Jelenleg

30
látogatónk van

2016. január 12. 13:11

Jagdpanzer E 100 - Elemzés

Írta:
(74 szavazat)
58 hozzászólás

Bevezetés

Bár a németek a háború vége felé valóban terveztek a még el sem készült E-100 alvázára önjárő lövegeket és páncélvadászokat, a JagdPanzer E-100 ebben a formájában teljes egészében a Wargaming agyszüleménye.

A Halálcsillag (183) megjelenéséig neki volt a legnagyobb alfájú ágyúja a játékban (leszámítva persze a tüzérséget), azóta a 2. helyen áll és nem érintették a T10-es TD-k alfasebzés-csökkentései (850->750).

Paraméterek

Ágyú

Egy 170 mm-es "rettegető", a GW Tiger és GW Tiger P tüzérek alap lövege, amihez csak HE és prém HE volt.

Na ezt felszerelték egy E-100 alvázra hátsó kivitelben (a "Krokodil" nevű verzió az elülső kiviteles, azt írják túlságosan orrnehéz lett volna, úgyhogy nem várható a játékba) és ellátták egy 299 mm-es átütésű AP és egy 420 mm átütésű HEAT lőszerrel, a normál HE ugyanaz, 84 mm átütéssel. Ez a 3. legnagyobb normál átütés a játékban (az arty-kat leszámítva persze), csak a Halálcsillag előzi meg 310 mm-rel és az Object 268 303 mm-rel (mert ugye nem lehet, hogy egy német tank valamiben jobb legyen, mint az orosz, hiába 170v152 a kaliber, de hát ugye Wargaming).

Az aranylőszere a nagy TD aranylőszer nerf után 420 mm átütéssel jelenleg a legnagyobb a játékban, az arty-kat is figyelembe véve (mert ugye a 268-nak kellett a 450 átütés, hisz a WG megint rosszul érezte volna magát ha valamiben a németek az elsők, de legalább ezt realizálták hogy nevetséges és kijavították).

A sebzésértékek rendre 1050/1050/1400 (a 7.5 első tesztszerverén még 1100 volt, de már egy hét után a második tesztszerveren 1050-re állították be és azóta nem is változott), amiben - mint említettem - csak az FV 215(b) 183 előzi meg az 1150/1750/1750-es sebzésértékeivel, de egyrészt ő ugye nagyrészt HESH-t használ, másrészt a töltési idejével fizet érte (most ne menjünk bele, mennyire balanszolatlan 25 mp-enként egylövésezni egy T10-es tankot).

Az újratöltési idő töltésgyorsítóval, szellőzéssel és Elit Alakulattal 21,21 mp, csokit nem érdemes hozzá használni. Névleges pontossága 0,35 m/100m, ha teljesen be van szűkülve, többnyire megbízhatóan lő. A teljes szűkülési idő 2,7 mp, ez a fenti felszereléssel kb. 2,2-re csökken, ami ekkora kalibernél bőven elfogadható.

A lövegemelkedés elég jó, a lehajlás pedig egy meglepően jó -6 fok, ami német és hátsótornyos kialakításához képest nagyszerű. Az ágyú oldalirányban 8-8 fokot mozog, ami nem a legjobb, de teljesen használható.

Hátránya, hogy a lövedék nem kimondottan gyors, kb. 925 m/s a sebessége, ami a JagdTiger után kissé fura lehet, főleg nagy távolságra. A HEAT lőszer meg ugye még lassabb és nem szereti a lánctalpakat meg az üregelt páncélt.

24 db lövedék fér a tankba, én 12/6/6 elosztásban viszem őket, eddig nem volt vele problémám.

Felépítmény

Elég magas jármű, ami nem olyan meglepő az eddigi német tankokat ismerve, ebből kifolyólag az álcája is rettenetes, talán csak a Mausnak és a WT E-100-nak van rosszabb.

