Jelenleg

15
látogatónk van

2018. március 9. 09:56

Löwe - Elemzés

(100 szavazat)
43 hozzászólás

Bevezetés

Noha van már egy remek elemzés erről a tankról Mir4g3 tollából, de azóta pár dolog megváltozott a játékban és magával a tankkal is módosítottak pár dolgot, ezért éreztem szükségét egy új elemzésnek.

A Panzer VII Löwe II. Világháborús német harckocsi. Ismert másik elnevezése a "papírpanzer" is, mivel a tervezőasztalról soha nem gurult le. A tervek szerint a Tigris I, illetve a Tigris II utódjának szánták, ezt megerősíti a kilenc darab, átlapolt futógörgő. Kinézetre mégis inkább a Panther-re hasonlított volna, mivel a Tigris függőleges és vízszintes páncéllemezeit ferde helyzetű elemekkel helyettesítették. Alaposan megnézve azonban a hátsó rész és a torony is inkább a Tigrisre hasonlít. A harckocsi fejlesztése 1941-ben indult meg. A harcjármű meghajtására eredetileg Maybach motort, később a Daimler-Benz-féle 1000 lóerős torpedónaszád motort nézték ki. Tervezett súlya 90 tonna, tervezett utcai sebessége pedig 30 km/óra volt.

A projekt második szakaszában erősebb fegyvert (többfélét) és 150 mm-es páncélzatot terveztek hozzá. Két alapvető verziója a Leichte és a Schwere fedőnevet kapta. A Leichte (könnyű) változat hátsó elhelyezésű tornyot kapott volna, amely az L/70 10,5 cm-es löveg igényeihez igazodott. A Schwere (nehéz) variáns a 15 cm-es löveghez optimalizált, de már a tervezőasztalon 70 tonnáról 90 tonnára módosították az össztömeget. Mindkét verzió 120 mm-es front páncélzattal került tervezésre, a Leichte gömbölyített formákkal, míg a Schwere a Tigris II tapasztalataiból okulva 30°-ban döntött síklemezekkel. A tervezett hatalmas tömeg ellensúlyozására majdnem 1 méter széles lánctalpakat képzeltek hozzá. 1942 februárjától májusáig 6 különböző terv született. 1942. március 6-án nagyobb tankra született igény; Adolf Hitler parancsára a nehezebb verziók fejlesztését folytatták. A projektet 1942 júliusában végleg leállították, így prototípus sem készült. Minden szempontból e modell fejlesztése szolgáltatta az alapot a Porsche-féle Maus tervezéséhez.

Paraméterek

Ágyú

A tank lövege a 10,5 cm Kw.K. L/70. 234/294/60 átütés mellett 320/320/420 sebzés kiosztására képes. A 234 mm átütés szinte mindenre elegendő, csak a tier 9-es és 10-es szupernehezek frontjára kell áttöltenünk a prémiumlőszerre. Tehát az esetek kb. 90-95%-ában bőven elegendő az alaplőszer átütése. A 8-as nehezek versenyében egyedül a T34 (és ikertesója, a T34 B) rendelkezik nagyobb átütéssel. A sebzése azonban már csak a középmezőnyre elegendő, mivel szinte az összes orosz 8-as heavynek 390-es az alfája. Ez 1v1 szituban bajt okozhat, ha az ember nem kellően elég óvatos, és kiteszi a teljes tankot az ellenséges tűznek. A lőszerek AP/APCR/HE, áruk 1.030/4.000/650 kredit, a sebességük pedig 1.150/1.438/1.150 m/s. Viszonylag jó sebességgel közlekednek (8-as nehezek közül egyedül az IS-3 A, az IS-5 és a Kirovets-1 alaplőszere repül gyorsabban), de távoli mozgó cél esetén azért elé kell célozni, ami gyakorlást igényel. A tankba összesen 80 db fér be, egyszerűen képtelenség mindet ellövöldözni. Én 48/27/5 elosztást használok, de érzésre nyugodtan lehet állítgatni a csúszkát, jut is, marad is.

