Jelenleg

29
látogatónk van

2014. március 10. 13:36

TOG II - Elemzés

Írta:
(50 szavazat)
71 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

OQF 17-pdr Gun Mk. VII, ami nem más mint a Tier VII-es Black Prince nagy ágyúja. Ez Tier VI-ban? Nyami. Ez az ágyú egyszerűen elképesztően jó ezen a szinten. 171 mm páncélátütés simával és 239 mm arannyal. Ez utóbbira semmi szükség, mivel nem jöhet szembe semmi olyasmi amit minimális célzás mellett ne lőnénk szitává. Ez a páncélátütés meg van még támogatva egy baromi jó RoF-fal, ami alapjáraton 12 lövés/perc (5 sec), kimaxolva egészen felmegy 4,5-re. 

E mellé ott van még a 0,35 m-es pontosság, ami mellett soha nem kell amiatt aggódnunk, hogy az ágyú hibájából mellé lövünk. A célzási idő átlagos: 2,3 sec. Az ágyúnak egyedül egy aprócska hibája van: a britekre jellemző alacsony alfa sebzés (150).

Torony

Van rajta, kérem kapcsolja ki... Nos igen, most hogy végigmentünk az ágyún (a tank szinte egyetlen jó pontján), jöhet a fekete leves. A torony páncélzata 114/76/53 mm, mindez a britekre jellemző teljesen sima felületekkel a legminimálisabb döntöttség nélkül. Ami annyit jelent, hogy ha szembejön egy Tier IV-es tank, az már jó eséllyel belövi és ezen semmiféle döntögetés, trükközés nem változtat. További tipikus kis tieres brit megoldás, hogy nincs lövegpajzs az ágyú körül, ami annyit jelent, hogy az ágyúnál és a két kinézőkénél 64 mm páncél van.

A toronyforgás nagyon jó egy nehéz tankhoz képest (32 °/sec), ami (természetesen ha láncon is fordulsz közben) bőven elég arra, hogy senki se tudja büntetlenül leforogni.

A csőlehajlás meglehetősen jó: 10° elöl és oldalt, 5° hátul, a látótávja pedig 360 méter, ami mellé ha felrakunk egy mozgó optikát akkor kapunk egy 396 m-es látótávot, ami arra elég, hogy bárkit lássunk mielőtt ő meglátna minket és ezáltal 1-2 "ingyen" lövést le tudunk adni még mielőtt meglátnának.

Felépítmény

Hatalmas és papír. 76/76/50 mm páncél, ami kb. arra elég, hogy Tier IV-es tankok lepattanjanak ha csúnyán nézünk rájuk. A legvastagabb helyen is csak 99 mm-es effektív páncél van rajta, a 44 mm-es gyenge pontot a lánctalpak felett már meg sem merem említeni; bár lényegtelen, mert úgyse lövi senki. Ha jól szögbe állítod vagy óvatosan sidescrapelsz (azért óvatosan, mert az oldalán van egy hatalmas szinte páncélozatlan gyenge pont, az "ablak") IV-V-ös tankokat büntetlenül lecsapod mint a taxiórát, de VI-VII-es tankok ellen már ez sem segít, ők gondolkodás nélkül bárhol és bármikor belőnek (néha vannak csodák, de nem érdemes túlzottan bízni bennük). Hogy még tetézzük: a szemből érkező lövések elég gyakran viszik magukkal a rádióst és a sofőrt, így egy nagy EÜ. csomagot mindenképp érdemes magunkkal vinni. Akkor kérdezhetné az ember, hogy mégis mi a bikacsök jó van ebben a tankban?! Nos van 1400 HP-ja (jól olvastad) és mindez Tier VI-ban, ami okos játék mellett bőven kárpótol a páncél hiányáért.

A hatalmas méret mellé természetesen hatalmas súly is társul (nagyjából 82 tonna), ami úgy veszi le "mejjel" a belerohanó tankokat, mintha csak biciklivel rohannál betonfalba. Néha lehet találkozni állatokkal, akik megpróbálják leütközni a pár HP-s TOG-ot... általában ők halnak bele.

Amire érdemes még kitérni az az oldalán lévő "ablak", amit már fentebb említettem. Nos, emögött van a lőszerrekesz, ami nagyon könnyen sérül, ami nem is csoda, hisz az egész tank egy nagy lőszeres vagon, mivel összesen 144 lövedéket vihetünk magunkkal... amit valószínűleg az életben nem leszünk képesek ellőni, de valamivel ugye ki kell tölteni a helyet.

Felfüggesztés

20 °/sec fordulás ami hát... lassú, de cserébe olyan böszme nagy HP-ja van a láncnak, hogy emberes feladat leütni róla, így különösebben nem kell tartanunk attól, hogy "földhöz ragasztanak" (nem mintha alapból nem lennénk odaragadva).