A löveget egy hatalmas tölcsér alakú lövegpajzs veszi körül, azt semmi nem üti át, de ha a löveg alatt találják el nagy kaliberű ágyúk, néha lepattintja a motorvédő burkolatra őket, amit simán átütnek (de ez ritka).

A felépítmény szélei 250 mm vastagok és kb. 30°-ban dőlnek (mint az E-100 tornya), ezáltal kb. 280 mm effektív vastagságot biztosítva. Ez azt jelenti, hogy sima lőszerrel csak a tízes TD-k ütik át (kivéve ha az RNG beleszól), de minden más 9-es és 10-es tank arany lőszerrel átviszi. Ez a páncélrész a felépítmény két szélén van és viszonylag keskeny, szóval csak közelről lehet biztosan eltalálni. A löveg körül még van egy ugyanennyire döntött rész, de rá van szegecselve még 50 mm páncél és egyfajta üregelt hatása is van, szóval a HEAT nem valószínű hogy átmegy, és más lőszerek is csak nagy RNG-vel.

Az oldala 120 mm és befele dől kb. 30°-ban, a hátulja egyenes 150 mm vastag, ez arra jó, hogy a kis kaliberű 7-es 8-as lightok és 8-as medek nem fognak minket autocélzással átütni, sőt gondosan célzott lövések is könnyen lepattanhatnak.

A teteje vastag, overmatch-elni semmi nem fogja és az arty-k sem ütnek bele olyan nagyokat, de van rajta hátul egy kis légvédelmi géppuska, azt 200 feletti átütéssel be lehet lőni és ott az egyik töltő szeret elhalálozni.

Alváz

Az E-100 testét kapjuk meg módosítatlanul, 200/120/150 mm értékkel, csak itt elöl van a motor. Az alváz ugyanolyan gyenge mint az E-100-nál, a vastag szoknya oldalt ugyanolyan troll és az erősen döntött hátsó rész is segít lepattintani a nem arannyal lövő felderítőket.

A motortéren lévő kicsit kiálló hűtőelemekre és ventilátorokra leadott lövéseket néha beadja sebzőre, de ez sem jellemző, csak az, hogy alvázon motort lőnek és néhány nagy kaliberű ágyú képes néha oldalról lánc+motor kombót lőni.

Felfüggesztés

A láncok nagyok és strapabíróak, ugyanaz jellemzi őket mint az E-100-nál. Hajlamos megenni lövéseket, főleg a HEAT-et szereti.

Talajellenállása nem jó, városban jól mozog, de rossz terepen erős visszaesés tapasztalható.

20°/mp-cel fordul vagyis nem nehéz körbeautózni, csak vigyázzunk amikor ellene vagyunk és flankelni próbáljuk, nehogy egy falhoz tolasson és ránk forduljon, vagy minket szorítson be valahova, mert a Mauson kívül semmi nem mozdítja el, ha nem akarja.

Motor

Az összes E szériában használt 1200 lóerős Maybacht motor mozgatja a 135 tonnánkat előre 30, hátra 12 km/h-val, ami városban és szilárd talajon nem katasztrofálisan lassú, de rossz talajon eléggé megcsappan még ez is, valamint a hegymenetet sem szereti. Tolatása egészen jónak mondható a tömegéhez képest. Amúgy 12% eséllyel gyullad, amit be is tart, úgyhogy nem venném ki belőle a tűzoltót.

Ajánlott játékstílus

Ez egy igazi hatalmas favágó TD, ami a 2200 HP-ja és egészen jónak mondható páncélzata miatt igen jól bírja a gyűrődést (a brit rokonával ellentétben).

Az egyik legfontosabb, hogy - mint minden TD-vel - a nagy, erősen páncélozott tankokat lőjük elsősorban, a kis szintű, alacsony HP-s tankokat hagyjuk meg a gyorsabban lövő társainknak. Természetesen ha csak ilyenre látunk rá vagy a bekerítés veszélye fenyeget, akkor lőjük ki az ilyeneket is, de a meccs elején inkább szabadítsuk meg 1000 HP-któl a Mausokat, E-100-akat, IS-7-eket, IS-4-eket, csak hogy érezzék a törődést.