Az alap DPM elég halovány, 1.668. Ezzel az értékkel a 8-as nehezek versenyében bizony a sort zárja a T34 és a T34 B társaságában. Az újratöltési idő szárazon 11,51 mp, ami kb. az IS-3 idejével egyezik meg, de neki 390-es az alfája. Ha rakunk a tankra töltésgyorsítót és ventit, akkor 10,13 mp az újratöltési idő (1.895 DPM), míg csokival ugyanez 9,5 mp (2.021 DPM). Ez már a szódával elmegy kategória.

A pontossága a lövegnek 0,32, ami egy rendkívül jó értéknek számít, csak a Tiger II és a Caernarvon X rendelkezik jobb pontossággal. A pontossága a gyakorlatban is érződik, amire céloz, azt el is találja, gyenge pontot nagyobb távolságból is viszonylag egyszerű vele ellőni és az előbb említett módon ez az érték is javítható. Célzási sebessége alapjáraton 2,74 mp, tehát előbb becélzunk, mint lőnénk :D Viccet félretéve, ez az átlagnál egy picit jobb érték, de ne gondoljunk egy Grille 15 célzási sebességére. Mozgás közbeni szórásai tűrhetőek, 100-200 méter közötti távolságból – amennyiben szükséges – elengedhetjük a lövést, jó eséllyel talál. De ilyen esetben azért mérlegeljük, hogy ha nem talál, akkor kb. 10 mp-ig nem tudunk lőni.

És most jön még egy erőssége, nevezeten a löveg kitéríthetősége. Ez lefelé -10 fok (hátrafelé csak -5), míg felfelé 38 fok. Ezek fantörpikus értékek, egyedül az Emil I tud ráverni a maga -12 fokos süllyedésével, míg fölfelé egy másik 8-as nehéz sem képes ennyire megemelni a csövét. A következő a sorban a VK100.01 P 30 fokkal. Himmelsdorfon okoztam már meglepetést vele, mikor fölülről lőttek rám a biztonság csalfa hitében, én pedig lazán felemelten rájuk a csövet.

Torony

A torony 120/80/80 mm páncélzattal van ellátva. Nem tűnik soknak, mert a tankok ezen a szinten 200 mm körüli átütéssel rendelkeznek, de az elején van egy hatalmas lövegpajzs, utána pedig rögtön döntve van a torony. Az effektív értékei ezért kb. 300-600 mm között változnak. A lövegpajzs két oldalán van 1-1 vékony rész kb. 240-250 mm-rel, de azt eltalálni még közelharcban is konvergál a lehetetlen felé. Tehát rárakták, hogy az RNG tudjon működni ott is. A tetőn van egy nagyon lapos kupola, amit közelharcban szintén nem igazán lehet megsebezni, mert értékei 150-250 mm között váltakoznak, és nem függőlegesen, hanem vízszintesen. Értem ez alatt, hogy egyik ponton 150 mm vastag, 2 milliméterrel odébb már 250, megint 3 milliméterrel mellette már nem sebez, csak a periszkópot üti ki. Szóval ez is rajta van, mert a tervrajzokon szerepelt, és így tud az RNG segíteni néha. Ha Löwe-t látok, és hulldown-ban van (amit nagymértékben segít a -10 fokos gundep), akkor egyszerűen mást lövök, esetleg elmegyek onnan, mert csak lőszer- és időpocsékolás vele harcolgatni, lövéseim legnagyobb része nem fogja megsebesíteni. Repesszel lehet próbálkozni, de a lövegpajzs a legtöbbet benyeli, illetve ha nem egy derpgun-nal megáldott szupernehézben ülsz, akkor 10-50 körül sebzel bele és modul/legénység sem fog sérülni, hála a remek páncélozottságnak.

Viszont a jónak van ára is, nevezetesen a tornyot 24 fokban képes forgatni, ami – finoman szólva – nagyon lassú, a 8-as heavyk többsége ennél jobb értékre képes. Viszont cserébe ugyanaz a helyzet áll fenn, mint a Tiger esetében, amit rosszpénz már leírt: "Hála a lassú toronyforgásnak, amíg az alvázat nem mozgatjuk a célkör nem ugrik annyira szét, a célzásidő így igen rövid még célzásgyorsító nélkül is."

