Jelenleg

25
látogatónk van

2014. március 19. 09:30

Pz.Kpfw. B2 740 (f) - Elemzés

Írta:
(34 szavazat)
61 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Pz B2 egy tipikus első generációs prémium tank, ami nagyon OP volt a maga idejében, de a folyamatosan érkező patchek és új tankok miatt szinte teljesen elavulttá vált: elképesztően jó páncél + nagyon gyenge páncélátütésű ágyú. 

Ez a puska a 4,7 cm SA 35 L/34, ami a Pz S35 "Somua" ágyúja, a hasonló nevű francia SA 35 ágyú másolata, ám a statjaik teljesen eltérőek.

A francia B1 alapból nem az erős ágyújáról híres, erre a Pz B2 még rátesz egy lapáttal. 55 mm-es páncélátütés simával és 90 mm arannyal, amit mondanom sem kell nagyon gyenge. A 90 mm épp hogy csak elég arra, hogy a szembejövő Matildákat és AMX 40-eket átüssük a gyenge pontokon. Mivel elég sok lőszer (112) fér bele így érdemes minél több (legalább 50) aranyat betárazni és azokkal szórni a keményebb célpontokat.

Szerencsére a páncélátütésen kívül az ágyú többi statja kiváló. 27,6-os alap RoF ami 2,1 sec töltést jelent (ez levihető 1,9-ig egy fullos legénységgel). Pontossága 0,39, ami ebben a Tier-ben nagyon jónak számít, e-mellé pedig 1,14 sec-es célzásidő, ami a semmivel egyenlő...

A sebzése ugyan alacsony (csupán 55), de a fenti statokkal együtt egy igazi lézerágyú: ha valamire ránézel pillanatok alatt ledarálod.

Torony

46/46/46 mm-es páncél, ami egy nagy gyenge pont, amin ugyan van egy teljesen immúnis lövegpajzs, ám a kupolája hatalmas, amit közelről bárki eltalál, ami általában a parancsnok halálához vezet. 

A toronyforgás 44 °/sec, ami kellemesen gyors, így sohasem lesz az az érzésünk, hogy nem tudunk időben ráfordulni valakire.

A látótávja 330 m, ami egy átlagos érték ezen a szinten, a legjobb dolgot viszont a végére hagytam, a csőlehajlást, ami 10° elől és oldalt és 1° hátul. Ez utóbbitól nem kell kétségbe esni, csak olvasd el a "Felfüggesztés" pontot.

Felépítmény

60/60/55 mm, a francia B1 alváza némileg feljavítva. A tesóján lévő hatalmas gyenge pont némiképpen meg lett erősítve, a testbe épített ágyút lehegesztették, de erre még így is vigyázni kell. A páncél elsőre nem tűnik túl acélosnak, főleg nem azzal a 45 mm-es gyenge ponttal az elején, ami viszont nagyon jól meg van döntve, így az összes Tier III-as és a legtöbb Tier IV-es meden és heavyn gond nélkül gázol keresztül. Mivel az oldalpáncélja nagyon jó, a TD-k eszén is könnyedén túljár. Ha sidescrapel, egy igazi erőd.

Felfüggesztés

45 °/sec forgás a francia B1 28 °/sec-ével szemben. Akár egy med, ha valaki rárongyol egy B2-re és megpróbálja leforogni, igen kellemetlen meglepetésben lesz része. Könnyű tankoknak is gond nélkül utánafordul. Egy másik nagy előnye a testvérével szemben, hogy talajellenállásban is jobb nála, így ez megmutatkozik a sebességében is.

Motor

Egy 330 LE-s Renault motor, az egyetlen dolog amiben gyengébb a testvérénél (B1-en 350 LE), ám ez szinte egyáltalán nem érezhető, sőt... a B2 még így is mozgékonyabb, hála a fentebb említett talaj ellenállásnak, na és persze a 30 km/h-s végsebességének (a B1-nek 28 km/h).

