Jelenleg

11
látogatónk van

2022. szeptember 15. 06:44

Új kompetitív játékmód: Roham (10.12-11.20)

Írta:
(9 szavazat)
Írj egy hozzászólást

Október 12-től több héten át lehetőségünk lesz arra, hogy 7v7 csatákban mérjük össze tudásunkat velünk hasonló képességű játékosokkal szemben.

A 7v7 csaták Tier X-es tankokkal zajlanak, a Griffin szezon keretein belül. A mód sok új játékmechanizmust tartalmaz és a rengeteg jutalom közt egyedi progresszív 2D stílusokat is elhelyeztek számunkra.

Az 1.18.1-es verzió nyilvános tesztje már a kanyarban van, ne maradjatok le róla és teszteljétek majd elsőként az új módot.

Időpontok (EU2)

Esemény időtartama: Október 12. 08:00 - november 20. 22:00.

Napi időpontok:

 • Hétköznapokon: 14:00-02:00
 • Hétvégéken: 12:00-02:00

Alapvetések

 • A játékmód gyűjtői és kifejleszthető X-es tankok között zajlik 7v7 formátumban. Tehát legalább egy X-es tanknak lennie kell a garázsunkban ahhoz, hogy részt vehessünk benne.
 • Az MM a játékmód rangsoroló rendszere által megállapított szintek szerint válogatja össze a hasonló képességű játékosokat. Figyelembe veszi tehát a mi pozíciónkat és ahhoz hasonló minősítésű ellenfeleket keres számunkra.
 • A csatába bekerülés előtti visszaszámlálás alatt (az előszobában) lehetőségünk lesz még akár másik X-es jármű kiválasztására vagy a felszerelések, lőszerek és fogyóeszközök variálására.
 • Ebben a módban minden tanknak meg lesz a saját harci szerepköre. Ettől függően három szerepkör-képességet is kapunk majd, három töltöttségi szinttel. Értelemszerűen minél magasabb a töltés szintje, annál erősebb lesz az adott képesség hatása. A szint növeléséhez Presztízs pontokat kell gyűjtenünk a csatákban, bármilyen hasznos művelet végrehajtásával. Több pontot kapunk majd a harci szerepkörünkhöz leginkább kapcsolódó akciókért.
 • Az "Érdekes pozíciók" térképen történő elfoglalásával aktiválhatjuk a harci képességeket és segíthetünk csapattársainknak előnyt szerezni ellenfeleivel szemben.
 • A klasszikus 3 fős szakaszok helyett ez a mód csak 2 fős szakaszokat engedélyez.
 • A Roham két sor jutalmat kínál. Az első egyedi progresszív 2D stílust, dögcédula elemeket és még sok mást tartalmaz és a mi rangunkon alapul. A második hagyományosabb, értékesebb jutalmakat tartalmaz, úgymint például kötvények és felszerelések, ez a sor a győzelmeink számát veszi majd alapul.
 • Ebben a játékmódban is szerezhetők Battle Pass pontok.

Annak érdekében, hogy a játékmód tökéletes legyen mindenki számára, számos új játékmechanizmust vezettek be.

Csata előtti előszoba

A csata előtti lobbyban történő várakozás alatt még lecserélhetjük kiválasztott tankunkat, felszereléseit, fogyóeszközeit és lőszereit. Arra azonban ügyeljünk, hogy csak felkészített, tehát megjavított, lőszerrel és legénységgel feltöltött tankokat választhatunk majd ki.

Presztízs pontok és szerepkör képességek

Minden járműnek speciális szerepköre van a csatatéren való viselkedésétől függően. Minden csata során presztízs pontokat szerezhetünk szerepkörünktől és teljesítményünktől függően. Szerepkörétől függően minden járműtípus rendelkezik egy szerepkör-képességgel, aminek három töltöttségi szintje lehet. Minden azonos szerepkörrel rendelkező tank azonos képeséggel rendelkezik.