A tanknak 400 méter az alaptávja! Nos, ez az érték annyira fantasztikus, hogy az összes tier 8-as tank közül egyedül a HWK 12 (alias harci vakond) rendelkezik jobb értékkel, 410 méterrel. Érdemes ezt az értéket minél feljebb tornázni és akkor hamarabb észre tudunk venni pár lapító tankot, mint ők minket, illetve legrosszabb esetben egyszer ránk lőnek, és azzal a lendülettel fel is spotoljuk a camper-t. Ezt követően jön a jó sok sebzés hozzájárulás, miközben kb. mi ilyen arccal ülünk a tankunkban:

Felépítmény

150/100/80 mm páncélzattal van ellátva a tank teste, amit végre rendesen meg is döntöttek, így a frontján kb. 230 mm a páncélzat, míg az alsó lemez továbbra is hatalmas gyenge pont a maga kb. 140 mm-es védettségével. Ezt a részt mindenképpen el kell takarni. Én előszeretettel alkalmazom azt a megoldást, hogy keresek/csinálok egy roncsot magam előtt, odarohanok hozzá, és szépen lassan tolom magam előtt. Ekkor az ellen gyakorlatilag tehetetlen. 10 másodpercenként megállok, célzok, lövök, majd újra megindulok szép komótosan. Elég nagy a tank, ezért a legtöbb tank roncsa fölött el tudunk lőni, és néhány mini lightot kivéve mind elég magas ahhoz, hogy az egész alsó testünket gond nélkül eltakarja.

Az oldal páncélzata rendkívül erős, sidescrape-elni kötelező! Egyszerűen szinte bármit lepattintasz, ami nem derpgun-os repesszel lő. Helyesen beforgatva nem tudnak átlőni – gondoltam én. Az elemzés írásakor leellenőriztem a páncélzatot, és találtam egy hitboxot, amiről nem tudtam, és szerintem a játékosok nagyon nagy része szintén nem ismeri. Ha beáll a Löwe sidescrape-be, akkor a torony alatt van egy kitüremkedés az alvázon, ami kb. 200-220 mm vastag, szóval könnyen átlőhető. Ha sideolva keresed, akkor kb. a közepénél picit előrébb látszik. Nem nagy, nehéz észrevenni, és teljesen beleolvad, de így könnyen lehet bármelyik Löwe-t szívatni az adatok alapján, viszont ezt még én sem próbáltam ki!

Mint említettem, elég magasak vagyunk, ennek oltárán pedig az álcánkat áldoztuk fel, ami 3,82/1,94/0,76%. Ezek nevetséges értékek, kb. semmire nem jók. A tankra felesleges a festés is, én csak szokásból pingáltam ki, de szinte semmit nem ad hozzá az értékhez, ezzel is kb. annyi esélyünk van, mint McLane-nek Harlemben:

Felfüggesztés

A talp 25 fokban képes fordulni, tipikus klasszikus heavy fordulékonyság, a 8-as heavyk között az alsóbb mezőnybe tartozik. A talajellenállás pedig 1,09/1,37/2,2, szintén klasszikus heavys számok. Magyarán lassú, nehézkes, lassan fordul, de ha egyszer odaér...

Motor

Maybach HL 234 TRM P72 nevezetű motor hajtja a maga 1000 pacijával. Ez egy remek és erős motor, de a tank 90 tonnáját picit lassan mozgatja. A top sebessége 35 km/h, amit sík terepen nem ér el. Viszonylag jól indul, és a 30-32 km/h-t könnyen eléri, de ennél gyorsabban csak lejtőn képes haladni, viszont akkor 35-38 km/h-ra is felgyorsul, és azt jól is tudja tartani sík terepen. Ellenben Himmelsdorfon én szinte soha nem megyek fel vele a dombra, mert az életemet elunom, mire felérek. Mindössze 11,11 lóerő jut egy tonnára, ami eléggé érezhető, de a német nehezek soha nem a mozgékonyságukról voltak híresek.

A motor a tank elején helyezkedik el, tehát minden, a tank alsó lemezére érkező lövés sárgítja, illetve néhány esetben vörösre színezi. És ha nincs javítód, akkor rögtön olyan érzésed van, hogy hiányzik a TOG II mobilitása.

Gyulladni 20% eséllyel tud, de engem még egyszer sem gyújtottak ki – bár én automata tűzoltóval használom, ami csökkenti a gyulladás esélyét is.

