Jelenleg

21
látogatónk van

2015. február 25. 10:06

Bat.-Châtillon 25 t - Elemzés

(59 szavazat)
79 hozzászólás

Bevezető

Huh... a Bat Chat. Mikor elkezdtem ide elemzéseket írni, körülnéztem az oldalon mi hiányzik még és meglepődve tapasztaltam, hogy a Bat Chat-ről még senki nem írt. Na gondoltam, majd én! Aztán ahogy próbáltam összeszedni a gondolataimat, hamar rájöttem miért is van ez így. Ugyanis a Bat Chat-ről felelősség írni. Komoly felelősség! Érleltem is sokáig a dolgot, írtam helyette inkább más tankokról csak ezt ne kelljen.

De miért is? Azért, mert a Bat Chat egyértelműen a WoT Königsegg-je, maga a benzingőzzel átitatott könnyűfémvázas karbonműszer, ami szélsebesen vágtatva szeli át a harcmezőt és kíméletlenül égeti a HP-t az ellenségről. Legalábbis jó kezekben. Rossz kezekben ugyanis - mivel nincs benne semmi, ami hülyebiztossá tenné (mint ahogy a Königsegg-ben sincs se kipörgésgátló, se ABS, se semmi) - könnyen felcsavarhatja az ember akár egy 59-16 csövére is. Bevallom sokáig én sem tudtam úgy igazán mit kezdeni ezzel a tankkal. Hiába járok már 500+ csata felett vele, az első 400-ban közel sem aknáztam ki a benne rejlő lehetőségeket. Azóta viszont azt gondolom sikerült ráérezni, úgyhogy végül is csak bevállaltam ezt az elemzést, de segítséget is hívtam hozzá, külön köszönet ez úton is Jacktor-nak, pointer4-nek, Kishawer-nek és Vocsok-nek.

Nézzük tehát szépen sorban, egyik alkatrészről a másikra, mit tud ez a tank és mivel sikerült a WG-nek elkerülni, hogy túlhúzott legyen.

Paraméterek

Ágyú

105mm mle. 57 (D.1504)

  • Átütés (APCR/HEAT/HE): 259/330/53 mm
  • Sebzés (APCR/HEAT/HE): 390/390/480 HP
  • Pontosság: 0,38 m/100m
  • Célzásidő: 2,7 mp
  • Tűzgyorsaság:  5,89 lövés/perc
  • DPM: 2297 HP/perc
  • Függőleges kitéríthetőség: -6°/+11°

Kevés T10-es tank "kiváltsága", hogy top löveget kell fejleszteni rajta és sajnos a Bat Chat közéjük tartozik. A két kisebb ágyút a Lorraine-en már kihúztuk, tehát azokról nem ejtenék szót. A top cső kifejlesztése 45k free XP-t fog igényelni, bár lehet van akinek van türelme a klasszikus módon kihúzni :)

A 105-ös löveg ágyúkarakterisztikájában lelhetőek fel a Bat Chat OP-ságának elkerülésére tett első törekvések. Ez az ágyú ugyanis T10-es médium tank berkekben mérsékelt átütéssel rendelkezik, emellett nem mondható sem különösebben pontosnak, sem gyorsan célzónak és erre a szokásos francia szórás és a soft statok csak rátesznek egy lapáttal. Összehasonlítva egy menet közben igen pontos tankkal, az Object 140-nel, a következő a helyzet:

Látható tehát mennyire nem érdemes ezzel az ágyúval száguldás közben, gyors egymásutánban kiszórni a lövéseket, ellenben igen tanácsos megállni és megvárni, míg a célkör teljesen beszűkül vagy legalább lelassítani és nem padlógázon robogni, ha menet közben akarunk lőni.

Távolabbra sniperkodáshoz, mikor van időnk rendesen becélozni, viszonylag jól használható, de ilyenkor meg a 0,38-as pontosság és a "francia szórás" köphet bele a levesünkbe.

