Jelenleg

26
látogatónk van

2022. december 20. 15:26

Ünnepi hadművelet: A három új közepes szintű prém tank

Írta:
(8 szavazat)
1 hozzászólás

A 2023-as Ünnepi hadművelet nagy dobozaiból megszerezhető öt VIII-IX-es szintű jármű mellett, ugyanennyi II-V-ös szintű járművet is beszerezhetsz. A kezdő harckocsizóknak vagy a közepes és kis szintű csaták kedvelőinek érdemes lesz összegyűjteniük ezeket a tankokat. Az említett öt jármű közül bemutatjuk a vadonatúj A25 Harry Hopkins I, Pz.Kpfw. KW I (r), és SU-2-122 járművet. Ebben a cikkben részletesen elemezzük az egyedi tulajdonságaikat, és segítünk a személyzet és a felszerelés kiválasztásában is.

A25 Harry Hopkins I

Az Tier IV-es brit A25 Harry Hopkins I-et Franklin D. Roosevelt elnök egyik legközelebbi tanácsadójáról neveztek el, akit Winston Churchill brit miniszterelnök is nagyra becsült. Ez a jármű egy zömök és kompakt könnyű harckocsi, amelyet egy háromfős személyzet működtet. A jármű bizonyos mértékig használható aktív felderítésre, és egyben alkalmas a gyanútlan ellenségek megsemmisítésére is.

Tűzerő

Mivel az A25 Harry Hopkins I egy könnyű harckocsi, ezért nem alkalmas a közelharcra. Ennek ellenére félelmetes tűzerővel rendelkezik a csatatéren. A 2-pdr ágyú rendkívül gyors PCT és KPCT lövedékeket lő ki (mindkettőt 1341 m/s sebességgel), ami az osztálya és a szintje legjobb értékei közé tartozik. A PCT lövedék 121 mm-es és a speciális KPCT lövedék 145 mm-es páncélátütése és a jármű -10 fokos lövegsüllyedése is szintén értékes adottság.

Az A25 55 életerőnyi lövésenkénti sebzésre és 1 299 életerőnyi percenkénti sebzésre képes. Mozgás közben nem tudsz majd túl sok sebzést okozni, mivel a nagy szórás és a 2 másodperces célzási idő kevés sikeres találatot fog eredményezni. Az alap 0,4 m-es szórás nem ideális a távoli lövésekhez, de ennek ellenére a saját szintjén és osztályában ez az érték jónak számít.

Túlélőképesség

Mivel ez egy könnyű harckocsi, ezért gyenge páncélzat társul a járműhöz. Hiába rendelkezik ez a tank 520 életerővel, a torony elülső részén és a döntött homloklemezen elhelyezkedő 38 mm-es, és a torony és a harckocsi oldalán található 17 mm-es páncélzata miatt ez a harckocsi nem bírja sokáig a tűzpárbajokban. A korlátozott 320 m-es látótávolsága (amely az összes eddigi IV-es szintű könnyű tank közül a legalacsonyabb) nem teszi alkalmassá ezt a harckocsit a passzív felderítésre, hiába van jó álcázási értéke álló helyzetben. Az A25 továbbá azzal a furcsa tulajdonsággal rendelkezik, hogy mozgás közben elveszíti az álcázási értékét.

A legjobb, ha támogatod a csapatodat, és minden adandó alkalommal megpróbálod oldalba támadni az ellenfeleidet.

Mobilitás

A 23,78-as teljesítmény-tömeg aránynak köszönhetően a jármű a 50 km/h-s végsebességet a legtöbb felületen rövid idő alatt eléri, a 38 fok/mp-es forgási sebessége pedig hasonló az azonos szintű és osztályú járművekéhez.

Felszerelések

Próbáld ki az alábbi konfigurációt, hogy maximalizáld a tank teljesítményét.

 • JAVASOLT ÖSSZEÁLLÍTÁS: Fokozott szellőzés + Távcső + Turbótöltő
 • ALTERNATÍV ÖSSZEÁLLÍTÁS: Turbótöltő + Töltésgyorsító + Függőleges stabilizátor

Legénységi képzettségek

 • PARANCSNOK: Javítások, Felderítő, Álcázás
 • LÖVEGKEZELŐ: Javítások, Pillanatkép, Álcázás
 • VEZETŐ: Javítások, Sima utazás, Álcázás

Pz.Kpfw. KW I (r)

Miért kellene egy új tankot csatába küldeni, ha már egy zsákmányolt járművet is felhasználhatsz? Ez volt a helyzet a módosításokkal ellátott, német Pz.Kpfw. B2 740 (f) (zsákmányolt francia B1-es) és az V-ös német Pz.Kpfw. KW I (r) (elfogott szovjet KV-1-es) esetében is. A Pz.Kpfw. KW I (r), a KV-1 és a KV-1 shileded is jó választás azoknak a játékosoknak, akik még nem jártasak a nehéz tankok világában.