Mint említettem, a tank maga 90 tonna. Ez vagy a szupernehezek alja, vagy a nem sima nehezek teteje, mindenki döntse el maga melyik megállapítás a helyes. A lényeg: szinte minden tankba nyugodtan belemehetünk, főleg, ha a sofőr erre ki van képezve.

Modulérzékenység

A tankban a legtöbbször a motort lövik sárgára, esetleg pirosra, illetve néha a sofőrt ütik ki, aki szintén elöl helyezkedik el. Oldalról érkező lövedék a lőszerrekeszt tudja sárgítani, de robbantani még egyszer sem tudtak. Artykat nagyon nem szereti, általában a lövészt, illetve a töltőt tudja kiütni. Kupolára érkező lövés a periszkópot tudja pirosítani. Összességében azonban a motort kivéve nem mondanám modulérzékenynek a tankot.

Ajánlott játékstílus

Igazi heavy a szó mind jó, mind rossz értelmében. Lassú, nehézkes a mozgása, artyk könnyen el tudják találni. De ha egyszer beért a kiszemelt helyre, akkor osztja az áldást és gyűjti a lepattanókat. Könnyen lehet vele sidescrape-elni, illetve hulldown-ba menni, és lehet élvezni a sérthetetlenséget. Tier 8-ban kötelező előre menni, és felvenni a harcot. Én még tier 9-ben is így szoktam tenni, mert a páncélzat és az átütés miatt nem szenvedünk hátrányt, csak az alacsony HP miatt lesz csöppet nehezebb dolgunk. Arra viszont figyelnünk kell, hogy mindig legyen mellettünk 1-2 másik tank is (vagy legalább mögöttünk), mert DPM-ben eléggé gyengék vagyunk, ezért kell a támogatás. Így ha nekem még van HP-m, akkor előfordul hogy felveszek más helyett lövést, esetleg a páncélommal próbálom őt fedezni, mert nem szerencsés ezzel a tankkal egyedül maradni. Az oroszlánok is falkában veszélyesek igazán :)

Tier 10-ben viszont már nem kell janiskodnunk, ilyenkor második vonalban kell támogatnunk a csapatot, amiben a pontosság hatalmas segítségünkre lesz. A páncél még ezen a szinten is működőképes, de már csak erős fenntartásokkal, és DPM-ben bármelyik másik tank szétalázna minket, akár felszerelések nélkül is. Ha viszont támogatunk, akkor figyelnünk kell a csatára, mert ha nem megfelelő időben mozdulunk, akkor vagy lekésünk mindenről a lomhaságunk miatt, vagy a t10-es medek könnyedén bekerítenek, és szétlyuggatnak, míg neked jó esetben két lövésre lesz lehetőséged – vagy még annyira sem.

Elmondható, hogy ez a tank akkor érzi a legjobban magát, amikor vagy csak t8-as csatában vagyunk, vagy van mellette néhány tier 9-es gép is. Oka, hogy több a HP amit ellőhetünk, ergo – elvileg – tovább tart a csata, és jobban fizet a játék, ha magasabb tierbe tartozó tankokat lövünk. A páncélzat és az átütés adott ahhoz, hogy ilyenkor se kelljen félnünk a leosztástól.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, vertikális stabilizátor kötelező. Harmadiknak vagy szellőzés vagy távcső. Én távcsövet használok harmadiknak, mert igaz ugyan hogy így minimálisan pontatlanabb a tank és DPM-et is veszítek, de annyira remek a látótávja, hogy inkább azt tornázom feljebb. Sokan úgy állnak neki, hogy ez csak egy vak heavy, bokor mögül szétszedem, és nem tolatnak vissza lövés előtt. Nos, ez a legtöbb esetben olyan súlyos hiba, amit az elkövető már nem tud javítani, már ha van mögöttünk 1-2 tank is, akik képesek lőni a spotot. Ilyenkor egy találtért cserébe mi is lőttünk egyet, a csapat pedig megajándékozott minket némi sebzés hozzájárulással is.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. kör: 6. érzék + Javítás
 2. kör: Javítás, látótávot növelők, ütköző skill, mozgás közbeni pontosságot növelők
 3. kör: BIA
 4. kör: Egyéb

