Jelenleg

20
látogatónk van

2014. augusztus 29. 09:41

Type 59 - Elemzés

(33 szavazat)
50 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tankunkban egy a Type-59 megjelenésekor átlagon felüli, azóta azonban egy kissé elavult (és többször lenerfelt) 100 mm-es Type 59 típusú ágyú kapott helyet. Később ezt az ágyút kapta a kínai ág megjelenésekor a T-34-2 is Type 59-100T néven. Az ágyú ennek megfelelően nem sok meglepetéssel szolgál, sebzése normál AP-val és APCR-el (arannyal) 250HP, HE-vel 330HP. Átütése ideális körülmények között AP-val 181 mm, APCR-el 241 mm, HE-vel 50 mm. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Tier VIII med tankok között, mint sebzés, mint átütés tekintetében a felső harmadban helyezkedik el. De... Most jön amiért a Type 59-t szeretjük. Ez nem más, mint a 8,7 sec (6,9 lövés/perc) nagyon jó töltési idő, ez fokozott szellőzéssel, elitalakulattal, töltésgyorsítóval lemehet egészen 6,5 sec (9,2 lövés/perc)-re. Alap DPM-je 1725 HP/perc, ami az említett legénységi skillek mellett ami felmehet maximum 2300 HP/percre. Csőlehajlása -7°/+20°, ami a hasonló ágyús T-34-2-hez képest 2°-al jobb mindkét irányba. Az ágyú célzási ideje a kategóriájában megszokottnál egy kicsit nagyobb 2,9 sec. Egyetlen pozitívuma, hogy menet közben sem esik szét a célkereszt nagyon, így nyugodtan tüzelhetünk vele csípőből. Erre sok esetben szükségünk is lesz ugyanis nem egy mesterlövész a 100 m-en 0.39 m-es szórásképével.

És most jön a légy a levesbe. Ez nem más mint az ágyú 34 db-ra csökkentett lőszerjavadalmazása. Szóval hiába a nagy DPM, ha nincsen elég lőszerünk amit ellőhetnénk. Ez hevesebb csaták során visszaüthet. A lőszertípusok ajánlott készletezése, 26db AP, 8db APCR. Mindenesetre az ágyúval a limitált MM-nek köszönhetően nem lesz gondunk, amíg ésszel lövöldözünk.

Torony

Páncélvastagsága elöl 200 mm (effektív vastagsága 212-267 mm), oldalán körben 168-130 mm (effektív vastagsága 218-132 mm), hátul 60 mm-es. Emellett a lövegpajzs 100-200 mm-es extra rétegelt páncélzatot kapott, így a löveg sérülésre nem hajlamos. A torony megfelelően gömbölyded formáját és a már említett páncélvastagságát egy heavy tank is megirigyelhetné, csak úgy vonzza a lepattanó lövéseket - főleg elölről. Egy esélyünk van végzetes lövést bekapni, ha meglövik a torony vékony 60mm-es hátulját, mivel a tervezők a torony legvékonyabb részére tették a lőszerrekeszt. Ha itt meglőnek akkor nekünk annyi, 99%-ban ammo-racket vagy ha mégsem akkor lőszerrekesz plusz a toronyban helyet foglaló személyzet kiesését kapjuk jutalmul. A hátsó rész mellett elölről az egyetlen gyenge pontja a parancsnoki kupola, de ha mozgásban vagyunk azt elég nehéz eltalálni.

Forgási sebessége átlagos 46°/sec amit kuplungégetés, fokozott szellőzés + elitalakulat + extra ellátmánnyal 52.9°/sec-re tornászhatunk fel. Látótávolsága 100%-os legénységgel 380 m, ezt a már említett fokozott szellőzés + elitalakulat + extra ellátmány + optika használatával 453 m-re növelhetünk. Ez több mint elég egy mednek, még futtában is vígan felszpottolhatunk bárkit aki hatókörön belül elénk kerül.

A rádió hatótávja 600 m, ezt a már említett megfelelő képzettségekkel és ellátmánnyal egészen 720 m-re növelhetünk.