Természetesen nem egy kengyelfutó gyalogkakukk, de nem kell vele aggódni amiatt, hogy nem ér oda valahová időben.

Ajánlott játékstílus

Ez egy buldózer, ami arra hivatott, hogy eltaposson bármit ami az útjába kerül... vagyis ez volt régen. Ma már kissé ugyan megkopott a dicsősége és a régi OP jelző is szép lassan lecserélődik egy "k*va erősre", de nem ő az aki megváltozott, hanem az ellenfelei, ám még mindig ő az amilyennek elképzel az ember egy világháborús nehéz tankot. A páncélja elképesztően jó, okos játék mellett sidescrapelgetve és szépen apránként előrenyomula simán hozza a 70%+ győzelmi arányt. 

Az ágyúja ugyan sajnos elég gyengécske páncélátütéssel rendelkezik, de nem kell félni tőle, egyedül a Matildákra és az AMX 40-ekre kell aranyat lőni, mivel van egy nagyon jó tulajdonsága: csak Tier IV-be kerül, ahol mindig ő a nagyfiú, így KV-1-eket és hasonló szörnyeket még csak hírből sem ismer. Visszatérve az ágyúhoz a páncélátütést leszámítva minden egyébben nagyon jó, így nem kell félni attól, hogy nem lesz elég a tűzerő. Pillanatok alatt szétkap bármit ami szembejön.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Repeszpáncél/Javító láda
 • Ventilátor
 • Optika

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány

Ajánlott legénységi képzettségek

Sajnos ennek a tanknak egyetlen létező német nehéz tankba sem kompatibilis a legénysége a két rádiós miatt, így a legénység skillek is elég problémásak. 6. érzék, sima utazás és 2x javítás ami szerintem a legjobb választás első körben.

Átlagos bevétel

Mivel nagyon sok gold fogy benne, ez megöli a kredithozamát, ami alapból sem túl magas. Ezzel a tankkal nem az a kérdés, hogy veszteséges lesz-e a meccs, hanem, hogy mennyire. Általában -5-10k a tarifa, de ha ész nélkül lövöldözünk, a határ a csillagos ég.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó ágyú
 • erős páncél
 • jó csőlehajlás
 • kellemes forgási sebesség
 • mozgékony egy nehéz tankhoz képest
 • mindig Tier IV meccsbe rakja az MM
 • ritka mint a fehér holló

Hátrányai

 • gyenge toronypáncél
 • páncélátütés és kredithozam
 • egyetlen német nehéz tankba se kompatibilis a legénysége

Kiknek ajánlott

Elsősorban fóka pusztító gonosz zsákos embereknek, akik kis Tier-ekbe járnak le gyerekeket riogatni, röviden seal clubbereknek. Erre a célra ez a legjobb választás. Mocskosul erős a saját szintjén és mivel csak IV-es Tier-be rakja, sohasem lesznek nálunk nagyobb halak. 

Második körben gyűjtőknek, vagy olyanoknak, akik szeretnének egy nagyon ritka és különleges tankot, amolyan státusz szimbólumot, csak azért, hogy legyen nekik. Ez utóbbiak játszani valószínűleg nem fognak vele, csak kipróbálják aztán megunják 10-15 meccs után és nézegetik a garázsban az elkövetkező 20 évben.

Ennek a tanknak a legnagyobb értéke a ritkasága, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy ha szökő évente egyszer be is rakják akkor is olyan elmebeteg áron, hogy csak páran vetemednek rá. Nem titok, hogy a fél vesémet odaadnám egy B2-ért valószínűleg sok-sok más emberrel egyetemben. Persze játékban nagyon keveset látni belőle, mert ugye Tier IV-es, másrészről pedig káros az ezüstjeinkre nézve. 

