10 éve 3 hónapja - 10 éve 3 hónapja#123767Írta: fowe
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Sziasztok!
Olvasgatás közben akadtam erre a témára és gondoltam megosztom veletek a készülő 1:10 méretarányú Maus modellemet. Számítógép ház lesz belőle. Terveim szerint vezérleni is fogom a számítógéppel, tehát a tornyot a löveget és a mozgását is. Remélem tetszik nektek
Last edit: 10 éve 3 hónapja by fowe.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Feri38_HUN, Maxxsus, Aquaflow, Ankhiszesz
A löveg törzs formáját nikecellből formáztam meg melyet gipszel körbeöntöttem, majd kettévágtam. A két gipszformából a nikecellt eltávolítottam, összeillesztettem, majd egy lyukat fúrtam az egyik sarkára és múgyantával öntöttem ki. Így kaptam ezt a lüvegtörzset. akad még vele munka bőven :
elég nehezen haladok mert eljutottam a lánctalpig, a feszítő görgők nem okoznak gondot de a meghajtó görgők már igen Mivel haladni is fog ki kell dolgoznom egy olyan mechanikát amely képes meghajtani a majd 21 kilős tankot, úgy ahogy azt az igazi tank tette. Tehát fordulni úgy hogy az egyik lánctalpt hátra míg a másik előre forog. De igyekszem
Szia. Történt egy kis visszalépés, mert gondoltam a játékbeli modell pontos mása a valódi járműnek. De kiderült hogy nem. A görgősor eltér a valódi tankéhoz képest, így azt le kellett szerelnem, vaklálni az elég rossz minőségű és kicsi korabeli tervrajzokon, majd áttervezni, és most építés alatt van. Valamint a test magasságából is faragnom kell 1 centimétert, mert így túl magas.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen lemezt használsz a test palástjának?
Én egy itx gépet terveztem építeni (hetzer), de nem találtam olcsó, könnyen megmunkálható, mégis megfelelően erős (nem hajlik, nem deformálódik, nem rezonál) anyagot, ami beszerezhető...
10 éve 3 hónapja - 10 éve 3 hónapja#126459Írta: fowe
Megválaszolva: fowe
1.5 miliméteres alulemezt használok. 7-8000 forint egy 1 méter X 2 méteres tábla, ezt legittelem majd üvegszálas autógittel, aztán csiszolás után pedig festés, ami akril festékkel fog történni. Legvégül pedig a festék védedelében matt lakkot fogok rászórni. Rezonancia ellen 5 centiméterenként szegecselem, ha szükséges vékony szivacsréteget alátehetsz pl a laminált padló alá való vékony szivacsot.
A Waffenträger: Paradoxon esemény komoly kihívásokat hoz magával, de fantasztikus jutalmakat kaphatsz a küldetéseiből és az előrehaladásából – az egyedi…
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...