Jelenleg

27
látogatónk van

2014. március 14. 13:58

Pz.Kpfw. IV Schmalturm - Elemzés

Írta:
(34 szavazat)
17 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 7,5 cm-es L/70-es, amit már úgy ismerünk mint a rossz pénzt. A német tech tree egyik legjellegzetesebb ágyúja, ami rengeteg tankon visszaköszön. 150 mm-es páncélátütés, 135 sebzés, 0,35 m-es pontosság, 2,3 sec-es célzás idő és 13 lövés/perc-es RoF (4,6 sec - ezt kimaxolva 3,8 sec-ig lehet lehúzni ellátmány nélkül). Ez az ágyú szinte ordít azért, hogy sniperkedjen vele az ember.

Torony

A torony nagyon jól páncélozott. 120/60/60 mm, ami már önmagában is nagyon jó, de van még rajta egy böszme nagy lövegpajzs, ami akármit elnyel, arra legalábbis tökéletesen megfelel, hogy Tier V-VI-os medek ellen gond kiálljunk tornyozni, de persze nem ész nélkül... A jó páncélhoz sajnos nagy súly társul: 8,5 tonna, ami eléggé visszafogja a tank mozgását, továbbá a toronyforgás 24°/s, ami erősen hajaz egyes tornyos TD-kére. A csőlehajlás egész jó: 8°, amivel elég jól ki is tudjuk használni a tornyot. E mellé kapunk egy egész jó 370 méteres látótávot, ami egy mozgó optikával megtámogatva 407 méterig simán ellát.

Felépítmény

Egy sima Pz IV alváz 720 HP-val és 80/30/20 mm-es páncéllal, semmi extra. Mint a számokból kiderül a páncél semmit nem ér, bárki átlövi aki csak szembe jöhet. Sidescrapeléssel lehet vele pattogtatni, de ez már VI-os tankok ellen is sokszor problémás, így nem érdemes rá építeni. Az oldalán van egy repeszpáncélzat, ami a városi legendával ellentétben csupán kozmetikai jellegű, semmiféle védelmet nem ad. 0.9.0 után ígérték, hogy a jelenlegi Pz IV több tankra fog szétválni és az 5-ös kap majd egy ehhez hasonló, ám már valóban működő 10 mm-es oldalpáncélt. Így valószínűleg ez is meg fogja kapni, ami azért is jó, mert a HE és a HEAT lövedékek nagyon nem szeretik a rétegelt páncélokat, mivel rendre elnyelődnek bennük.

Felfüggesztés

36°/sec forgás, ami jobb mint az eredeti Pz IV 32°/sec-je, de a gyenge motor miatt nem igazán érezhető. Ugyanez mondható el a talajellenállásáról is, ami szintén jobb mint a tesójának, de mégse lehet észrevenni.

Motor

Egy 300 LE-s Maybach, ami gondolom mondanom sem kell hogy egy 30 tonnás tankban nem túl szerencsés, a gyorsulása erősen átlag alatti. Sík talajon nincs vele gond, itt könnyedén eléri a 48 km/h-s végsebességét, szóval nem kell félni attól, hogy nem érünk oda valahová. Óvakodjunk viszont a hegyektől, de még a kisebb domboktól is, mert ezek eszméletlenül megfogják.

Ajánlott játékstílus

A med ikon ne tévesszem meg senkit, ez egy tornyos TD sok HP-val. Stílusa kicsit hasonló a Pantherhez: megállni valahol nagy távolságban egy olyan helyen, ahonnan be tudjuk lőni a kulcspontokat és innen támogatni. A közelharc kerülendő, mivel egyrészt maga a tank papír a tornyát leszámítva, de rövid távon még lassú is, így egy esetleges forró szituációból szinte lehetetlen lelépni vele. Tier V-VI tankok ellen simán ki lehet vele állni tornyozni, de csak ésszel, mert annyira azért nem kemény a torony mint mondjuk egy T29-en és van rajta egy kupola is, amiről a mai világban már mindenki tudja, hogy gyenge pont.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika/Álcaháló.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Ennél a tanknál kicsit más a prioritás, mint a többi német meden, de alapvetően ugyanazok a skillek kellenek rá is, csak más sorrendben. 6. érzék, kuplung égető, a többieknek pedig álca. Második körben pedig vagy full BiA vagy álca, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés, ízléstől függően.

Átlagos bevétel

Ez a tank egy igazi pénzgyár. Könnyedén csinál tisztán 20-25 ezreket, de jobb körökben akár 25-30k-t is. A lőszerköltség elég alacsony: 109 simával és 2800 arannyal, ez utóbbira szinte semmi szükség, hacsak nem Tier VIII-ba rak az MM. 

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Nagyon jó ágyú, erős toronypáncél, jó csőlehajlás, nagyon jó kredithozam.

Hátrányai

Gyenge testpáncél, gyenge motor, nincs könnyített MM-je.

Kiknek ajánlott

Sajnos kissé elfogult vagyok ezzel a tankkal... A Bibliában is megírták anno, hogy kétféle ember van: aki játszott a 0.8.0 előtti Pz IV-vel és aki nem. Nem titok, hogy én ezen előbbiek táborát erősítem a magam több mint 900 "Vader" Pz IV-es körével. Ennek a tanknak lelke van, a játékstílusa pedig egészen egyedi. Akik anno szerették ezt a kis masinát nem fognak csalódni, mert tökéletesen önmaga tudott maradni az átváltozása után is.