Bevétel

Mivel ez egy prémtank, ráadásul jelenleg a legdrágább, ami a boltban megvásárolható, ezért az ember keresni akar vele. Nos, van egy örömhírem, elvileg ez a 8-as tank hozza legjobban a kreditet. Vesztes csata esetén kb. 20-40k nettó profit, győztes átlagos csata esetén kb. 50-70k nettó profit, carrys csata esetén 120k+ a bevétel, prémiumfiókkal. A lenti videó amit hoztam, nettó 177k kreditet hozott a konyhára (ekkor 25%-os boost is ment), de csináltam már boost nélkül is 150k körüli csatát 3,5k sebzés, 6 kill és vmi 500-1000 hozzájárulás esetén.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy egy t10-es csata és egy kör Löwe után (annak eredményétől függetlenül) máris nullán állunk ismét, legrosszabb esetben.

Mikor beülök ebbe a tankba és nyomom vele 2-3 órán keresztül, majd ránézek hogy összesen mennyit kerestem, ezt érzem:

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Minden körülmények között használható páncélzat
 • Átütés (alap+prémium is)
 • Látótáv
 • Mozgás közbeni szórás közepes távon
 • Sidescrape-re alkalmas
 • Hulldown-ban sebezhetetlen nagy repeszektől eltekintve
 • Ágyúsüllyedés
 • 38 fokos csőemelkedés
 • Rammolásban félelmetes
 • Minimális modulérzékenység
 • Pénznyomda

Hátrányai

 • Lomha
 • Egyértelmű gyenge pont
 • Sérült motorral azt kívánod, inkább lőttek volna ki
 • Alacsony DPM

Kiknek ajánlott

Összegezve ez egy remek tank, amivel élmény játszani, szinte minden helyzetet képes kezelni (na jó, amikor 3-4 nagyobb tier-ű tank rád esik, azt nem – based on true story), és ezek mellett még röhögve keresel napi legalább 1 millát boost nélkül. Ezen kívül remekül meg lehet tanulni a heavy játékot vele, védettségének köszönhetően elég megbocsátó a hibákkal kapcsolatban, és az 5 fős legénység szinte minden német nehéz tankba jó lesz (csak sajnos a nagyobbakba már két töltő kell, így azt külön pluszban kell képezni).

Videó

A videóban az első ászos körömet hoztam. Az átalakításért köszönet Bodzy-nak!


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  márton.lukács
  • Tankos
  · 3 éve
  Helló!Szerintem elég jó tank, átlag sebzésem vele 1800 hp- 2000 hp.Szeretek vele menni mert megéri és elég jó tank. Lehet vele farmolni a creditet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szlobi91
  • Tankos
  · 4 éve
  Valaki tudna írni róla valamit? A fekete piac hiánya és a 15% kedvezmény elgondolkodtat, hogy megvegyem-e ezt a jószágot. Bár nyitottam E75TS-t, ezért gondolom azt, hogy akkor fölösleges, mert nehéztank legénységet így már tudok mivel húzni, de van olyan jó még ma is ez a tank, mint régen?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sk-skuba
  • Tankos
  · 4 éve
  Sziasztok.

  Nekem van az az érzésem, hogy mintha gyorsabb lenne a tank? Kicsivel de mintha gyorsabbnak érzem,
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  luperator
  • Tankos
  · 4 éve
  Mondhatni a legtöbbet használt prém tankom. Ha az ember elfogadja, hogy lomha lehet vele jó köröket menni. Amit nem szabad elfelejteni, hogy ez a tank nagy, annak minden előnyével és hátrányával. A legtöbb találat sárgítja a motort, mondhatni mindegyik amelyik rossz helyre csúszik be. Majd ha megjavítod jöhet a lőrekesz (true story), bár robbanni nem robbantam és manuális tűzoltóval sem égtem még. Na de, javító nélkül a majd 20 seces reload nem vicc ezzel az alfával s mivel nagy, kiemelném, hogy tornyozni sem egyszerű vele, de a sidescrape működni szokott általában. A tornyot kialakítása ellenére be tudják vinni, más nem váltanak goldra amivel általában megoldják a problémát és csinálnak neked egyet. Ezzel az rng-vel megáldott játékban meg hiába pontos az ágyú, olyanokat tud félrelőni, vagy cél előtt földbe csapni a lövedéket, hogy csak nézel biztos nem orosz tankban ülsz e. Ennek a tanknak a nehéz játszhatóságát a mérete adja számomra a mobilitása mellett, de együtt lehet vele élni. Az artiktól óvakodni kell ezzel is természetesen mert hát olyan jól balanszoltak és kellenek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Obito
  • Tankos
  · 5 éve
  Az elmúlt hónapok alatt akárhányszor beültem a Löwébe, minden egyes bekapott lövés kinyírta a motort...
  Kinyírja,, hát jó.... megjavítom... a következő megint végezz vele... :wine:
  (Ha szembe állok, Ha oldalt, Ha hátal, teljesen mindegy...)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dikkmánvas
  • Tankos
  · 5 éve
  Ma 5kill,1632dmg,5492 lepatanóval meglett a mester jelvény
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="gepardm1"] ha szivat a játék kár erőltetni mert lövésed nincs. motor töltő torony. bejön minden egyszerre és ugy érezheted magad mint egy kilencven éves hadirokkant a harctéren.[/quote]