Felépítmény

A torony mellett a tank másik rejtett erőssége a páncélzata. Jobban mondva az elöl erősen döntött 100 mm páncél, ami a megszokottakkal ellentétben alul is ugyanolyan vastag mint felül. Effektív vastagsága szemből - felül 200 mm, alul 174 mm. Így ha valaki a hasán lövi meg szemből a tankot, nagy valószínűséggel meglepetésben lesz része, ugyanis a lepattanók fémes hangjának hallgatásán kívül mást nem fog elérni vele. Összességében az 1300 HP és a lepattanók jól jönnek majd a közelharc során. Oldalt a szokott módon vékonyabb 80mm-es, hátul 45mm-es páncélzat biztosítja a tank páncélvédettségét. A test jobb oldalán kapott helyet a másodlagos lőszerrekesz, ez ha telibe kapnak oldalról biztosan sérül. Ezért ha valakire rá akarunk fordulni, azt jobb ha balról tesszük. Plusz emiatt a sidescrape jobb oldalon kizárva, ha csak nem akarunk az első nem nem lepattanó lövés után meghalni. 

Felfüggesztés

A harmadik jó pont a frontpáncél és az ágyú DPM-je mellett a tank felfüggesztése, ami a toronnyal megegyező 46°/sec-es forgási sebességével egy kiemelkedően fordulékony közepes tankot alkot. A torony forgási sebességével kombinálva a felfüggesztés biztosítja, hogy ne tudjanak egykönnyen leforogni. Maga a lánctalp 39,8 t-ás terhelhetősége nem kiemelkedő, egyedül a talajellenállás terén van egy kis pluszunk. Kemény terepen 0,90 közepesen 1,00, nehéz terepen 2,00 ami kb. 10%-al jobb versenytársainál.

Motor

Az ágyúhoz hasonlóan motor terén is hasonló a helyzet, a Type 59-ben lévő Norinco 12150L 520 LE-s motorját 12150L néven a kínai T-34 családban került újrahasznosításra. A könnyített talajellenállás és az 520 LE az átlagnál 10%-al nagyobb 56 km/h-ás végsebességet biztosít előre menetben, hátramenetben sebességünk 20 km/h. Ez papíron nagyon szépnek néz ki, de sajnos a motor lassan pörög fel, és sokszor csak nyögvenyelősen érjük el vele a végsebességet a hegymenetről már ne is beszéljünk. Papíron 12% esélyünk van, hogy motorunkat kigyújtsák, de napi szinten lesz hozzá szerencsénk valamilyen fajta tűzhöz, mivel a tervezőknek elől a sofőr mellett sikerült elhelyezni az üzemanyagtankot. Szóval az a tipikus elöl meglövik, elöl-hátul kigyullad tankunk van.

Ajánlott játékstílus

Egy normál medhez hasonlóan nekünk is a heavy-k támogatása, gyors csapások bevitele és az ellenfél oldalba támadása lesz a feladatunk. Ennek ellenére mivel van egy viszonylag gyors, és jó DPM-el rendelkező, szemből elég erős "pattanós", jó látótávval rendelkező tankunk, így light tankok hiánya esetén felderítő szerepkörben is jók leszünk amellett, hogy támadás esetén jó eséllyel vehetjük fel a harcot a magasabb tierű nehéztankok ellen is. Egyre vigyázzunk, ne higgyük, hogy heavy-k és sérthetetlenek vagyunk. Mindig tartsunk távolságot, mivel hátulról "egylövésesek" vagyunk, pláne ha ránk fókuszál több tank is, netalántán egy arty.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Extra ellátmány, Automata tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6.érzék, Elitalakulat, Álca
  • Lövész: Javítás (vagy tűzoltás), Elitalakulat, Álca
  • Sofőr: Javítás (vagy tűzoltás), Elitalakulat, Álca 
  • Töltő: Javítás (vagy tűzoltás), Elitalakulat, Álca

A további képzettségek, mint pillanat kép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés opcionálisak.

