Jelenleg 139 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 5 órával ezelőtt
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 11 órával ezelőtt
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 12 órával ezelőtt
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 14 órával ezelőtt
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 1 napja
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 1 napja
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 1 napja
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 2 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 3 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 3 napja

Német harckocsik

11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #37278 Írta: resek
Megválaszolva: resek
Sziasztok, itt új vagyok! Bocs, hogy közbeszólok, de elmondanám én is a véleményemet. Abszolút kezdő vagyok - bár a számlát olyan másfél éve nyitottam csak fél éve kezdtem újra a WoT-ot. Csak német ágat viszek, 13 ezer+ csatából kb. 9 ezer páncélvadászokon. 100 top gun, 100 nagy kaliber és néhány kisebb medáll meg állítólag zöld vagyok néhányon meg volt mikor kék is voltam (azt mondták anno), de ezekkel nem foglalkozom és semmilyen modot nem használok, mert törekszem az élethűségre.
Jg4-re visszatérve a stug-gal együtt mondanám róluk, hogy a legrosszabb német pv-k. Tier-hez illő ÉP, jó sebesség, viszonylag nehéz célpontot nyújtó front és profil. Hihetetlenül dinamikus felfüggesztés: stug 25-30 km/h-nál sík terepen egy határozott (mondjuk 45 fokos) fordulóból visszatérve még jobbra balra pattog (oldalirányú kitérés az irányvektorhoz képest, irányváltoztatás nélkül). Az ágyú a baj, a legpontatlanabb és komolytalan átütés. A páncélzat pedig nem olyan jó azért, ha tudja a másik a gyenge pontokat.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 5 hónapja #37296 Írta: gabika1988
Megválaszolva: gabika1988
sziasztok meg tudná valaki osztani velem a leopard 1 X-es med tank tapasztalatait előre is köszönöm :)

11 éve 5 hónapja #37331 Írta: borbolya
Megválaszolva: borbolya
Sziasztok!

Kérdezném ,hogy más is úgy érzi,hogy tier2 Pz38H suttyomban nerfelték?Én úgy veszem észre ,hogy azok a tankok, akik idáig meg sem karcoltak,simán belőnek, illetve én azokat a tankokat akiket simán bárhol belőttem azokról 5-ből 3-szor pattanok.Több mint 2000 csatát toltam már vele,úgyhogy ismerjük már "egymást", ezért is furcsa sőt több mint gyanús a titkos nerf.

11 éve 5 hónapja #37647 Írta: resek

Zárjuk le a témát:

Német II. VH vasak (Pz-IV H és STuG-III) izraeliben (zsákmány, amit a szíriaiaktól vettek el (1956-os háború alatt) innen az arab felirat)...

na ez MI VAN ???

Valójában azonban ez a Sd. kfz 161/2. az első H-széria volt amely az Afrika Korps-ot már lekéste, Szicíliában zsákmányolták Monty utászai vagy Patton rangerei. Ez a mai napig nem tisztázott hiszen nem hogy lajstromba nem vették, de nincs róla semmilyen írásos emlék. Aztán átkerült Egyiptomba, onnan az Arab Liga szerződései alapján Szíria állította hadrendbe. A jármű állítólag a "317"-es toronyszámot (rádió-hívókód) viselte azonban erre sincs bizonyíték. Sok írásos dokumentum említ Szicíliában egy toronyszám nélküli, még csak hadrendbe sem állított, zsír új és egyenesen a gyárból érkező pz. IVH zsákmányt.
Szíriában '54-ben puccs volt. Ami tehát biztos az az, hogy a járművet a Gárdista Hadtest állományából 1967-ben a "Hat napos háború" során zsákmányolta az izraeli hadsereg.

11 éve 5 hónapja #37649 Írta: resek
Az '50-es években az El-Alamein Múzeum és Emlékhely állományába vették volna viszont Szíriának adták számos más német hadfelszereléssel egyetemben, mivel a jármű még megfelelő harcértékkel bírt, nem volt hiányzó illetve sérült részegység rajta, üzemanyaggal sem volt gond feltételezem B) Amúgy kösz a képet, ezt a fotót még nem láttam róla. Akkor én zártam le a témát ha nem gond...

