Jelenleg

19
látogatónk van

2013. január 28. 08:09

SU-122-44 - Elemzés

Írta:
(115 szavazat)
32 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A páncélvadászt a 122 mm D-25S (Wedge Breech) ágyúval szerelték fel. Jellemzői a nagy alfa sebzés, átlagos átütés és a 7,5 tüzelés/perc tűzsebesség, ami a játék egyik legnagyobb DPM-el (sebzés/perc) rendelkező tankjává teszi. Lőszer kapacitása 35 db, ami bőségesen elég, viszont a lőszer az meglehetősen drága hozzá: 1025 kredit a normál AP és 4800 kredit az arany lőszer. Az átlagos páncélátütésünk 175/217/64 mm, az ezekhez társuló sebzés pedig 390/390/465 HP. Ám hiába a 465 sebzés repeszgránáttal, ha a 64 mm-es átlagos átütés mellett szinte semmit nem fogunk vele átütni. Kisebb artyk ellen esetleg vihetünk magunkkal párat.
Az ágyú függőleges kitéríthetősége -4°/+16° amiből a -4° nem mondható túl jónak, sőt, egyenesen gyengének nevezném. A vízszintes kitéríthetősége -8°/+8° ami szintén nem tartozik a páncélvadászok élmezőnyébe, sokat fogunk forgolódni miatta.

Igazából a drága lőszer és a nem túl pontos löveg az, ami gondoskodik arról, hogy ez ne legyen egy kiugróan jó pénzhozamot biztosító tank. Pontossága 0,41 m, ami miatt viszonylag közeli célpontok ellen tudjuk csak hatékonyan használni.  Látótávolságunk csupán 330 méter, így rá leszünk szorulva a többiek felderítésére, viszont erre a távolságra még viszonylag pontos az ágyunk is. Tier 5-6 ellen még vígan elleszünk az ágyúval, tier 7-ben már oda kell figyelni hova lövünk, tier 8-9-ben pedig már csak oldalról vagy hátulról leszünk eredményesek.

Felépítmény

Páncélzatunk 90/75/45 mm, a döntött front páncélzat miatt azonban szemből egész jól védettek vagyunk, a velünk egy szintű vagy nálunk kisebb tankok lövedékei gyakran pattanni fognak rólunk. Igyekezzünk szembe vagy kissé szögbe befordítva az ellenség felé fordulni, mert így vagyunk a legvédettebbek, oldalról és hátulról viszont szinte teljesen védtelenek vagyunk. Erre mindig figyeljünk és ne hagyjunk lehetőséget az oldalba/hátba kerülésünkre. 840 hp-nk van, ami ebben a tier-ben jónak mondható.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 42°/sec, ami igen jó értéknek mondható (a Stug III-é 44°/sec).

Motor

A páncélvadász végsebessége 47,5 km/h, amit egy 500 LE-s motor biztosít számunkra. Ezzel és a jó fordulási sebességgel egy igen jó mozgékonyságú TD-t kapunk kézhez.

Ajánlott játékstílus

A SU-122-44 két fő előnye a mozgékonyság és a nagy DPM. Helyezkedjünk vele úgy, hogy szemben álljunk az ellenséggel, a döntött frontpáncélunk alacsonyabb tier ellen viszonylag jó védelmet nyújt. A helyválasztás nagyon fontos, de nem kell kétségbe esnünk ha oldalba kerülnek minket, mert gyorsan tudunk forogni vagy helyet változtatni.
Célozzunk pontosan (ez főleg közelre fog jól működni), mivel minden bevitt sebzésünk fontos. Elit legénységgel és töltésgyorsítóval akár 2 lövést is bevihetünk egy nehéz tanknak, míg ellenfelünk csak egyet tud viszonyozni. Mehetünk kicsit lemaradva az első vonal után, lényeg hogy ne minket lőjenek elsőnek. Ha mozgásban vagyunk a tüzérség sem nagyon fog velünk foglalkozni, egy helyben állva viszont arty csemege lesz belőlünk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Álcaháló/Célzásgyorsító. Periszkópot nem ajánlanék a tankra, mivel távolra amúgy sem pontos. A töltésgyorsító jól jön, mivel DPM-ünket még tovább növeli illetve a ventilátor is rátesz egy kis pluszt a legénység képességeire, az álcaháló pedig segít a rejtőzködésben.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Vezetőnek kuplungégető, BiA (Elit alakulat), majd Álcázás. Érdemes az álcázással kezdeni, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztani a skilleket.

