Jelenleg

29
látogatónk van

2015. máj. 5. 08:55

T-54 ltwt. - Elemzés

Írta:
(40 szavazat)
57 hozzászólás

Bevezetés - A megcsonkított szörnyeteg

1949-ben, a T-54 helyettesítésére akartak létrehozni egy olyan tankot, amely hasonló karakterisztikával rendelkezik és helyettesíteni tudja az elődjét számos olyan speciális bevetésen, ahol a sebesség, manőverezhetőség és kezelhetőség sokkal fontosabb szempont mint a masszív páncélzat és mechanikai védelem jelenléte.  Így született meg ez a megnövelt tengelytávú, páncélzatában erősen leredukált  T-54, amit T-54 lightweight-re kereszteltek és ami sosem hagyta el a tervezőasztalt. A wargaming-nek hála mára mégis kezünkbe vehetjük a T-54 kistesójának irányítását. Első gondolatunk az lehet hogy vajon mennyit érhet egy modifikált T-54-es tank aminek elveszik a két legnagyobb előnyét, a páncélját és a fegyverét. Mindezt úgy hogy közben a  tank ugyan azt az mm-et kapja mint a nagytesó.  De ekkor eszünkbe jut hogy amiről beszélünk az egy Tier 8-as könnyű tank, egy gyengébb közepes tank páncéljával. És ahogy a mondás tartja, vakok között a félszemű a király.

Paraméterek

Ágyú

2 db ágyú áll rendelkezésünkre, ezek nevesítve a 100mm D10T és a 100mm D10T mod. 1945. A modifikált D10T feljavított ágyúkarakterisztikája az egyetlen különbség a két löveg között. A célzásidő 2,7-ről 2,2 másodpercre csökken, a pontosság 0,4-ről 0,38-ra. 

Az alap tank tűzgyorsasága 8 lövés/perc, ami 7,5 másodperces újratöltés mellett 2000 hp-t tüntet el percenként, ami párosítva a „lightos” átütéssel nagyon kevés. BiA+töltésgyorsító+szellőzés megjelenésével a töltésidő 6,19 másodperce csökken, amivel a tank majdnem eléri a 2500-as DPM-et, ami sajnos kategóriájában még így is az egyik leggyengébb érték. Ráadásul ez sajnos csak papíron tartható, tartós apcr használattal is pattog össze-vissza, úgyhogy tényleg érdemes csak a tankok oldalát keresni vele.

Mindkét ágyú 175/235/50 mm átütés mellett 250/250/330 sebzést biztosít. Ezek AP/APCR/HE lövedékek. Az AP átütése lightoknál visszatérő probléma, saját osztályában a legjobb átütéssel a német Ru 251 rendelkezik a maga 190 mm-es átütésével.  De nem ez okozza majd a legnagyobb érvágást, hanem a brutálisan kevés lőszer amit magunkkal vihetünk. Szám szerint összesen 34 lövedék fér a tankba, amit rettenetesen könnyű ellövöldözni. Ez kombinálva a kis AP átütéssel elég nagy fejfájást okozhat és elrettentő hatással lehet. Miután elkezdtem játszani ezzel a kis fenevaddal nem egyszer előfordult  hogy 4-5 perc  elteltével összesen 8-9 lövedékem maradt, viszont a fél ellenséges csapat még életben volt. A lövedékre nagyon FIGYELNI KELL! 250 csata felé járok a tankkal  és azt veszem észre hogy megtanultam beosztani ezt a kevés lőszert. Manapság már tényleg csak a nagyon hosszúra nyúlt meccseken fordul elő néha hogy elfogy a skuló. 

Ha eredményesen akarunk sebzést kiosztani akkor az APCR lőszerre nagy szükségünk lesz a maga 235 mm-es átütésével. Én csatákba kezdetben 20 AP/10 APCR/4 HE leosztást vittem, de egy vesztes meccsem után ahol 4 HE-vel maradtam 2 low hp-s tank ellen (videó lejjebb), azonnal váltottam a 20/12/2-es elosztásra. A 2 db HE lövedéket azért hagytam bent, mert felsőbb osztályban nagyjából minden meccsen találkozhat az ember egy két papír tankkal amikbe 400 körüli értéket lőni egy lighttal felemelő érzés (tisztelet a T49 „vadászgép elhárítójának”).