Tűzerő

Pz.Kpfw. KW I (r) esetében a KV-1 ágyúját a Pz.Kpfw. IV és más járműveken is megtalálható 7,5 cm Kw.K. 40 L/48-ra cserélték le. Az löveg jellemzői szépen illeszkednek az azonos osztályú és szintű lövegekhez: 1 701 életerőnyi percenkénti sebzés, 110 életerőnyi sebzés lövésenként, 115 mm-es páncélátütés PCT lövedékkel és 162 mm-es páncélátütés KPCT lövedékkel. Amint lehetőséged van rá, szerelj fel rá egy töltésgyorsítót, hogy csökkentsd a lövedékek töltési idejét.

A jármű legfőbb előnye a -10 fokos lövegsüllyedés (az V-ös szintű tankok között ezt csak a Excelsior múlja felül) – de még ne bízd el magad a „hull-down” taktikával kapcsolatban (nézd meg előbb a "túlélőképesség" fejezetet).

Túlélőképesség

A Pz.Kpfw. KW I (r) néhány fontos különbséggel rendelkezik a KV-1-hez képest. Az egyik legfontosabb, hogy a Pz.Kpfw. IV-hez hasonló kupola található rajta, amely egy olyan gyenge pontot jelent, amelyet az ellenség könnyen eltalálhat és átüthet, ezért légy óvatos a „hull-down” párbajokban! Egy újabb változtatás a torony elülső részének kibővített része, amely most már könnyebben átüthető.

Ugyanakkor a jármű látótávolsága 330 m-re nőtt. Ez egy igen hasznos tulajdonság, és jobb, mint amit a legtöbb hasonló szintű nehéz harckocsi tud, azonban ettől persze nem válik alkalmassá a felderítésre.

Összességében a páncélzat alkalmas a „sidescrapingre”, és az ellenség lövedékei is valószínűleg le fognak pattanni róla, az enyhén döntött homloklemeznél viszont ezt ritkábban fog előfordulni. A 850 lóerős Pz.Kpfw. KW I (r) állóképessége az osztályához és a szintjéhez képest a mezőny alsó részébe tartozik, ezért tartsd szemmel a tank életerejét, bármi is találjon el téged.

Mobilitás

A zsákmányolt szovjet VI-os szintű V-2K motorja 500 lóerős, és időbe telik, amíg eléri a 34 km/h-s csúcssebességet. Összességében a mobilitás a KV-1-hez hasonló, amelyet gyakran ajánlanak az újoncoknak.

Felszerelések

Próbáld ki az alábbi konfigurációt, hogy maximalizáld a tank teljesítményét.

 • JAVASOLT ÖSSZEÁLLÍTÁS: Fejlesztett edzés + Töltésgyorsító + Fokozott szellőzés
 • ALTERNATÍV ÖSSZEÁLLÍTÁS: Turbótöltő + Töltésgyorsító + Függőleges stabilizátor

Legénységi képzettségek

 • PARANCSNOK: Javítások, Felderítő, Bajtársak
 • LÖVEGKEZELŐ: Javítások, Pillanatkép, Bajtársak
 • VEZETŐ: Javítások, Sima utazás, Bajtársak
 • RÁDIÓS: Javítások, Helyzetfelismerés, Bajtársak
 • TÖLTŐ: Javítások, Biztonságos elhelyezés, Bajtársak

SU-2-122

A szovjet vonalon az ikercsövű járművek VIII-X-es szintű nehéz harckocsik voltak....mostanáig. Ismerd meg az első duplacsövű páncélvadászt, az V-ös szovjet SU-2-122-t, amely a közepes szintű csatákban fogja rettegésben tartani az ellenfeleket. Hatfős személyzet működteti ezt a monstrumot, amely lényegében két 122 mm-es lövegből áll, egy T-34-esre szerelve. Az így létrejövő hibrid egy hatékony harctéri zsarnok és veszélyes fegyver, amely képes az ellenfeleket a sarokba szorítani.

