Sziasztok!
Nem olvastam végig minden szöveget csak átfutottam. A probléma mindenhol ugyan az és erre szeretnék megoldást nyújtani.
A magyar játékos állományra vetítve nagyon sok a klán.
Az új alapítás oka legtöbb esetben:
1. összefog egy baráti társaságot,
2. a tag kiválik egy klánból, mert ő más szempontok alapján gondolkodik,
3. eredményeket szeretne elérni, de a klán nem tud megfelelő alapot adni.
A klánok alapvető problémája, hogy az aktív játékosok nem tudnak előrébb jutni, mert a klánban található játékosok közül sokan inaktívok, kezdők, nincs megfelelő tankállományuk, stb. A továbblépéshez hírnévre van szükség, amit csak olyan klánban lehet elérni ami ténylegesen tud aktív, fejlődni képes játékos állományt felmutatni. Az alapításkor elképzelt klánfelépítés falba ütközik, mikor toborozni kezdenek, mert a beválogatott tagok a fenti okok miatt nem felelnek meg. Ez folyamatos frusztrációval később a klán szétesését, újabbak létrehozását eredményezi. A kör kezdődik elölről, mert ugyan az a probléma jelentkezik.
Innentől jönnék mi (ZOPO) a képbe.
Az ördögi kört megszakítandó csak olyan játékosok és kisebb, nagyobb klánok jelentkezését várjuk, akik szeretnének tovább lépni és a játék minden területén jelen lenni. Nem klánok közötti fúzióról van szó! A fúzióknál alapvető probléma, hogy ha egy klán csatlakozik a másikhoz, akkor az elveszíti az identitását. Magyarul a klán tagok féltik a pozíciójukat, a megszokott környezetet.Az újtól való félelem legyőzéséhez, megoldásként ha valamelyik klánból csatlakoznak új tagok, csoportok, azok automatikusan kaphatnak magasabb pozíciót. Az egész klán működését úgy lehet elképzelni, hogy a kapcsolódó tagok továbbra is megmaradnak a régi baráti társaságnak, de ha szükség van valakire, akkor tudnak kihez fordulni! A tagok pár hét együtt töltött idő alatt összeismerkednek, összeszoknak, és maguktól keresik a többi tagot. A dolog működik a gyakorlatban is. már most folyamatos kezdeményezések vannak a közösségi játékmódokra és ennek köszönhetően megy is a stronghold, CW, ESL, szakasz, csapat stb.
Eddig 3 klán csatlakozott, az aktív játékosok száma állandó!
Eredményeket még nem tudunk felmutatni, de idővel sikerülni fog! (Ez nem álom, hanem a nagy számok törvénye!)
Ezért találtuk ki a mottót is: "Elemezd a múltad, hogy megismerd a jövőt!"
(Ha úgy érzed, hogy ami körülvesz nem elégít ki, akkor merjél tenni ellene!)
Az elvárásaink csak annyi, hogy AKTÍV játékos/játékosok legyetek. TS-t használni közösségi dolgoknál kötelező. WN8 nem számít, csata szám alapján látjuk, ha valaki megfelel!
Remélem érthető voltam, és elültettem a magját egy gyümölcsöző kapcsolatnak.
Ha valakit érdekel a dolog, akkor a klánból bárkit kereshet!
www.wotinfo.hu/...ol.png www.wotinfo.hu/...ed.png www.wotinfo.hu/...ue.png
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...