Jelenleg 31 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 1 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 8 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 14 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 16 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 16 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 3 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 3 napja

Német harckocsik

10 éve 3 hete #145802 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun
Figyelem: Spoiler!

Mindkettőnknek igaza van és mindketten tévedünk:D Nézőpont kérdése, de azért vannak egyetemleges dolgok, amik axiomatikusak és nem vitathatóak, pl:

- amelyik tank gyorsabb az fog egy adott pontra előbb odaérni, ezen nem tud változtatni sem 10.K WN8 józsi sem 100 WN8 Pisti
- a 240-es átlagsebzésű tank sosem fog egy 500 HP-s tankot egylövésezni, ellenben egy 750-et sebző mindig

stb.stb.stb.

Én azt vizsgálom, hogy a fenti és hasonló paraméterek hogyan illenek be a metába, mert ez dönti el a meccseket, na meg a skill:D

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 3 hete #145805 Írta: nemo510
Megválaszolva: nemo510

Én azt vizsgálom, hogy a fenti és hasonló paraméterek hogyan illenek be a metába, mert ez dönti el a meccseket, na meg a skill:D

Ha lehet tippelni akkor én ezeket venném figyelembe:
1- Gyorsaság - és nem sima úton,hanem dombos talaj is beleértve
2- Camo és látótáv combo - de mindenképp előbb láss mint téged látnak
3- Átütés - szerintem fontosabb mint a sebzés,de erről érdekelne pár vélemény
4- na ezt nem tudom.Itt elfogytak a tippek.Lehetne a sebzés,a páncélhatékonyság,lőszer tipus+mennyiség vagy akármi.
Vagy rosszul gondolom? :S

10 éve 3 hete #145840 Írta: singes
Megválaszolva: singes
Mondjuk dpm. :)

Amúgy ezekből az adatokból kiindulva az obj 416 a legjobb med (bár félig td inkább), mert:
- mozgékony, talajtól függetlenül, jól gyorsul, jó a végsebessége, jól fordul
- camoban asszem 2 db light előzi meg az összes t8 versenyében. Nem egyszer akkor vettek észre lightok (bokorban, hálóval), mikor kb. 60m-ről beléjük lőttem. Aztán győztek kapkodni. :evil:
- Átütés: alap 201 pen, prém 330 (!!!). Ezzel t10 is teljesen életképes, gyakorlatilag ha weak-re céloz, a prém t10-ben is bármit visz. Az alap meg t8-ban brutális, t9-ben csak a nagy ht-knál kell célozni.
- Dpm: 6,7 körül tölt, és 320 az alfa, amit gyakrabban dob felfelé.

Illetve még egy paraméter: pontosság. A 416-tal 300m-re is nyugodtan lehet lövöldözni, mozgás közben is nagyon megbízhatóan céloz, jók a soft statjai.

De ugye van pár hátrány: hátsótornyos, ergo motor elől. Nincs csőlehajlása. Fix torony, kevesebb mint 180 fokban tud forogni, ergo nem lehet seggel kimenni. Páncél semmi, sidescrape se ajánlatos. Lánc néha-néha levesz egy-egy lövést, de ennek a tanknak a láthatatlanság az álcája.

Ezért írtam, hogy félig td, mert elején td üzemmódba kell kapcsolni (pontosság, pen, alfa, camo megvan), majd a vonalak bekeményedésekor, illetve tűzoltáskor lehet menni darálni. Az ellen bázisáról is simán vissza tud érni egy resetre, ha arra van szükség.

Sok 8-as medem nincs még, de az eddigiek közül a 416 magasan a legjobb - ha elfogadod a hibáit.

10 éve 3 hete #145848 Írta: Jackal_hun
Igen, én is az Object 416-ot látom a legjobbnak, de a T8 medek alapból sokkal jobbak mint a T7-ek és elég sok az egyedi karakter közöttük. Pl. T7-ben nincs TD jellegű med aminek van camoja, pontossága, alfája átütése. Nincs tornyos med, itt meg egyből kettő, Peshing és Centurion1. Nincs táras med, aminek van normális sebzése és az alfa clip is elfogadható (T69, a Chi-ri az valami más, nem tudom mi, de nem az igazi), szóval van progresszió rendesen T8-ra.