Átlagos bevétel

Elvárt sebzése 1079 HP, 0,92 kill/csata, 1,74 spot/csata, 51,69% winrate, amit elérni nem egy ördöngösség. Ha ezt elérjük, akkor 30-40k kredit tiszta profitot simán hoz prémium nélkül. Ha nem kell használnunk goldot és 2k sebzést be tudunk vinni, a 80-100k-s bevétel sem ritka, ugyanis lőszerköltsége és javítása sokkal alacsonyabb más prémium Tier VIII tankokkal összehasonlítva.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Gyorsaság, mobilitás, talajellenállás
  • Kis méret
  • Döntött és vastag első páncél, erős haspáncél, nagy a lepattanók esélye
  • Jó tűzgyorsaság
  • Limitált MM (Tier VIII-IX)

Hátrányai

  • Vékony, könnyen átlőhető torony hátul
  • Közepes/nagy lőtávon viszonylag pontatlan ágyú
  • Hajlamos a kigyulladásra
  • Elöl elhelyezett üzemanyagtank

Kiknek ajánlott

A 2012 január 16-i Premium Shopból való kivonás óta nem egy könnyen beszerezhető tank (csak egyszer rakták vissza 2012. máj 08-11 között 26€-ért), így ajánlani nem igazán lehet, mivel elsődlegesen csak nyereménytankként tehetünk szert rá jelenleg. Ha valakinek mégis sikerül rátennie a kezét, mivel a kínai ág nem bővelkedik tankokban, így elsődlegesen med legénység húzására nem igazán használható, viszont nagyon jó kredit farmoló tankot lehet belőle faragni. Régen a brit, amerikai és francia ágak megjelenése előtt abszolúte uralta a saját tierjét, köszönhetően annak, hogy remekül használható minden pálya típuson, ez azóta sem változott meg számottevően. Egy jó játékos keze alatt igazi élvezet vele a játék, és nem utolsósorban remek gyűjtői darab.

Videó


Az elemzést írta: beczl

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:09

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Krisz79
    • Tankos
    · 4 hónapja
    Nekem 2-3 éve van meg, így a régi szép időkről nem tudok nyilatkozni. Többször nerfelték az ágyút. Nem arról volt szó, hogy egy prémium tankot, amiért valaki fizetett, nem butítják. Ha belegondolsz valaki adott egy rakás pénzt anno azért hogy egy kiemelkedő tankja legyen majd az évek alatt belesüllyedt a nagy átlagba, és nem azért mert a többi tank lett erősebb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vintage
    • Tankos
    · 2 éve
    Ha valakinek a 250-es alfa melletti majd 9 sec-es load über jó, az valamit nagyon benézett..meg aki szerint, a mindennel tuningolt 2300-as dpm magas..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ticsungg
    • Tankos
    · 4 éve
    Fekete piacon vettem a G modellt... Nincs plusz kreditszorzója.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Cirmos
    • Tankos
    · 6 éve
    3 ládás ruszki pakk, utolsó tétel...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szomcsy
    • Tankos
    · 6 éve
    11db-os modern karácsony. Majd frászt kaptam amikor kidobta az utolsó dobozból. Ma vettem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bfreshfishb
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="mass_murderer"]Szabad tudni milyen értékű és milyen karácsonyi típus a doboz amikben találtátok ?[/quote]
    3as tradícionálisból..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ramthattack
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="opzozi"]Kövezzetek meg, de nekem 3-as modern csomagban lett meg. Igaz előtte nyitottam 25-öst is, de abban nem volt.[/quote]

    Nekem is az alap (1700Ft-os) kínai dobozban volt, elsőből kiugrott és csak percekig bámultam és vigyorogtam... :w00t:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    opzozi
    • Tankos
    · 6 éve
    Kövezzetek meg, de nekem 3-as modern csomagban lett meg. Igaz előtte nyitottam 25-öst is, de abban nem volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dobilaci
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="mass_murderer"]Szabad tudni milyen értékű és milyen karácsonyi típus a doboz amikben találtátok ?[/quote]

    25-os tradicionalis.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunyadi_Loveszdandar
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="mass_murderer"]Szabad tudni milyen értékű és milyen karácsonyi típus a doboz amikben találtátok ?[/quote]
    Nekem egy kínai 11-esben volt a Tier4-es vackok mellett. 8)

    Quickybabynek 75-ösben nem adta.

Kapcsolódó elemek

  • Mint már hírt adtunk róla, folyamatban van a könnyített MM-mel rendelkező prémium tankok újrabalanszolása, melynek közül a Type 59 és a T26E4 Super Pershing újabb frissítéseket kapott. Hajtás után olvashatjátok a megváltoztatott paraméterek pontos értékeit (áthúzva az első körös értéket láthatjátok):

    A következő értékek a szupertesztről származnak és bármikor megváltozhatnak még:

  • {youtube}3YiQ0cT_ezU&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: « T-34-3 - Elemzés 121 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.