Ja, és lőszerből is igen kevés, csupán 30 db fér bele, ami 6 tárra elég. Ennyi lőszerből egyrészt kifogyni sem nehéz (nyilván nem túl sűrűn, de azért előfordul), másrészt némi fejmunkát igényel, a megfelelő lőszerkiosztás eltalálása. Személy szerint én csak APCR-t hordok ebben a tankban, de az 1-2 tárnyi (5-10 db) HEAT magunkkal cipelését még egészséges és ésszerű mennyiségnek tartom (bár ezzel vigyázzunk mert a láncok nyelik mint kacsa a nokedlit). Ugye a gond akkor adódik, mikor a meccs vége felé úgy kell végrehajtanunk egy taktikai töltést a tárban levő 2-3 APCR-ről, hogy HEAT-ből is csak 4 van, mert korábban használtunk belőle, de nem lőttük el mindet. Eltelik tehát egy teljes töltési ciklus, aminek eredményeképp eggyel több lőszert kapunk csak a tárba. Ellenben ha egyfajta lőszerünk van csak, ilyen nem fordulhat elő és full tárat kapunk. Én ezért nem bajlódok a HEAT-tel, a tankot megfelelően használva ugyanis az esetek 90%-ban az APCR nem túl magas átütése is bőségesen elegendő. Természetesen a vázolt probléma nem annyira gyakori, ki-ki döntse el, tapasztalja ki maga, mi a számára megfelelő elosztás.

Az biztos, hogy a repeszlövedékek hurcolása teljes mértékben ellenjavalt! Ekkora lőszerkapacitás és töltésidő mellett a helypazarlás netovábbja lenne! A kedvenc WoT-os viccem egyébként, mikor egy Bat Chat repesszel lő ;)

A Batmobil DPM-je a T10-es medek között a legalacsonyabb, sőt, a táras T10-es nehezek, az 50B és a T57 is jobb DPM-mel rendelkeznek, mivel mind a kettő jóval gyorsabban tölti meg a tárat. Azonban szerintem a táras tankokat sokkal inkább ajánlatos a DPM helyett az egy tárral kiosztható átlagsebzés alapján megítélni, amiben pedig a Bat Chat a maga 1950 HP-s (5x390 HP) értékével egyértelműen a legjobb. Ha az RNG nem szórakozik velünk, elméletben könnyen egytárazhatjuk a legtöbb T10-es medet vagy T9-es heavy tankot, azalatt pedig bármit.

A tár töltési ideje BIA és ventilátor kombóval 37,5 másodperc. A lőszerek közötti töltési idő 2,73 másodperc, ami sajnos semmilyen úton nem csökkenthető, mivel ezt az automatika végzi.

Torony

A Bat Chat esetében páncélozottságról beszélni csak a teljesség igénye végett szükséges, mivel gyakorlati haszna vajmi kevés van annak az 50/30/15 mm lemeznek, amiből a tornyot kifaragták a francia tervezők. Mondjuk az 50 mm toronyfront legalább arra elég, hogy a 120-as illetve 122-es lövedékek nem állnak 3 kaliber viszonyban vele, így csak a legnagyobb kaliberek (150+ mm) képesek overmatch-elni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Bat Chat-tel érdemes lenne (vagy lehetne, vagy egyáltalán eszünkbe kellene jutni) tornyozni bármilyen tank ellen is, csupán annyit, hogy az isteni beavatkozás néha megmenthet minket egyes elátkozott lövedékektől.

Az alap látótáv 400 méter, amit BIA perk, ventilátor és optika használatával 458 méterre tudunk feltornázni.

A torony fontosabb paramétere a 38°/mp forgási sebesség. Ez az ágyúkarakterisztika után a második balansz paraméter, ami arra hivatott, hogy a Bat Chat ne legyen OP. A 38°/mp ugyanis elég rossz, T10-es med viszonylatban a legrosszabbak között van (bár akad rosszabb is, de nem sok). Ettől függetlenül persze az alváz forgatásával rásegítve kínosabb helyzetekben is használható érték ez, de ha láncon tudnak tartani, akkor bizony akadhatnak belőle gondok. Igaz ha a Bat-tel leláncolnak, akkor ez lesz a legkisebb gondunk.