A 0,38-as pontosság nem mérvadó, szerintem mindenkinek ismerős az orosz ágyúkarakterisztika ami egyik meccsen mindent eltalál még törött csővel is, a másikban pedig a tank oldalába állva is legjobb esetben lepattanót lövünk. 50-60 km/h-s mozgás közben leadott lövések közül rengeteg eltalálja a célpontot nagyobb távolságból is, ezért papír tankok ellen bátran használjuk az autoaim-et. Bár itt megjegyezném hogy a legutolsó pontosság nerf óta jóval kisebb a távolról leadott lövések találati aránya.

Torony

Remélem mindenkinek megvan a T-54 „stalinwood” csodatornya a miracle bounce-okkal együtt. Ez a T-54 light-on is megtalálható kisebb kiadásban. A minden irányban lekerekített torony 160/120/60 mm-es vastagságú, ez a gyakorlatban 230+-os effektív páncélvastagságot biztosít a széleken autobounce-szal és sehol sem esik 173 mm alá, de inkább 200 mm körüli az ágyú körül is. Ezt álló helyzetben igazából T9-10-ben bárki átlövi, erre alapozni nem érdemes, inkább pozitív meglepetés lehet egy két pattintás, viszont azok a lightok akik a tornyunkat célozzák, rossz kapukat döngetnek. Ellenben ha szeretnéd érezni milyen közelről pattintani egy Jagdpanzer E100-at light toronnyal, mindenféleképpen próbáld ki ezt a tankot, a vigyorgás garantált.

A csőlehajlás -5/+17 fok, ami annyit ér mint halottnak a csók. Más kérdés hogy aki játszott az LTTB-vel az már valószínűleg hozzászokott a folyamatos testigazításhoz és tili-tolihoz, ami ehhez a tankhoz elengedhetetlen hogy mindig le tudjuk követni az ellenséges tank mozgását.

A torony forgása 48°/s ami kifejezetten jónak mondható versenytársai között. Látótávja 390 méter, egy gyors BiA+helyzetfelismerés +távcső+szellőzés tuning és máris 461 méteres látótávval gazdálkodunk ami egész tűrhető.

Felépítmény

A test páncélzata nagyon jól távol tartja a legyeket és szúnyogokat a legénységtől, de minden másra teljesen alkalmatlan. Méretei 80/60/45 mm, ami pont arra elég hogy robbanó lövedékkel ne okozzanak bennünk említésre méltó sérülést. A frontpáncél 60 fokban döntött, a haspáncél 55°-os. Ez 120 mm körüli effektív értékeket produkál, amit maximum T6-os gépek nem lőnek be. Beforgatással 145 mm körüli értékeket kaphatunk éles szögben, de ennél jobban bedöntve nincs az a játékos aki a frontunkat célozná az oldalunk helyett. Néha-néha tolatva visszavonulásnál szokták olyan szögben meglőni a felső lemezt ami automatikus lepattanást eredményez. Gyakran szokott elhalálozni a vezető frontot ért találatnál ami egyben a tank halálát is jelenti. A legénység többi része viszonylag biztonságban van a vékonyka páncél mögött, nem gyakori a sérülésük.

A páncélzat miatt mi vagyunk a második legnehezebb könnyű tank az Aufklärungspanzer után, a magunk 33 tonnájával. Ez azt jelenti hogy minél jobban keresni kell a fizikai kontaktot a többi lighttal. Egy-egy illedelmes belépő után sokszor már csak 1/2 vagy 2/3 hp-ját kell eltüntetni az ellenséges felderítőnek. Másrészt a rammolással időt nyerünk, hiszen a felöklelt ellenfelünk ágyúja jobb esetben a felhőket szemléli, vagy a kitérített löveggel csupán pattanót lő ránk. Ilyenkor nincs más dolgunk mint az arcában maradni és minél gyorsabban elintézni a lehető legkevesebb hp veszteséggel.

Ha már a hp-nál tartunk, ez a tank rengeteg életerővel rendelkezik, lightok között ez a legtöbb amit kaphatunk, de ami igazán meglepő hogy ennek a tanknak több hp-ja van, mint a 8-as Obj 416-nak és majdnem annyi mint az indien panzer, T-44, T-34-2 közepes tankoknak.

