Kérdezném hogy a Civ4-ben (vagy akár 5-ben) van-e hot-seat illetve full HD felbontás? Illetve gondolom
ez az alapjáték
, ugye?
Illetve 0 előzetes ismerettel melyikkel érdemes kezdeni?
Full HD nyilván nincs, bár felesleges is, mivel végülis egy térképen tologatod a dolgokat, ettől függetlenül szerintem megfelelően szép. A 4 nekem szépségre is jobban teszik.
Mi multizgattunk, igaz csak barátok egymás között, ilyenkor valaki lesz a "szerver". Mivel ez körökre osztott stratégia, ezért olyan, mintha 4-en vagy többen sakkoznánk. Tehát a többinek várni kell, amíg az aktív játékos "mindent megcsinál", utána jön a következő. Minél többen vagytok annál lassabb lesz, pedig annál élvezetesebb. Sajnos, multiban egyszerűen lehetetlen másképp életben maradni, csak hadsereggel, mig ha pl 15 AI ellen játszol, sok féleképpen nyerhetsz (tudomány, vallás, diplomácia, idő).
Elvileg játszhatsz idegenekkel is, de nem próbáltam ennyi év után nem tudom, hogy mennyien tolják neten.
De ez a játék tökéletesen frankó (és legalább gyors) singleben, mondjuk 15 AI ellen.
Mindegyiket meg lehet tanulni:
CIV4: nagyon összetett diplomácia, terjeszkedés stb, egyedül a harc (5% a játéknak), ami aránylag egyszerű, a nagyobb sereg fog győzni az esetek 90%-ban.
CIV5: Iszonyat egyszerű játékmenet, de a csatákhoz jobban kell gondolkodni és figyelni mit hova mozgatsz (itt nem állhat több egység egy mezőn) és négyzetrács helyett 6szög a felosztás, ami többnek tűnek, de valójában kevesebb. Mármint a négyzetrácsnál srégen is mozoghatsz, azaz összesen 8 irányba, míg itt csak 6.
(civ4-ből mindenképpen a complete editiont ajánlom, abban van egy külön játék a Colonization is plussz 2 kieg, amitől még összetettebb a játék)
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...