Persze ott is vannak rossz tankok, T44, Panther II, de sokkal jobban kisimul a mezőny mint a T7-es szakadék jellegű T-34-1, Comet, T20 szentháromságnál, mert azok eléggé felfele lógnak ki a mezőnyből szerintem. T8-ban nem ennyire egyértelmű, de a WG is megmondta hogy a T8-T10 tankok balanszolására koncentrál.

10 éve 3 hete #145854 Írta: Morphelo
Megválaszolva: Morphelo

a T8 medek alapból sokkal jobbak mint a T7-ek

Ezzel nem értek egyet. A T7 medek sokkal életképesebbek a szintjükön. Már majdnem OP-k. Szerintem a T8 medek abszolút nem olyanok mint amilyennek lenniük kéne (1-2 kivétel). T8-as medek után a T9-es medek hatalmas előrelépést jelentenek.
Szóval én nem értem a T8-as medek nagy átlagban miért ilyen szarok.

10 éve 3 hete #145874 Írta: Jackal_hun

Ezzel nem értek egyet. A T7 medek sokkal életképesebbek a szintjükön. Már majdnem OP-k. Szerintem a T8 medek abszolút nem olyanok mint amilyennek lenniük kéne (1-2 kivétel). T8-as medek után a T9-es medek hatalmas előrelépést jelentenek.

Nem értek egyet azzal hogy nem értesz egyet:D el is mondom, miért:
- T7-T8 heavyk és TD-k sebzése nem változik érdemben, általában 390 alfa, illetve TD-ben van már 750-et sebző, a SU, tehát a T7-es mednek ugyan azt kell elszenvednie, mint a T8-asnak, kevesebb HP-val
- a T7-es medek átlagos sebzése olyan 180-200, mert a T-43, KV-13, Panther kevesebbet sebez míg pl. a T-34-1 többet
- az átütés olyan sokat nem változik, mert T7-ben 132-198 között szór és ebbe beleesnek a T8-as medek is részben, bár tény hogy van akinek 200 fölé és felmegy
- ehhez képest a gold 260-ról 330-ra is felmegy T8-ban tehát gond nélkül át lehet ütni a T8-heavyket

Cserébe van T8-ban autoloader ami kitol 960 dmg-t 6 mp alatt (T69), van tornyos med ami jól pattint (Pershing), nagy átütésű med (STA-1), TD med (Object 416), ezzel szemben a T7-es medeknél egy csomó azzal küszködik, hogy GOLD lőszerrel, oldalról belőjön bizonyos ellenfeleket (IS3, IS6 pl.) ilyenek KV-13, T-43, VK 30.02 D, Chi-Ri, ez viszont nem jellemző T8-ban, plusz a T8 medek goldja átüti a T10-eket is.

10 éve 3 hete #145880 Írta: Hunyadi_Loveszdandar
Megválaszolva: Hunyadi_Loveszdandar
Azért az Obj416-ra azt mondani, hogy "fix" tornyos, az barokkos túlzás...

10 éve 3 hete #145881 Írta: singes

Képes körbeforogni? Nem, ergo fix. ;)
Más kérdés, hogy baromi nagy a kitérése egy td-hez képest, de hivatalosan med, aminek nem fordul körbe a tornya (sok érdekes flankelés van már a hátam mögött vele), ergo fix a tornya.

10 éve 3 hete #145882 Írta: Hunyadi_Loveszdandar
Megválaszolva: Hunyadi_Loveszdandar

Más kérdés, hogy baromi nagy a kitérése egy td-hez képest, de hivatalosan med, aminek nem fordul körbe a tornya (sok érdekes flankelés van már a hátam mögött vele), ergo fix a tornya.

lol... Az M3 Lee-nek fix tornya van. Az Obj416-nak nem. Nekem soha nem volt ebből gondom.

10 éve 3 hete #145884 Írta: singes

lol... Az M3 Lee-nek fix tornya van. Az Obj416-nak nem. Nekem soha nem volt ebből gondom.