Ezzel a tankkal nem érdemes hátul kempelni, hanem közvetlenül a nehéz tankok mögül kell osztani vele az áldást. Mindig erőltessük a lövésváltást, mert mindennél nagyobbat lövünk (kivéve persze a gonosz ikertestvérünk és a Halálcsillag, őket próbáljuk ellövetni vagy megvárni míg egy nehéz tank beveszi a sebzést). Menjünk ki, lőjünk egy nagyot, majd vonuljunk vissza tölteni, lövetni nem érdemes feleslegesen magunkat.

A hulldown itt is sokat segít, mert az alsó lemeze nagyon gyenge, sőt próbálunk úgy hulldownba állni, hogy a max. ágyúlehajlással lássunk rá az ellenfélre, mert így növeljük a felső front effektív értékét és a géppuskát is elrejtjük. Ha nincs módunkban visszamenni fedezékbe, álljunk kb. 30 fokos szögbe mint az E-100-zal és kicsit rángassuk a tankot amíg töltünk.

Aranylőszert nem sok tank igényel, tornyozó Maus, E-100, side-oló IS-7, IS-4 és hulldown T110E3 ellen hasznos lehet. Ami jó ebben a nagy kaliberben, hogy a repeszlőszer mindig sebez legalább 250-300-at, papír tankokba pedig 600-1400 között, szóval ha már csak alacsony HP-s ellenfelek vannak, vagy nagyon gyengén páncélozottak, töltsünk repeszt, amivel még ha rosszul is találjuk el őket sem pattanunk le. Vagy ott, ahol az aranylőszer sem segít, nyugodtan küldjük meg őket repesszel 3-400 sebzésért és 3-4 modulsérülésért (főleg E3 kupolájába érdemes azt lőni, a robbanás a tank tetejét éri, mint egy tüzérségi találat).

A nagy alfa sebzése miatt erős a fear factor-a, senki nem akar kijönni elé elveszteni a fél HP-ját, szóval akár egyedül is feltarthatunk 4-5 tankot. A nagy alfasebzés hátránya, hogy a 25%-os RNG miatt a tényleges sebzés 788 és 1313 között változik. Ezzel az a legfőbb baj, hogy full HP-s tankokba folyton rollolja az 1100-1200-akat, de a 900-1000 HP-sokba rittig 850-950-et lő, szóval érdemes szakaszban menni egy gyorsan lövő, kisebb sebzésű harckocsival, aki levakarja rólunk/befejezi az ilyen célpontokat. Nincs is rosszabb, mint egy ilyen löveget 500 HP-nál kisebb sebzésre ellőni.

Ha pedig megflankelnek, akkor is figyeljünk előre (hacsak nincs teljesen egyedül a tank, ami flankel minket), mert ha elkezdünk utána forogni, akkor még többen lőnek több irányból. Ilyenkor csak rángassuk a testet, a kicsi tankok így biztosan nem ütnek át, vagy csak ritkán, de a nagyobbakat is le lehet pattintani egy-egy váratlan kis mozzanattal. És ilyenkor várjuk meg, míg társaink kiszedik a hátunkból a bolhákat.

A nagy tömegünk miatt nyugodtan rammoljunk le bárkit vagy toljuk/szorítsuk falhoz vagy tereptárgyhoz, így biztosan nem kerül ki a lőterünkből és flankelni sem tud minket. Ha az oldalunkban vagy hátunkban vannak, akkor is próbáljuk meg odaszorítani valamihez, ezzel is okozva benne némi minimális sebzést, valamint így társaink is könnyebben lövik az álló célpontot és ha meg is halunk, lehet, hogy örökre csapdába ejtjük az ellenfelet.