11 éve 5 hónapja #37691 Írta: resek
Amúgy meg elég viccesnek találom, hogy pár hónapja youtube-on épp azon vitatkoztam néhány magyarral meg jenkikkel is, hogy német technika vs orosz technik. És hát ugye tudjuk, hogy a németek részben az orosz számbeli fölény miatt vesztettek, hiszen 1 az 1-ben simán odaverték a ruszkikat páncélos-hadviselésben. A T-34 tábori kezelési könyvében be van mutatva: ha nem működik a tengelykapcsoló-kar akkor használjunk kalapácsot! :sick:
Én azzal is érveltem, hogy a németek már rég használták a gyrostabilizátort - játékban ez a német hk-k lövegpontosságában ki is merül, de annál azért több volt. Aztán azt is felhoztam, hogy a ruszkik még a mongol sztyeppéken tologatták a csattogós falepkét, mikor a németek már AWI-s hegesztéssel készítették a harckocsijaikat a Ruhr-vidéken - ami akkor high tech volt.
Erre most tessék, látni lehet végre a hegesztési varratokat a német hk-kon. Fejlődik ez a WG-team, bárki bármit mond!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tibi144

11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #37918 Írta: srgred
Megválaszolva: srgred
Poénból kipróbáltam a PzIV A-t :) nagyon poén ajánlom mindenkinek XD Az a 75mm-es ágyú ami 5 ösben semmit sem ért, 3 asban olyan mint a terminátor, és még mozgékony is a tank, a páncélvédelem gyenge, de, nagyon jól játszató. Ebben most kellemeset csalódtam.

resek van amiben igazad van, de főleg 1942 után. A dolog ott kezdődik, hogy mivel az I. világháború után tiltva volt Németországnak a harckocsik fejlesztése, így kénytelenek voltak bármivel beérni amit szerezni tudnak, és ezért, a Szovjetunióba vándoroltak ki. Így a páncélosaikat, az ott látottak alapján tervezték meg, a mélységi harc elméletét is átvették. 1942 ig amíg a panzer IV-es hosszú csövű ágyúval ellátott modelljei meg nem jelentek, egyik Német harckocsi se tudta kilőni a T-34, és KV-1 harckocsikat (esetleg nagyon közelről, hátulról), de már egyes francia, és brit típusok is gondot jelentettek(B1bis, Matilda II). 1941 ben a Vörös hadseregben kb 24000 harckocsi szolgált, ebből mindössze 1200 darab volt T-34, és olyan 800 db KV ( a többi: bt-7,t-28, t-26, és hasonló elavult típusok), és ezek a tankok szanaszét voltak szórva a határokon, nem beszélve arról, hogy a hadsereg éppen átszervezés alatt állt. A Német hadseregben kb 3000-3500 harckocsi volt, de ezeket sokkal jobban kombinálták más fegyvernemekkel, és jobb volt a Németek vezetése. A szovjetek tehetséges harckocsi parancsnokai pedig már a föld mélyén alukáltak, Sztálin "kiváló" tisztogatási ötletei nyomán. A döntött páncélt is először a szovjetek találták ki, vagy említhetném az egy darabból kiöntött tornyot, vagy a rádió irányítású TT-26 okat). Szóval 1942 után igazat adok neked , de 41-ben a korszerűbb Szovjet tankok sokkal jobbak voltak a Németekénél, nem véletlen amúgy, hogy a háború második felében, a Német hadseregnek volt olyan harckocsizó százada, ami szinte csak T-34 el volt felszerelve. 1942 után Főleg a Tigris, és Párduc megjelenésének köszönhetően, jó darabig a Németek kerültek fölénybe, de még az IS-2 megjelenése után is. Ez jól látszik a Bagratyion hadműveletből az Oroszok 5200 harckocsival, és önjáró löveggel kezdtek, a Németek kb 900-al, a ruszkik vesztesége 2957 harckocsi, és rohamlöveg. Maguk a Szovjet harckocsik nem voltak olyan rosszak egyrészt a technika (például a célzó berendezés, ami sokáig nem is volt a ruszkiknak, vagy a rádió hiánya), sokkal gyengébb volt bennük, másrészt hiányoztak a tehetséges, jól kiképzett tisztek, és legénység, ami a Németeknek megvolt.