A Lee egy td, akárki akármit is mond. Az 50 100 és társai med, hellcat med, acdc inkább light, t30 heavy. Az, hogy a wg melyik fejlesztési fára tette, az egy dolog.

És a 416-nál engem sem zavar, mondom, flankelni kicsit érdekes, de ez a szépséghibája.

Amúgy én is csak azt mondtam, amit anno te (és sokat segített a tank kiismerésében): "A csata első felében érdemes – MM-től és pályától függően – vagy passzív szpotolni és így segíteni a csapatot vagy TD üzemmódba kapcsolni és a többiek által felderített ellenfeleknek odapörkölni."

10 éve 3 hete #145892 Írta: Hunter9956
Megválaszolva: Hunter9956

Az E4-nek se forog teljesen körbe a tornya,mégsem mondják rá hogy fix tornyos:D

10 éve 3 hete - 10 éve 3 hete #145899 Írta: Morphelo

Nem értek egyet azzal hogy nem értesz egyet:D el is mondom, miért:
- T7-T8 heavyk és TD-k sebzése nem változik érdemben, általában 390 alfa, illetve TD-ben van már 750-et sebző, a SU, tehát a T7-es mednek ugyan azt kell elszenvednie, mint a T8-asnak, kevesebb HP-val
- a T7-es medek átlagos sebzése olyan 180-200, mert a T-43, KV-13, Panther kevesebbet sebez míg pl. a T-34-1 többet
- az átütés olyan sokat nem változik, mert T7-ben 132-198 között szór és ebbe beleesnek a T8-as medek is részben, bár tény hogy van akinek 200 fölé és felmegy
- ehhez képest a gold 260-ról 330-ra is felmegy T8-ban tehát gond nélkül át lehet ütni a T8-heavyket

Cserébe van T8-ban autoloader ami kitol 960 dmg-t 6 mp alatt (T69), van tornyos med ami jól pattint (Pershing), nagy átütésű med (STA-1), TD med (Object 416), ezzel szemben a T7-es medeknél egy csomó azzal küszködik, hogy GOLD lőszerrel, oldalról belőjön bizonyos ellenfeleket (IS3, IS6 pl.) ilyenek KV-13, T-43, VK 30.02 D, Chi-Ri, ez viszont nem jellemző T8-ban, plusz a T8 medek goldja átüti a T10-eket is.

Én érveim:
- T8 medet T10-be dobhatja, illetve többet T9-be. Ezzel a jelentős különbséggel nem tartja a lépést a T7 és T8 medek közötti "előrelépés".
a) több jó játékos van T10-ben
b) tele van páncélozott, nagyobbat sebző tankokkal (a T8 mededdel nyugodtan lőheted a Maus, IS4-et, IS7-et, E100-at, Jagde100-at, Fv-t, mert kiröhög)
Lehet nagyobbat sebeznek átlagban, de olyan páncélokat kap, ami ellen a legtöbb T8-as med goldja se ér semmit.
c) Nagyobb eséllyel one-shotolnak, kitáraznak (bejön a képbe az FV, WTe100, 50B, BC, illetve a rohadt gyors medek)
d) Lassúak
e) viszonylag kevés hp
f) szar DPM
g) a fentieket mindenki tudja, úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy Téged fognak lőni

T7 medek penje sokkal használhatóbb, mint a T8-as medeké a szintjükön.
Jaja STA-1, T69 szép és jó, csak le ne támadja egy comet, lttb, bulldog :lol:

Meg az a bajom, hogy a legjobb T8 medeket hasonlítod össze a legrosszab t7 medekkel. Én sem mondom a centuriont Te se a chi-rit :D.
Mellesleg ha most Te a vk3002D-ben ülnél és letámadna egy full hps, T69, vagy STA1, akkor szted ki nyerne?
Nem elfogultságóbl, de Rád tippelnék.

- T8 medeknek ótva szar a grindje, és cserébe kevésbé szarok maradnak a végére (1-2 kivétel)

Szerk: ha valakinek nem esett volna le, nagyon nem szeretem a T8 medeket. Eddig egy volt ami nagyon tetszett, a CDC. Bízom a még ki nem fejlesztett objectben és pershingben.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PANZERKANDÚR

10 éve 3 hete - 10 éve 3 hete #145908 Írta: Jackal_hun
Figyelem: Spoiler!