Röviden: Sebzésorientáció, a nagy, sok HP-s, erősen páncélozott célpontok minél inkább leamortizálása. Hulldown, szögben állás és erőltetni a lövésváltásokat. Ha pedig egy gyanútlan tank a lövegünk elé téved és kétségbeesetten próbál fedezékbe tolatni, az ágyú elsütése előtt mindig kiáltsuk, hogy:

CW - Klán háborúk

Nem igazán gyakori, főleg a Halálcsillag bekerülése óta, mert az ugye nagyobbat lő. Ha pedig utcát, folyosót kell feltartani, inkább E3-at tesznek oda, mert azt hulldown-ból még arannyal sem nagyon lehet kilőni, ezt azért igen.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Repesz páncélból elérhető rá a Szuper nehéz kategória, szóval kötelező az 50%-os legénységvédelem miatt is, meg elsőfrontos, nagy lassú célpontként arty-k ellen is jót tesz, illetve nem ritkán lőnek vissza más tankok is repesszel, ez azok sebzését is csökkenti.
 • Töltésgyorsító minden tankra, pláne TD-re kötelező, ezen a 10%-os gyorsítás már több mint 2 másodperc spórolást jelent.
 • Az előző kettő kötelező, a 3. felszerelés lehet Fokozott Szellőzés vagy Célzásgyorsító (esetleg Távcső vagy Periszkóp).

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis vagy nagy javítókészlet. Néha lőnek lánc+motort is, de nem gyakran.
 • Kis elsősegélycsomag. Eddig talán kétszer lőttek 900 csata alatt egy lövéssel kettőnél több embert (az is Conqueror GC volt).
 • Automata vagy manuális tűzoltó. A 12%-os gyulladást be is tartja, ráadásul elöl van a motor.

Ajánlott legénységi képzettségek

6 emberre oszthatunk képességeket, s egy 10-es tank elérésekor azért illik legalább a 3. képesség vége felé járni.

Egész csapatnak Elit Alakulat, parancsnoknak lámpa és javítás, lövésznek pillanatkép és javítás, vezetőnek megelőző karbantartás és javítás, rádiósnak javítás és helyzetfelismerés, egyik töltőnek biztonságos elhelyezés és javítás, másiknak adrenalin roham és javítás. Aztán ha jön még képesség, igazából a kuplung-égető, meg a látótáv növelés a fontos.

Bevétel

Ilyen jellegű tankokon nem a bevétel számít, de TD révén jobb esetben sérülés nélkül oszt ki viszonylag magas sebzést. A hatalmas sebzés/lövés arány lehetővé teszi, hogy 3-4 optimális lövéssel lesebezzük az átlagot. Ha szerencsénk van és nem vettek körbe minket s viszonylag sok HP-nk maradt, valamint nyertünk is, normál fiókkal is plusz 5-15k-ban jöhetünk ki. A mellélőtt lövedékek, aranylőszerek, a hiányzó HP azért képes 10-esekhez méltó mínusz 30-40k-t is produkálni, szóval nem ezzel fogunk farmolni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Hatalmas alfa sebzés
 • Nagy elrettenő erő
 • Sok HP, egész jó páncélzat

Hátrányai

 • Nagy, lassú célpont
 • Nagyon hosszú töltési idő

Kiknek ajánlott

Statpaddolni még a TD metában sem volt a legjobb és most sem az, de aki kedveli a nagy, lassú, nagyot lövő tankokat, annak ez is tetszeni fog, főleg hogy egész jól bírja is a lövéseket, nem úgy mint az ISU. Kezdőbbeknek ez, illetve az Object 268 ajánlatos, de bárki egész jót játszat vele (van aki a Halálcsillaggal együtt csak „skilletlen arty”-nak  hívja, a Halálcsillagnál teljesen igaza is van, ennél csak 60-65%-ban). Ja és vigyázzunk, mert sokan rejtett tartalékot játszanak vele, szóval csak óvatosan közelítsük meg a meccs végén az ellenfél bázisát.