Bevétel

A drága lőszer és a pontatlan ágyú miatt ez nem egy kiemelkedően jól kereső prémium tank, inkább egy igazi kis fun TD. Átlagos nettó hozama győzelem esetén (2-4 találat bevitelével) 20-40 ezer kredit közt alakul, nagyon kiemelkedő csatát kell mennünk, hogy elérjük a 70-80 ezret.  Kredithozamban a Dicker Max-hoz hasonlítanám, csak ez fürgébb és kicsit jobban páncélozott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Magas DPM
 • Jó mozgékonyság
 • Szemből korrekt páncélzat (tier 7-ig)

Hátrányai

 • Vékony oldalsó és hátsó páncélzat
 • Drága lőszer
 • Nem túl pontos ágyú

Kiknek ajánlott

TD függőknek fun-olásra és kredit farmolásra, illetve azoknak akik nem tudnak megbarátkozni a JagdTiger 8,8 lassú mozgékonyságával és alacsony alfa sebzésével. De aki egyszer akar rászánni pénzt egy prémium TD-re és jól is akar keresni vele az a JagdTiger 8,8-cal jobban jár. A teljes árát véleményem szerint nem éri meg, én karácsonyi akcióban vettem 30% kedvezménnyel 4.725 aranyért (ennyit még megért). Még én sem tudtam eldönteni, hogy szeretem-e ezt a TD-t vagy sem. Néha nagyon jó köröket tudok vele menni, élvezet vele a játék, néha viszont felhúzom magam a pontatlanságán és a sok lepattanó lövésén. Ilyenkor sokszor arra gondolok, hogy ez most egy 1.000 kredites mellélövés volt... Nem játszottam vele még olyan sokat, kicsit több, mint 100 meccsnél járok vele, viszont a győzelmi arányom 61%-os ezzel a tankkal, ami elárulja, hogy olyan rossz azért nem lehet. És az is igaz, hogy míg a legtöbb prémium tankra azt mondják, hogy pénzkeresésre valók és az adott tier-ben szereplő társainál gyengébbek, szerintem ez erre a járműre nem igaz.

Videó

A lenti videó eredménye: 2.523 XP - 138.000 kredit - Radley-Walter's Medal, Steel Wall, Top Gun.


Az elemzést írta: BaLee82

Utoljára frissítve: 2021. október 6. 07:26

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb
  • Tankos
  · 5 éve
  Ha abszolút legénységhúzás céljából vennék gépet (obj268 4) ez, vagy a SU100Y érné meg jobban?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HPeter
   • Tankos
   · 5 éve
   Én is ebben a cipőben járok.......OBJ. 263-nál már 1 töltővel többen vannak...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KDenes
  • Tankos
  · 6 éve
  Most 4700 goldért kapható. Érdemes rajta elgondólkozni?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EDominik201224
  • Tankos
  · 7 éve
  Hát, én akcióval vettem, nem is tudom azt hiszem 6.000 forint valamennyi volt. Rátérek a lényegre..
  Saját véleményem alapján jól sebző / mobilis td, de ez az ágyú kiakaszt, szerintem csak ez a hátránya...
  Ha 10 lővésből 6 betalál.. És akkor mikor a tier 8 alatti med-eknél gellert kap :wb: Szóval aki olyan td-akar ami pontos / jó pen-je van az, ne ezt a tankot válassza ki főleg farm tanknak ne. Vannak erős-pontjai a tanknak, pl az alfa dmg, de ez nem elég ahoz, hogy egy szuper jó prem. tank legyen. Meg kell hagyni közepes távra iszonyat jó...Frontpáncél az még jó egy tier 7 td-hez képest, de 9 tierbe, igen imád oda dobálni, na ott már sem pen nincs, sem armor ami megvédené... Szóval aki megakarja venni, annak ajánlom az akciókat, mert full áron hidd el, nem éri meg.. Sokszor eszembe jut nekem is, hogy megért-e e megvenni egyáltalán, bár ezektől eltekintve egy "special" td-t kapunk ami semmihez se hasonlítható ebbe a tierbe. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sherman0070
  • Tankos
  · 7 éve
  Jó tank, elemzés előtt vettem 1-2 nappal.
  2000 átlag sebzés, 65% winrate eddig 55 meccsből.
  Sokan panaszkodnak a tier9 mm miatt vele. Velem ezt eddig nem nagyon csinálta, hogy sok a tier9. Ugyanannyiszor dob tier6 enemy ellen, mint tier9 ellen.
  Ha top tier vagy vele, akkor kötelező egyik oldalt rusholnod a hatalmas DPM miatt. Tier6 osokat van, hogy 15mp-en belül full HP-ról megeszem.
  21AP / 14APCR a lőszerelosztásom benne.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  thompi
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Golza"]Köszi szépen! A mostani akcióban kezdtem el gondolkodni, hogy megveszem.
  Nekem főleg arra kellene, hogy a 10es TD-k legénységét fejleszthessem. Eddig a SU-100-at terveztem visszavenni erre a célra. Legénységre szerintetek megérné, vagy inkább a SU-100 ugyanezzel az ágyúval 13s töltéssel tier VI-ba?
  A farmra ott az amcsik amikkel 70-80k creditet is össze tudok szedni per csata.[/quote]