Nagyon fun vele a játék, még mindig. Bár, mint már fentebb is írtam kezd megkopni a dicsősége a változó körülmények miatt, gondolok itt a TD-k megjelenésére (igen régen nem voltak), vagy a csupa páncél brit és francia tankokra, na meg persze az arany lőszerre, de még ezekkel együtt is egy brutálisan hatékony gép a mai napig, ami egymaga meccseket dönt el fél kézzel.

Ha egyszer meglátjátok, hogy valamilyen módon ismét elérhetővé válik az 1.250 aranyas áron vagy esetleg bónuszkóddal, rögtön raboljatok rá, mert az egy igen ritka lehetőség és bánni fogjátok, ha nem éltek vele.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vintage
  • Tankos
  · 2 éve
  "elképesztően jó páncél"Nekem nem ez rémlik. Jónéhányszor rakott T3-as vassal olyan csatába, ahol ott volt a B2 és akár egy Valentinnal is ott lövöm át, ahol akarom, még csak gold sem kell. Viszont az ő lövege a Valentinhoz karesz gold nélkül. Ez egy ilyen csatában rögtön látható is, mert ha a B2 észleli a Valentin-t, általában menekülőre fogja 1v1-ben. Szerintem ez a vas egy vicc. T3-ban is jónéhány tank átlövi. Egy Matilda meg 2 perc alatt kivégzi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 2 éve
   Tier III Type 91 1v1 képes kivégezni a nagyobb alfa miatt, főleg, ha nem rá figyel. Ennek a gépnek az erejét az adja, hogy többnyire kezdők jönnek szembe gold ammo nélkül, mindenki full golddal üzemelteti és mindig top tier, emiatt azonban a tulajaik terminátornak hiszik magukat és mennek előre ész nélkül. Type 95 simán hazavágja, DW2 kettesével küldi őket garázsba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 5 éve
  Sajnos ennek a tanknak, minden új , nagyobb jellegű patch, új tankág, HD modell bevezetése nem tett jót! Egykor, fénykorában maga tier-jében OP volt, de szép lassan ha ez a tendencia folytatódik akkor arra a szintre jut, hogy saját tier-jében már-már túl gyenge.


  [u]Átütése: 55/90/24 [/u]
  [b] Az egyik leggyengébb átütési képesség ebben a tierben[/b]. Ennél rosszabb átütéssel a Valentine II rendelkezik már csak ha jól értesült vagyok. Hasonlóval pedig a francia „kacsa” AMX40. Azt jelenti, majdnem minden tier4-es tanknak nagyobb a Pen-je vagy legalábbis szerelhető rá olyan ágyú!
  [u]Szórás: 0.39[/u]
  Ez levihető 0.36-ra. Beleszámítva a Pent-t gyakorlatban szembesülők a problémával hogy 200 méter feletti távolság felett komoly problémát jelent a tankok belövése. Elméletileg, papíron át kéne ütnie számos tankot de egyszerűen Nem lövöm be ha szemben állnak velem és a FRONT-jukat mutatják. Tudatosan gyenge pontot célozva sem mert a szórás miatt a lövedék kicsivel arrébb fog becsapódni, ahonnan már pattan. Jelenlegi Meta szerint tier4-es tankok, nagyobb távolságból való sebzése komoly nehézségeket okozz a B2-nek.
  [u]Páncél:[/u]
  Egyszerű példát említve. Hd modell előtt, ha ellenfélként találtam magam szembe egy B2-vel, golddal nem lőttem be az alsó részét. Most már igen. Tehát ez azt jelenti, hogy HD-Modellel gyengült a páncélzat!