Videó


Az elemzést írta: Verrucht

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  m3246
  • Tankos
  · 3 éve
  Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, vagy tanácsot. Nagyon vártam már, hogy ki tudjam fejleszteni a JgPz E100at mert biztonyos küldetések teljesítéséhez nagyon ígéretesnek tűnt. Megvettem, kb 20 csatán vagyok túl és őszintén mondom nem tudom mit kezdjek vele. Elovastam mindent, megnéztem videókat, raktam rá mindent, cserélgettem felszereléseket, legénység is 100% kapitány 4 skill legénység a 2. skillben. Alapból a nagy TD-kkel a legjobbak az eredményeim, de ezzel egyáltalán nem megy semmi. Jó esetben 1 vagy 2 lövést sikerül a játék alatt leadni vele, azt is muszáj golddal mert a sima alap lőszer simán lepattog. Na jó nem mind, de ha ilyen keveset tudsz sebezni akkor inkább gold. Repeszt még ki se tudtam 20 csata alatt próbálni. Rohad lassú, borzasztó lassan tölt, én nem látok senkit, de engem folyamatosan látnak, páncél ugyan van rajta de a legtöbbször nem látod honnan jön a lövés így aztán majdnem mindegy. Az igaz ha betalál szinte mindig 1000+ HP de fentiek miatt ez édeskevés. A legtöbbször oda se érsz ahová kéne, ha meg gyenge a csapat, akkor vak vagy és simán meghagynak a végére és körbelőnek. Mondanám, hogy ilyen ritkán van, de inkább az van hogy mindig ez van. Próbáltam bemenni nehezekkel tömegbe, de olyan lomha és nehezen fordul, pláne tölt, hogy ott se sokkal nagyobb a siker. Pláne ha lökdösnek célzás közben. Klasszikus TD-nek se látom, hogy működne. Előbb látnak engem, mint én az ellenséget. Ötletem sincs, mit kezdjek vele. Talán egyszer sebeztem vele 3k, de egy csomó 0 HP köröm volt. 750 WN8-a 20 csata alatt ami tragikus. Valakinek ötlete? Tank miatt még soha nem voltam ennyire csalódott, sőt mérges.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BlondSzi
   • Tankos
   · 2 éve
   Pár éve birkákat vettem egy juhásznál,és beszélgettünk.Mondotta vegyek kecskét.Mondom én.Minek?A válasz.Hogy megtanuljak jól káromkodni.Na,ez a fos éppen ilyen.Ja!És vegyél pár monitort és billentyűzetet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bitangocska
   • Tankos
   · 3 éve
   Kezdetben én is úgy éreztem, mint te. Év elejétől pár héttel ezelőttig gyűlöltem és bántam, hogy annyi időt "pocsékoltam" erre a német TD ágra. Aztán a Mirny miatt rákényszerültem, hogy értékelhető eredményt hozzak össze.

   Sok dlog, amiket eddig írtam, továbbra is áll. Olyan, mint egy rossz heavy, de a lövege egy körözött tömeggyilkos. Tehát valóban egyáltalán ne gondolj rá TD-ként. Az egyik, amit tehetsz, hogy rögtön elindulsz a heavy-kkel és próbálsz nem lemaradni tőlük. Kisebb az esélye, hogy pont téged lőnek, ha van körülötted 4-5 nagy tank, még ha éppen Malinovka egy lejtőjén álltok is, fedezék nélkül. Ha meg szerencsés vagy és találsz fedezéket, vagy legalább a hasad elrejted, akkor már szintén jobb. A másik, amit sokan csinálnak de nekem túl gyáva megoldás, hogy direkt hátul maradsz (amelyik pályán ezt megteheted) és várod a látótáv szélén feltűnő gyanútlanokat, meg a végjátékban teljes HP-n megjelensz és aranyat eresztesz abba, amit találsz. Viszont mondom, ez nekem gyávaság, ha teljes HP-s JGPZ E 100-at látok közép- vagy végjátékban, akkor rögtön rászállok, nehogy örüljön.