Motor

Egy 600 LE-s Paxman 12TP van benne, ami egy átlagos tanknál nagyon jó lenne, de nem egy 80 tonnás uszálynál. Ez a tank nem mozog, hanem a kontinensek vándorolnak alatta. A végsebesség 14 km/h, amit viszonylag gyorsan el is ér és tart, de nagy súlya miatt már egy minimális emelkedő is feladja neki a leckét. Nagyon meg kell gondolni vele, hogy hova indul az ember, mert ezzel már nem fordulhatsz vissza...

Ajánlott játékstílus

Ez egy nagyon nagy tornyos TD, vagy legalábbis valami olyasmi, akárcsak a T28 Prototype, bár ez utóbbi egy igazi Speedy Gonzales hozzá képest. Egy meccs általában kétféle képen néz ki ezzel a tankkal: elindulsz aztán vagy jön szembe valaki vagy nem, de nagyon sokszor megesik, hogy egyszerűen lemaradsz a csatáról mert a többiek már régen bedaráltak mindent mire te odaérsz, neked meg csak a csontok maradnak. A másik eshetőség, hogy becampelsz a bázison és vársz arra, hogy arra járjon valaki, ami mint az előző eset, vagy elérkezik... vagy nem.

A TOG II egy nagyon pályafüggő tank, igazából a kisebb, 800 méteres pályákon van otthon, ahol nem kell túl sokat menni a legközelebbi kulcspontokig; általában érdemes is ezeket kiszemelni magunknak. Az az igazság, hogy ehhez a tankhoz nem is igazán lehet tanácsokat adni, mert sokszor a csapat, a pálya, vagy ezek ketten együtt döntik el, hogy végül hol fogunk szerepelni az összesítésben.

Amit mindenképpen érdemes észben tartani, hogy lehetőleg sose álljon meg az ember, ha úgy dönt, hogy egyszer elindul vele. Na és persze sohase távolodjunk el túlságosan a fedezékektől, mert mivel akkora mint egy anyahajó, bármi eltalálja és persze sebzi is.

Igazán akkor lehet érezni az erejét, mikor nem nekünk kell kergetni az ellenfeleket, hanem tálcán járulnak elénk. No ilyenkor egy vadállat válik belőle, mert 1v1-ben csakis egy másik TOG-nak van esélye ellene, sőt még VII-es tankok ellen is egyenlő ellenfélként állhatunk ki...

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Célzásgyorsító/Optika.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Mivel valószínűleg senki nem lesz olyan elvetemült, hogy külön ennek a tanknak fenntartson egy legénységet így valószínűleg a brit nehezeinek az embereit fogja benne használni, amikre a legjobb választás: 6. érzék, Sima utazás, Pillanatkép, Helyzetfelismerés/Javítás, Javítás, Biztonságos elhelyezés.

Átlagos bevétel

Ez a tank baromi jól keres. Mivel aranylőszer egyáltalán nem kell bele és a kreditszorzója is igencsak ott van, 25-30k profitot simán hazavisz egy átlagos körben, de egy-egy jobb csatában a 40-45 ezret is megkeresheti vele az ember. Ehhez még hozzájön a nagyon olcsó javítási költsége (4600 kredit), továbbá még ott van a szinte semmi 175 kredites lőszerköltsége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Nagyon jó ágyú, hatalmas HP pool, immúnis az ütközésekre, limitált MM, nagy kredithozam, kifogyhatatlan lőszer, szinte kilőhetetlen lánctalp, hogy TOG.

Hátrányai

Baromi lassú, papír páncél, hatalmas méret, a sofőr és a rádiós gyakran sérül, gyenge lőszerrekesz, egyetlen brit nehéz tankba se kompatibilis a legénysége.

Kiknek ajánlott

Akinek van fölösleges kidobni való 3500 aranya... mondja a nagy többség, de ez nem igaz. Tény, hogy ha ez a tank egy celeb lenne, akkor Lady Gagának, vagy Benkő Dánielnek hívnák, mert már annyira retardált, hogy nem lehet rá haragudni. A játék vele egyszerre humoros és élvezhető, ha valaki eltalálja a stílusát akkor nagyon kellemes perceket tud okozni az embernek (bár velem kissé se veled se nélküled viszonyt ápol, a főleg medekhez szokott kezemtől igencsak távol áll a stílusa). 

Ezenfelül szinte nincs olyan meccsünk vele, hogy valaki ne akarna a "barátunk" lenni, próbálna meg tolni, megnézni, vagy csak szimplán örülni a chaten, hogy végre lát egy TOG-ot.

Persze van gyakorlati haszna is: ez a tank amolyan TESCO-s Tier VII prémium tank, nagyjából annyit hoz a konyhára mint egy E-25, viszont jelentősen kevesebb aranyba kerül. A legnagyobb hibája, amit fel lehetne neki róni az, hogy nem megy bele egyetlen létező brit nehéz tank legénysége sem.