Gyakorlati oldalról, aki szeretne egy jó pénzgyárat, legénységhúzdát vagy fun TD-t, az jó helyen jár. A Schmalturm mindhárom tekintetben kiváló választás. Az ára ugyan magasabb mint a többi VI-os prémnek, de e-mellé a +200 arany mellé sokkal nagyobb önállóság társul: ez a tank kiváló arra, hogy támogassuk a csapatunkat, de nem esik kétségbe akkor sem, ha meg kell védenie magát. Egy Dicker Max-szal vagy SU-100Y-nal ellentétben, akiket egy gyengébb szellő is elfúj... emellett a Schmalturm nagyon jó a hulldownozásban, így ha kell támadni is tud.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  luperator
  • Tankos
  · 4 éve
  Még anno a wot blitz-ben láttam ezt a tankot először, azóta meg akartam szerezni. Most rá is tettem a kezem és noha pár csata van csak benne eddig, nem csalódtam. Az elemzés ma is megállja a helyét, ez egy tornyos td med ikonnal. Az ágyú pazar, a torony pattint, ha megszokja az ember, hogy lassú, szerintem ma is remek darab, már aki igényt tart rá a Panther/M10 mellett.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gilgarat
  • Tankos
  · 9 éve
  Mondjuk én prémiummal játszom,de egy jó T-150-el is megkeresek legtöbbször 30-40 ropi közt. Egy-egy jobb körnél sokszor közelít az 50-hez.
  S annál jó a páncélzat no meg a löveg is kiváló.
  De a leírás jó
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszi kopoltyuHUN. Próbálgattam őket, és mivel összejött a gold a Panther/M10-re, valószínűleg az lesz. A max tierje ugyanaz, tényleg pattog (T-34-85 szemből például) és mozgékonyabb. Soha nem lát tier4-et a Pz.Kpfw. IV S-el ellentétben, de ez nem nagy hátrány. Ismét akciós lesz 09.27-09.30:
  http://www.wotinfo.hu/item/1233-elorejelzes-szeptemberi-akciok-bonuszok-es-kuldetesek

  Most szedtem Panther/M10-el össze egy spártai acélfalat Leakville-en. Hajszálon múlott, a páncéljára amúgy nem jó hagyatkozni. És ami még feltűnt, brutálisan szar a talajellenállása. Gyors és fordulékony, de a mocsárban egy heavy is körbetáncolja.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kopoltyuHUN
  • Tankos
  · 9 éve
  Pz.Kpfw. IV S és a Panther/M10 is van teljesen mas a 2 tank az agyu azonos de onnan vege.A pz 4 s lomha es papir jobban mint a panther. hianyzik belole az a kis plussz hogy igazan jo tank legyen (nagyobb sebzes, mozgekonysag ,barmi) igazabol ugyanazt tudja mint a vk30.01D csak nem olyan mozgekony es nagyobb,az elonye annyi hogy jobban fejlodik a legenyseg es tobbet lehet vele keresni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT
  • Tankos
  · 9 éve
  Éppen akciós a Pz.Kpfw. IV S és a Panther/M10 is, 30% mindkettőre. 2625 és 4025 az áruk így. Régen szerettem a PzIV-et, ez volt az első tank amivel tudtam is játszani valamennyire. Ahogy elnézem a fő különbség a kettő között a HP és a mozgékonyság. Az ágyú agyanaz, a tier is majdnem, csak a Panther nem kap tierIV ellenfelet. Mindkettönek jó a tornya páncélzat és csőlehajlás szempontjából, mindkettö ég, a Panther kicsit vaksi is. Egyéb meglátás?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT
  • Tankos
  · 9 éve
  Pz.Kpfw. IV S vagy Panther/M10? Ha valakinek mindkettő lenne esetleg, az érdekelne leginkább. De ha csak az egyik van arról is érdekelne egy aktuális vélemény. Az elemzés jó és köszönet érte, csak a WG szeret játszadozni a háttérben, lehet hogy már mást kapok mint amiről itt olvastam...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  R0mmel79
  • Tankos
  · 9 éve
  Nekem semmi bajom - de tényleg - nem volt ezzel a tankkal...egészen addig, amíg be nem tett tier 8-ba, aztán megint betett és ez állandósult. :S Mivel ez nekem nem volt szimpi és van egy KV5-öm is erre a célra, így dobtam. Ha a WG bácsi max tier 7-be tenné, ahogy illene, akkor szerintem tolnám vele még ma is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TollrágóTornádó
  • Tankos
  · 9 éve
  A förmedvényhez nekem is volt szerencsém,illetve szerencsétlenségem!Jhon Rambo nagyon jól leírta amit tudni kell erröl a szemétről!Annyibal egészíteném ki,hogy szigorúan tilos megvenni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Alattomos · 9 éve
  Remek perceket szereztetek ismét! Várom a következő elemzést, legyen az bármelyik vas !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Seewan
  • Tankos
  · 9 éve
  Megvan a tank, az első goldos tankom volt. Nagyon szerettem, mostanában keveset vettem elő, de örök helye van.
  Tény, hogy nagyon jol keres, jol bújik, a panther stilusát meg ezen tanultam ki. Szerethető darab
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.