  Ezzel a brutális dpm-mel sokkal nagyobb fun, mint az e-25: e-25-el még nem sebeztem sosem 5000 fölött kb 500 meccs alatt, ezzel meg már a 18-on sikerült, és azóta többször is. De ésszel kell vele játszani, mert a hp gyorsan elfogy. Ha ügyesen helyezkedsz gold sem kell bele nagyon, nekem ma az m103-at frontból alaplőszerrel 2/2 átvitte, orosz tank na...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Golza
  • Tankos
  · 8 éve
  Köszi szépen! A mostani akcióban kezdtem el gondolkodni, hogy megveszem.
  Nekem főleg arra kellene, hogy a 10es TD-k legénységét fejleszthessem. Eddig a SU-100-at terveztem visszavenni erre a célra. Legénységre szerintetek megérné, vagy inkább a SU-100 ugyanezzel az ágyúval 13s töltéssel tier VI-ba?
  A farmra ott az amcsik amikkel 70-80k creditet is össze tudok szedni per csata.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  antika890
  • Tankos
  · 8 éve
  474 csatám van vele (56% winrate), ebből 295-ször sikerült több sebzést csinálni, mint a saját életerő, ami ugyebár 840hp. (Ha nem vigyázunk, tényleg megszívjuk. . .) A jó, hogy 1500 körüli sebzésnél már kék wn8-at ad, ami csak 4 lövés, a 30k körüli átlag bevétel pedig valós. Sokan kifogásolják, hogy tier8-9 alapból bukó, nos, a tier8 nem olyan vészes, ha sok a tier9-es, akkor viszont tényleg kell a gold, ha nem akarunk gyatra wn8-at produkálni. Heat lőszerrel kapcsolatban: az előző csatáimban volt olyan, hogy szemből sebeztem a TigerII-t és az E75-öt is kétszer, az utolsó lövéssel meg is öltem nagyjából 500 méterről! Igaz, csak 50-100 körüli sebzések voltak, és mellé durrantottam 10-ből 5-öt, de akkor is. Egyáltalán nem pocsék ez a tank, ha kap egy saját tier csatát, bárkire rá lehet menni 1-1 ellen. A tűzoltó készülék helyett én végsebesség határoló kikapcsolót használok (szinte sose gyullad, és ha igen: csak 840 hp van, ha már valaki betalált, amúgyis régen rossz. . .) ezzel és a vezető kuplungégető skilljével csak a leggyorsabb könnyű tankok tudnak leforogni. . . a 6.6 mp újratöltést pedig igenis sok helyzetben ki lehet használni, 1v1 szitukban 13 mp alatt 800-at sebezni nem olyan rossz tier 7 alatti tankok esetén, sokat azonnal ki lehet végezni két lövésből. Persze, vannak rossz menetek, azonnal meglátnak, belőnek, kiszed az arty, de hát uraim, melyik tanknál nincs ilyen?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MCmester10
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Dodge94HUN"]A probléma, hogy a SP pontosabb és meg tudja kerülni a tankokat, amire te TD-vel nem vagy képes.[/quote]
  Mi az az SP? Le vagyok maradva!
  (Most jöttem rá, hogy a SuperPershing, de nem engedett másik comment-et írni!)
Tovább a kategóriában: SU-100Y - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.