Például, a támadó nehéz tankok megkapják a Harctéri javítás képességet, ami aktiválás után egy zónát hoz létre, ami fokozatosan visszaállítja a saját és a csapattársak HP-ját egy bizonyos sugáron belül. A támadó közepes tankok ezzel szemben Harag képességet kapnak, ami néhány másodperccel csökkenti a töltési idejüket. 

A csata kezdetén egyik képesség sem érhető el. Hogy aktiváljuk őket, legalább egyes szintre kell töltenünk őket. Ehhez nincs más dolgunk, mint a legjobbat nyújtani a csatákban és ezáltal presztízs pontokat gyűjteni, hogy feloldhassuk először az első, majd a többi szintet is. Minél magasabb a képesség szintje, annál hatékonyabb lesz a képesség. Aktiváláskor a szint lenullázódik, majd rövid lehűlési idő következik.

A presztízs pontok azt is befolyásolják, hogy hány Rating pontot nyerünk vagy veszítünk, amik a módban történő előrehaladáshoz szükségesek.

Térképek és érdekes pozíciók

A játékmód csatái a következő térképeken zajlanak majd:

A térképek közül néhányat némileg átdolgoztak kifejezetten a játékmód számára, hogy versenyképesebbé tegyék a csatákat. Hozzájuk adtak továbbá fedezékeket, átjárókat, stb.

Minden térképe rendelkezik ún. Érdekes pozíciókkal, melyeket Tüzérségi Főhadiszállásnak (TF) és Kommunikációs Központnak (KK) neveznek. Miután elfoglaltunk egy ilyen pozíciót, képesek leszünk aktiválni egy egyedi Taktikai képességet.

 • Ha elfoglaljuk a TF-et, tüzérségi csapást vezényelhetünk egy kiválasztott területre.
 • A KK elfoglalása után aktiválhatjuk a Radart, mely 3 másodpercre felfedi az összes ellenség jármű pozícióját.
 • Az érdekes pozíciók helye és száma térképenként eltérhet.
 • A TF foglalási ideje 15 másodperc, míg a KK 7 másodperc alatt befoglalható. Csak egy tank foglalhat egy érdekes pontot.
 • A foglalást ugyanúgy visszalőhetjük, mint a random csatákban. Sérülés után az adott tank minden addigi foglalási pontot elveszít és 5 másodpercig nem is tudja újrakezdeni a foglalást.
 • Míg nem aktiválják egy érdekes pozíció Taktikai képességét, addig nem lehetséges azt újra elfoglalni.

Fog of War

A csaták még kiszámíthatatlanabbá tétele érdekében a játékmódban a Fog of War mechanizmus is be lesz kapcsolva. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a csata elején nem látjuk hogy az ellenfél milyen tankokkal jött be a csatába.

Szuperszakaszok

Eldönthetjük hogy egyedül vagy egy barátunkkal létrehozott szakasz tagjaként megyünk csatába. Csatlakozhatunk egy hét azonos minősítésű játékosból álló szuperszakaszhoz is, így szembe szállva az ellenfél szuperszakaszával.

Ahhoz, hogy 2 fős szakaszt létrehozhassunk, a két játékos Rating pontja között nem lehet nagyobb a különbség mint 350 pont. A 7 fős szuperszakaszoknál a legmagasabb és legalacsonyabb pont között nem lehet 480-nál nagyobb különbség.

Csata alatti kommunikáció

Használhatjuk a játékba épített hang chatet, hogy összehangoljuk a taktikát. Ez az opció alapértelmezetten le van tiltva, de a H lenyomásával bármikor aktiválhatjuk.

A szakasz/szuperszakasz hang chat már a lobbyban is elérhetővé válik. Ha nem kapcsoltuk ki a hangkommunikációt egy szakaszban, akkor automatikusan csatlakozunk majd a csapat chathez.

Versenyezz egyenrangú ellenfelekkel!

A Griffin szezonban a tapasztalatunk és egyedi képességeink lesznek fő előnyeink. Az MM figyelembe veszi a mód rangsorolási rendszerében elfoglalt pozíciónkat és automatikusan megtalálja az értékelésünkhöz közel álló ellenfeleket, így állítva össze egyenlő erősségű csapatokat.