11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #37921 Írta: LordStiggy
Megválaszolva: LordStiggy
Az igazán vicces nem az orosz tankok ereje, hanem a jenkiké meg néhány brité. Sherman kb ráfújtak kigyulladt, és az első német-amerikai ütközet első napján (kasserine hágó) az amerikaikaik 1(!) német harckocsit sem lőttek ki. A játékban meg minden sherman marha jól megy, a valóságban lomha Pershing a gameben egyáltalán nem lomha ... Hellcat láthatatlan tankról, meg T29 atombunkerről meg nem is beszélek. Nem az a baj, hogy ezek bent vannak a gameben, de az, hogy a Tigrisnek, Párducnak hidegháborús tankokkal kell megküzdeni az tényleg nem "fair". Persze ez csak egy hülye játék, ennyire Star wars: The Old Republic WOW copy is reális :lol:

PS: Japánokról meg nem is szólok T8-as japán tank 56-os fejlesztés,( ha jól emlékszem) ami 12 évvel fiatalítja meg a Királytigrishez képest
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: resek

11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #37929 Írta: rejkov
Megválaszolva: rejkov
Német: hegesztett, mert nem tudott, vagy nem volt kapacitása nagy sorozatban önteni. A motorgyártás nyilván eléggé kiterhelte az öntödei kapacitásukat. Az orosz is hegesztett. A t34-es, IS szériák teste is hegesztett. A hegesztésnek is megvannak az előnyei, és a korlátai. Hegesztéssel nem lehet igazán ideális formákat csinálni, mert valamilyen szinten sik, vagy hengerfelületekből áll az egész. Rájött a ruszki, hogy öntéssel sokkal jobb formájú tornyokat lehet csinálni. Lásd az is szétia később. Az, hogy hogyan oldották meg, más kérdés. A ruszki kapart egy lyukat a földbe, tett bele egy negatívot, teleöntötte acéllal, és kész volt a torony.

Az orosz megbizható, és a sok aluminium miatt könnyű dízelmotorokat gyártott tankba, a -40 fokos ruszki hidegbe, amikor a mémet még mindig acélöntvény benzinmotort gyártott. Hozzáteszem, az amcsi is repülőgépmotort szerelt a tankjaiba. Az orosz magasan ezek felett állt motorgyártásban.

Szóval elmondható, hogy kb. a teljes második világháború alatt az orosz gyártotta a legjobb harckocsi alvázakat, futóműveket, tornyokat, motort.
A tigris alváz is egy rohanva csinált valami volt. A tigris 2, és a párducnál már látszott némi eltérés a dobozformáktól, de addig semmi. Csináltak egy dobozt jó vastag lemezből, ami jó nehéz, és jó lassú lett.

Ágyú, és optika gyártásban a németet nem lehetett már akkor sem felülmúlni, és most sem nagyon lehet. Ebben a ruszki nem nagyon remekelt. Feltettek egy nagy csövet, kilőttek vele egy nagy darab vasat, vagy robbanófejet, és lett, ami lett. Egy 122-es, vagy a 152-es elég komoly kárt tudott csinálni abban, amit eltalált. Nem feltétlenül kellett átverje a páncélt. A 152-es a tigrisekről képes volt leverni a tornyot.
Akkor a ruszki erre volt képes. Nem tudta azokat az ötvözési, és hőkezelési finomságokat, ami ahhoz kell, hogy jó ágyúcsövet lehessen csinálni. Jó sokat is szívtak emiatt. Később ők is csináltak jobb ágyúkat, nyilván lemértek egy-két kilőtt tigrist is, de az orosz ipar már akkor sem az über precizségről volt hires, és ez meglátszott az ágyúikon is.

Az orosz a két háború közötti nagy gazdasági válság alatt rengeteg ipart vett amerikából. Az amcsik komplett gyárakat épitettek az orosznak, csak hogy legyen valami megrendelés, és pénz. Ez nagyon meglátszott az orosz ipar képességein. Messze a németek fölött álltak a háború alatt végig. Még akkor is, amikor moszkváig a németek kezén volt az országuk. És kb megkapták az amerikai ipari tudás javát is. És az orosz mérnök sem volt hülye.