Aki ilyen tank megvételén töri a fejét menjen el orvoshoz mindenképpen próbálja ki a teszt szerveren, nehogy kakát kapjon arany helyett.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:45

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 5 éve
  Ingyen megérte, meg is tartottam, mert néha nagyon fun. Gyakran nem érek oda a csatába, gyakran ledarálnak, mert mire hozzám is elérnek a csapat már elhullott. Imádom, amikor meg próbálnak leütközni. Újra a Shopban! :-D
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote]Persze van gyakorlati haszna is: ez a tank amolyan TESCO-s Tier VII prémium tank[/quote]
  Mármint tier VI
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  UltorVulpes
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="HUNt3r"]szuper nehéz repesz páncél, (ami kötelező O-I-nál, mert az arty-k előszeretettel lövöldöznek feléd )[/quote]
  Pont tegnap mentem egy kört a TOG-ommal és egy Hummel meg is kínált 1012hp DMG-vel. Szuper nehéz repesz páncél ide vagy oda, ha átüt a HE.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bence0721
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="_Szazados_"]
  Csak egy jó tanács: néha nem árt megnézni a fórumtag utolsó belépésének időpontját, mert nem elég, hogy egy több, mint fél éves hozzászólásra válaszoltál, de a tag sem lépett be május óta :trollol:[/quote]

  Jó, ez most tök irreleváns, hogy nem látja, de hülyeséget írt, mivel a japánok még a kanyarban sem voltak, amikor az elemzés íródott.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Szazados_
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Bence0721"]
  Csak egy jótanács : néha nem árt megnézni az elemzés megírásának időpontját (jelen esetben 2014. március). Akkor még szerintem a WG-sek sem voltak biztosak benne, hogy mik lesznek a japán ágon hogy fognak kinézni és a többi...[/quote]

  Csak egy jó tanács: néha nem árt megnézni a fórumtag utolsó belépésének időpontját, mert nem elég, hogy egy több, mint fél éves hozzászólásra válaszoltál, de a tag sem lépett be május óta :trollol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bence0721
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="HUNt3r"]Azért azt nem hiszem hogy a TOG immunis lenne az ütközésekre :P, vegyünk pl egy O-I-t: 150 mm front páncél,150 tonna+szuper nehéz repesz páncél, (ami kötelező O-I-nál, mert az arty-k előszeretettel lövöldöznek feléd ). Szóval azért mégsem olyan immunis az ütközés, de ettől eltekintve jó kis összegzőt csináltatok srácok .[/quote]

  Csak egy jótanács : néha nem árt megnézni az elemzés megírásának időpontját (jelen esetben 2014. március). Akkor még szerintem a WG-sek sem voltak biztosak benne, hogy mik lesznek a japán ágon hogy fognak kinézni és a többi...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNt3r
  • Tankos
  · 7 éve
  Azért azt nem hiszem hogy a TOG immunis lenne az ütközésekre :P, vegyünk pl egy O-I-t: 150 mm front páncél,150 tonna+szuper nehéz repesz páncél, (ami kötelező O-I-nál, mert az arty-k előszeretettel lövöldöznek feléd ). Szóval azért mégsem olyan immunis az ütközés, de ettől eltekintve jó kis összegzőt csináltatok srácok .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78
  • Tankos
  · 8 éve
  A csata vége felé való találkozás azért free damage, mert addigra kb 1 lövésnyi HP marad benne? Mert különben nem értem, hogy miért lenne akkor free damage, ha viszont a T-29-el elvérzel vele szemben full HP-ról? Jó tank, mert sok HP-ja van és a lövege elég jó, gyorsan lő és mindent átüt, ami szembe jön vele, persze artyval és a KV-2-vel O-I-val telerakott csatákban nincs esélye. A T-29-el meg le kell nyomnod, mert különben a hiba a te készülékedben van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsitrash
  • Tankos
  · 8 éve
  Swinegod: tényleg jó szar, ha a legjobb 7es heavynek tartott t29-ed 1vs1 lealázza
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Swinegod
  • Tankos
  · 8 éve
  Ez a tank, ki kell mondani, szar. Nekem nincs meg, szóval csak ellenfeleként tudom mondani, hogy 5 eset van mikor ezzel találkozok
  - Megölöm bármivel ha kinézek és lövök taktikával vagy a hátulról snipeolást használom
  - Nem tudom milyen láthatalan brit festék van ezen, de mocskos jó a comoja, megöl snipeolva
  - Mind2-en full HP-n vagyunk, mivel a T29 a legnagyobb tankom ezért mind HP-ban mind DPM-ben lenyom, megöl
  - Csata vége felé találkozok vele, freedamage
  - Artyval vagyok, freedamage

  Azért 90%-ban freedamage
Tovább a kategóriában: Excelsior - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.