Morph: szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett. Én a T8-as tankokat egymáshoz hasonlítottam, egy T8 medet egy T8 heavyhez és egy T7 medet egy T7 heavyhez.

A T7 tankoknak ugyan olyan szívás a T9, pl egy AMX 50-120 kitáraz egy tárból egy T7-et is meg egy T8-at is, ebben nincs különbség, de a T54E1-is. Rengeteg T9 meden van T10 ágyú, pl. AMX 30 Type 61 stb. szóval ebből a tekintetből nem jobb a T7-esek helyzete.

Egy VK 30.02D ben ülve 1vs1 ben még Vivaldi is simán kinyírna, ha T8 medben lenne, a több HP, nagyobb DPM miatt és azért, mert neki van esélye pattintani, nekem meg nincs.

A Chi-Ri-t említettem: "Nincs táras med, aminek van normális sebzése és az alfa clip is elfogadható (T69, a Chi-ri az valami más, nem tudom mi, de nem az igazi), szóval van progresszió rendesen T8-ra."

A T9 tele van egyébként táras tankokkal és agyonpáncélozott heavykkel (VK 45B, ST-I, E75) csak a TD-k terén van egy kis lemaradás, de ennyi.

A T7-ben nézzük melyik med szar (persze csak szerintem):
- Panther, VK, Chi-ri, T-43, KV-13, T23E3, M10 Panther biztosan. Egy érdekességet vegyél észre, hogy a Panther kivételével mindegyik az előző szintű ágyút kapja
- elmegy: A44, meg amit kihagytam
- jó: T-34-1, Comet, T20

T8-ban melyik milyen:
- jó: T69, Pershing, STA-1, Object 416, Indien P. (nem tudom, de azt mondjátok jó), FCM 50t, Type 59 (mindegyiknek új ágyúja van, kivéve az FCM-et mert az ARL ágyút használja, de az legalább már T6 ban is durva)
- elmegy: T54 mod. 1, Panther 8.8, CDC
- szar: T-34-2, T-34-3, T-44, Panther II

A T8-as gondolatomat az is megerősíti, hogy ezeket a tankokat (egy-két kivétellel) SH-ban, CW-n is használják

EZ MOST KIZÁRÓLAG arra vonatkozik, amikor azonos szintű tankokat hasonlítunk össze.

Nézzük most az általad pedzegetett dolgot, hogy melyik tank hova megy:
- szerintem legnehezebb T8-ban játszani, mert itt már a T10 miatt nincs esélyed lehozni a meccset, mert a jók T10-ben játszanak és bejönnek az említett, általad is felsorolt faktorok
- a T7 annyiben különbözik ettől, hogy ott nem egy T10 hanem egy T9 ellen vagy totálisan esélytelen, DE a színvonal alacsonyabb, illetve valahogy megengedőbb a T7-es tankokkal az MM (legalább is nálam)

A fenti analógia elmondható T5 vs T7-re is (one shot ugye) és minden más szintre is, szóval ebben nem igazán van különbség, csak a színvonal esik le drasztikusan.

10 éve 3 hete #145913 Írta: Morphelo
Jó de azért a T7 heavy elég jók a szintjükön.

Szerintem ha megnézed mekkora a különbség:

T6 vs T7 med

T7 vs T8 med

T8 vs T9 med

Szerintem a középsőnél van a legkisebb különbség.

10 éve 3 hete #145968 Írta: Grievous
Megválaszolva: Grievous
Kicsit offolok:

Kicsit érdekes volt az egyik meccsem jtigerrel:
Egy IS3 belött frontból. Nem az alsó lemezt lőtte be, hanem a front középső résznek a tetejét (ágyútartó vége fölött). AP-val lőtt, elégé meglepett :blink:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: gyula

Téma: OFF topik

• Tankpeti profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Kb lényegtelen, ha alapvetően mindenki azzal...
    • Írta: Tankpeti
    • 40 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 13 órája 25 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 5 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.