Az MM egyenletesen osztja el a különböző rangú és osztályú játékosokat. Azok, akik 7 osztályban különböznek egymástól, nem kerülhetnek ugyanabba a csatába.

Rangsoroló rendszer

Minél magasabb a rangunk, annál több jutalomhoz juthatunk. Az előrehaladást itt rangsoroló rendszernek hívják, amit rangok és osztályok alkotnak. Új rangok és osztályok eléréséhez nyernünk kell és Rating pontokat kell gyűjtenünk. Az értékelésünk közvetlenül az eredményeinktől függ: minél hatékonyabbak vagyunk, annál több Rating pontot kapunk minden győzelem után.

A Rating pontokat el is veszíthetjük, vereséggel, döntetlennel, a csatából történő idő előtti kilépéssel vagy AFK-zással is.

Összesen 7 rang van a módban:

 • Kezdő
 • Vas
 • Bronz
 • Ezüst
 • Arany
 • Bajnok
 • Legenda

Az első öt rang négy osztályból áll (D, C, B és A), míg a legfelső két rangnak csak egy osztály van.

Értelemszerűen a legmenőbb rang a Legenda. Csak a legképzettebb és legkitartóbb játékosok 10%-a érheti ezt el.

Ranglista és rang inaktiválás

A játékmódnak saját dinamikus ranglistája lesz, mely csak azokat a játékosokat jeleníti meg, akik elérték a két legfelső rangot, a bajnokot és a legendát.

A játékosok pozíciója a ranglistán a megszerzett Rating pontok számától függ. Pontegyezés esetén a módban több csatás játékos kerül előrébb.

Ha egy ideig nem vagyunk aktivak, a megszerzett pontjaink száma elkezd csökkenni. Az a mechanika a Kezdő és Vas szinteken ki van kapcsolva.

A felső négy rangban minden csata bizonyos számú "tevékenység töltettel" jutalmaz minket. Ezek a töltetek fokozatosan feltöltik az aktivitási sávunkat, ami maximum 14 töltetet képes befogadni. Töltet úgy is szerezhető, ha elérünk egy olyan rangot, amire az inaktivitási mechanika vonatkozik (ezüst és afölött). Ha nincs aktivitási töltetünk, a Rating pontjaink száma csökkenni kezd (rangtól függően).

Szezon jutalmak

A Griffin szezon két sor jutalmat is hoz magával. Az első jutalomsor egyedi testreszabási elemeket tartalmaz.

Miután lejátszottuk az első csatánkat a módban, kapunk egy 2D stílust, amit felrakhatunk bármely X-es tankunkra (majd átpakolhatjuk ha szeretnénk). Azonnal megkapjuk a stílus 1. szintű verzióját. Ahogy új rangokat vagy teljesítményeket érünk el, a stílusunk úgy kap majd új elemeket (emblémákat, feliratokat, álcákat).

A legmagasabb VII-es szintű stílust a Legenda rang elérésekor kapjuk meg. Ebből amúgy összesen akár 5 példányt is szerezhetünk a szezon során.

Új rangok elérésekor további exkluzív testreszabási elemeket is ad, beleértve a következőket:

 • Egyedi dögcédula elemek
 • Griffin mastery medálok
 • Feltűnő legenda csík

Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow
Exit full screenEnter Full screen
Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow

Emellett a bajnok és legenda játékosok naponta kötvényeket is kapnak extra jutalomként,

A második jutalomsor értékes játékon belüli cuccokat ad nekünk (kötvények, felszerelések, tartalékok, stb.), amikhez győzelmekkel juthatunk hozzá. Ez a jutalomsor 8 szakaszra van bontva.

Végezetük, az első csatánk után a következő három 7v7-re is alkalmas bérelhető jármű válik elérhetővé számunkra:

 • FV217 Badger
 • M48A5 Pattin
 • IS-4

Ezek a normál verzióik replikái, azaz gyakorlatilag tök ugyanazok mint a fejlesztési fában lévő társaik. A szezon végén el lesznek távolítva a fiókokból.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 15. 13:01

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.

Légy az első hozzászóló.

© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.