Az azért elmondható, hogy ha az orosz tankokat olyan katonák vezetik, mint a németeket vezették, akkor az orosz 1941 telén berlinig veri vissza a németeket. A németnek semmi esélye nem lett volna az akkori panzerjeivel. Ennek fényében a németek hatalmas katonai bravúrt vittek véghez. Más kérdés, hogy később elfogyott az erejük, de nem lehet a világ ellen harcolni. A tigrist is azért csinálták, mert nem bírtak mit kezdeni a kv-kkal, meg a t34-ekkel. MAx a 88-as légvédelmi löveg tudott ártani nekik. Ment az adok-kapok, az is-t a ruszki azért csinálta, mert nem tudott mit kezdeni az tigrissel. Után a jött a tigris 2, orosz meg bedobta az is3-at. És itt véget ért a háború. És az is3 a háború után a nyugatot tartotta rettegésben. Az amcsi meg majd megveszett, hogy az m103-al felmutasson valamit az is3-ak ellen.

A második világháború katonai emberveszteségének fele orosz volt. Mert az orosz katonaság igen butának bizonyult. Minden eszköze megvolt, hogy a sárba tapossa a németet 41-42 telén. Csak a katonák esze hiányzott. Később erre rájöttek, de addigra nagyon sok orosz katona meghalt.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, FrankeeHUN, resek

11 éve 5 hónapja #37935 Írta: csirad
Megválaszolva: csirad
Sziasztok.segitségeteket kérném.van e valakinek indien pz. tankja?véleményetek érdekelne a tankrol megéri e megvenni.meg a löszer és javitási költségek is érdekelnének.minden segitség jol jön.elöre is köszi.

11 éve 5 hónapja #37939 Írta: resek
Rejkov az IS2-3-ról senki sem talált képet a 2. világháborús időszakből. Debrecenben, Budapesten és Berlinben a híres képek mind IS-1-et ábrázolnak.

ISU 152: nem véletlen az, hogy Budapest elfoglalásakor ugyanolyan ISU-k láthatóak lefényképezve, mint az '56-os októberi forradalom letörése után.

11 éve 5 hónapja #37940 Írta: resek
Amúgy meg most visszaolvastam a többi írást is. Értem én, persze a Barbarossa elején a németek nagy szarban voltak, mert nemcsak számbeli fölényben voltak a ruszkik, ezt midenki tudja.
Azt azért elmondanám, hogy nekem volt szerencsém Fehéroroszországban a Honvédő Háború Múzeumban megnézni az orosz hegesztést pár éve, meg láttam varratolást Tiger-en is Németországban. Valamicskét konyítok az AWI-záshoz és inkább hagyjuk az orosz hegesztést, mert én kézzel kitapogattam...
Aki ért hozzá úgy hívja a ruszki hegesztést: "nagyipari forrasztás" ;)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: rejkov

11 éve 5 hónapja #37945 Írta: HernyotalpHun
Megválaszolva: HernyotalpHun
Bakker ennyi zöldséget összehordani... Ha nem haragszol kijavítalak...
Öntött vs hengerelt acélból hegesztett tanktesteknek a pro és kontra érveit sokáig lehetne firtatni de a lényeg pár mondatban.
A hengerelt acélból hegesztett tanktestek teljesen méret pontosak és abszolút precíz gyártás technológiát tesznek lehetővé, de baromi lassan készülnek és rengeteg erőforrást emésztenek fel.
Az öntöttek pontatlanok teli vannak öntési hibával de rövid idő alatt kis erőforrással rengeteget lehet előállítani belőlük.
Szóval az oroszok időben rájöttek hogy technikával nem győzhetnek (mivel nem volt nekik) Hogy azzal kell gazdálkodniuk ami van az pedig az erőforrások. Terveztek egy brutálisan primitív tankot T34,KV1 és elkezdték a gyárak szó szerint ontani magukból ezeket. Az új tankok fele üzemképtelen lett A negyede a frontra szállítás után halt le de még a nyolcaduk is 10x annyi volt mint a németeké. A továbbiakat már ismerjük.
Oroszoknak alumíniumuk ????? Akkoriban a timföldet wöhler eljárással állították elő amiből bayer eljárással alumínium lett. Mondanak neked ezek a nevek valamit ?
Ha a német vs orosz motorgyártás érdekel akkor látogass el a szolnoki repülő múzeumba és nézz meg egy 1000Le-s orosz és német motort és meglátod a német negyed akkora.
Diesel vs benzin... Szinte az összes német harckocsi motorja diesel és azért nem indultak -40 ben mert tervezésnél nem gondoltak erre az opcióra.
Az orosz motoroknak volt előfűtésük. Ami módszeresen kigyujtotta az indulásra váró tankot, de ha nem beindult a motorja.... De megnyugtatlak -40 alatt még a mai dieseleknek is gondot okoz az indiulás.
Benzines csak az amerikaiaknál szolgált de ott sem sokáig.
Amerikai ipar a szovjetunióban ????? Ember te hallottál már a hideg háborúról ????
Első körben ennyi :)