Rejtőzködési érték. HOGY MI? Ennek a light tanknak bizony pocsék camoja van, ilyen szempontból is hasonlít a medekhez. Ebből kiindulva csak 100% álca skillel és kifejlesztett lámpával kezdjetek neki ennek a járműnek. Még így is sokszor fogtok fogcsikorgatva visszavonulót fújni amikor a semmiből felvillan a lámpa. Skillezéssel annyira azért nem vészes, de lövés után ha nincs nagyon messze a célpont azért érdemes megmozgatni az elzsibbadt láncokat amíg megbizonyosodtál észrevétlenségedről.

Rádió hatótáv 760m. Legutolsó fejlesztésként lehet vele pár kiló mínuszt nyerni.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalp csak forgási sebességben tud újat mutatni, 50°/s-ra képes. Kiváló érték, ennél csak a WZ-132 tud többet. A 48°-os toronyforgással képes bármit leforogni. A kiváló talajellenállás pedig még tovább növeli előnyünket ezen a téren. Ez a három statisztika összegyúrva azt jelenti hogy nyílt terepen 1v1-ben bármilyen nehéz tankra ráeshetünk, képtelen lesz lekövetni a mozgásunkat. Innentől nem tehet semmit, csak a mi ügyességünkön múlik hogy sikerül-e kilőni. Még lassabb közepeseket is képes körbeautózni ha úgy hozza a helyzet, de a túlzott bátorság nem mindig kifizetődő. Inkább maradjunk a sunyi, hátbatámadós taktikánál, hiszen mégiscsak egy könnyű tankban ülünk.

Észrevételem szerint a kisebb ugratásokat jól viseli, nem hajlamos ledobni a láncot, de azért kerüljük a parkour helyzeteket.

Motor

Elérkeztünk a gépezet szívéhez. Szó szerint kell érteni az előző mondatot, ugyanis a fejlesztett 700 kg-s 700 LE-s „V-14” elnevezésű motor nélkül a tankkal nem is érdemes elmozdulni a spawnról annyira lassan vánszorog. Kb. lámpát kapunk és irány a garázs. Erre érdemes elkülöníteni 27200 szabad tapasztalati pontot, ami nem kevés, viszont nélküle kb az első 50 csata garantáltan szenvedés lesz.

A 22,85 LE/tonna arány zseniális, álló helyzetből pillanatok alatt eléri utazósebességét, ami 69 km/h sík terepen. És nem csak papíron! Ez a tank villámgyorsan képes az egész pályát körbeutazni és a mobilitásnak hála max sebességnél sem viselkedik úgy mint croissant-nal töltött francia vetélytársai, nem sodródunk ki. Hegynek lefele 80 km/h körüli értéket is kitaposhatunk belőle. Néha éles kanyarvételnél ki akarnak szökni a pacik, ilyenkor képes hatalmasakat farolni ami néha kellemetlen tud lenni. Enyhébb emelkedőn sem esik túlzottan vissza a sebesség. Éles emelkedőn 40 km/h körüli sebességre „lassulunk”. Tolatva 20 km/h-t bírunk kicsikarni a gépezetből, ez elég gyenge. Sokszor jobban megéri gyorsan megfordulni és úgy menekülni a sarok mögé.

Hál’istennek nem sokszor gyulladunk, de ha igen akkor nem csak nagy kaliberű ágyúktól. Én a light tankjaimban sima helyett automata tűzoltó készüléket tartok, ez csökkenti a tűz esélyét hiszen egy kis hp-val rendelkező tankban minden áron el akarjuk kerülni az égést, másfelől egy felderítőben rengeteg dologra kell figyelni, legalább erre ne kelljen, majd olt magától ha akar.

Ajánlott játékstílus

Bármennyire is szeretne medium lenni, el kell hitetnünk vele hogy jó helyen van a lightok között. Skillezéssel adjuk meg neki ami jó felderítővé teszi. Ha megvan az álca és 6. érzék, akkor már kész is a szörnyeteg és kiengedhetjük vadászni. Sebességének köszönhetően sok helyre ő ér oda leghamarabb, így olyan pozíciót tud felvenni ami alkalmas hosszú passzív felderítésre. Itt akár megvárhatjuk amíg megritkul a mezőny és elindulhatunk tisztogatni. 