  Ha szivat a játék, akkor oly' édes mindegy, milyen tankban ülsz. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gepardm1
  • Tankos
  · 6 éve
  Szerencsére soha nem játszottam az első löwevel. Egyetértek az elemzéssel DE!!!! A játék mostani menetében nagyon nem tartóm jónak. némely pályán a játék berak valamelyik oldalra eldöntve hol fogsz játszani mert esélytelen pl. a bal oldara menni ha át is érsz nem uszod meg hp veszteség nélkül. ha átérsz. (álcája nincs) mivel heavy gyengén mozog ami még nem is zavarna ha minden lövés után nem sárgulna a motor. onnantol kezdve használhatatlan. töltési ideje elmegy HA NINCS ARTY. a kábításnak hála szinte használhatatlan ez idő alatt. a páncél elmegy a kezdők és a gyengébb játékosok ellen. wg fortunának hála a torony pattint is ha az is7 nem lövi be kétszer a kupolát 450m-ről egymás után. olyankor érdemes elgondolkodni talán jobb lenni kilépni aznapra. papiron a lövege jó a valoságban vagy mindent eltalálsz jó pár csatán keresztöl vagy ugy viselkedik mint egy tról kályhacső löveg. 400 méteren egyszer csak poty és leesik a cél elött vagy 3szor egymás után. az átütése szintén így müködik sima löszerrel faragható a tizes heavy vagy épp pattogsz a felderítőkről is esetleg az artyrol. Magárol a tankról a véleményem ,hogy jó és nemegyszer hoztam vele le csatát egyedül 2-3 nyolcassal szemben. de ha szivat a játék kár erőltetni mert lövésed nincs. motor töltő torony. bejön minden egyszerre és ugy érezheted magad mint egy kilencven éves hadirokkant a harctéren.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Mawe007"]
  Amit észrevételeznék a motorral kapcsolatban. A motor hátul van a Tiger sorozathoz hasonlóan. Viszont a váltó elöl, ami a motor szerkezeti egységébe épül, és a rendszer "1"- ként kezeli... ezért jelez motor találatot ha szemből lövik.
  [/quote]

  Jogos, köszönöm!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mawe007
  • Tankos
  · 6 éve
  Grat az elemzésért! Tényleg jó és tetszik. A Löwe... szintén... Amióta játszom, rá pár hétre megvettem, bőven a buff előtt.. de akkor is bejött... Sokat keres, és jó is vele játszani. Nem egyszer pattant IS7, és E100 is... na persze sajna nem ez a trend...
  Amit észrevételeznék a motorral kapcsolatban. A motor hátul van a Tiger sorozathoz hasonlóan. Viszont a váltó elöl, ami a motor szerkezeti egységébe épül, és a rendszer "1"- ként kezeli... ezért jelez motor találatot ha szemből lövik.
  Amúgy bőven lehet akár "páncélvadászként" használni, imádom az ágyúját.. baromi pontos. Amit írsz oldalsó kis kiemelkedés a torony alatt... mikor makettet összeraktam akkor figyeltem fel én is rá... (1 éve) azóta bejövős... célpont is... Ritka elcseszett csata kell és szinte folyamatos gold lőszer, hogy veszteséges csatát menjen az ember... rengeteget farmoltam vele és fogok is még...! Imádom!

Kapcsolódó elemek

 • {youtube}H34eFKJ6z8U&hd=1|650|370{/youtube}

   

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.