11 éve 5 hónapja #37947 Írta: mario76
Megválaszolva: mario76
Én csak otthon szeretek heggeszteni az asszonnyal, abból még soha nem volt gond :P

11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #37949 Írta: rejkov
Megválaszolva: rejkov

Bakker ennyi zöldséget összehordani... Ha nem haragszol kijavítalak...
Öntött vs hengerelt acélból hegesztett tanktesteknek a pro és kontra érveit sokáig lehetne firtatni de a lényeg pár mondatban.
A hengerelt acélból hegesztett tanktestek teljesen méret pontosak és abszolút precíz gyártás technológiát tesznek lehetővé, de baromi lassan készülnek és rengeteg erőforrást emésztenek fel.
Az öntöttek pontatlanok teli vannak öntési hibával de rövid idő alatt kis erőforrással rengeteget lehet előállítani belőlük.
Szóval az oroszok időben rájöttek hogy technikával nem győzhetnek (mivel nem volt nekik) Hogy azzal kell gazdálkodniuk ami van az pedig az erőforrások. Terveztek egy brutálisan primitív tankot T34,KV1 és elkezdték a gyárak szó szerint ontani magukból ezeket. Az új tankok fele üzemképtelen lett A negyede a frontra szállítás után halt le de még a nyolcaduk is 10x annyi volt mint a németeké. A továbbiakat már ismerjük.
Oroszoknak alumíniumuk ????? Akkoriban a timföldet wöhler eljárással állították elő amiből bayer eljárással alumínium lett. Mondanak neked ezek a nevek valamit ?
Ha a német vs orosz motorgyártás érdekel akkor látogass el a szolnoki repülő múzeumba és nézz meg egy 1000Le-s orosz és német motort és meglátod a német negyed akkora.
Diesel vs benzin... Szinte az összes német harckocsi motorja diesel és azért nem indultak -40 ben mert tervezésnél nem gondoltak erre az opcióra.
Az orosz motoroknak volt előfűtésük. Ami módszeresen kigyujtotta az indulásra váró tankot, de ha nem beindult a motorja.... De megnyugtatlak -40 alatt még a mai dieseleknek is gondot okoz az indiulás.
Benzines csak az amerikaiaknál szolgált de ott sem sokáig.
Amerikai ipar a szovjetunióban ????? Ember te hallottál már a hideg háborúról ????
Első körben ennyi :)

Elég sokat foglalkozom hegesztéssel. Mondhatni a szakmám. Robotokkal hegesztek. Hegesztéseknél mindig számolni kell a hűlés miatti deformációkkal. Ugyanolyan utómarást igényelnek a hegesztett alkatrészek azon felületei, amik pontosan illeszkedőek kell legyenk, mint az öntésnél.

Nyilván az öntésnek, mint eljárásnak is megvan a maga hibája, de sokkal könnyebb gömbhéjat önteni, mint hegeszteni. És a gömbhéj sokkal ellenállóbb forma ha belelőnek, mint egy kocka :)

A háborus német tankok mind benzinesek voltak, és nem dizelek. Talán csak egy-két prototípus ment diesel motorral.

Hidegháború még sehol nem volt a 2. világháború előtt. Akkor az amcsi és az orosz még majdhogynem jóban voltak. A hábprúban az amcsi majd megveszett, hogy technikával lássa el az oroszt. Csak később ugrottak egymásnak.

Az aluminiumfeldolgozás módszere más ismert volt akkoriban. A repülőket jórészt ebből csinálták. Az orosznak volt bauxitja, és kurvanagy erőművei a 3 nagy folyón az elektrolízishez. szóval ipari mértéknem gyártottak aluminiumot.

Nézd meg ezt: royaldiesel.hu/...endaja

És itt jön az orosz hülyeség, hogy az a faszi, aki megtervezi nekik a világ akkori legjobb harckocsimotorját csak hazaáruló lehet, és ki kell nyírni.

Téma: OFF topik

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 19 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 11 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.