A másik dolog, hogy a 11°-os ágyúemelkedés kifejezetten rossz érték, ezért lejtőn állva gyakran kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy nem tudjuk a kiszemelt áldozatra emelni a szálkeresztet. A 6°-os ágyúsüllyedés viszont szerintem egyáltalán nem rossz, főleg ahhoz képest, hogy a Bat Chat hátsó tornyos kialakítású. Általánosságban nézve persze csak közepes érték, de semmi olyan, amivel ne lehetne együtt élni.

Mivel a Bat Chat 3 fős legénységéből kettő (a parancsnok és a lövész) a toronyban foglal helyet és mivel mind a kettő töltő is egyben, bármelyiküket éri is találat, az nem csak a fő képességükben (felderítés/látótáv és célzásidő/pontosság) fog negatív hatást eredményezni, de a töltésidőben is. Több mint 70 másodpercig tölteni pedig nagyon fájdalmas tud lenni.

Felépítmény

Csakúgy mint a toronynál, itt is a részletesség kedvéért említem meg a páncél vastagságát: 60/40/30 mm. A 60 mm-es frontlemezről ugyanaz elmondható mint a torony frontjáról, ezzel már tényleg csak a legnagyobb lövegek (180+ mm) állnak overmatch viszonylatban, de azok már nemigen lőnek AP-val (FV 215B 183 és az arty-k), tehát semmi reményt ne tápláljunk, a vakszerencsének meg mindig adjunk hálát!

Sajnos a Bat Chat moduljai elég sérülékenyek és rendesen ki van tömve velük az alváz (azaz szinte teljesen kitöltik azt és közel is vannak egymáshoz) így eltalálni sem nehéz őket. Hátsó tornyos kialakítása miatt gyakran állunk be vele fordítva, háttal az ellenség felé, de a motor és a lőszerrekesz a hátuljában van és mindkettő előszeretettel sérül a beérkező lövésektől. Szemből érkező találatokra pedig gyakran halálozik el a sofőr, a váltót ért találat miatt pedig megint csak a motor.

Elmondható tehát, hogy a Bat Chat-et meghatározó modulok, a lőszerrekesz és a motor vannak sérüléseknek a leginkább kitéve, azaz vagy több mint 70 másodpercre nő a töltésidőnk vagy reménytelenül lassúak leszünk.

Felfüggesztés

A harmadik komoly balanszparaméter, ami a Bat Chat mobilitásának esetleges OP-ságát hivatott megakadályozni, a lánctalpak 42°/másodperces forgási sebessége. Ez T10-es med viszonylatban szintén a legrosszabb. Az E 50M-é 44° a többié viszont 50° felett van, amikhez képest ez brutálisan alacsony érték. A gyakorlatban pedig nem annyira kanyarodás közbeni sebességvesztést okoz, hanem inkább azt, hogy a Bat Chat full gázon akkora íven fordul mint egy Boeing 747-es! Szűkebb kanyarok bevételéhez le kell vele lassítanunk, valamint szűk helyeken, például tankroncsokkal díszített utcákon, a házak között kissé nehézkes és időigényes lehet vele a manőverezés.

Ami még itt kellemetlen, hogy a Bat Chat lánctalpainak a talajellenállása eléggé rossz, ráadásul szilárd és közepes talajon is, ahol a leginkább előnyben lehetne, mert laza talajon minden tank küszködik. Összehasonlítva pár mobilisabb T10-es médiummal, az értékek a következőek (a kisebb érték a jobb):

Csak az STB-1 és az E 50M értékei rosszabbak, még az M48A1-é és az FV4202-é is jobb, pedig azok nem éppen a leggyorsabb médiumok. De érdemes megfigyelni, hogy az Object 140 talajellenállási értékei (a T-62A-é meg főleg) milyen brutálisan jobbak. Szóval ennyit a súly/LE arányról... :/