De a tank jobban dorombol a kezünk alatt, ha aktív felderítésre használjuk vagy úgy játszunk mintha egy medben ülnénk. Próbáljunk meg minél több hp-t tartalékolni a meccs alatt, mert ha sikerül a végjátékba majdnem teljes életerővel eljutni, akkor félelmetes pusztítást okozhatunk. Olyan tankokat keressünk amik gyengén páncélozottak vagy lassúak. Ha egyedül lévő nehéz tankot találunk nyugodtan rámehetünk, ha esetleg 2-en 3-an vannak, akkor először messziről próbáljuk megszedni a gyorsabb, enyhén páncélozott tankokat. Másfajta taktika hogy keresünk a csapatunkból egy nagyobb, erősebb tankot és vele együtt keresünk ellenfelet. Ilyenkor az ellenség nem velünk fog foglalkozni hiszen mi vagyunk a legkisebbek. Amikor mögé érünk akkor fog eszébe jutni hogy baj van, de akkor már régen elkésett.

Ez a tank saját típusának igazi mészárosa. Tekintsük fő feladatunknak az összes ellenséges light elpusztítását. Keressük velük az 1v1 szituációkat. Csak ilyenkor tudjuk kihasználni a páncél nyújtotta előnyünket. Ha nem számít ránk, a meglepetés erejével rammoljunk szemből, oldalról, hátulról. Mindegy honnan csak jó nagy sebességgel. Ha betárazott 13 90-ről van szó, akkor is ezt kell csinálnunk, hiszen az életerőnk több és az első kontakt után hiába van 6 lőszer a tárában, ha már csak a fele élete van meg. Ilyenkor ne távolodjunk el, maximum kis lökésekkel csökkentsük tovább az életét. Viszont az egésznek van egy orosz rulett légköre, ugyanis ha nem tudtunk nekiütközni, akkor egyből miénk a kisebb szorzó a párbajban és kíméletlenül belénk fogja ereszteni az egész tárat. Szóval óvatosan a rammolással és mindig számítsunk az esetleges komplikációkra.

Vegyük még mindig a full hp-s betárazott 13 90-et. Két véglet van amit kitapasztaltam. Az egyik hogy nekiszáguldasz, utána elkezditek lőni egymást és csodával határos módon úgy maradsz életben a párbaj végén hogy csak az a 150-200 hp-d hiányzik, amit rammolással vesztettél el. Ilyenkor kb. az összes lövés pattan a tornyunkról, esetleg a testünkről. Másik eset hogy kikerüli a tankunkat és elkezdi etetni velünk a lövedékeket és mind talál, miközben a mi lövéseinket elnyeli a lánc vagy csodával határos módon lepattanót lövünk a papír testére. Közel 0 dmg és egy roncs lesz az eredménye a találkának. Mindig tartsuk észben hogy egy kétélű fegyverben ülünk!

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Optika (távcső)
 • Töltésgyorsító
 • Fokozott szellőzés (ventilátor)

Fokozott szellőzés helyett az aktívabbak rakhatnak vstabot, optika helyett a passzívak periszkópot (bár én ezt egyáltalán nem ajánlom).

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata(!) tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet 
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Én mindig skilleket választok legénységképzés közben és utólag képzem át perkekre, kivéve a 6. érzéket ami ennél a tanknál minél hamarabb elérhető kell hogy legyen. Ezt azért javaslom mindenkinek mert a perk csak akkor aktiválódik ha elérte a 100%-ot, viszont a skill onnantól segít ha beraktad a legényeknek. Első skillnek álca + 6. érzék, utána 2. sorban kimaradt álca és mozgás közbeni pontosságnövelő skillek. Én személy szerint 3. képességnél valami skillt választok, amit felhúzok 30% körülire. Ekkor újraképzem az egész legénységet. Így a végleges legénységi képesség:

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség
Parancsnok Elit alakulat 6. érzék Álcázás
Lövész Elit alakulat Álcázás Pillanatkép
Vezető Elit alakulat Álcázás Sima utazás
Töltő Elit alakulat Álcázás Helyzetfelismerés

Bevétel

Hát nem ebből a tankból fogunk megélni az biztos, de ha nagyon szeretjük az apcr-t akkor viszi a házat is a fejünk felől. Nem túlzok, simán lehet 30-40k mínuszokat csinálni vele, pedig nekem csak 12 apcr van benne. Ha megfékezzük gold iránti vágyainkat, jobb körökben 20k körül is kereshetünk vele. Átlagokról beszélve inkább visz mint hoz ez a tank, úgyhogy nem ezzel fogunk farmolni.