Tűzerő

Azok, akik már ismerik a duplacsövű járműveket otthonosan fogják érezni magukat benne. Mindkét löveggel külön-külön, vagy egyszerre is tüzelhetsz. Ez utóbbinál várj, amíg mindkét löveg betöltődik. Célozd be az ellenfelet, majd nyomd meg, és tartsd lenyomva a tüzelés gombot/billentyűt, hogy elindítsd a megállíthatatlan 3 másodperces visszaszámlálást, és mindkét löveggel egyszerre tüzelj. Az eltalált ellenséges járművek akár 900 életerőnyi sebzést is elszenvedhetnek. Igen, egy sikeres találat igazán jó érzés lehet, mármint annak, aki kilőtte a lövedékeket. A SU-2-122 2608-as percenkénti sebzésre képes, amely az eddigi legmagasabb érték a szintjén és az osztályában.

A lövegek egyenként, egymás után töltődnek, 5 másodperces késleltetéssel, amikor egy éppen elsütött lövegről egy már töltöttre váltasz át. A lövegek egyenként 480 életerőnyi sebzésre képesek, de a SU-2-122 kis távolságból a leghatékonyabb a lassú lövedéksebesség (515 m/s R.RO és 412 m/s KUM) és a rossz szórási (0,48 m) értékek miatt. Az összesen 16 fokos lövegmozgatási tartománya (8 fok oldalanként) meglehetősen alacsony, ezért készülj fel a gyakori pozícióváltásra.

Túlélőképesség

A nagy erőnek azonban vannak hátulütői is. A harckocsi a 480-as életerő miatt nem bír ki sok lövést, és a lapos frontpáncélt az ellenfelek könnyedén átlövik. A korlátozott, 280 m-es látótávolság és az alacsony, 13,68%-os álcázási értékek miatt ezeket a tulajdonságokat a felszerelések és a legénység képzettségének fejlesztésével tudod majd növelni. A hatékony rejtőzködéssel az ellenfeleket rettegésben fogod tartani: a két töltött löveged azonnal készen áll majd a tüzelésre.

Mobilitás

A jármű 45 km/h-s végsebessége nem a leggyorsabb, de elég jó ahhoz, hogy lépést tudj tartani a legtöbb csapattárssal, és kényelmesen közlekedhess a csatatéren. A 14 km/h-s tolatási sebesség lehetővé teszi, hogy tüzelés után gyorsan visszatérj a fedezékbe, így az ellenfeleknek nem sok ideje marad visszavágni.

Felszerelések

Próbáld ki az alábbi konfigurációt, hogy maximalizáld a tank teljesítményét.

 • JAVASOLT ÖSSZEÁLLÍTÁS: Álcaháló + Töltésgyorsító + Periszkóp távcső
 • ALTERNATÍV ÖSSZEÁLLÍTÁS: Turbótöltő + Töltésgyorsító + Fokozott szellőzés

Legénységi képzettségek

 • PARANCSNOK: Javítások, Álcázás, Bajtársak
 • LÖVEGKEZELŐ: Javítások, Álcázás, Bajtársak
 • VEZETŐ: Javítások, Álcázás, Bajtársak
 • RÁDIÓS: Javítások, Álcázás, Bajtársak
 • TÖLTŐ: Javítások, Álcázás, Bajtársak
 • TÖLTŐ: Javítások, Álcázás, Bajtársak

Hogyan szerezheted meg ezeket a járműveket

Az A25 Harry Hopkins I, a Pz.Kpfw. KW I (r) és a SU-2-122 a 2023-as nagy dobozok három értékes jutalma. Ezeken kívül prémium járműveket, 3D-stílusokat, Redshire macskát és még sok mást is találhatsz bennük. A garantált ünnepi hadműveleti

erőforrások és arany mellett minden doboz tartalmazhat egy II-IX-es szintű prémium tankot. Irány a prémium bolt, és vásárolj nagy dobozokat, hogy esélyed legyen leparkolni ezeket a vadiúj masinákat a garázsodban!

Utoljára frissítve: 2022. december 20. 15:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BukfencTomi
  • Tankos
  · 3 hónapja
  ezek a tankok egész jól sikerültek, de említésre méltó az ajándék tier 3-as olasz med is, de ami az összes közül a legjobb szerintem az az évfordulós ajándék tank a KV-1Sa..... erről eddig kevés szó esett, pedig szerintem jelenleg a tier5 legjobb tankja a brutális autómata töltő tárrendszerének köszönhetően....
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.