Motor

A Bat Chat-ben dobogó szív egy Hispano-Suiza HS 110-es 720 lóerővel. Itt balansz szerencsére nincs (csak a lánctalpaknál a talajellenállás). Ez a motor 28,5 LE/tonna súly-lóerő arányt kölcsönöz a Bat Chatnek, ami a T10-es közepes tankok között magasan a legjobb érték. A Bat Chat így rendkívül dinamikusan mozog, jól gyorsul, a 65 km/h-s sebességet képes elérni még közepes keménységű talajon vagy akár enyhe emelkedőn felfelé haladva is. Komolyabb emelkedőkön sem küszködik, a többi medhez képest játszi könnyedséggel szeli az alpesi terepet.

A motor találatra 10% eséllyel gyullad ki, de bevallom, hogy az 500+ csatám alatt nem emlékszem, hogy erre sokszor lett volna példa, ám nálam jóval tapasztaltabb játékostársaim nem voltak annyira szerencsések és sokkal kevésbé rózsásnak írták le a helyzetet. Az automata tűzoltó tehát kötelező, főleg mert a motor igen sérülékeny.

Ajánlott játékstílus

A T57 elemzésemben nagyjából kifejtettem már, hogyan is gondolom én az autoloaderekkel való eredményes játékot. Az ott leírtakat a Bat Chat esetében annyival egészíteném ki, hogy a nem létező páncélzat és az alacsony HP miatt sokkal inkább kell a mobilitásra és a camo-ra hagyatkozni, mint bármi másra.

A Bat Chat egy támogató és lerohanó-kivégző tank, valamint a camo-nak köszönhetően igen jó passzív, a mobilitásának hála pedig igen jó aktív spotter is. Az alábbi ábrán látható, hogy mindhárom területen (álló helyzeti, menet közbeni, lövés utáni) a T10-es medek között a harmadik legjobb álcaértékkel rendelkezik a Bat Chat:

És egy kis szemléltető összehasonlítva a magasságot pár egyéb T10-es közepes és könnyű tankkal, ami a garázsomban megtalálható (klikk a képre az indításért):

Mint tudjuk az álcaérték leginkább a tankok magasságából származik és a fenti GIF-ből látható, hogy a Bat nemhogy alacsonyabb a legtöbb T10-es közepes tanknál (kivéve az Object 430-at és 907-et), de alig nagyobb mint az AMX 13 90 vagy a RU 251 könnyű tankok, a T37-nél pedig jóval kisebb is.

Támogató módban is bátran hagyatkozhatunk a remek álcájára, azonban a pontatlan és relatíve alacsony átütésű ágyú miatt igyekezzünk a jobban páncélozott ellenséges tankok oldalát lőni inkább, mert egy IS-7 vagy ilyesmi elejére sok skúlót el fogunk pazarolni az ötből (mert az kizárt, hogy több száz méterről mind bemegy az alsó lemezébe), márpedig ez nem célunk.

Lerohanhatunk vele egy full vagy akár két-három (de inkább csak kettő) alacsonyabb HP-s tankot is, de arra mindig legyünk felkészülve, hogy ilyen stresszes helyzetekben az ötből egy (de lehet, hogy kettővel se mondanék sokat) lövés biztosan mellé fog menni, le fog pattanni, vagy valamilyen egyéb okból nem sebez majd, továbbá az RNG is játszadozhat velünk, már ha a sebzésre gondolok. A legjobb ha úgy indulunk neki az ilyen akcióknak, mintha 4 lövésből kellene azt megoldanunk (tehát 1600 HP körüli mennyiséget tudunk biztosan ledarálni), így az ötödik sebző találat már csak slusszpoén lehet, pofára esés nem. Ilyen helyzetekben is nagyon oda kell figyelnünk, hogy a lövéseink oda menjenek, ahova szánjuk őket és sebezzenek is, mert így használható ki rendesen a burstDMG. Ezért cserébe pedig minimum egy lövést valószínűleg be kell majd vállalnunk, de lehet kettőt is. Ha cserébe ki tudunk szedni két tankot, vagy egyet full HP-ról és még nekünk is marad HP-nk, már bőven megérte. De ha három 200-300 HP-s IS-8 a csata első harmadában belénk ver összesen 1200-at a 3 killért cserébe, az a csata fennmaradó részében erősen le fogja korlátozni a lehetőségeinket. Ezért jól gondoljuk át azt is, hogy a csata folyamán mikor bocsátkozunk ilyen üzletekbe, nem kell nekünk a mészárost feltétlenül eljátszani már rögtön az elején, még akkor se, ha mi vagyunk a "betcset".