   Az erős löveg ellenére X-es szinten nagyon trükkös páncélok fordulnak elő, tehát a normál lövedék valóban nem olyan vidám dolog. Én 1 aranyat szoktam vinni és fele-fele normál/HE-t. Az egy arany ellövése után HE-vel bontom az ellent, így mindegy, milyen jó a páncéljuk, sőt, bizonyos tankok pont gyengék ellene egyes pontokon.

   Csak ne hagyd, hogy körbe vegyenek és kerüld a helyzeteket, ahol betöltés közben csak rád koncentrálnak. Ha nincs arty, akkor használd ki, hogy végre top xp, meg top blokkolás, meg top sebzés meg top rossznyavalya lehetsz. Ezeken túl csak eleve ne várj sokat és lelkileg azért készülj fel pár nulla kombináltra, főleg ha három arty van.
   Viszont ha az én tudásommal is össze lehet hozni valamit, akkor egy jó játékosnak azért nem olyan nagy probléma, csak van (jó sok) jobb is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pepe0419
  • Tankos
  · 3 éve
  Holnap megveszem
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Celebúr
   • Kiképző
   · 3 éve
   ...majd az eladással várd meg az akció végét (no offense)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pepe0419
    • Tankos
    · 3 éve
    Egyelőre túl jó meccsem nem volt vele
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Look1
     • Tankos
     · 3 éve
     Mindenki azt mondja h rossz, márpedig elég sokat látok belőle, szóval van egy kis ellentmondás... Nekem alapból tetszik, és már csak a kredit kéne h megvegyem, esetleg ha lesz egy kis tapasztalatod vele akkor megosztod?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      pepe0419
      • Tankos
      · 3 éve
      30 csata után: a mai pár perces csatákban jó ha néhányat tudsz lőni. Szemből könnyen beütik a T9-T10es tankok, minden másra ott a prém lőszer, bár viszonylag sokat pattintottam is vele. Sokszor lő APval is csak láncot. A legénység 6. skillnél tart, fejlesztett forgás mechanizmus (vagy hogy hívják), szellőzés és töltésgyorsító van rajta. Még nem adom fel, de ha 100 csata után sem lesz jobb, akkor pihentetem. Egyelőre nincs meg a fun faktora
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Look1
       • Tankos
       · 3 éve
       Rendben, köszi, gyűjtögetem a kreditet, hátha mostanában ToT lesz (ha jól emlékszem ez az ág még nem szerepelt eddig az eseményben) és akkor megveszem. Gondolom idő ráérezni, h mikor hogyan kell játszani ezzel.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bitangocska
       • Tankos
       · 3 éve
       Én sajnálom elengedni, mert egész 2019-ben ezért güriztem (amikor akár 2 hónap telik el két csata között és még nem vezették be a tervrajzokat se, akkor nem megy olyan könnyen), abban a hitben, hogy majd ez lesz az átüthetetlen, minden X-es tankot egylövésező "TD-k királya".
       2014-ben, amikor az első fiókommal szintén ezt az ágat húztam, akkori játékostársaimnak meg volt és hatalmasakat zúztak vele, csak hát most már más minden.
       Most ha kedvet kapok rá, vagy egy küldetés miatt (X sebzés egy csatában, stb.) előveszem, akkor úgy használom, mintha egy olyan gyenge heavy lenne, ami eleve sérült modulokkal és legénységgel kezd. Mivel a nagy betöltési idő miatt van, hogy hármat ha tudok lőni mire 10 zöldet leszednek, próbálok azonnal célt találni mire meg van egy betöltés és olyan helyet választok már az elején, ahonnan nem kell gyorsan elmozdulni (sebesség: zéró).
       Tehát eladni valószínűleg nem fogom, de ha lesz olyan német tank, amit nagyon szeretnék használni, de nincs idő/pénz egy 4-5+ képességes legénységet kiképezni, akkor átrakom a karácsonyi leányokat. A legjobb dolog a Jgpz E 100-omban a bitang legénység.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pepe0419
    • Tankos
    · 3 éve
    Még fog történni ha nem tetszik, nincs elvi aggályom eladni se prémet se 10es tankot. Ez egy játék Grillé is ment, SkorpG is, mert meguntam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bitangocska
  • Tankos
  · 3 éve
  Azt hiszem, akkor rakok rá egy repeszvédőt (célzó. és töltőgyorsító már van) és beépítem a játékomba az elemzésben és a kommentekben olvasottakat. Habár már millió dolgot olvastam róla és millió videót néztem és azok se segítettek.

