolva: gmaster0o0
wn8 hatulrol kempelos temahoz sajat peldam:

cromwell B:
3.1k wélyennyóóc 64% winrate

1176 átlagsebzes
454 spot dmg
2,64 spot / meccs

1.7km megyek meccsenkent
es 37% ot elek tul

de masik legjobb pelda:
type62 van vele nem olyan jo 2k wn8, de
meccsenkent 1k spotlok atlagba.
ertd ezt esobe hoba fagyba kharkovon himmelsdorfon minden szaron.

10 éve 2 hónapja #134365 Írta: Dodge94HUN

wn8 hatulrol kempelos temahoz sajat peldam:

cromwell B:
3.1k wélyennyóóc 64% winrate

1176 átlagsebzes
454 spot dmg
2,64 spot / meccs

1.7km megyek meccsenkent
es 37% ot elek tul

de masik legjobb pelda:
type62 van vele nem olyan jo 2k wn8, de
meccsenkent 1k spotlok atlagba.
ertd ezt esobe hoba fagyba kharkovon himmelsdorfon minden szaron.

Inkább segíts az utolsó 8 küldiben :D

10 éve 2 hónapja - 10 éve 2 hónapja #134372 Írta: imi321
Megválaszolva: imi321
Most vagy 2 oldallal ezelőtt írta valaki, hogy a kék-lila játékos kempel, majd a végén mindent belop.
Üzenem neki, hogy mutasson már egy screenshotot randomból, amikor az unicum player meddel Mineson a TD helyen kempel. Ugye, hogy nem megy? Én ezt magamról tudom, hogy sokszor az ilyen 800-1000 wn8-as emberkék rárohannak 5 tankra, mert ők nem lesznek kemperek. Mellesleg biztos nem fog egy értelmesebb játékos beyolózni, mikor a fél enemyt nem is látták még, és kérdéses, hogy vissza tud-e vonulni, ha szorul a hurok. Amúgy nyugodtan próbáljátok meg ezt a ,,végigkempeliameccsetfullgoddallőmajdmindentbelop" taktikát, meglátjuk, hogy lesz-e ilyen recentetek:
Életed meccse ennyi wn8-as, mint ennek a gyereknek a recentje

10 éve 2 hónapja #134374 Írta: PanzerGrey
Megválaszolva: PanzerGrey

Most vagy 2 oldallal ezelőtt írta valaki, hogy a kék-lila játékos kempel, majd a végén mindent belop.
Üzenem neki, hogy mutasson már egy screenshotot randomból, amikor az unicum player meddel Mineson a TD helyen kempel. Ugye, hogy nem megy? Én ezt magamról tudom, hogy sokszor az ilyen 800-1000 wn8-as emberkék rárohannak 5 tankra, mert ők nem lesznek kemperek. Mellesleg biztos nem fog egy értelmesebb játékos beyolózni, mikor a fél enemyt nem is látták még, és kérdéses, hogy vissza tud-e vonulni, ha szorul a hurok. Amúgy nyugodtan próbáljátok meg ezt a ,,végigkempeliameccsetfullgoddallőmajdmindentbelop" taktikát, meglátjuk, hogy lesz-e ilyen recentetek:
Életed meccse ennyi wn8-as, mint ennek a gyereknek a recentje

MINDENKI NYUGODJON LE A PICS@BA :P
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: imi321, Szete58, Dodge94HUN

10 éve 2 hónapja #134383 Írta: pap32
Megválaszolva: pap32
No offense...de pont tegnap beszélték a jónépek a Scheff-féle stream-maraton közben...véletlenül ezeket a Stefan-ékat kapták asszem csapat csatában...FAME-es az illető ugyebár...Scheff-éknél is volt pár "tájékozott" (talán FAME-et is megjárt) illető...hogy re-roll, az ugye nem kérdés...de állítólag warpack-kel csinál ilyen statokat...szóval...nem biztos, hogy pont a legjobb példát hoztad fel... :unsure:

10 éve 2 hónapja #134389 Írta: imi321
Megválaszolva: imi321

No offense...de pont tegnap beszélték a jónépek a Scheff-féle stream-maraton közben...véletlenül ezeket a Stefan-ékat kapták asszem csapat csatában...FAME-es az illető ugyebár...Scheff-éknél is volt pár "tájékozott" (talán FAME-et is megjárt) illető...hogy re-roll, az ugye nem kérdés...de állítólag warpack-kel csinál ilyen statokat...szóval...nem biztos, hogy pont a legjobb példát hoztad fel... :unsure:

Oké, nem megyek tovább, akkor scheffnek hogy van kis híján 4k wn8-a?

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Nem biztos, hogy a víz a hibás, ha a kacsa nem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 1 órája 49 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 3 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 16 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.