  Kit kerüljünk el?!
  Tapasztalataim szerint, elsősorban: Matilda –közelharcban megesz. Távolról lepattanunk, különben csak közelharcban van némi esélyünk. hogy sebzést ejtjünk rajta.
  Hetzer: nagy távolságból inkább kerüljük el vagy keressünk egy másik célpontot, de ha nincs más lehetőségünk, akkor csakis a hasát célozzuk, hátha sikerül eltalálni alul. Közelharcban láncolás és oldalába menni még egy alternatíva de egyébként a mi Penünkel, a hasát van esélyünk szemből átlőni.
  AMX40, távolról csak a lőszert pazaroljuk rá, próbáljunk minél közelebb férkőzni hozzá. Ha sikerült közelharcban tapasztaltabb játékos elbánik a „kacsával” ha kb. egyenlő HP-énk van.
  Luchs, nálam a „ nagyon utálom” kategóriába esik. Villámgyors, jó álca. Legjobb recept ellene ha csata elején vagy közepén még ha egyidejűleg több ellenfél lőhető akkor elsődleges célpont legyen hogy minél több HP veszteséget okozzunk neki. Esetleges végkifejletnél, ha ketten maradunk, egy full HP-s Luch jó játékos ellen jó eséllyel alul maradunk.
  P26/40, távolról, frontja szintén belőhetetlen, közelről is sokszor pattanok róla . Cserébe,- ő egy találattal úgy átlagosan 100 körüli életerőt elvesz tőlünk.
  nem nagy túlzással, de az összes tier4-es páncélvadászt kerüljük el, 2-3 találattal vissza küldenek minket a garázsba.

  Erre a tankra ráférne egy minimális Buff.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  perretz
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="_Aerol_"]Nem is tudom, hogy tettem szert rá, talán egy 30napos prémhez adták. Néztem mi ez a rozsdaboglya, nem is mentem vele egyet sem, egészen tegnapig. Nyavalygott egy haverom, hogy nem képes megcsinálni ezt a küldetést a hétvégén, mert nem a győztes csapatba teszi a gép. Ideje sem volt erre sok, ezért mentünk kis tierben. És akkor elővettem ezt. Nagyon funy! Lehet vele aprítani rendesen. Szereti a városi pályákat ahol nem kell messzire lövöldözni és lehet sidescrapelni vele. Komolyan mondom, néha sajnáltam az ellent miközben daráltam. Kb a 15. csata után kezdett olyan csatákba dobálni ahol az ellenfélnél is volt ebből 1-2, néha szakaszban. Ezeket elkerüli az ember és darál nyugodtan tovább. Nem néztem, de olyan 60-70% wn-nel végeztünk kb. 30 csatában. (Megnéztem 65,42%)[/quote]

  Pattintós kűldiket szoktam ezzel csinálni, a saját HP 3-4 -szeresét is lehet pattintani. Én a karácsonyi dobozoláskor kaptam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Aerol_
  • Tankos
  · 5 éve
  Nem is tudom, hogy tettem szert rá, talán egy 30napos prémhez adták. Néztem mi ez a rozsdaboglya, nem is mentem vele egyet sem, egészen tegnapig. Nyavalygott egy haverom, hogy nem képes megcsinálni ezt a küldetést a hétvégén, mert nem a győztes csapatba teszi a gép. Ideje sem volt erre sok, ezért mentünk kis tierben. És akkor elővettem ezt. Nagyon funy! Lehet vele aprítani rendesen. Szereti a városi pályákat ahol nem kell messzire lövöldözni és lehet sidescrapelni vele. Komolyan mondom, néha sajnáltam az ellent miközben daráltam. Kb a 15. csata után kezdett olyan csatákba dobálni ahol az ellenfélnél is volt ebből 1-2, néha szakaszban. Ezeket elkerüli az ember és darál nyugodtan tovább. Nem néztem, de olyan 60-70% wn-nel végeztünk kb. 30 csatában. (Megnéztem 65,42%)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE
  • Tankos
  · 5 éve
  Amikor Anna írta a kommentjét, akkor még nem osztották a B2-őt a karácsonyi packokban. Akkor még tényleg ritka volt. Azóta nekem is megvan. Jól kell forgatni és nincs gond. A Matilda és a Valentine II a legnagyobb ellenfelei. A 4-es TD-k mindent átütnek Tier 4-ben, de őket is viszi minden. A Hetzeren kívül nincs olyan TD, aminek jobbak az esélyei egy B2 ellen. A Hetzert is csak az menti meg, hogy a döntöttsége és a B2 magassága miatt meredekebb a szög. Egy Vali II a prémjével simán lebont egy Hetzert az alsó lemezénél, de a B2 a meredekebb szög miatt erre nem képes, csak nagyon jó RNG-vel. Szóval, bár a régi fénye már tényleg megkopott, de a 2 tier limites prém vas még mindig nagyon jó fun tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Johnypower
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Anna_Blue"]Imádom ezt a tankot. Nagyon szórakoztató mikor melléd/mögéd áll egy Pz.1c és kilövi rád az egész tárat egyetlen átütés nélkül, :trollol: te meg közben oda sem figyelsz rá mert halál nyugodtan lövöd a rólad szemből pattogó tier négyes medet :rofl:

  Az sem igaz hogy mínuszos körök vannak vele full goldal megyek és még egy mínuszos csatám se volt vele, pedig nem spórolok az ólommal. ((1gold ammo = 800kredit)

  Ha két Pz. B2 találkozik szökőévente az viszont idegőrlő tud lenni. Ha nincs senki más a közelben és mindkét játékos érti a dolgát általában vígan lemegy a csata többi része mire düllőre jutnak.[/quote]
  Szökőévente találkozik másik pzb2vel...minden csatába kb.a full T4es csaták tönkreteszik 4es tdk megeszik reggelire 1v1ben.matildát jobb elkerulni mert nem fog lepattanni 121mm pennel és a dpm e is nagyobb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toledo
  • Tankos
  · 6 éve
  Akkor azt hiszem, most mindenkinek ott lesz a garázsában... :taps:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Anna_Blue
  • Tankos
  · 6 éve
  Imádom ezt a tankot. Nagyon szórakoztató mikor melléd/mögéd áll egy Pz.1c és kilövi rád az egész tárat egyetlen átütés nélkül, :trollol: te meg közben oda sem figyelsz rá mert halál nyugodtan lövöd a rólad szemből pattogó tier négyes medet :rofl:

  Az sem igaz hogy mínuszos körök vannak vele full goldal megyek és még egy mínuszos csatám se volt vele, pedig nem spórolok az ólommal. ((1gold ammo = 800kredit)

  Ha két Pz. B2 találkozik szökőévente az viszont idegőrlő tud lenni. Ha nincs senki más a közelben és mindkét játékos érti a dolgát általában vígan lemegy a csata többi része mire düllőre jutnak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LisztQkac
  • Tankos
  · 6 éve
  Nos igen. A hölgy jól érzi magát a fiúkkal. Ami érdekes az a két rádiós, lövész meg nincs. Ezért az egyik kapott legénységet 100%-ra kellett fejleszteni, hogy a bajtársakat rá is kitudjam húzni mert inaktív egy darabig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="attila651031"]Ma megvettem azt a csomagot amibe benne volt ez a tank is. Harmadik csatára már ez jött ki. Ez egy pusztító erőd tud lenni ha elkapja a fonalat
  [img]http://klan.wotnoobians.hu/tmp/shot_011.jpg[/img][/quote]

  Gratulálok az ütközethez, szép teljesítmény!
  Teljesen egyetértek, sokaktól hallom, hogy "ez a tank már elavult, csomó mindennek a kövege bontja már a szintjén", de elfeledkeznek néhány dologról:
  -Ebben a tierben kevesen használnak goldot, mivel főleg a szintlépés a cél;
  -Ebben a tierben kevesen használnak skilles legénységet ugyanezen okból, a lövegek pontatlanabbak ezáltal;

  Noha a svédek bekerülése után elég sok potenciális ellenfél megjelent a -még ezen a szinten is- magas átütésű lövegeik miatt, továbbra is az egyik legbrutálisabb szörnyszülött a Pz.B2.
  Amúgy ha jól látom, a parancsnok kisasszony sem unatkozik a három kameraddal...
  :* :justwait: :justwait: :justwait:
Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.