Figyeljük arra is, hogy mikor lövik el az ellenfelek valaki másra magukat a sarkon fedezéken túl, és csak aztán menjünk nekik, mikor töltenek. Én ilyen helyzetekben mindig számolom a másodperceket, az adott ellenfelek töltési idejét, hogy tudjam mennyi időm van sebzést kiosztani. Ugyanis a másik, amit érdemes fejben tartani, a 2,73 másodperces automata töltési idő. Ezzel számolva két jól becélzott lövésünk alatt egy T-62A/140 simán betölt, de ha pl. egy IS-8-tól vagy IS-7-től elsőnek bekapunk egyet, mire kiosztunk neki hármat már adja is a következőt. Több ellenfél lerohanásánál ezek a gondok értelemszerűen hatványozódnak és a "most jól odab*szok nekik"-ből könnyen "jaj a seggem" lehet. Éppen ezért komoly helyzetfelismerő készség kell a Bat Chat-ben rejlő lehetőségek rendes kiaknázásához.

Arra kell még odafigyelni, hogy nagy sebességgel haladva a Bat Chat lövege igencsak pontatlan tud lenni és erre most még a 9.6-os szórásnerf is rájött. Érdemes tehát a menet közbeni lövések idejére lelassítani (mert minél lassabban megyünk annál kevésbé ugrik szét a célkör) és gondosan célozni, különben 2-3 lövést simán el fogunk pazarolni az 5-ből.

A 2,73 másodperces automata töltésidő és a gyors sebesség miatt előfordulhat az is, hogy nem lesz időnk kilőni mind az 5 lövedéket mire elhaladunk a célpont mellett vagy elérünk a következő fedezékig. Ilyen esetekben csak akkor álljunk meg kilőni a maradékot is, ha biztosan tudjuk, hogy nem kapunk be annyi sebzést ezáltal, hogy a végén rosszabbul jöjjünk ki az üzletből. Ne essünk sose abba a hibába, hogy kényszernek érezzük a tárból kilőni az összes lőszert, ha ezzel közben fokozott veszélynek tesszük ki magunkat! Ezen okokból kifolyólag nehéz a Bat Chat két erősségét, a sebességet és az 1950-es átlag társebzést egyszerre kihasználni, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ne álljon hozzá úgy senki ehhez a tankhoz, hogy mindez padlógázon menni fog.

A töltésidőt felhasználhatjuk menekülésre, pozícióváltásra (ami ilyen időtartam és mobilitás mellett akár a pálya teljes átszelését jelentheti) és legfőképpen aktív vagy passzív spotolásra is. Szerencsére nem kell azt a 38 másodpercet a tökünket vakargatva eltöltenünk egy ház vagy szikla mögött, lehetünk addig is hasznosak a csapat számára, illetve termelhetünk xp-t is.

A hátsó tornyos tankoknál szokásos háttal beállásról érdemes írnom még talán. A lényege ennek a technikának elsősorban az, hogy kevesebbet mutassunk a tankunkból az ellenfélnek, kisebb célpontot szolgáltassunk, ami a fedezék mögül kilóg és amit nyilván nehezebb eltalálni is. A másik oka, hogy előremenetben jobban gyorsul a tank, így a visszavonulás jóval kevesebb időt vesz igénybe. E két okból kifolyólag jelentősen csökkenthető annak a valószínűsége, hogy sebzést szenvedjünk el.