  Főleg azért, mert nem nagyon látok alternatívát X-es TD-re. Persze ott a másik német, meg a két orosz és az FV-k is, sőt, van aki nagyon dícséri a T110E4-et, vagy melyiket. De ugyanennyien szólják le őket. Tekintve hogy menyi idő és erőforrás volt a német TD-ken végigmenni, nem szeretnék megint kb. két évet eltölteni egy ággal azért, hogy a végén rájöjjek, hogy ez a X-es nem is tetszik annyira, mint vártam.

  Lehet hogy mazochista vagyok és félhülye (másik félben őrült), de egyelőre még ebből szeretnék kihozni valamit. :/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   StalPete
   • Tankos
   · 3 éve
   És mi a tapasztalat eddig?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bitangocska
    • Tankos
    · 3 éve
    Torzítja az eredményeket az, hogy nem vagyok olyan jó, mint X-ig eljutottól várná az ember, de továbbra is azt mondom, hogy túl könnyen felderíthető, lassú és lassan lövő ahhoz, hogy a nagy sebzést ki lehessen használni, ergo semmire se jó.
    Malinovkán pl. a csata kezdete után 4-5 másodperccel felderítettek, pedig azonnal hátrafelé indultam. Márpedig olyan lassú és nagy, hogy ha felderítették, akkor arty nélkül is gond van, azzal meg akár másodpercek múlva vége lehet mindennek, pedig még a robbanásvédőt is ráraktam. Ráadásul ha eltalálják, tönkremegy a lánc, torony nélkül meg így esély sincs egyáltalán célbavenni valamit.

    Nagyon hátul maradni és passzívan ellenni biztos növeli a túlélési időt, de X-ben -1 tank nem tesz jót a csapat túlélésének. Ami valamennyire ment nekem, az a heavy-kkel való elvegyülés a nagyon heavy-kompatibilis pályákon, főleg Westfield-en és Pilsen-en. Ahol legkevésbé ment, az Malinovka és Siegfried Line.
    Viszont amikor egyébként jól megy, akkor is többször rám szólnak, hogy mit csinálok, szóval itt valami még van. Cliff-en is lőttem agyonra, amit felderítettek nekem az egyik hivatalos TD állásról, kb. 15-3-ra vagy hasonló nyertünk. És mégis megszóltak. Fogalmam nem volt, miért, fel is töltöttem volna a visszajátszást, ha reflexből el nem indítom utána a következő csatát.

    Tehát most már kihívásokhoz se használom (inkább ne legyen meg az a "okozz 3000 sebzést egy csatában"), csak ne legyen még egy trauma. Amint elindulok valamelyik másik német ágon, majd legalább lesz oda jól kifejlesztett legénység. Csupa Hóleány, akiknek akkor majd őszinte lesz a mosolyuk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _tothjanos_
   • Tankos
   · 3 éve
   Én eddig 3 féle taktikát láttam CW-re és előrenyomira, megfelelő térképekre, ami kifejezetten Jg.Pz. E100-akra épült. Annyit mondhatok, 8 db, együtt mozogva, kommunikálva, feltartóztathatatlan áradat és kb a harcérintkezés kezdetétől számolva 3 percen belül eldőlt a meccs! Nem azonnali győzelem! De ekkorra már az ellenfél taktikusa, ha egy kicsit is ért a játékhoz, már a következő csatán gondolkodik!