Viszont wn8 farmerek figyelem! Lehet nem szabadna ezt leírnom, de ez a tank igazi statpadder. 1400 dmg-re már biztos lila értéket kapunk. De ha még nem figyeltétek meg, magyarok között is rengeteg kék-zöld-lila játékos rohangál ebben az orosz masinában.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • rendkívül nagy végsebesség
 • brutális mobilitás
 • ennek ellenére az egyik legpáncélozottabb light
 • nagy ram potenciál
 • nagy hp
 • kevés fejlesztést igényel
 • oroszokhoz képest meglepően jó ágyúkarakterisztika (bár néha troll)

Hátrányai

 • kis DPM
 • kicsi lőszerkapacitás
 • kis átütés
 • golddal nagyon drága
 • gyenge camo
 • vezető nagyon sensitive

Kiknek ajánlott

Ha szereted a villámgyors tankokat, az adrenalinnal teli light játékstílust, akkor feltétlenül próbáld ki.

Ha nem szereted gold ammora pazarolni a kreditet, akkor felejtsd el ezt a tankot, ugyanis 0 golddal csak szenvedés lesz a játékmenet.

Ha az Obj 140 és T62-A megszerzése a célod, akkor most már nem kell a T-44-gyel szívnod, ráadásul egy ütőképes 8-as tankra is ráteheted a kezed. ESL ligákban nagy népszerűségnek örvend. Statpaddereknek kötelező darab.

Összességében egy meglepőn sokszínű könnyű tank, mely rengeteg órányi örömteli kikapcsolódást nyújthat a játékosoknak, ha van hozzá türelmük és elég kreditük.

Videók

{youtube}sDcAV5tysbQ|690|420{/youtube}

A második pedig ahol kifogytam a lőszerből így vereség lett:

{youtube}ka0ss5skh98>|690|420{/youtube}

Valamint a végére szeretnék még egy videót rakni érdekességnek, hogy mire is képes ez a kis gép klasszis kezekben:

{youtube}LSCghmDYwpU|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: rbza

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 5 éve
  A linkek nem működnek a videóhoz. Amúgy azért tévedtem ide, mert ebben a hónapban akciós...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Medden_EU
  • Tankos
  · 7 éve
  Hát ahány ember annyi vélemény. Szóval ezt neked kell érezni. Az egyik light vonal, a másik pedig med teljesen más játékstílus. Melyiket szereted jobban?

  Med: jobb páncélzat, több HP, pontosabb ágyú, +0-2 Tier
  Light: jobb sebesség, lövés gyorsaság, fordulás, rejtés, látótáv, +1-3 Tier,, viheted SH-ra, CWre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jolikaneni
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Ergil"]Ez egy megtartós tank, Tier 8 erősben és csapat csatákban is használják.
  Light legénysége van, vagyis innen nem fogod tudni átvinni a crewt a T-54-be.
  T44-es ág talán egy kicsit könyebb.[/quote]