CW-n a Bat Chat a spotter szerepét tölti be elsősorban, ez a fő feladata, de a csata végén természetesen magára ölti a kivégző szerepét is.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Vertikális stabilizátor
  • Ventilátor
  • Optika

A ventilátor ilyen alap töltésidő mellett sokkal hasznosabb a célzásgyorsítónál, ezért utóbbi használata nem javasolt. Én személy szerint egyébként is feleslegesnek érzem a GLD-t gyors tankokon. Az optika pedig értelemszerűen a spotter képességeket hivatott javítani, egy ilyen jó álcával megáldott papír tanknál egyébként is létszükséglet látni de láthatatlannak maradni.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy javítókészlet
  • Nagy elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

CW-re főleg, de akár randomban is ajánlott mindenből a nagy, mert a modulok annyira közel helyezkednek el egymáshoz (pl. a motor és a lőszerrekesz), hogy egy nagy alfa sebzésű ágyú (T10 TD-k, E 100, stb.) vagy kiváltképp egy SPG találat könnyen sebezhet többet is egyszerre. Továbbá a nagy javítókészlet 10%-ot hozzáad a legénység javítási sebességéhez is.

CW-re használható a tűzoltó helyett esetleg kávé, persze ebben az esetben számba kell vennünk, hogy mivel az 1800 HP-nk T10-es med viszonylatban a legkevesebb, így egy esetleges tűz valamivel komolyabb veszéllyel járhat számunkra.

Ajánlott legénységi képzettségek

Klasszikus közepes tankos leosztás, bár itt előtérbe helyeztem a magas álca értékek miatt az Álcázás képességet. Az álcázást vigyük végig a második képzettség végéig, majd váltsunk át javításra és ezt vigyük tovább, a 4. képzettségig.

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség További képzettségek
Parancsnok/rádiós/töltő Elit alakulat 6. érzék Álcázás Javítás Helyzetfelismerés/Felderítő
Lövész/töltő Elit alakulat Pillanatkép Álcázás Javítás Biztonságos elhelyezés/Biztos kéz
Sofőr Elit alakulat Sima futás Álcázás Javítás Csúsztatott kuplung/Megelőző karbantartás/Off-road vezetés

Tanult kollégám szerint full javítás képzettséggel 3,4 másodperc alatt rakja fel a legénység a láncot, ami T10-ben valóban extrém gyors érték, ezért mindenképpen érdemes ezt a képzettséget is kifejleszteni, mert így nem feltétlenül kell elhasználnunk a javítókitet ha leláncolnak.

Mint korábban írtam, a kis létszámú legénységnek vannak hátrányai, nevezetesen, hogy egy tag több szerepet is betölt. Ez a fentebb leírtak mellett azért is rossz, mert csak három skillt vagy perket oszthatunk ki szintenként és mivel a Bat Chat nagyon igényli (a minimum 3 full) skilles legénységet, rengeteg időbe és xp-be fog telni, mire meglesznek a megfelelő képzettségek és sok fejtörésbe, mire kitaláljuk, hogy hogy és milyen sorrendben osszuk ki azokat. Értem ez alatt például azt, hogy mivel a lövész töltő is, két igen fontos képzettség, amit ki kell rá húzni a pillanatkép és a biztonságos elhelyezés (a parancsnok is töltő, de ott a biztonságos elhelyezésnél fontosabbak a parancsnoki és rádiós látótáv növelő képzettségek), így két szintet kell ugornunk ezen két képzettséghez, amikor egy külön lövésszel és töltővel rendelkező tank legénységénél csak egyet.

Van azonban a dolognak előnye is. Szintén tanultabb kollégám szerint ugyanis gyorsított képzésnél minden harmadik csatában duplán kap egy ember xp-t, így elég gyorsan fejlődik a legénység, továbbá ha egy tag már eléri a 100%-ot egy képzettség (pl. szerelés, álca) terén, akkor az a teljes tankra nézve elérhető maximális képzettséget tekintve már 33%-ot jelent (míg pl. egy öt fős legénységnél csak 20%-ot).

