Üdvözlet
Ma találtam egy videót,forgácsológép készítette tank modellről, gondoltam megosztom veletek, hátha valaki még nem látta.
Aki meg látta az meg lehet tud róla több információt is, mint csak a puszta videó.
Mennyibe kerülhet egy ilyen tank legyártása?
Hol kapható?
Remélem tetszeni fog.
www.facebook.co...12038/
Anyagköltségbe nem túl drága (attól függ miből akarod legyártani, lehet polimerből vagy akár aranyból is a gépnek mindegy miből forgácsolja), az nem egyszerű, hogy találj valakit aki lemodellezi CAD programba (alkatrészek, összeszerelési rajz stb), majd CAM-be is megcsinálja, hogy meglegyen a program a gép számára. Ja és persze találni valakit aki rendelkezik egy CNC géppel és rászánja azt a jó pár órát az elkészítésre.
A szerelést akár házilag is megtudod oldani, Az egész anyagtól függően, méretaránytól és attól, hogy mennyire jó barát a CNC-s kolléga én azt mondom, hogy 40 ezertől a csillagos égig. És ebbe nincs benne a CAD geometria elkészítése, de ha van egy kis késztetésed rá, egyáltalán nem nehéz megcsinálni, pár napba beletelik de simán megcsinálható. Vannak elég jó amatőr/félprofi CAD/CAM programok amivel egész jól lehet tervezgetni (Autodesk Fusion 360).
Szerk.: Közbe nézelődtem mert felkeltette érdeklődésem a téma és rátaláltam erre az oldalra
grabcad.com/lib...litary
Itt megvannak a CAD modellek csak le kell tölteni egy hozzáértő megcsinálja CAM-be és mehet a CNC gépbe.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...