  De a 44 ből lehet tovább vinni ugye? egyszerüen nem tudok dönteni
  És mit tudtok a Kínai ágról? igazság szerint a közepes és light kategória jön be leginkább és az orosz ággal szemezek nagyon.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ergil
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Jolikaneni"]Sziasztok, tudnátok segíteni? Ezen a tankon és a T-44 en agyalok hogy melyik irányban induljak el, a cél a T54 lenne persze csak melyiket tartjátok jobbnak? a T54ltwt-t vagy a T44 et? melyikkel nagyobb az élvezetfaktor? inkább olyannal megyek amelyikkel élvezem jobban a játékot. Előre is köszönöm[/quote]
  Ez egy megtartós tank, Tier 8 erősben és csapat csatákban is használják.
  Light legénysége van, vagyis innen nem fogod tudni átvinni a crewt a T-54-be.
  T44-es ág talán egy kicsit könyebb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jolikaneni
  • Tankos
  · 7 éve
  Sziasztok, tudnátok segíteni? Ezen a tankon és a T-44 en agyalok hogy melyik irányban induljak el, a cél a T54 lenne persze csak melyiket tartjátok jobbnak? a T54ltwt-t vagy a T44 et? melyikkel nagyobb az élvezetfaktor? inkább olyannal megyek amelyikkel élvezem jobban a játékot. Előre is köszönöm
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rbza
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="kajzoo"]Kedves rbza, hogy tudsz ezzel a tankkal stabi nelkul jatszani? [/quote]

  Belelállok a seggükbe ott már nem kell stab hehe am viccet félretéve a vstabot gondoltam beáldozom a max látótáv miatt, hiszen az oroszos ágyú sokszor kisegít mozgás közben, legalábbis én így vettem észre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uniscum
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="rentonis"][quote name="uniscum"][quote name="rentonis"]ennek a tanknak a legtrollab értéke az álcája...... vagy amikor 150-200 méterről vígan lövögetek ide-oda mozogva álcafestés/bokor nélkül és volt már rá példa , hogy 300 méterről bokor mögül full álcával festéssel kispotoltak simán sőt inkább ez a megszokott...... néha az az érzésem , hogy az E50M-et nem spotolják ki ilyen könnyedén mint ezt a tankot.[/quote]

  Az egyik legszarabb az álcája a lightok közül és egy tank sem annyira vak, hogy ne vegyen észre 150 méterről, ha lövöldözöl (kivéve, ha ellőtték a periszkópját meg a commanderét és egy bokor mögött áll). Lightoknak meg mozgás közben nem változik az álcaértékük, szóval: bullshit 10/10.[/quote]
  te pajtás megtudhatom mi a neved woton belül? kíváncsi lennék a statodra hamár ilyen okos vagy [/quote]

  Én nem vagyok kíváncsi a tiédre, ha ilyen buta vagy :S
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rentonis
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="uniscum"][quote name="rentonis"]ennek a tanknak a legtrollab értéke az álcája...... vagy amikor 150-200 méterről vígan lövögetek ide-oda mozogva álcafestés/bokor nélkül és volt már rá példa , hogy 300 méterről bokor mögül full álcával festéssel kispotoltak simán sőt inkább ez a megszokott...... néha az az érzésem , hogy az E50M-et nem spotolják ki ilyen könnyedén mint ezt a tankot.[/quote]

  Az egyik legszarabb az álcája a lightok közül és egy tank sem annyira vak, hogy ne vegyen észre 150 méterről, ha lövöldözöl (kivéve, ha ellőtték a periszkópját meg a commanderét és egy bokor mögött áll). Lightoknak meg mozgás közben nem változik az álcaértékük, szóval: bullshit 10/10.[/quote]
  te pajtás megtudhatom mi a neved woton belül? kíváncsi lennék a statodra hamár ilyen okos vagy
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kajzoo
  • Tankos
  · 8 éve
  Kedves rbza, hogy tudsz ezzel a tankkal stabi nelkul jatszani?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uniscum
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="rentonis"]ennek a tanknak a legtrollab értéke az álcája...... vagy amikor 150-200 méterről vígan lövögetek ide-oda mozogva álcafestés/bokor nélkül és volt már rá példa , hogy 300 méterről bokor mögül full álcával festéssel kispotoltak simán sőt inkább ez a megszokott...... néha az az érzésem , hogy az E50M-et nem spotolják ki ilyen könnyedén mint ezt a tankot.[/quote]

  Az egyik legszarabb az álcája a lightok közül és egy tank sem annyira vak, hogy ne vegyen észre 150 méterről, ha lövöldözöl (kivéve, ha ellőtték a periszkópját meg a commanderét és egy bokor mögött áll). Lightoknak meg mozgás közben nem változik az álcaértékük, szóval: bullshit 10/10.
Tovább a kategóriában: « T-127 - Elemzés BT-SV - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.