A Bat Chat üzemeltetése nem olcsó mulatság tehát a képzettségek kiosztását sem érdemes elolcsójánoskodni, én legalábbis nem ebből a szempontból közelítettem meg itt a dolgot. A BIA, az álca és a szerelés a fentebb is leírtakból nyilván egyértelmű, nézzük a többit:

  • Parancsnok: a 6. érzék magától értetődik (már a 13 90-re is kötelező) továbbá a látótáv és spotterkapacitás növelése érdekében helyzetfelismerés és felderítő
  • Lövész: pillanatkép, hogy menet közben minél pontosabbak lehessünk illetve biztonságos elhelyezés a sérülékeny lőszerrekesz miatt
  • Sofőr: sima futás a menet közbeni pontosság javítására, csúsztatott kuplung a rossz fordulékonyság javítására, off-road vezetés a laza talajellenállási-érték ellensúlyozására (ugyanis ez a képzettség csak laza talajon segít)

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • 1950-es átlag társebzés
  • Rendkívül jó álcaérték
  • Összességében rendkívül jó mobilitás

Hátrányai

  • Türelmet igénylő ágyúkarakterisztika
  • Papír páncélzat
  • Fokozottan sérülékeny modulok és legénység
  • Alacsony súly (ram áldozat) és HP

Kiknek ajánlott

Kinek? Azt kell, hogy mondjam: mindenkinek! A Bat Chat, mint egy szupersportkocsi, egy gyűjteményi darab, ki ne vágyna rá hogy a garázsában tudja? A másik, hogy bár a legjobb T10-es médiumnak semmiképpen sem nevezném, az biztos, hogy ebben a játékban a Bat Chat az autoloderek királya! Ebben a tankban testesül meg és adódik össze minden, amit az AMX 12t-től kezdve az autoloaderezésről megtanultunk, ez a tank ennek az ágnak és játékstílusnak az abszolút koronája, továbbá ez a tank a megváltás mindennemű szenvedéseinkért cserébe, amit ezen az ágon végigmenve, egyes tankok esetében (pl. AMX 40, AMX 12t) át kellett élnünk.

Mindamellett, hogy mindenkinek ajánlott, érdemes figyelembe venni, hogy ez az egyik a sofőrjére legkényesebb tank. Mindenképpen tapasztaltabb játékosoknak való, akik már rendelkeznek más T10-es közepes tankkal, mert a Bat Chat nem való első T10-es tanknak. Egyéb esetben nagyon hálátlan tud lenni, azonban ha valaki figyelt ezen az ágon, akkor elég tapasztalatot gyűjthetett ahhoz, hogy a Bat Chat-tel is eredményes lehessen. A másik oldalról megközelítve a dolgot az is elmondható, hogy a Bat Chat-tel (meg úgy általában a papír autoloaderekkel) való játék egyszerűen rákényszeríti az embert a minimap és a helyzetfelismerési készség megfelelő kiaknázására, így mindenképpen hasznos táptalaj tud lenni a szituációs készségek elsajátításában és ha az ember hajlandó rá, nagyon sokat fejlődhet ezen tank által.

CW orientált játékosok számára kötelező tank kell hogy legyen egyébként, mert a legáltalánosabban használt spotter a Bat Chat.

Videó

Itt egy 10 (9 átlagos 1 rettenetes) csatát felölelő kommentáros videó a Bat Chat-ről, amit kifejezetten ehhez az elemzéshez gyártottam és szerintem el is követtem benne minden olyan hibát is, amiről fentebb beszéltem (elpazarolt, be nem célzott lövések például)! :) Ne tévesszen meg senkit, hogy GLD-t használok ventilátor helyett, de úgy gondoltam a tisztánlátás végett ki kell próbálnom ezt is, de aztán visszakerült a ventilátor.