   De hangsúlyozom, nem minden térképen él meg!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41
  • Tankos
  · 3 éve
  Tudtam, hogy milyenek a német tankok ebben a játékban és szinte minden csatában összefutok egy ilyennel, de most, hogy megvan.............. Őszintén szólva én még ennyi 0 dmg-s csatát 10-es tankkal nem mentem. Bár az is igaz, hogy a stabil tornyos tankokkal nem érzem a játékot igazán, de valahogy mégis vonzott. 50 csatám alatt rögtön az első 10-ben nagy kaliber, azért az nem rossz. Az a bajom vele, hogy amire ráfordulok az ellenre, addig legalább 1-2 találatot szenvedek el, mert ugye golddal szemből simán lehet lőni. Ha egy bokorban állok, akkor meg pálya és csapatfüggő tank. Ha előre megyek, megtalálnak az artyk. Azt nem mondanám, hogy pontatlan, de hogy a 430u-t oldalról goldda a tornyát 2-szer ne lőjem be, azért az vicc. TD-zni még FV-kukással szoktam, és elmondhatom, hogy még nerfelve is használhatóbb számomra, mint a jgpzE-100.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OldTusk
  • Tankos
  · 4 éve
  Második tízes tankom, és szégyen, nem szégyen, de már 2x eladtam.. Utáltam ezt a dögöt, jagdtiger után hatalmas csalódás volt, de mivel 5 skilles crew van hozzá, pár napja ismét visszavettem.. És láss csodát.. El kell vele teljesen felejteni a Jagdtiger/Jagdpanther-el megszokott stílust, ki kell várni, hogy rendesen szűküljon az ágyú és egy nagyon kellemes élményt tud adni. Viszont én még medeken is gyenge pontot lövök csak, mert volt már olyan, hogy lánccal, toronnyal levették a lövésem. Pálya ismeret és minimap gyakori felülvizsgálata kötelező, de ha rá érez az ember, szuper köröket lehet vele menni. A régi 1-2k sebzéses csaták helyett mostanában ritkán lövök 4-5k alatt... Páncél szokott szivatni, van, hogy bármi beviszi a frontján, de van, hogy 15 másodperc alatt 3k fölött pattint... Minden esetre bátorítani szeretnék mindenkit, hogy eladás helyett szánjon rá egy kis időt, mert egy preventív játék stílus mellett egy szörnyeteg ez a vas..


  Edit: Heat-et csak nagy körültekintéssel, kizárólag szemből, mert még egy 8 as med is röhögve benyeli lánccal. Szovjet nehezek pedig végképp...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _tothjanos_
  • Tankos
  · 4 éve
  Sajnos ha ezzel játszanál, akkor is utálnád! Csak más okok miatt....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018
  • Tankos
  · 4 éve
  Utálom ezt a bádogdobozt,tegnap egylövésezett full hpról,nem lettem boldog...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlondSzi
  • Tankos
  · 4 éve
  Ez egy büntetés!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sandor01
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Leopardusz"][quote name="monocska3310"]Najó... most adtam el a picsába ezt a szemetet. kumulatívval: közvetlen találatok: 4, átütések: 1.[/quote]manócska lelkem, el kell olvasni a kumulativ lőszer hatásmechanizmusáról a tanulmányt, itt az oldalon, mert hanem nagyon meglepő dolgok történhetnek. A goldlószar nem minden esetben "Isten keze"... :trollol:[/quote]

  Najó, de most hogy tudja miért nem talált be még nem változtat a tényen, hogy a tank egy hulladék vagy tévednék ?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  monocska3310
  • Tankos
  · 5 éve
  Ha jól emlékszem T110-et lőttem 3szor. De a sima pct-t is ugyanúgy megeszi lánctalp. 1 ment a kupolára szemből, és 1 a lánctalpra full oldalból, egy pedig szemből a lánctalphoz közel a frontra. 25 másodpercenként nem fogok 450at sebző repeszrombóló ammóval bohóckodni.
Tovább a kategóriában: « Rheinmetall Skorpion G - Elemzés
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.