Jelenleg

8
látogatónk van

2022. június 30. 12:47

Felderítő küldetés 2022: Eredmények

(10 szavazat)
5 hozzászólás

Két hétnyi, hat új térképjelöltön vívott harc után a Felderítő küldetés mód véget ért. Európában több mint 205 ezer játékos tesztelte a prototípusokat és közülük 172.547-en szántak időt a kérdőívek kitöltésére is. Összesen 4.784.850 csaták játszottak le a Felderítő küldetés módban, így immáron hivatalosan is megnevezhetik a két legsikeresebb helyszínt: Aquila és Anykeyyevka:

Térkép névjegyzék

A módban a játékosok a következő hat térképet tesztelhették:

  • Airshipyard, Anykeyyevka, Aquila, Canyon, Far East, Klostertal

A győztes helyszínek

Annak meghatározására, hogy mely helyszíneket fejlesszék tovább, a következőket vizsgálták meg:

  • A játékosok visszajelzései és összesített értékelésük az összes térképről
  • Összegyűlt adatok a játékmenet egyensúlyáról és változatosságáról

Aquila

A fenti szempontok alapján Aquila térképe lett a legjobb. A játékosoknak nagyon tetszett a rengeteg taktikai lehetőség és annak ténye, hogy minden járműtípus megtalálhatta a helyét rajta. A térkép méretére (1200x1200) szintén pozitív reakciók érkeztek, sőt, kifejezetten szerették azt, hogy a vesztes csapatok gyakran megfordíthatják a csatát, ha stratégiai jelentőségű utolsó védelmi vonalat tudtak létrehozni.

Egy átlagos csata 7 perc 40 másodpercig tartott Aquilán, a döntetlenek aránya pedig nagyon alacsony volt. Így nem csoda, hogy a kérdőív kitöltők többsége értékelte ezt a koncepciót és látni szeretné a térképet a játékban.

Mindezek ellenére mindig van hova tovább fejlődni. Például enyhe egyensúlyhiány mutatkozott a győzelmi arányban az északi csapat előnyére. A visszajelzések segítéségével azonban azonosítottak is néhány problémás pozíciót, melyek a gondok gyökerét adják.

  1. Ez a pozíció kevesebb lehetőséget kínál a térkép uralására, mint az északi csapat szimmetrikus pozíciója.
  2. A déli csapatnak nincs megfelelő helye a domb lejtőjén lefelé haladó ellenfelekkel történő találkozásra.

Aquila térképét és gyártási folyamat részévé teszik és 2023-ra tervezik a bevezetését (miután befejezték Oyster Bay finomítását).

Anykeyyevka

Ez a térkép lett a második és nagyon sokan szeretnék a random csatákban is látni. Aquilához hasonlóan a kérdőív kitöltők nagyra értékelték a különböző járműtípusok számára elérhető lehetőségeket. Valójában ezt a térképet választották a legsokoldalúbbnak a hat prototípus közül.

Itt a döntetlenek aránya magasabb volt ugyan mint Aquilán, de a győzelmi arányok közt kisebb volt a különbség. Azonban ezt a térképet is csiszolni kell, és több kulcsfontosságú helyet át kell még alakítani a déli oldalon lévő jelenlegi előny kezelésére.

  1. Ez a helyszín lehetővé teszi a déli csapat számára, hogy hatékonyabban kezelje az előrenyomuló ellenséget, mint szimmetrikus társa.
  2. Az egyik kulcsfontosságú lőállás több lehetőséget kínál az északi oldalon lévő megfelelőjéhez képest.
  3. A déli csapat könnyebben mehet fel erre a dombra.

Anykeyyevka frissítése Aquila elkészülte után kezdődik majd meg.

Elemzések

A nyertes prototípusok hőtérképei rávilágítottak arra, hogy a tankosok valóban törődnek a játékmenet taktikai változatosságával és úgy gondolják, hogy minden járműtípusnak meg kell adni a lehetőséget a tündöklésre. Amint az alábbiakban látható, az összes járműtípushoz tartozó dedikált irányok és pozíciók meglehetősen hangsúlyosak mindkét térképen. Ugyanakkor minden játékosnak rengeteg taktikai lehetősége van (a különböző típusú járművek útvonalát jelző színek az első térképkészleten nagyon keveredni látszanak).

 Könnyű tank     Közepes tank     Nehéz tank     TD     SPG

Járműtípusok hőtérképei

Csapatok hőtérképei

Tüzelési pozíciók térképei

A játékosok által legproblémásabbnak megjelölt pozíciók

Bázisról elmozdulások hőtérképei

Megértik hogy minél hamarabb játszani szeretnénk ezeken a térképeken, azonban úgy szeretnék ezeket átadni számunkra, hogy valóban a legjobban néznek ki és a legjobb egyensúllyal rendelkeznek, hogy utána a lehető leghosszabb ideig szórakozhassunk majd rajtuk.

Utoljára frissítve: 2022. július 1. 07:53

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balista1
    • Tankos
    · 1 éve
    Én sokat mentem rajtuk, felüdülés volt. Azt sem bántam volna, ha így ahogy vannak, mind bent marad a játékba. Engem nem zavar ha kicsit lejt valamerre a pálya. Egyszer hopp, máskor kopp. A tökéletesen szimmetrikusra reszelt pályák hamarabb válnak unalmassá. Azt sem értem mit csinálnak még fél évig, míg végül kegyeskednek egy térképet berakni a játékba. Biztos vagyok benne, hogy ez idő alat legalább négy T VIII-as prémium tank fog megjelenni. Persze értem én - nem kívánhatjuk, hogy éhen haljanak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ben_cube · 1 éve
    Sajnos nekem se sikerült olyan sokat játszanom a móddal. Általában light - tankkal vagy arty - val mentem 1-1 kört. Remélem a pályák minél hamarabb bekerülnek a játékba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bobbykah
    • Tankos
    · 1 éve
    Sajnos sokat nem sikerült játszanom a móddal, így nagy rálátásom nem volt a pályákra, főleg úgy, hogy a kimondhatatlan nevű mapon, nem is játszottam. Így a megmaradt 5ből, nekem Klostertal, Canyon voltak a nyerő páros. Aquila nekem nem tetszett.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KLC_KTE
    • Tankos
    · 1 éve
    Leginkább light tankkal játszottam Felderítő módban, illetve T30-cal. A leírtakkal messzemenően egyetértek. Hazabeszélés nélkül valóban ez a kettő tűnik a legkiegyensúlyozottabnak. Far East lightnak álompálya, Canyon sem rossz nekik, ahogy a T30-nak sem volt az, de mind az 5 osztályt nézni kell. De a kettő nyertesen minden csatát élveztem. Várom őket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nádasi.tamàs
    • Tankos
    · 1 éve
    Szerintem ha ezek az új pályákat, be rakják jövőre a játékba, akkor talán megint sokan akarnak majd játszani a játékkal. Mivel most már kezd unalmassá válni a játék, mivel hogy mindig ugyanarra pozícióba, áll be mindenki, minden fajta harckocsival ahova szokót, így kiszámíthatok az ellesegess csapat mozgása, hogy merre fognak támadni.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.