{youtube}gK4NYDc5P-4|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: rosszpenz

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    OBSIM
    • Tankos
    · 4 éve
    Én imádom, / régi de JÓ / de még nem tudok úgy vele játszani ahogyan szeretném de rajta vagyok ! Mint minden tanknak ennek is vannak " tulajdonságai " ami az egyéntől függ hogy használja ki őket szokták is kérdezni milyen JÓ E ?? Hát szerintem a használójától függ mennyire PROFI benne mert valljuk be nem csak a tanktól függ jó e ha nem a kezelőjétől hogyan használja ki előnyeit," tompitja " hátrányait
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vivalahelvig
    • Tankos
    · 6 éve
    A tizes könnyű tankok megjelenésével mennyit vesztett a fényéből? Még mindig viszik CW-n spotternek vagy a szerepkört átvették a könnyű tankok?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Okynawa
    • Tankos
    · 6 éve
    ennek a tanknak most komolyan ilyen szar a kredit szorzója??? 4690dmg + 1872 spot dmg, 3 elszenvedett sérülés( de túléltem) +3 kill, normál lőszerrel lőve +1 gold( csak az maradt a végére) -10108kredit (+48k kreditből) győztes csata. más 10es gépnél nem ennyire minuszos a kör, főleg ha ennyi a sebzés
    durva
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rosszpenz
    • VIP
    · 7 éve
    Én inkább 3-at mondanék minimum skillnek de szerencsére 3 főre az viszonylag hamar megvan. A női legénység nagyon adja magát.

    [quote name="Serious_Threat"]Azt se feledjétek hogy igényli a minimum 5 skilles legénységet.[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    clanmember
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="1st_Division"]
    Szerintem, ha teheted ne lecseréld, hanem mellé vedd
    Mindkettő remek kis gép én a Lorr-t is szerettem a bc ap előtt, bár sokan nem voltak oda érte.[/quote]
    Nincs 2 legénységem, szóval ezt nem tudom megjátszani
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    1st_Division
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Serious_Threat"]Azt se feledjétek hogy igényli a minimum 5 skilles legénységet.[/quote]

    Meg egy jó játékos kezét :taps:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Serious_Threat
    • Tankos
    · 7 éve
    Azt se feledjétek hogy igényli a minimum 5 skilles legénységet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    1st_Division
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="clanmember"]Megvan ez a kilences. Hamarosan kifejlesztem a 10-es BC-t, de nem merem megvenni. Ez a tank sokkal jobb a 10-esnél úgy érzem : pontosabb, jobban szűkül, gyorsabb is. A 10-es BC-nek csak az alfája nagyobb 90-el és ennyi. Érdemes lecserélni? :-?[/quote]

    Szerintem, ha teheted ne lecseréld, hanem mellé vedd
    Mindkettő remek kis gép én a Lorr-t is szerettem a bc ap előtt, bár sokan nem voltak oda érte.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rosszpenz
    • VIP
    · 7 éve
    Az TX-nek az átütése is nagyobb, gyorsabb APCR alaplőszere van, gyorsabb/manőverezhetőbb a tank és szerintem pontosabb mozgás közben is. Továbbá gyorsabban is tölt ha jól emlékszem. Szóval kb mindenben jobb.

    [quote name="clanmember"]Megvan ez a kilences. Hamarosan kifejlesztem a 10-es BC-t, de nem merem megvenni. Ez a tank sokkal jobb a 10-esnél úgy érzem : pontosabb, jobban szűkül, gyorsabb is. A 10-es BC-nek csak az alfája nagyobb 90-el és ennyi. Érdemes lecserélni? :-?[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    clanmember
    • Tankos
    · 7 éve
    Megvan ez a kilences. Hamarosan kifejlesztem a 10-es BC-t, de nem merem megvenni. Ez a tank sokkal jobb a 10-esnél úgy érzem : pontosabb, jobban szűkül, gyorsabb is. A 10-es BC-nek csak az alfája nagyobb 90-el és ennyi. Érdemes lecserélni? :-?
Tovább a kategóriában: AMX 30 1er prototype - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.